icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

natalii6
8. júl 2011

@nelynka18 ale kdeze by som sa nato tesila len si myslim ze to papulovanie asi patri k detstvu 😠 no alebo budem milo prekvapena a nas to obidje
@jani74 ahoj tebe idu robit ulnu narkozu? lebo mna pri prvom len odpasa dole a teraz este neveim ci budem normalne alebo zase ciasrak 😉

nelynka18
8. júl 2011

@natalii6 no tak by si bola asi prva,ktorej dieta nepapuluje 😀 😀 ty si bola tiez cisarom?a preco?

jani74
8. júl 2011

@nelynka18 ano, cisárskym ☹ kôli chrbtici a preto nemôžem ani EPI ☹ pri prvom ma mali veľký problém zobudiť, lebo mi dali príliš silné narkózu-vôbec ma nepočúvali 😠odchádzalo mi srdce a mysleli si, že to majú pokazený prístroj a skoro ma zabili 😠teraz si chcem vybaviť anesteziologa ak to vôbec pôjde.

natalii6
8. júl 2011

@nelynka18 nozno budem ako rarita 😀 😀 😀 ano bola a preto lebo mi povedali ze na moju vysku 158 je maly velky 😠 a pritom kamoska ma taku istu vysku a rodila prirodzene a teiz jej maly bol vatsi..som sama zvedava ako to bude teraz

tun1ska
8. júl 2011

@natalii6 keby to bolo na mne,,,,ja by som radšej išla na cisarák, úplnná narkoza..nech sa zas netrápim... 😝

erzulik
8. júl 2011

Ahojte babulky. Dnes som sa prihlasila a som rada ze mozem tu s niekym poklebetit. Mne zistili v 27 t. teh. cukrovku tak pekne drzime dietku. Moja mala vazi 1130 kg je vacsia a predpoklada sa ze bude mat okolo 3800 kg. To bude sranda ju vytlacit.

natalii6
8. júl 2011

@tun1ska myslis ze po uplnej narkoze potom nie su take boleti ako ked ta umrtvia iab od pasa dole?
@erzulik ahoj a vitaj 😉

nelynka18
8. júl 2011

@jani74 jemine no to pekne podcenili sa ti teda vobec necudujem,ze mas strach 😖 a tvoj doktor to neako riesi?
@natalii6 mozno 😉 a ake mieri mal maly?ved pokial mas panvu ok,tak neviem preco cisar....ale tak asi vedia preco 😉
@erzulik ahoj,ja som vytlacila 4080gramov,3800g bude ok 😉 😀

jani74
8. júl 2011

@natalii6 jej ja mám 156 😀 a Matej keď sa narodil mal 3,280 a 51cm a to bol o 9 dní skôr pre plánvaný SC. Ja s mužom sme ako dve tintítka a on valibuk - po svokrovi.
@tun1ska a ja zase prirodzene, ale pre následky prvého pôrodu a mojej chrbtice asi ťažko ☹
@erzulik vitaj a neboj údaje sa ešte skreslujú 😉
@nelynka18 môj dr. to rieši tak, že SC aj teraz. Jedine, že by sa malá rozhodla prísť skôr a to veľmi rýchlo tak aby som nestihla SC 😀 moja mama mala 3 expresné pôrody, že jej nestihli urobiť ani klistír 😀

verinka100
8. júl 2011

@natalii6 takze sa kupkas vonku normalne bez tamponov? A pri prvom tehotenstve si sa kupala tiez a bolo to bez problemov? Ja som z toho uplne mimo, lebo kazdy mi vravi nieco ine a neviem sa rozhodnut 😒 Ano, presne, bol to Stokke kocik, mne sa tiez moc nepaci, ale bol jediny, ktory bol pripraveny na travel system a zmestil sa nam do brany a vytahu :D:D Ale dnes konecne uuuspech, nemecky kocik Teutonia, tiez 3 kombinacia, 4 kolesa, tak lahko sa ovlada, normalne jednou rukou a lahucko, ako po masle! 😎 Lahucky je a super skladny a pritom stabilny, kvalitne pruzenie, v strede ma tazisko... Som neverila, ze niekedy taky kocik najdem 😀 Porovnavala som to s kocikmi PEG perego a to sa naozaj neda porovnat (ved Taliani vs Nemci) Nehovorim, ze niektore Peg perego nie su aj dobre, ale svagrina mala taky s dvojitymi kolieskami a po pol roku si musela kupit novy-Concord, lebo v snehu bol totalne neovladatelny. Dalsia kamoska mala Peg perego so 4 kolieskami, ale po roku a pol bol rozhegany, ze si musela kupit tiez novy. A mozme sami navrhnut, v akej bude farbe, samotny kocik, vanicka, strieska, drziak na ruky...kombinovat rozne farby a vzory 🙂 Vyrabaju sa na mieru, a bude to trvat 12,tyzdnov, takze najneskor buduci tyzden si musime zavazne objednat. Este chcem pozriet Bebe Confort Elea, ale na 99per som rozhodnuta pre Teutoniu 🙂 Aj manzel bol z neho uneseny, on, co vacsinou vsetko ofrflee :D

