Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
je to neuveritelne ale uz iba 96 dni 🙂)
@nelustek ahoj tak to ti nezavidim ako si sa citila ale dolezite je ze ti je uz dobre a mala je vporiadku 😉
@reanda takze sme natom rovnako a ja ze co necitim take kopance hore ako pri prvom tehotenstve a teraz uz viem preco 😀 ale po pravde take nieco som necakala ze bude opacne otocene moj prvy bol cely cas otoceny tak ako ma 😉
uz len 83 dni, nechapem ako to ubehlo, asi by som mala aj nieco pre malinkeho kupit, lebo zatial nemame nic, najhorsie bude vybrat kocik, tolko moznosti, hlavne ze mam predstavu co pre lasku chcem...zajtra poradna, budu brat aj krv, dufam, ze bude aj utz...uz sa neviem dockat 🙂
@missy97231 no myslela som si 🙂 ja som ho tiez velmi chcela,no mozno pri tretiom 😀
@natalii6 takze ti na to prakticky nic nepovedal...no co to teda je?lebo mne sa nezda,ze by ma maly tlacil väcsinou viem vzdy odhadnut kde ma nozky a rucky,takze si nemyslim,ze by ma to maly tlacil 😒 hm no to je normalka aj ja mu vzdy vela veci zabudnem povedat 😀 ale to tvrdnutie by malo byt ok ak nie je pravidelne a moc caste....
@nelustek no teda tak nic moc....a co ze ti bolo?inak aka nahoda ja som tiez z nedele na pondelok vecer 2x vracala a tiez neviem z coho....ale bola som trochu vystresovana,tak mozno z toho....a uz ste ok?
@duranovaz ahoj no mam 4 kolesovy...zatial som velmi spokojna je lahky,spratny a lahucko sa s nim manipuluje...vanicka je dost velka a sportova cast je zase mala ale zmestil sa tam moj 4 rocny syn,takze ok 🙂 nic zle zatial na nom nevidim....
ahojte baby 🙂 ako ste stravili tento krasny dnik?my uplne skvelo....boli sme na kupku maly sa vyblaznil,mna pekne opalili a teraz sme ko 😀 a zajtra ideme zase len neviem ako si mam zadnu stranu tela opalit ked na bruchu nemozem lezat 😨 😀 druhy maly kope ostosest,tak sa kukam ako mi pupok nadskakuje a je to krasny pocit....aj na kupku si kopkal asi sa mu nedalo spat pri takom hluku 😀 stretla som kamosku co rodila pred 3 mesiacmi a ze mala zazmluvneneho porodnika,pretoze chcela planovany porod....jej prvy syn bol prenasany neakych 5 dni a narodil sa dost velky,tak nechcela rodit zase velke miminko,tak si naplanovali den vopred vyvolavacku a maly sa narodil s vahou 3800g a bola rada....co vy na to?normalne zacinam rozmyslat nad tym....pretoze nas risko mal tiez 4080g a vraj druhe byva este vacsie a ak budem opat prenasat a bude dominik este tazsi,tak ma porazi....
@reanda ved aj to moje babo bolo dole hlavou ale asi sa mu tak nepacilo a povedalo si ze skusim inu polohu 😀
@nelynka18 ved to ze nic take mi nepovedal co uz narobim som zvedava co povie tebe a to tvrdnutie nie je take caste a ked pisete ze ak to nie je viac nez 20x za den tak je to ok 😉 kedze moj je otoceny opacne tak nema ma co tlacit..a co boli ste dneska na kupku? mi nie ako teplo ci skor dusno bolo ale aj pofukovalo tak hadam zajtra 😉 a v spravach vraveli ze v 3 bazenoch detskych nasli nejake bakterie ale nastastie nie v tom kde chodime my 😉
@natalii6 no boli sme akurat som o tom pisala,precitaj si vyssie 😉 a v ktorych mestach to bolo?tie bakterie v bazenikoch?ja ked som si dala tabulku velkosti babetiek,tak tam je ze by malo mat 1319g 😕 tak kazda to udava inak,no ja pozeram vzdy tuto http://www.alinka.sk/c/priemerna-dlzka-a-vaha-p...
