icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
7. júl 2011

@misic ja tam sediet nebudem... mne dala lekarka tu glukozu ze si ju mam vypit doma o 6:00 na lacno a o 8.00 mam prist k nej aby mi zmerala cukor.

misic
7. júl 2011

@katuska_za no vidis tak to mas super a ja tam musim sediet ☹ u nas to nefunguje tak, ze to mozes aj doma pit... ☹ skoda

katuska_za
7. júl 2011

@misic mna to prave prekvapilo ze navadi to, ze to vypijem doma.... moja lekarka je super len niekedy mam pocit, ze ci nieco nezanedbava, lebo krpca ani na poradi nemeria vzdy len pozrei srdiecko a povie ze je vsetko v poriadku.. ako ma to vyhody aspon nestresujem, ze ci je dost velky a tak, ale ked citam ako vsade vypisuju rozmer vahu a neveim co vsetko a ja nic take neviem....

duska88
7. júl 2011

Dobré ráno 😎
@nelynka18
@jana86 ok, tak nechám si poradiť a skúsim to sladké ... 🙂 ..pálenie záhy mám aj ja posledný čas..mám aj tablety, ale tie nezaberajú..poraďte niečo 🙂 ..a prečo máte poniektoré z tej glukózy až 3 výsledky??

zuzu805
7. júl 2011

@duska88 -mne brali pred vypitim krv potom po vypiti po hodine a potom opať po hodine takže 3 krat aj krv brali...

jani74
7. júl 2011

@zuzinr Ani ja som tu nebola dlhšie. Tatko je už druhý týždeň v Nemecku a nám začal od pondelku obkladač robiť kúpelku. Do pôrodu ani nie, možno by sme aj stihli ale nechcem to siliť. Bojím sa aby nebola malá ako Matej ten papal každú hodinu vo dne v noci a ja som kolabovala. Keď som po 3 týždňoch skončila na záchranke tak potom trochu pomohli aj naši. Stačí ak tam budeme na vianoce. Zatiaľ sa pomaly presťahujeme udomácnime.
Aj ja si predstavujem, že od susedov z jednej strany dáme tujky a zo spodu by som dala najradšej betónový plot (otras susedia 😠 )ale to nemôžeme, bo máme pozemok zo svahu a nemala by kam stekať voda pri dažďoch a mali by sme na pozemku jazero a nie záhradu. Aj my máme 10a pozemok..

verinka100
7. júl 2011

@natalii6 Tak uz som doma z poradne. Takze doktorka sama od seba povedala, ze mam ist buduci tyzden na ten OGTT test, takze som sa ani pytat nemusela :D Momentalne som v 26.tyzdni. Uz som bola v lekarni po tu glukozu, neviem si predstavit, ako to vypijem. A je pravda, ze pocas toho vysetrenia nemozem chodit, len sediet a nic jest ani pit, az potom po 3 hodinach? A ze sa mozem ist vycikat do skumavky az po 2 hodinach po vypiti tej "lahodky"? A tiez mi to bude robit moja dr, myslela som,ze sa to robi v nejakej diabetologickej ambulancii 😀 A na tie modriny povedala, ze si mam davat vit.C a ze mi buduci tyzden spolu s tym cukrom spravi aj test na zrazanie krvi 😕 tak som zvedava.. Robila mi aj sono, maly ma skoro kilo :D Pribera len on a ja vobec 😅 vraj je zatial vsetko ok, tak dufam, ze to tak aj ostane. Do poradne chodis tiez do Ruzinova? Ved tomu sa chcem prave vynut, aby som musela kocit stale skladat a rozkladat, tak pevne verim, ze nejaky kocik najdeme. Aj ked drahy, ale co narobim 😖 radsej si odopriem nejake cacky hracky 😀

verinka100
7. júl 2011

@natalii6 Tak uz som doma z poradne. Takze doktorka sama od seba povedala, ze mam ist buduci tyzden na ten OGTT test, takze som sa ani pytat nemusela :D Momentalne som v 26.tyzdni. Uz som bola v lekarni po tu glukozu, neviem si predstavit, ako to vypijem. A je pravda, ze pocas toho vysetrenia nemozem chodit, len sediet a nic jest ani pit, az potom po 3 hodinach? A ze sa mozem ist vycikat do skumavky az po 2 hodinach po vypiti tej "lahodky"? A tiez mi to bude robit moja dr, myslela som,ze sa to robi v nejakej diabetologickej ambulancii 😀 A na tie modriny povedala, ze si mam davat vit.C a ze mi buduci tyzden spolu s tym cukrom spravi aj test na zrazanie krvi 😕 tak som zvedava.. Robila mi aj sono, maly ma skoro kilo :D Pribera len on a ja vobec 😅 vraj je zatial vsetko ok, tak dufam, ze to tak aj ostane. Do poradne chodis tiez do Ruzinova? Ved tomu sa chcem prave vynut, aby som musela kocit stale skladat a rozkladat, tak pevne verim, ze nejaky kocik najdeme. Aj ked drahy, ale co narobim 😖 radsej si odopriem nejake cacky hracky 😀

jani74
7. júl 2011

Dievčence, máte kúpené resp. sa chystáte kúpiť do vajíčka fusak?Ak áno aký?Ja uvažujem, že sa po niečom popozerám...