zuzinr
8. júl 2011

@jani74 no ved aj do vianoc ked to stihate je fajn uz na vianoce v novom 🙂 My sme sa stahovali presne 1.decembra tak to som akurat upratala a povybalovala do vianoc 🙂 My mame susedov celkom fajn, len oproti nam je jeden "oblubeny" naposledy mu niekto podpalil strechu (mozno si to aj videla ak ste niekedy isli okolo) , len dufam ze si nas s nim nikto nepomyli ☹ co uz susedov si clovek nevyberie. No ved uvidis aka bude mala, ja som to mala uplny opak, Matusko sa tiez stale budil a Natalka sa pekne napapala a spala ani som nevedela ze ju mam, neplakala skoro vobec zato teraz je riadne ziva a Matu je skor taky kludas, no v poslednej dobe ked su spolu tak to je niekedy katastrofa, on na nu krici ze nieco nesmie a ona pisti 🙂 a mne ide z nich prasknut hlava a to este ked sa k nim za 2 roky prida Simon tak pojdem asi na par mesiacov do Olichova 🙂

lutsy
8. júl 2011

ahojte kocky, velmi sa tesim ze je piatok, veru aj my sa vyberieme niekam k vode, asi sa aj okupem , moja doktorka vravela ze plavanie je super v tehotenstve, veru ja sa skoro nehybem, v praci stale sedim za pocitacom
-ked vas tak citam mam rovnake potiaze ako vy, palenie zahy =obcas, krc v nohe uz 3x blee, drahy ma musel uprostred noci masirovat ale pri tom zaspaval cize biedna masaz: 😉 ,
-na zachod chodim aj 1x v noci a cez den raz to musim spocitat, je to des, brusko obcas stvrdne ale len na chvilu, maly sa hybe dost v kuse.
-momentalne som stale strasne hladna, az mi je zle od hladu, v kuse musim nieco chrumat, (prave som dojedla mozzarellu s rajcinou , v takejto strasnej vecernej hodine sa ja napchavam, pribrala som asi uz 6kg

verinka100
8. júl 2011

@lutsy Z toho jedenia si nic nerob. ja som prave dojedla uz druhy kus marhuloveho kolaca a stale sa necitim najedena :D Inak, tiez cakam chlapca a termin v oktobri 😎 Pribrala som zatial skoro 4 kila, ale tak treba odratat, ze maly uz ma skoro kilo + placenta a plodova voda, takze tych 6 kil co pises, je uplna pohoda 😉

tun1ska
8. júl 2011

😉 @natalii6 asi sú také isté, ale aspoň nevnímaš, čo sa tam vôkol deje,,, 😉

tun1ska
8. júl 2011

@lutsy nič si z toho nerob...ja už 7kg 😉

katulka74
8. júl 2011

tun1ska,ja mam za sebou 2 cisaraky v celkovej narkoze a pred kazdym 14 hod bolesti a mozem ti povedat,ue urcite by si si to rizmyslela....