@verinka100 ahoj, no ako si to dnes zvladla? Citron si pouzila?ja uz ho mam nachystany a zajtra idem na to...len neviem, ci bolo spravne, ze som si dnes dala sladky melon, no uvidime 🙂 vodu budem mat tiez so sebou, tak dufam, ze mi dovolia pocas cakania pit. K tomu porodu - ja si hovorim presne to iste, ze nerodim kazdy den, takze tie peniaze do toho zazmluvnenia asi investujem pre istotu, uz som rozhodnuta na 90 % 🙂 super, tak uz mate objednany kocik aj vy, tak nakoniec sa nedal ten 4 tyzdnovy program? my sme uz vyplatili cely kocik, nech mame pokoj. a uz sa tesim ked ho budem mat doma, budem trenovat, skusat, skladat, vymyslat 🙂
@nelynka18 to bolo tu v BA co sa tyka tych bazenoch 😠 a vraj to cistia kazdy den tak nechapu ako sa ta bakteria mohla dostat a vraj bola dost nebezpecna 😠 ja si davam do googlu tehotenska kalkulacka a hned to prve co mi vyhodi si zadam datum poslednej menstruacie a tam mi to popise a vypocita
@zuzinka_26 Ahojky, nuz vypila som to 😝 Pol litrovy pohar, strasne sladke to bolo, uplne som sa ku koncu trapila. Nakoniec som si tam citron nedala, lebo sestricka povedala, ze to moze skreslit vysledky a nech sa to pokusim vypit bez toho, tak som sa snazila no..ale strasne ma z toho napinalo na vracanie, po cely cas ako som tam sedela. 😒 😀 este teraz mam take divny pocit. A na pitie mi povedali, ze si mozem dat par hltov, ale iba ak by mi bolo zle, ze je dobre, aby sa ta haldina cukru pitim neriedila. Zajtra si mam poobede volat na vysledky a bojim sa ich, lebo v moci som mala cukor ☹ Aj ja som rozhodnuta, ze si zazmluvnim lekara, len este nemam presne vybrateho, ze ktoreho 😀 Nam povedali, ze musime na kocik cakat tych 12 tyzdnov, asi kvoli tej farebnej kombinacii 😕 Normalne ti zavidim, ze ho coskoro budes mat doma. 🙂
@nelynka18 ved to som sa aj ja cudovala ze ako je to mozne ale ked aj vcera som si vsimla ze niektore male deticky mali len plavky a pochybujem ze vedeli povedat ze chcu cikat no ale co uz ked su rodicia nezodpovedny 😠 ... pozrela som si tvoju stranku co si dala link a vidim co kalkulacka to iny udaj o vahe no kocurkovo 😀
@nelynka18 este raz vdaka,a hej iri tu maju malo homeopatik.nejako im tu asi neveria.ja som tu obehla lekarne a vsade na mna cumeli ako na cudo.no co uz.kazda krajina ma vyhody aj nevyhody.
@verinka100 jejda, no to si ma nepotesila...dufam, ze to zajtra zvladnem, ja sladke mozem, tak snad to nebude take zle 🙂 tak drzim palce, aby vysledky boli dobre, potom napis. ja sa tiez obavam vysledkov, lebo jem dost sladke, melon kazdy den 🙂 uvidime, ale nechcela by som si pichat do prsta a merat tie hodnoty, no uvidime, vydrzime vsetko pre babatka. ja sa tiez tesim na kocik ;) velmi, uz nech je doma.
