icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
9. júl 2011

@natalii6 no co boli ste na kupku?my ano nakoniec 🙂

natalii6
9. júl 2011

@duska88 mozno mas dobre spalovanie ale predsa aj dieta nieco vazi a ostatne veci tak neviem kde mas tie kilecka 😀
@katulka74 @zuzkazv baby aj mne trpnu prsty 😠 a niekedy tak ze normalne si musim sadnut na postel aby mi to presloa je to viac x cez noc ale vcera som si dala dole obrucku a uz to nebolo take hrozne tak neviem ci zlato ma nato vplyv ale asi je to blbost..aj na to trpnutie nieco beriete?ja nic aj ked mam doma magnezko ale ja som neni tabletkovy typ tak len ked je najhorsie vtedy si dam ☹

@verinka100 tak kupko bolo super sme isli nieco po 15h lebo maly sa dneska nejak skor zobudil ja som neplavala lebo som bola sama z malym tak sme boli v malom bazene a este 2x

katulka74
9. júl 2011

duska88 ja uz mam 10 kg navyse,je super ze si nepribrala,aj ked je to divne,lebo sa ti zvacsil objem krvi,maternice,placenta nieco vazi a snad uz aj maly ma nejaky ten gramik 🙂

natalii6
9. júl 2011

@verinka100 som to nechtiac poslala tak dopisujem ze 2x sme boli aj v strednom..maly si kupko uzil ale chuda moje taka cinanka do neho drgla naschval on spadol a ciganka ho este ako sa chcel postavit drgla a chcela ho ponorit take nervy mi spravila som jej dobre vynadala ze co si to dovoluje na mensieho 😠 ale inaksie bolo super a vonku je na skapanie este teraz vecer je 34 😠 to bude hrozna noc..plavky mam normalne a su take elasticke tak no problem 😀 , a kde ste boli na nakupoch?..ja by som doma nevydrzala v tychto horucavach inac davnejsie som mala doma taky vatsi bazen som si ho nafukala a v obyvacke som sa tvarila ze som na Bahamach 😀 ..prebalovaci pult som nemala ale teraz som si kupila ale len taky na postielku
@nelynka18 ano bola som a bolo super aj zajtra ideme..som rada ze aj ty si bola a ze si sa aspon trochu omocila 🙂

nelynka18
9. júl 2011

@natalii6 aj ty si sa kupala?my zajtra ideme do hory,vraj su dubaciky,tak ideme k nam na chatu a okolo pobehat 🙂 ale radsej by som sla na kupko 😉 mas cele plavky?ja som si v kik kupila take ze vrch je ako tielko a spodok normalny klasicky....

natalii6
9. júl 2011

@nelynka18 jasnacka kupala ja som taka ze mna len tak nieco nezastavi a ja som vodne znamenie tak ja vodu musim 😀 juj ja by som isla tiez na dubaciky nezoberiete ma? 😀..ano mam cele plavky ale take co si si kupila sa mi pacia dneska ich jedna tehotna mamicka tiez mala 😉

zuzinka_26
9. júl 2011

ahojte tehulky...ozyvam sa po tyzdni, dnes sme sa vratili z Talianska. Fajne sme si oddychli, s malickou sme zvladli aj cestu aj slniecko aj vsetko....asi sa jej tam pacilo, lebo kazdy den krasne kopkala 🙂 idem si precitat zameskane - mam co robit 🙂 pekny vecer

nelynka18
9. júl 2011

@natalii6 to si ako nas maly ale on je lev 🙂 no su pohodlne take plavky....my ich zbierame ale davame ich mojej mame lebo u nas sa hriby jedia len cerstve....cize nazbierame urobime omacku k masku alebo prazenicku a ostatne dam mame....takze kludne ti polovicku poslem len ci ich bude tolko 😉

natalii6
9. júl 2011

@nelynka18 ja hriby nelubim len zboznujem ich hladat uz som mozno aj zo 5 rokov nikde nebola ☹ ale ked som chodila bolo to super to boli casy ☹ vcera v spravach davali ze uz rastu ale este ich nie je tolko tak hadam nejake najdete

nelynka18
9. júl 2011

@natalii6 ani my ich moc nemusime ale vies ktorych sa nevieme dojest?plavky,ony sa daju hore stonkou ,trosku sa osolia a daju sa na platnu na piecku a pustia stavu a to je taka delikatesa,ze ani v najlepsej restike take nemaju 😀 vzdy ich tolko nazbierame a potom na chate vypekame 😀 neviem ci to poznas ale urcite by ti to chutilo.....a preco uz niekedy teraz nezbehnete na hubky? no som zvedava ci nieco najdeme 😨