natalii6
9. júl 2011

pekne slnecne sobotne ranko zelam vsetkym maminkam a ich babatkam 😉
@nelynka18 ahoj maly mal 4240g a 52cm a kedze som bola prvorodicka a neskusena tak som sa vlastne ani nanic nepytala vo stvrtok ma prijali vysetrili a povedali ze zajtra sa uvidi a na dalsi den ma vysetrili a taky starsi doktor co ma vysetroval skonstatoval ze to bude cisarak ze ci suhlasim tak ja ze ano a ked som odtial vysla tak som plakala 😢 kedze som ratala ze porodim normalne najhorsie bolo ze som na porodnom musela cakat od 9h do 14h lebo som zjedla jablko tak som musela cakat kym vytravy 😠
@jani74 takze aj tento porod budes mat cisarskym? a bola si celkove umrtvena ci len od polpasa?
@verinka100 ano aj pri prvom som sa chodila kupat ale vtedy len na jazera a nic mi nebolo ale kazda sme inaksie nachylna a hadam sa mi uz dneska podari ist na kupko 😉 vidis ze sa vam podarilo najst vytuzeny kocik 🙂 a este si mozes aj vybrat parada..to poznam ani mojmu muzovi hocico nevyhovovalo stale vsetko ofrflal tak som si povedala ze si kocik vyberiem sama a je to 😀 ved to tie male koliecka su do snehu nepouzitelne aj ked tu v BA az tak snehu nie je ale predsa ja som raz chcela ist z tym nasim golfacom a nemala som sancu 😠
@tun1ska tak mne to vobec nevadilo ze som vnimala co sa okolo mna deje ja som nic necitila a zase je to vyhoda ze ti ukazu babo keby som bola v celkovej tak az na izbe po prebudeni ☹
@katulka74 tak tebe nezavidim tie bolesti co si mala ja ani netusim co su to porodne bolesti mne totalne nic nebolo 😉

lucy56
9. júl 2011

@erzulik ahoj a vitaj, mne tiez zistili cukrovku a som na diete a musim si robit profim kazdy den, je to dost otrava,lebo najviac sa mi dviha cukor rano, a to fakt uz nic nejem,jeden knacebrot s maslom a caj, a doktorka mi povedala ze mam mat hodnoty do 6,6 ze inak inzulin, stale som hladna a na roznych grilovackach a party ked vidim jedlo by som vrazdila ale koli malemu vydrzim este tych par mesiacov, ale je to tazke

nelustek
9. júl 2011

Dobre ranko prajem vsetkym maminkam, mam otazocku mali ste uz niektora tie "falosne kontrakcie?" ja som predvcerom mala slabe bolenie v brusku prestalo a znova zacalo a takto asi tak do 10min. Pocula som ze je to normalne,len som chcela vediet ci ste to niektora mali.Dakujem

nelynka18
9. júl 2011

dobre ranko 🙂 cloveku sa tak dobre vstava ked sa zobudi sam od seba a do pekneho pocasia 🙂 🙂

@natalii6 no bol dost tazky,moj mal 4080g a tiez sa rozpravali o cisarskom,ze take velke deticky by mali ist tak ale nakoniec som sla normalne,ze keby mal o trosku viac,tak vtedy by som asi sla ale ze 4 kila sa este daju....a kde sa v tebe take velke babetko vzalo? 😀 😀 ty taky maly clovek 😵
@nelustek ahoj...ja neviem mne sa stalo nieco podobne 2krat ale tak,ze zabolelo ale potom nic a za par dni zas zabolelo a zas nic....bola to taka bolest,ktora sla do krizou a do noh a trvalo to asi pol minuty ale potom sa to neopakovalo....normalne som tym ale zostala zaskocena 😨 a tvrdlo ti pri tom aj brusko?

natalii6
9. júl 2011

@nelynka18 tak to by som aj ja chcela vediet ze preco bol taky vely 😀 ale vravia ze to z tych vitaminov tak preto teraz uz asi od 4mes. neuzivam nic radsej si dam ovocie teraz fifim na melone a broskiniach 😉 a ked mi ho ukazali prvy x prve co bolo ved on nie je taky velkylebo ja som si predstavovala ze bude ovela vatsi a teraz je take tintitko..ma napadlo uz mate otvorene kupko lebo mi dneska ideme a uz sa neviem dockat 🙂

peta_k
9. júl 2011

@dzuli08 ona je od nas zo zuberca, v zuberskom fitku to aj mavame, platime tam 2 EUR, boli sme tam dve hodiny, buduci tyzden este nevieme kedy to bude, mali by sme sa ucit kupat babatko... ono je to skor take o skusenostiach a radach tejto sestricky, ale vela sme sa dozvedeli podla mna

nelynka18
9. júl 2011

@natalii6 hej aj ja som pri riskovi jedla vitaminy a teraz nejem,hodne ovocia jem co mu chuti,pri riskovi mi chutila len slaninka 😀 hej ani mne sa risko nezdal taky velky a velmi dobre sa s nim manipulovalo,aj tebe ze?prave dnes nam kupko otvaraju,tiez som rozmyslala ci ist ci nie len tatik nam zobral auto a peso sa mi nechce ist 😅 a spoliehat sa na autobus tiez nie....uvidim ako sa rozhodneme....