@nelynka18 ahojky, pozerám, že super deň bol včera za tebou....ale chcem reagovať na tú vyvolávačku- možno je to tým, že ja čakám prvé a ešte neviem presne, čo ten pôrod prinesie 😀 ale ja som počula aj o všelijakých vyvolávačkách....nechcem strašiť, možno sa tebe vôbec nič také nemusí stať, ale sesternici dávali už vyvolávačku a nejako to prepískli s množstvom, alebo čo a z ničoho nič sa jej kontrakcie začali opakovať každých 5 minút počas dvoch hodín a rovnako silné- bolo to teda pre ňu strašne náročné, lebo bez nejakého pomalšieho nástupu skočila rovno na takéto rýchle otváranie sa...teda aspoň mne to príde dosť rýchlo...a to mala dohodnutého lekára 😠 ale je jasné, že ak je tam to riziko príliš veľkého bábätka, tak asi to je lepšie ísť na tú vyvolávačku, ako riskovať nejaké komplikácie... 🙂
@nelynka18 ahoj tak ja mam otvoreny balkon a na sebe mokru plienku a tu si chodim vnoci namacat aby sa mi lepsie spalo a celkom to pomaha 😉 muz je casto na nocnej tak ale ked bude doma vyskusam aj tvoju radu 😉
@verinka100 tak ohladom kojenia ti moc neporadim kedze mne sa to nepodarilo ale urcite treba stale prikladat a prikladat a mozno ty budes ta stastna co bude mat od zaciatku vela mliecka a su nato aj homeopatika a dobra je aj vinea..napis ako ti dopadli vysledky.. 😉
Dobré rano mám zapuchnuté na rukách prsty nepotočím ani z jedným prstenom doteraz sa mi to ešte nestalo pomoooooooooc
@michaela18 no teda....to je teda...a nieco ine ti v tej lekarni neporadili,nieco pre tehotne?
@misickab3 ahoj no super bol veru 🙂 ano vyvolavackou je to tak,aj mne pri prvom dali vyvolavacku a bolesti nastali hned lenze po asi 2 hodinach mi dali epi a po asi 5 hodinach sa narodil maly,takze to bolo ok 😉 neviem na jednej strane si poviem,ze su to asi zbytocne vyhodene prachy a ze je lepsie ked babo pride na svet samo ale na druhej strane,ked si predstavim,ze budem zase prenasat a maly bude este tazsi ako risko,tak mam obavy 😒 uvidim co mi doky povie v utorok,aky je dominik tazky a podla toho sa asi rozhodnem 😔
@nikolka4 joj chuda,no ja neznasam,ked sa mi neda spat 😠 mne sa teda zatial dobre spava len vecer mi trva kym najdem spravnu polohu 🙂 no skuste ak nepomoze kvoli tej bolesti,takl aspon na nieco ine to moze byt dobre 😉
ahojte, ďaľší horúci deň pred nami 😉 škoda že v práci 😝
@misickab3 ja som vyvolávačku nemala a kontrakcie som mala prvú hodinu po 10min a potom už po 1min až do konca, takže mne sa tie 5min intervaly zdajú celkom vpohode 🙂
@nelynka18 uži si to na kúpalisku aj za mňa, hneď by som išla aspoň nohy namočiť
Ach, žienky, ale normálne začínam mať strach- dnes ideme na dovolenku(síce tu na SR), ale tie sťahy maternice ma niekedy dosť vystrašia, keď si vezmem, že dosť oddychujem, tak neviem čo bude, keď pôjdeme na prechádzku do lesa, alebo niečo iné...nie sú ešte pravidelné, ale aj tak ☹
no je to hrozné ☹ našťastie až také teplo v noci nebolo a nemá byť ani dnes cez den.Asi dnes pojdem vytriediť veci čo mám po malej a hádam poprať a odložiť,ked nebude také teplo 😉

@wera.g no veru som mohla mat aj upal,som bola s malou v sobotu u babky a ta sa tam kupala od rana do vecera a cely den som bola vonku pri nej 🙂 ale uz je vsetko v poriadku
Ako ti zavidim aj ja by som hned isla 😀