nelynka18
9. júl 2011

ozaj aha ako by mal vyzerat nas dominik a ked niekedy bude baba 😀 😀

lutsy
9. júl 2011

caute kocky, aj ja som sa bola kupat na jazere a som si pri brehu plavala, no asi sa to malemu pacilo ze sa nadnasa, taky kludny bol, ked sedim tak stale kope. Veru horucava bola 😝 . ja som tiez zivel vodny, nevydrzala by som cele leto. ja mam plavky take dvojrocne vytahane ze ich kludne obleciem a nohavicky su take pod brucho.Zajtra sa tiez na chvilu chystame.
@nelynka18 paradne fotky ti vyrobilo na tej stranke 🙂 a narobili ste mi chute s tymi hribami, asi idem hodit ocko do chladnicky aspon marhulu zjem 😀

nelynka18
9. júl 2011

@lutsy diky 😉 no veru cele leto a neokupat sa....to by bolo 😀 ja som tiez uz do melona parkrat hryzla len sa ho teraz bojim jest,ze sa v noci nabeham na wc 😀

nelustek
10. júl 2011

@nelynka18 ano stvrdlo a bolelo len brucho,doteraz sa to ale nezopakovalo.

nelustek
10. júl 2011

Dobre ranko,vcera sme sa boli kupat u babky na dvore.Od rana asi od 10:00 sa kupala do 18:00 samozrejme s obednajsou prestavkou 😀 ja som tam sedela na matraci a posuvala sa ako isiel tien 🙂 no aj ma trosku spalilo na pleciach a chrbate.Dnes nikam nejdem tak ma boli nohy,ked sme isli pesi domov.
Ja by som sa tiez niekde hodila do vody ale ked neobleciem plavky,mam take trojuholnikove a mam do nich tazke prsia 😀 😀 😀

erzulik
10. júl 2011

@lucy56 tak ja mam zatial chvalabohu rano cukor do 5,6. Musela som obmedzit sladke a masne jedla. Viem o com hovoris je to dost tazke. Papaj vela zeleniny a ovocia. Zeleninu mozes aka ta len napadne, z ovocia vynechaj najviac melony, dyne, hrozno ja som to jedla na kila. Teraz marhule, kiwi, sem tam banan, jablka. Ale musia byt kyselsie. Mne povedala lekarka ze mam mat hodnoty do 7,2 a to som sa informovala u viacerych diabetologov. Zatial sa drzime schudla som 0,5 kg. Skus si zmerat na lacno aky budes mat cukor, potom si daj nejake ovocie, citronovu stavu aspon 0,5 dcl a po 2 hod. si zmeraj znovu. Mne to pomaha. Ja jem tak 5-6 krat denne aj to je velmi dolezite jest v malych davkach a viac krat denne. Dufam ze som ti trochu pomohla aj mne sa moja diabetologicka vyhraza z inzulinom ak sa mi hodnoty zdvihnu. Ja som mala po GTT teste 10,4. Skoro odpadla.

lucy56
10. júl 2011

@erzulik no ja som mala 11,9, tiez skoro odpadla, mne robia problemy tie rana, lebo v pohode zvladnem cez den jedla so zeleninou ale na ranajky mi dviha cukor vsetko hadam, uz som skusala kombinaciu pecivo plus zelenina, vlocky plus jogurt a najlepsia je omeleta z vajec, to mam ok po nej ale nemozem ju predsa jest kazdy den, vodu s citronom pijem priebezne pocas dna,je to osviezujuce, ovocie mam povolene len medzi hlavnymi jedlami 1kus, mne zakazala aj udeniny a hodnoty mi kazala drzat si do 6,6 co sa mi zda sialene,lebo presne viem ze tehu diabeticky mozu az do 7.8

zuzinka_26
10. júl 2011

@verinka100 ahoj, aj my sme si vybrali Teutoniu - Cosmo 🙂 velmi sa mne aj priatelovi ten kocik paci, je sice drahsi, ale tak co uz...mne sa paci ta fialova farba, ale mozno nieco aj skombinujeme, ked uz je ta moznost 🙂

erzulik
10. júl 2011

@lucy56 aj ja jem omeletu z vajec rano ale dnes som jedla o 8.15 - 2 kiwi, pol banana po 10 minutach grahamovy rozok so sunkou, syrom eidam a 1 ks rajciny. Teraz si odmeriam cukor 11.20 som zvedava. Diabetologovia neodporucaju vela ovocia ale to je blbost lebo cukor co sa v nom nachadza sa spaluje o vela rychlejsie ako ked si das napr. caj s obycajnym sukrom. Ja ti povem ze ja naozaj jem dost ovocia. Velmi mi chuti a mala som co robit aby som sa vzdala melonov a dyne. Ale aj z toho si mozes dat kusok nie zase pl dyne. Moja davka ovocia denne je: rano stava z citrona +pomaranca, po odmerani cukru ranajok 5- marhul ale kysle potom obed, po merani cukru poobede tiez nejake ovocie pol banana jablka 2 ks, ked pridem z roboty okolo 18.00 po veceri tiez ovocie marhule 4-5 ks. Jogurty obsahuju vela sacharidov to nejem a BIO nemozme .

