Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@verinka100 ahoj citam ze rozberate porodnice tak ja som o Antolskej pocula ze je najlepsia z tych co su tu v BA a najhorsia je Ruzinov aj ked ja na neho nemam az tak zle spomienky okrem jednej smeny co tam robili tu som nemusela 😠a tie socialne zariadenia a sprcha tiez nic moc ale tych par dni sa to da vydrzat a doktora som nemala zazmluvneneho a bola som snim nadmieru spokojna 😉 kedze ja nemocnice vobec nemusim tak dufam ze ked nebudu problemy ma pustai aj skor ako za 5 dni 😀
@natalii6 JJ, rozoberame. 🙂 Ved to je to, ze kazdy tam ma inu skusenost. Niektore si pochvaluju a ine na nu nadavaju. Ale to je podla mna v kazdej tak. Este som necitala o ziadnej porodnici, zeby bola uplne bezproblemova. A nemyslim, ze Ruzinov je najhorsia, ked v nej rodia nase celebrity :D:D 😀 Zalezi od konkretneho personalu a ich ochoty, ked sa im dostane clovek do ruk 😉 Podla mna su na rovnakej urovni vsetky a zalezi od stastia 😉
@verinka100 v caspise mama a ja tam postupne rozoberaju vsetky nemocnice na slovensku daj si www. sprievodcanemocnicami.sk a tam si o nich mozes precitat 😉 tak zajtra ides na ten cukor tak na zdravie 😀 😉 ja mam zajtra poradnu 😉 a moj drobec ma zajtra 2r a 4 m 😉
@natalii6 Hej, tie casaky mam aj ja. Len vies, na nete si precitas nieco, napr aj tu, ked som citala o jednotlivych porodniciach, vsade pisali baby aj dobre aj zle veci. A tak isto to mam aj z pocutia, pocula som dobre aj zle veci na Antolsku, Ruzinonov a aj Kramare. 😎 Treba skusit, kam ta to najviac taha a dufat, ze zrovna ty budes mat len tie dobre zazitky 😉 Hej, idem, no vobec sa nato netesim 😖 potom napis, co povedali nove v poradni a malemu gratulujem 🙂
ahojte baby, ja mam dnes za sebou ten glukozovy test, bolo to nastastie uplne v pohode, v Rakusku asi podavaju nejaku inu zmes, lebo to chutilo ako citronova limonada, tak asi na tom citrone nieco bude co si do toho pridavate ked tam to uz rovno tak podavaju...a nebolo to ani nejako extra sladke...zvlastne je ze nebrali krv z prsta ale normalne zo zily na ruke, vyzeram po tych troch vpichoch ako narkoman 🙂
@nelynka18 ja mam xlander XA po malom, tak uz 2rocny... ale vanicka pouzivana 5mesiacov, a sportak mozno polroka.. potom som si kupila buginu a tu pouzivam stale. takze je celkom zachovaly... samozrejme na konstrukcii aj kolesach skrabance, ale co uz... novy netreba 🙂 maly sa mi vtrepal do korby... 😀
Dobréé ránko no tu sa mi zdá,že ešte spinká?hmJa posledné dni vstávam nejak skoro a voec ani nemusím vy nie?a pritom by som spinkať mohla,leo mala ešte haja. 🙂
ahojte baby, o mesiac sa mi narodi krstniatko a ja vobec netusim, co kupuju krsni rodicia babatku, poradte mi, pleaaaaaaase....
@lucy56 pri prvom som mala zvýšené len pri záťažovom teste,nie ako teraz od začiatku,ale neriešili to ,len mi povedal že ma poprípade vypíše na diabetológiu,ale žiadna diéta nič mi nepovedal ,no bohvie či som už vtedy nemala diétovať bo viac mi už nemerali,len moč
@majonka79 na materskú (ked všetko pôjde dobre) sa chystám, čo najpozdejšie,tiež sedím 8 hodín v kancli,ale doma by mi bolo dlho na kolko u nás na dedine nikoho nepoznám,pred 3 rokmi som už bola v 5 mesiaci na rizikovom a šlo to neškutočne pomaly,no a ešte prachy sú prachy (mám dobre platenú prácu)
@peta_k ahoj,no u nas krstna dava pre dievcatko nausnice,oblecenie do krstu,kosielku,plienky-plienkovu tortu,potom normalnu tortu,a este aj darcekovy kos.no a pre chlapca to iste len namiesto nausniciek peniaze,niekto dava zlate retiazky..dufam,ze som ti trochu pomohla,ale neviem ako u vas,mozno sa dava daco ine..