bibi13
7. júl 2011

@jani74 ja mám emitex combi..

http://www.bambini.sk/sk/4025/32/emitex-fusak-c...

v autosedačke som ho nemala, ale dá sa skrátiť, takže budeme určite využívať..

nelustek
7. júl 2011

Ahojte maminky,chcem sa spytat, poslednu dobu ked som na WC a cikam tak mam niekedy take tlaky dole.Ma to niektora z vas?

mata90
7. júl 2011

@katuska_za ahoj, ja tiez neviem kolko babo meria a vazi, ked som sa dr nato pytala, tak mi povedal ze sa to neda presne urcit, mne to povie az v 32 tt, no som zvedava, tak niesi sama 🙂

elenaakiko
7. júl 2011

@nelustek ahoj, mne sa to stáva tiež, hlavne keď sa nevycikám hneď...ale doktorka povedala, že je všetko v poriadku, takže by to nemalo byť nič vážne 😵

elenaakiko
7. júl 2011

ahojte októbrovky....dneska nám konečne naše miminko ukázalo výbavu v plnej kráse 😀 bude to chlapček 😵

duska88
7. júl 2011

@zuzu805 ahaa..lebo mne iba raz, ja som mala len 1 výsledok.. 🙂
@elenaakiko jeee gratulujeem 😉

jana86
7. júl 2011

ahojte,dnes konecne pekne a teplo.my sme boli na internom vysetreni,vsetko v poriadku,len som dokymu spominala,ze sa rychlo zadycham a ze sa mi stale toci hlava,tak mi povedal,ze som chudokrvna tak mam brat zelezo.aj ked som sa vracala domov tak sa mi tocila hlava,dobre ze som neodpadla.este sa ma aj pytal kolko som pribrala a ked som mu povedala ze 9 kg,tak na mna pozrel akokeby som pribrala uz 20.povedal ze mam spomalit,ze tych 13-14kg do konca mi staci 😠 si mysli,ze to len tak,co mame robit ked nam tak chuti papat??? 🙂

jana86
7. júl 2011

@duska88 ahoj,mna pali zaha asi kazdy den,mala som aj taky sirup,ale nepomahal.mne pomoze jedine bystrinka,alebo teraz som si kupila v lekarni soda prasok,ten ked si dam tak mi trochu lepsie,inak nic nepomaha 😒

natalii6
7. júl 2011

@verinka100 ahoj co sa tyka tej glukozi u mna to bolo tak ze som prisla uz z mocom zobrala mi z prsta krv dala vypit ten super hnusny napoj (pila som ho na 100x) 😠 😝 potom som v cakarni cakala zo 2h ale mohla som ist na zachod aj pit jedine jest som nemohla a po 2 h mi zase zobrala krv a potom som mala normalnu poradnu..to cakanie bolo na nervy aj ked som mala casak som sa nudila 😠 aj mne sa robia modriny poviem dokimu co mne povie ale mne sa to robi iba na lavej nohe kde mam krcovu zilu..som rada ze je maly v poriadku a pekne rastei 😉 a to je super ze ty nepriberas ja som pribrala zatial 3kg a mojho dokiho mam ako je hotel astra ale do Ruzinova budem chodit az posledny mesiac ked sa rozhodnem rodit v Ruzinove..a ty chodis kde do nemocky ci do tej nizkej polikliniky?a neboj nejaky kocik najdete chodte sa pozriet do predajne pre deti na Kosickej alebo v Raci do Brandonu alebo este ma napadlo ze ste na starej Vajnorskej je tiez jedna velak predajna len teraz si neviem spomenut ako sa vola.

natalii6
7. júl 2011

@jana86 no ved 9kg nie je vela tak neveim co sa mu nepozdavalo moja kamoska pribrala 30kg ale na druhej strane ona bola chuda a ja som pri prvom synovi pribrala 9 kg a teraz zatial len 3 ale ja mam zase dobry zaklad 😀

elenaakiko
7. júl 2011

@duska88 ďakujeme 🙂

nelynka18
7. júl 2011

@jani74 juj,vy sa mate 😉 do vianoc byvat 🙂 no ved exterier je to najmenej,hlavneze interier bude 😉
@mata90 no hadam sa nam bude dobre byvat 🙂 no veru zachvilku je to tu.... niekedy ma aj chyti strach a obavy ale dufam,ze aj tentoraz to budem mat s epi lebo neviem ci to zvladnem 😕
@zuzinr ved hej teraz spravite a potom si budete uzivat i s babom 🙂 my sme sa tiez stahovali teraz do mestskeho bytu ale mame moznost ist este do lacnejsieho,tak to chceme vyuzit a potom do domu a tiez dufam,ze naposledy,,,, 😀 nam izby vychadzaju pekne velke aj kupelna nie ako tu na byte,tak sa tesim 😉 no veru dost ste sa stahovali,tak ale uz mate pokoj 🙂
@natalii6 no to moj maly nerobi,on zacne odvravat a oduje sa ale tamto nie....skus mu to vysvetlit,ci?no muz a nasi znami ale sem tam aj neaky majster... 🙂

nelynka18
7. júl 2011

@duska88 ahoj...no a ake mas tabletky?lebo mne moje pomahaju...

jani74
7. júl 2011

@bibi13 pekný, mne ale stačí taký do vajíčka len. Do kočíka mám.