pupi5
9. júl 2011

ahojte tak mna tiez druhy porod caka v oktobri a uz teraz mam z toho poriadny strach.Pred mesiacom sme sa prestahovali do Talianska takze vobec neviem ako to tu chodi a co ma caka.Ale v utorok mam prve vysetrenie v nemocnici tak uvidim

duska88
9. júl 2011

@natalii6 @nelynka18
no jej sa to podarilo..ale to sme jej fakt nezávideli.. 😒 ..preto sa aj bojím..no doteraz stále nič..ani jedno kilo..ja to ale nechápem, pretože jem veľa a všetko 😖 ..a bruško mám dosť veľké..ideme práve na návštevu k maminmu bratovi..kde som nebola asi 3 roky už, tak otravujú, že keď som teraz doma aby som sa došla ukázať aj s bruškom..tak mama bude zasa fotiť..večer sem potom hodím foto..uvidíš 🙂
@jani74 🙂

katulka74
9. júl 2011

Ahojte babule,tak luskova omacka uvarena,uz 2 taniere zjedene 🙂 ,tak teraz funim ako lokomotiva....to teplo ma nici, nad ranom som uz nemohla spat,trpla mi lava ruka aj noha.... 😒

zuzkazv
9. júl 2011

ahojte mamičky 🙂 dnes je teda riadne horúco, ja som našťastie doma v chládku 😎 mojich chlapov som poslala na kúpalisko sa vyblázniť, mm chcel aby som išla aj ja ale mne sa teda nechce kukať na to ako sa iný kúpu a ja čo? 😖 a ani plavky by som neobliekla keďže vrch z B na D a spodok z S na L 😨 😕 no čo už tých 10 kg sa muselo niekde prejaviť ale zatial ani jedna stria naštastie 😉 , ale ako vás čítam vy ste hrozne málo pribrali a to ja jem menej ako za normálnych okolností takže neviem prečo sa to tak lepí na mňa 🙄 .

@duska88 malý je nádherný, tá fotka vám fakt vyšla 🙂
@pupi5 ahoj vitaj,aj ja mám strach a to som sa ani nesťahovala do zahraničia 😒 nejaká padavka je zo mňa 😔
@natalii6 @nelynka18 nás zlostia tie deti čo ? aspoň vieme že ich máme 😀 oni musia skúšať našu trpezlivosť to je už údel mamičiek 😎
@katulka74 mne v noci tŕpnu prsty na rukách a už to mi vadí to muselo byť hrozné keď aj ruka aj noha ☹

misic
9. júl 2011

@katuska_za mne tiez babatko nemeria v poradni, vacsinou pozera srdiecko, mne tlak, moc a vahu, potom take tie krvne povinne testy.... a tak... ale verim, ze bude vsetko ok 🙂))

verinka100
9. júl 2011

@natalii6 To mas pravdu, ze kazda sme ina. Ale naozaj neviem, ci leto bez kupania vydrzim 😀 Napis, ako bolo dnes na kupku, ci si si zaplavala a tak🙂 A mas tehotenske plavky, alebo ficis na normalnych? My sme boli na nakupoch, zase pozerat kociky, ci predsa nenajdeme lepsi, este nam ostal jeden obchod, ale myslim, ze nakoniec objedname Teutoniu 🙂 Normalne bolo v obchodoch o polku menej ludi ako obvykle. Vsetci su pri vode, ach zavidim 😠 Ozaj, kupovala si si pri prvom babu prebalovaci pult? A samostatny, alebo ako taka komoda napr so suflikmi a navrchu s prebalovacou podlozkou??

nelynka18
9. júl 2011

ahojte baby 🙂
takze sme dnes skoncili na kupku a kupala som sa aj ja 😕 ale len 10 minut som sa osviezila a potom som sedela pri detskom bazeniku s riskom....ale bolo super 😎 potom sme zasli na koleno sme si dali jedno ale fucim do teraz 😀 bolo riadne velke,vsetci traja sme sa napraskali 😝 teraz som uuuuplne ko 😀
@duska88 no to som zvedava nezabudni dat foto......ani kilo a brusko rastie,to by som brala 😀
@zuzkazv ja mam tiez 10kg navyse a tiez sa neprezieram ale aspon chvilu mam rit a prsia 😀 😀 no udel mamiciek veru,niekedy sa pozastavim nad tym co to moje dieta robia 😨