icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
1. júl 2011

ahojte baby....
kde ste kto?ja som sama doma,tak mam cas pisat 😀 dnes som zistila,ze uz mam problem sa oholit 😀 niekedy je maly tak nacapeny v predu,ze sa mi odost zväcsi brucho,raz ho mam male a zachvilku jak sud 😀 no veru uz je co nosit....planujete si niektora porod?viete vase poziadavky ohladom porodu si napisete na papier a potom odovzdate porodnikovi alebo mate niektora nebodaj dulu?tu by som brala,no len co to stoji 😖
@jani74 nemas zaco 😉

reanda
1. júl 2011

@nelynka18 planujem...
ja by som najradsej rodila doma 🤐

nelynka18
2. júl 2011

@reanda ooo 😀 a muz by ti asistoval,nie 😀 moj muz by zariadil aj nemozne len aby nemusel vidiet porod 😀 na jednom kanale chodievala relacia o porodoch a niektore tie anglicanky rodili doma s dulou ale poviem ti zdalo sa mi to take cudne 😕

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 moj muz videl v telke cisarsky a tak som jednym ockom nanho kukala.A ked ukazali to male babenko tak sa usmieval 😀
som zvedava ako zvladne narodenie nasej malej princeznej 🙂

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek takze bude aj pri porode?no moj by porod neprezil 😀 do stonarne pojde potom na vytlacenie pojde za dvere a hned ako bude vonku,este taky spinavucky,tak pojde dnu aj pri riskovi to tak urobil 🙂 on si to ptrdstavuje ako neake scifi 😀 a pritom podla mna je horsia stonaren ako porod,ved nemusi mi stat pri zadku ale pri hlave a tak nic neuvidi ale ako chce pre mna je hlavna stonaren 😉

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 chcela by som aby bol pri samotnom porode,ale povedal ze pojde tiez iba na stonaren.A este sa smial na tom nazve ze stonaren 🙂 ale ked ho schytim za ruku tak ho uz nepustim a bude musiet ist aj k porodu 😀
Ale ved uvidime co bude a ako bude... v ten nas tyzden porodu ma totiz poobednu,tak ci to vlastne stihne

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek no uvidis ako to bude....ste si uz aj vypocitali aku ma smenu 😀 no sa smeje na nazve ale potom mu dvakrat do smiechu nebude....a pri nelke s tebou nebol?

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 on robi v continentale a tam im davaju taky kalendar na pol roka aku maju zmenu.
Mame to pripnute na chladnicke tak som pozrela aku ma zmenu.Inak by som nevedela 😀
Pri Nelke bola so mnou mama od odtecenia plodovej az po porod a tie dve hodiny co som tam lezala bol so mnou uz aj Lukas

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek aha....no mozno to bude aj v iny tyzden 🙂 vlastne ano o tom sme si uz pisali,som zabudla....no ked takto o tom piseme,tak ma akosi chyta trosku strach 😅

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 ja mam strach odkedy som si nasla dve ciarky na teste 😉 ale ved ty budes mat epi.tak sa nemas coho bat 🙂

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek no lenze epi davaju az ked si na urcite cm otvorena.....alebo ak nestihnem....dufam,ze to nepojde rychlo a stihnu mi ju dat 🙂 tak to si sa ozaj zacala zavcasu bat 😀 riso konecne dojedol,ideme sa umyt a trosku hadam dat byt dokopy 😀 co ides varit?ja som sa rozhodla,ze si dnes navarim aj na zajtra lebo konecne bude zajtra mm doma,tak az nestojim pri sporaku 😀

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 ja este neviem,muz kupil vcera spagety tak dnes len taky lahky obed.Spagety s morcadelou.To je asi jedine jedlo pri ktorom by som Nelku musela tlacit do jedla.A zajtra asi nieco od kapusty ,ale neviem co.Nelka mala o siestej rano mliecko a o siedmej odhryzla trochu z vianocky vypila caj.A to je vsetko,asi jej pojdem urobit vlocky to zje isto 😉

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek my sme mali pred vcerom spagety a teraz krkovicku upeciem,s kapustou a knedlou.....no ta sa ma troje ranajky 😀 aj ked ide do skolky tak vstava o siestej?lebo risko ked ide do skolky tak vstaval by aj o osmej a ked je doma tak väcsinou okolo siedmej....

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 vies co ked tak vidim Riska s tou kyticou... ja som riadna krava... Nelka este tento mesiac bude chodit do skolky,vies a mna vobec nenapadlo ze tie kvety mam kupit na konci skolskeho roka 😖
Chcela som jej ich kupit az ked nastupi na prazdniny.A Nelka prisla domou a pyta sa ma preco ona nemala kvietky ked vsetky deti mali ☹ tak my to prislo luto a nadavam si doteraz ake som sproste telivo.Kupim jej ich 22 ked pojde posledny den a pani ucitelke povieme ze sme padli na hlavu asi

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 ked mame obaja rannu tak vstava o piatej,ale ked ma muz poobednu alebo nocnu tak vstava o siedmej pozre si toma a jeryho a na osmu ju tam zavezie.Ale cez vikend vstava okolo siestej.A to ja by som najradsej drichmala ked kazde rano vstavam 4:40.