erzulik
10. júl 2011

@lucy56 ja som bola na kontrole u diabeticky minuly tyzden robila mi odber zo zily, poslala do labaku a chce vediet moje hodnoty ake boli pred mesiacom a po 2 tyzdnoch co mi nasadila dietu. Ak budu zle ihned mi vola. Ja som si merala pred 2 tyzdnami glukomerom denne 7 x. Na zaklade udajov ktore som si zapisovala by mali byt v pohode. Ale upozornila ma , ze ako babo rastie pribuda viac hormonov a moze sa to zvysit hocikedy. Od tohto tyzdna si meriam tak 3 x denne, vacsinou 2 hod. po jedle. Meraj si presne po 2 hodinach nie skor, lebo ti vyskocia az az.

lucy56
10. júl 2011

@erzulik ja som predtym tiez dost ovocia pojedla ale teraz si dam fakt iba po kusku a melon som si dala taky maly kusok len, polku urcite nie, mne jogurty biele activia robia cukor ok, a tiez mi robila testy na ten glykolovany hemoglobin, vysledky som si nevolala, nechcem sa stresovat,idem tam buduci tyzden, tiez si musim robit teraz profil po kazdom hlavnom jedle celych 7 dni, uz som cela dopichana a uvidim co mi povie ake mam vysledky z tej krvi a merat si mam po hodine a pol, cudne je ze kazdy diabetolog ma ine pravidla

lucy56
10. júl 2011

@erzulik inak dnes knackebrot s maslom a kalerabom a 6.1 som mala po ranajkach takze da sa,uz mam aspon druhu kombinaciu na ranajky

erzulik
10. júl 2011

@lucy56 uz si konecne musim kupit ten chlieb este som ho neskusala

erzulik
10. júl 2011

@lucy56 tak to je naozaj cudne ja som sa docitala aj na nete ze kazde 2 hod. Velmi dobra diskusia je mama a ja. Pisem si s lekarom a on mi velmi poradil uz v mnohych veciach.

erzulik
10. júl 2011

@lucy56 ak by si mala tie vysledky velmi zle tak ti urcite zavola. Tak sa hlavne nestresuj lebo aj stres dviha cukor....

iwky
10. júl 2011

Ahojte 🙂 Nie som dlho zaregistrovaná, takže ešte veľmi neviem ako to tu funguje.
Aj my čakáme babuľku v októbri, nesmierne sa na ňu tešíme. Problémy zdravotné našťastie nemám žiadne, no už som pribrala 10kg .... dúfam že už nebudú tie kilá tak rapídne stúpať. Ale hlavne že je bábätko v brušku spokojné 🙂

lucka1371987
10. júl 2011

@iwky ja som pribrala tiez tak 10 az 12kil ale nestresujem sa,mala dava kopanceky tak pri tej radosti zabudam ze som mala na zaciatku 50kil.ved v oktobri to zhodime.do oktobra je v norme pribrat asi este 6kil ale u mna to bude viac si myslim 🙂 nevadi hlavne ze princezne si z nas beru co im treba.ktoreho oktobra mas termin?ja 16teho.uz nech to mame za sebou uz chcem malu mat vedla seba a vybozkavat ju celu 😀

iwky
10. júl 2011

@lucka1371987 Veď ja viem, nejak sa kvôli tomu tiež nestresujem, len nechcem aby to vplývalo zle na malú , ale zrejme je spokojnučká, inak by dala vedieť.
Termín máme 14. októbra, tak nech to len rýchlo ubehne. Tešíme sa na ňu neuveriteľne. Ale druhý trimester mi ubehol ani neviem ako, tak snáď sa tretí nebude vliecť, aj keď väčšina maminiek tvrdí opak 🙂 uvidíme ....
A na kilá kašlime , presne tak .... rozbehneme po pôrode aktívny život, a pri drobcoch to z nás zlezie raz.dva :D

nikolka4
10. júl 2011

Ahojte a ja som už tiež stresovala,že som nejak dosť prirala ako iné ale teraz som už kludnejšia 🙂)))

zuzinka_26
10. júl 2011

jaj dievčatá, dnes sme objednali kočík - tak sa vytešujem 🙂 cca o 4 týždne by mal byť doma, potom pridám foto. Je to Teutonia Cosmo - na farbe sme sa nevedeli moc dohodnúť, tak vaničku sme dali podľa mňa (tmavofialovú) a športovú časť podľa priateľa (hnedá v kombinácii so svetlou a takými kvetmi) - veľmi peknééééé 🙂 mali akciu - vajíčko Romer alebo Maxi Cosi k tomu zdarma, tak sme si vybrali Romer 🙂