@peta_k my sme krsniatku kupovali sviecku a kosielku na krst a zlaty privesok v tvare krizika 😉
@missy97231 hmmm zlaty tam je maly 🙂 ja som povoden tiez chcela x-landder ale nakoniec mam austin,kedze to bola cenovo vyhodnejsia kupa....snad bude aj taky dobry lebo na x-lander som pocula dobre ohlasy.ty si s nim bola spokojna?
@peta_k mne sa krstniatko narodilo pred pred 3 tyzdnami a dali sme im 100€ nech si kupia co potrebuju a potom som priniesla taku plienkovu tortu a ked ho budu krstit kupim sviecku a kosielku....
@peta_k prikláňam sa k tomu čo napísala nelynka 18 , peniaze + sviečka a košielka 🙂
@missy97231 malý je zlatučký 🙂
dnes išiel malý so starkou k doktorke tak som zvedavá ako dopadli
@nelynka18 som s nim velmi spokojna... O nom som snila ze si kupim xa este som ani tehu nebola 🙂)
@zuzkazv dakujem
Dnes som bola v poradni,,, a opat mi potvrdil mudr. dievcatko 🙂 tesime sa. Hlavne aby bolo zdrave. Aj som sa dohodla ze mi urobi vynimku a vypise ma na matersku 8tt, aby mi to vyslo s davidkovou rodicovskou...konci mi 5.8.,a aj nastupim na MD 5.8. Tak super.
@peta_k Ahojky, ja som mojmu krsňaťu kupovala pred cca 5 rokmi, komplet oblečko do krstu s perinkou a kedže bol september aj deku keby bolo chladno, k tomu tušim že 20ks látkových plienok, košielku s vyšitým menom a datumom krstu, sviečku, veľku tortu a karton zakuskou 😀 Aspon u nas sa take kupuje...no všade ine zvyky 🙂
@peta_k keď si klikneš na "môj fotoblog", tak na pravo nižšie sa ti zobrazí počet dní do pôrodu 😉
Mne sa dnes podarilo dožehliť všetko oblečenie pre maličkú 🙂 a poukladala som si to do skrine- tak dlho a premyslene som už dávno nič neodkladala 😀 ale teraz som si už dala oddych, lebo akosi mi nie je najlepšie a ešte keď aj sem tam brško stvrdne 😖 ...
no, tak glukózový test je za mnou, pozerám, že aj včera ste ho niektoré absolvovali... Nám tam povedali, že nesmieme vôbec nič piť, tak to bolo trošku ťažšie, ale chodba na poliklinike bola celkom dobre vetraná, tak sa to dalo zvládnuť 😉 A tá sladká žbrnda bola aspoň studená 🙂 Zajtra poradňa a výsledky z toho cukru, tak uvidíme 😝
caute tak dnesna poradna zamnou dalsia bude 10.8 😉vysetrenie dopadlo dobre vsetky merania su ako maju byt len babo je otocene dole ritkou tak dufam ze sa to do porodu zmeni 😉 mame 1478g a doki ze do porodu moze mat tych 4000g a ja to zase take velke 😀len dufam ze nebudem prenasat lebo to by bolo este vatsie a dufam ze sa otoci lebo potom by ma urcite neminul cisarak ☹ ale dolezite je ze je vsetko ok ..videla som tie nadherne male rucicky ako nimi sibrinkoval pri tvaricke tak som cela vytesena 🙂
@nelynka18 pytala som sa na tie tlaky a na to pichanie co mam a povedal mi ze mi nema co tlacit kedze je otocene inaksie ale keby sa mi to zhorsilo ze mam kedykolvek prist a samozrejme ze som mu zabudla povedat ze mi tvrdne brucho 😠 to som cela ja nabuduce si to radsej napisem 😀 co sa ho chcem spytat 😀
@verinka100 co sa tyka tych nemocnic jasnacka co zena to iny nazor kazda mame ine kriteria 😀 ja len ze z tych ankiet vysla najhorsie Ruzinovska 😉 mne len vadilo ze ohladom dojcenia neboli vobec dake napomocne a hlavne ze otom tolko pisu ze aky mili a ochotny personal 😠 a ked je toboz zena prvorodicka tak by jej mali byt napomocny no ale co uz tentokrat vyhladam radsej laktacnu poradkynu 😉 a dakujeme za gratulaciu..a ako si dopadla ty?