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek ale sak to nevadi,da jej ich potom....risko uz koncil lebo ked som doma,tak si nechavam len som zvedava co budeme robit 2 mesiace a este ked je takto skaredo,ma tu ide porazit....ja uz chcem leto 😒

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 prislo mi to hrozne luto ked deti mali vsetky kvietky,ta nasa mala tam musela stat a nevedela co sa robi.Neboj od pondelka sa ma oteplit a ved som pocula ze ma byt velmi teply jul.som zvedava.
Chodite sa kupat niekde na prirodne kupaliska v okoli? Chceli by sme ist s Nelkou,pocula som ze v horovciach je nejake nove jazero.Kam chodite?

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek no dufam,teraz aj tu strechu robime na dome a taketo pocasie hlupe 😠 som aj ja zvedava....tu v okoli ani nie skor na zelenu vodu aj teraz ked bude pekne by sme chceli ist tam na vikend pod stan....ale ci sa dockame...v horovciach?to je kde to nepoznam....

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 za Rovnami este sme tam neboli..ze niekde za ihriskom.Ale ze je tam dobre aj pre male deti,tak uvidime.Aj ty pojdes do stanu? Mne osobne by sa tam zle spalo

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek aha no ak tam pojdes tak daj potom vediet ako bolo.... ano aj ja.....nebudem v spacaku berem perinu a moj vankus,ideme autom,tak to tam nasackujem a mame taky velky fajny stan pre 6 ludi aj s chodbickou,tak sa tesim,len aby sme to stihli tak do 4 tyzdnou,potom by som uz nesla uz by to bolo aj pre mna nepohodlne 🙂 berieme aj stolicky a take hovadiny,moj muz je rybar tak aku taku vybavu mame....tak snad sa nam to vidari 😉 ked spravime strechu,chceme ist s muzom niekam na noc,nikde kde su bazeny a masaze a tak nevies nieco odporucit?

elannor
2. júl 2011

@nelynka18 s tým holením to bude len horšie a celkom vtipné ešte neskôr 🙂

baby, neviem ako vy, ale u nas v KE som pocula o jednej dule, ktora robi nieco ako pripravne kurzy (porod, sestonedelie, kojenie, otec pri porode a tak)... A kedze sa mierne zacinam toho vsetkeho bat, tak to asi vyskusam...

nelynka18
2. júl 2011

@elannor to ano,mna ku koncu musel holit muz a to bolo strachu 😀 ale ta dula cosi aj stoji a ak ju nechces mat aj pri porode,tak skus radsej obycajne predporodne kurzy....u nas v PB je taky kazdu stredu a prebera sa tam vsetko od tehotenstva,cez porod az po babetka...a nestoji to nic 🙂

nelustek
2. júl 2011

@nelynka18 neviem ti nic odporucit,lebo nikde som takto nebola.
Uzite si tu stanovacku, nieco sa tam aj plati ked tam idete stanovat?

nelynka18
2. júl 2011

@nelustek hm musim nieco pozriet na nete,my sme tiez este neboli takto väcsinou sme boli tam kde to najviac vyhovuje detom 😅 no dakujem,plati sa za stan asi 4€ a za osbu tiez tak neako uz presne neviem,je to aj na nete...v arealy je aj kuchynka aj na elektriku sa mozme napojit,je tam super voda 😉 minuly rok sme tam boli v tych chatkach a tie su tiez krasne 🙂 no nic idem do lekarne po kvapky a po muza zatial sa majte babule 🙂

reanda
2. júl 2011

@nelynka18 praveze moj muz chce byt pri porode a v porodnici to nebude asi mozne, pokial by nas rodilo na sale viac.. a ani na tu "vzdycharen" neviem, ci muzov u nas pustaju.. a tiez ked nebude volny nadstandard, tak bude musiet ist domov.. to sa nam nepaci, my by sme chceli byt spolu ako rodina 🙂 ..ja neznasam doktorov a nemocnice.. nechcem byt pri a po porode ako chory pacient 😒
ked som mu povedala, ze tak budeme rodit doma, tak on ze super 😀

zuzkazv
2. júl 2011

@wera.g moje je otočené dole hlavičkou od 12 tt a tak isto som mala aj prvého syna a keď mi dr. robila utv tak som sa jej pýtala že ako tam je poskladané tak mi to presne vysvetlila že keď cítite kopance tu tak je tak a keď zas cítim inde kopance tak je onak, ale kopance cítim stále na tom istom mieste takže sa asi veľmi netočí 😉

nelustek
2. júl 2011

@reanda ale ved do nemocnice si ides pre babenko nemozes to brat ze tam musis ist lezat.Budes mat pri sebe malu princeznicku a bude to nadherny pocit.Ja som sa stale na Nelku pozerala nosila ju na rukach a bola som rada ked sa prebudila ,to som ju mala prisatu.No nadhera a ked ju budes prvy krat prebalovat,to male telicko.No nadhera uz aby to bolo 😉

nelustek
2. júl 2011

@zuzkazv ahoj mne doktor ked som sa spytala ci je otocena dole hlavickou,povedal ,ze to je jedno ako je akurat v tej chvili otocene,lebo ze zidem dole a moze sa v momente zas pretocit.Ze pre neho je podstatne ako bude otocene pred porodom.
Tak ja neviem ako nasa princezna je 😒

mata90
2. júl 2011

@nelynka18 s tym holenim mam uz ja problem davnejsie, pretoze mam take divne brusko, nie do bokov ale dopredu ako keby som tam mala nejaku loptu alebo obrovsku hrusku, tak mi bude tiez asi musiet muz pomahat 🙂

reanda
2. júl 2011

@nelustek pre babenko si nemusis ist do nemocnice, ved si ho nosis stale so sebou 😀 😉