@nelustek to mám aj ja dlhšie už a tiež sa obávam ale dr. ma na poradni vždy zo spodu pozerá či sa neotváram alebo či sa neskracuje krčok ale všetko je ok. Niekedy to poriadne bolí a v posledné dni dokonca keď potrebujem cikať tak mi poriadne stvrdne bruško a ak neutekám okamžite tak sa po c... 😕

@elenaakiko blahoželám🙂

jani74
7. júl 2011

@nelynka18 neboj aj vy sa dočkáte ani sa nenazdáte🙂ja som dnes sa ledva doplazila omrknúť ako pokračuje obkladač v kúpelni čo už nevládzem a najmä v tomto teple ☹ všetko je na mne, tatko je už druhý týždeň v práci, ale inak by sme asi nikdy nebývali ☹

natalii6
7. júl 2011

@nelynka18 tak moj kedze este nehovori(myslim tak ze by mu aj niekto rozumel) tak odvravat nemoze 😀 a vysvetlit? jasnacka ze som mu povedala ze to sa nesmie ze nech ma pohladka a povie prepac ale ako vidis mina sa to ucinku 😠 ale vsimal som si to u viacerych deti a dneska sme boli na ihrisku a tam chodi jedno dievcatko a ta je ako cert nic nechce poziciat a pritom od druhych si zoberie a jedneho chlapceka(kamosa) zacala mlatit lopatkou a neskor ho skor zhodila z jednej preliezky ta ked pojde do skolky lutujem tie deti a minuly rok Davidkovi tiez zo 3 razy svihla lopatkou 😠 no kazde dieta je ine nastastie nas maly je taky ze nema problem niekomu nieco poziciat on je taky pohodak sa vie pekne zahrat 😉

nelynka18
7. júl 2011

@jani74 ved hej len aby to uz bolo 🙂 no to ti verim,ze mas toho dost,my s muzom to zatial vybavujeme spolu lebo nema teraz moc prace ale ked zas nabehne na ten jeho pracovny rytmus,tak tiez to asi bude na mne 😕 ale moj muz vela veci robi sam alebo so znamymi....akurat elektriku,vodu a taketo veci robia majstri....a aky stavate? jedno ci dvojpodlazny?

nelynka18
7. júl 2011

@natalii6 no ved hej kazde dieta je ine 😒 jeho to prejde a nasho dufam tiez 😉 su vseliake deti,u nas na ihrisku je taka,ze ked jej niekto nieco zoberie co chcela ona tak sa hodi o zem a ziape a trieska so sebou ale co s nou? niekedy som rada,ze "len" papuluje 😀

jani74
7. júl 2011

@nelynka18 bungalov, 3izby a otvorená obývačka s jedálňou a kuch. Stačí, rodičia majú poschodový veľký ako dvojbytovka a to upratovať 😖

No a deti?tak náš Matej sa začal tiež hádzať o zem, keď nedostane čo chce alebo keď niečo nechce a tiež nejak začal byť lakomec 😖pekne mu dohováram, vysvetľujem ale nejak sa to nechytá 😖zahrať sa vie aj sám ak chce aj s detičkami ale keď stretneme vonku niekoho tak sa začne predvádzať a tobiť hlúposti. Ja sa hrozne bojím ako začneme chodiť do škôlky 😕

majonka79
7. júl 2011

@natalii6 cauko, aj ja myslim, ze 9 nie je vela...na konci 6 mesiaca by mal byt prirastok na hmotnosti 6-8 kg.
Ja mam 8 kg a mne doki nepovedala, ze je to vela...bola spokojna, ze priberame🙂

nelynka18
8. júl 2011

@jani74 jeee no urcite to budete mat pekne 🙂 my to budeme mat presne tak isto ako vy len nie bungalov ale budeme nad babkou 😀 deti su nevyspitatelne.....myslis si,ze aky je zlaty,ze tebe sa nieco take nemoze stat a bum 😀 pridu take obdobia,ze nechapes....dobre to poznam 😉 neboj v skolke ho vycvicia deticky 😀 skolka je super vec len ma nevyhodu,ze dieta si donesie dalsie zlozvyky od inych deciek 😠 moj maly je jedak od narodenia a ze v skolke nechce jest lebo ani tomas neje(jeho kamarat)alebo po nom opakuje take hluposti,drobnosti ktore inak nikdy nerobil 😒 tak teraz prevychovam na 2 mesiace a od septembra mozme zacat nanovo 😀