Ahojte, z nedele na pondelok som v noci zvracala a prehnalo ma 1x myslela som ze asi umieram tak mi bolo hrozne kako.Dostala som na WC aj zimnicu no hruza.Potom ale pohoda a vcera som bola u doktora o tyzden prv,lebo ma v praci zacalo boliet dost brucho.Tak som si volala na gyndu ci mozem prist nech mi pozrie malu ci je vsetko O.K. Tak mame vsetko v poriadku,hned mi spravil aj poradnu a na dalsiu idem az 9.8. to budem mat aj sono morfo.
To tvrdnutie co mavam je zevraj uplne normalne,iba ak by mi tvrdlo tak 20x za den tak by to vadilo.
Inak tieto tepla su pre mna horor,a to mavam leto velmi rada 🙂
Nelynka18 chcela by som sa ťa opýtať aký austin máš 3 a 4- kolesový?Máš s nám už aj nejaké skúsenosti?
ahojte 🙂 tak už som späť - na dovolenke bolo úplne super, aj počasie nám krásne vyšlo - ale nekúpala som sa na kupku, nechcela som riskovať, že by som nejako malému mohla ublížiť, tak som sa chodila len sprchovať a orosovala som sa, aby som sa neupiekla 🙂 Prenajali sme si lehátko pod obrovským dáždnikom, tak som sa aj pred slniečkom schovávala, ale aj tak bolo super, ešte by som išla 😀
A ako sa máte vy, čo je tu nového? 🙂
@nelustek jejda a čo si mala nejaký úpal? 😕 hlavne že ste aj s malou v poriadku 🙂 Aj mne tvrdne často brucho, som s tým už chcela ísť k doktorke, ale na drobca slovo doktor tuším platí, lebo vždy keď začnem hovoriť, že pôjdem doktorke, tak to prejde 😀 A tieto teploty, presne ako píšeš - hrôza, des, ideálne keď je tak do 25 a pofukuje, to sa dá ešte 🙂

@zuzinka_26 Citron si vezmi kludne, mne doktorka normalne povedala, nech si ho donesiem, ze potom sa to lepsie pije 🙂 Dokonca, ked su taketo horucavy, ze sa mozes pocas tych 2 hodin aj trosku napit. Povodne mi dr hovorila, ze nebudem moct nic jest ani pit, ale teraz ked su take horucavy, tak par glgov si budem moct dat 🙂 S tym zazmluvnenim to tak bude, treba si povedat pravdu, mame tu 3 statne porodnice a chodia sem rodit baby nielen z BA, ale aj z Malaciek, Galanty, Senca, proste z miest zo sirokeho okolia BA a vsetkych blizkych dedin. Naplanovanych porodov je niekolko nasobne viac ako stihaju lekari a nemocnice vybavovat. A je jasne, ze ked si mamicka zaplati doktora, tak najprv sa bude zaujimat o nu a az potom o dalsie rodicky. Roztrhnut sa nemoze a urcite da prednost tej, ktora mu plati do vrecka. Ako pises, svinstvo, ale oni zato ani nemozu..ale nasi "uzasni" ministri s "uzasnymi" zakonmi. A Len keby to nebolo take drahe 😒 Ale co uz, ved clovek nerodi kazdy den 😀 Ano, boli sme tam, kocik mame rezervovany. Zaplatili sme zalohu 30per a uz len cakat 12 tyzndnov. Pytala som sa nato vajicko, ze co ked porodim skor..a vraj nie je problem. Bud nam daju uz to nase (ak dovtedy samozrejme vyplatime zvysok sumy), alebo ak by ho nemali, tak nam pozicaju ine, tak isto kvalitne 😉 A dakujem za palce 😉 Ja budem tebe drzat pozajtra 😵