icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

verinka100
14. júl 2011

@zuzinka_26 tak ako si dnes dopadla? Kedy budes mat vysledky? ja som dnes volala dr a krv mam v poriadku ( cukor aj zrazanlivost), ale v moci som zas mala cukor, tak musim obmedzit sladkosti a sladke ovocie :( asi aby sa mi to nezvrhlo na tu tehotensku cukrovku.. Ako sa poznam, tak nevydrzim bez nanuku alebo zmrzky aspom raz za tyzden :D

nelynka18
14. júl 2011

@nelustek no asi hej,kamoska mi spominala,ze tiez dostala v nedelu upal,je to slnko riadne silne 😒 dnes sme boli s riskom u mirky na chvilku kuknut,som bola muza zaviest do roboty v PU,tak sme sa stavili....sme ta aj spominali 🙂 hrozne horko je dnes skor sparno,lezim na gauci a mam pusteni ventilator,aka parada 😀 za chvilku uz zostanes aj doma,ze?

verinka100
14. júl 2011

@natalii6 pamatam si, ze si vravela, ze sa ti nedarilo kojit, len som si myslela , ze si dostala nejake dobre rady 🙂 vysledky krvi mam ok , ale bohuzial v moci som cukor stale pritomny. Takze musim obmedzit sladkosti a sladke ovocie, aby sa mi stav nezvrhol do tehot. cukrovky. Neviem ako to zvladnem , leto bez melonov, nanukov a zmrzliny. Asi si raz za cas dam , ved to nemoze az tak skodit 😀

katy31
14. júl 2011

@bettyx no tak Ti poviem, že som dnes bola v poradni a mám nízky kreatinín, pod hodnotami 🙂 Vieš čo na to povedal môj lekár? Neviem, čo Vám na to mám povedať, keby ste to mala vysoké, tak by som povedal, že ľadviny nestačia, ale kedže to máte nízke, tak to považujme, že je to dobré.. 😀 A bolo, som vybavená... 😉

viviem
14. júl 2011

ahojte, dnes bola poradna a brali krv na protilatky a krvny obraz, kontroloval krcok, povedal ze ok, ale minule som mala tuhy a dnes polotuhy....videla som aj nasu lasku, uz davno je stoceny dole hlavickou, 1.8. poradna a utz / bude sa merat, tak sa eviem dockat aky uz bude velky 🙂 ...neviem ci je to dobre alebo zle ale nemala som ziadne tvrdnutie ani ine bolesti brucha...malinky sa hybe poriadne, ze to vidno na brusku aj z dialky 🙂 dufam ze sa mate ok a nejak uz prezijeme toto leto, lebo teplota nad 25 je pre mna smrt

natalii6
14. júl 2011

@verinka100 ale kdeze nikdo mi nedal ziadne rady ved ani nemal kdo ☹ ale tentoraz sa poradim a dufam ze budem kojit 😉 takze vysledky su dobre a v moci nie 😠 hadam ten jeden nanuk do tyzdna smies 😉 ja som prave dojedla melonik..dnes sme boli v Eurovei a zase som tam nechala kopec penazi 😠 nakupila som jednemu aj druhemu drobcovi ,neviem ci tam chodis ale ako je billa vedla nej je detsky obchod a maju tam dobre zlavy by som tam nakupila aj viacej ale musim sa krotit lebo po malom mam toho vela 😀 asi si uz zakazem chodit po obchodoch 😀 inac som rada ze sa dneska konecne ochladilo lebo uz sa to nedalo aj ked sme mali v plane ist dneska na kupko ale dako to nyvyslo..od rana som bola z malym vonku a prisli sme az pred hodkou a som aj patricne unavena a boli ma dost noha ☹..co si dneska robila ty?

natalii6
14. júl 2011

@lucy56 ahoj ja som chodila cvicit pri prvom tehotenstve a nebolo to nic namahave skor take dychove cvicenia a hned povedala ze ktora nevladze nech prestane cvicit proste taka pohodovka..ja by som chcela chodit na teh.plavanie ale nejak mi to nevychadza 😠 bud je muz v praci alebo spi po nocnej a nemam kde nechat maleho

bettyx
14. júl 2011

@katy31 tak alespoň ty máš dobré zprávy 🙂 .. jen tak dál! můžu jen bledě závidět..
Teď se doma se mnou ani nikdo nebaví... tak si řikám že když odmítnu se drasticky léčit s kde čim třeba v budoucnu, tak se mnou asi nepromluví do smrti..

bettyx
14. júl 2011

@monnika tak fajn to bych byla moc ráda 🙂 .. ale doufám, že to budeš mít v pořádku..

erzulik
14. júl 2011

@lucy56 no super myslela som na teba, aj mne sa hodnoty zlepsili, neviem preco mi tie dva dni tak vyskocili. Asi to bolo tou oslavou u mojej mamy, majonezovy salat a rezne mnam-neodolala som

katy31
14. júl 2011

@bettyx no zrovna dobré správy nemám, len mám k tomu iný postoj.. 😠 na poradni som dnes začala špiniť... tak mi doky rovno povedal, že mám nejakú infekciu, a že keď pôjde čerstvá krv, hajde do nemocnice.. 😖 Dal mi hneď lieky do pošvy, Macmiror, k tomu ten znížený kreatinín.. a poslal ma na krčné, lebo mám od malého asi nejakého streptokoka, bolí ma hrozne hrdlo a už týždeň sa trápim. Aby toho nebolo dosť, tak som bola potom u známeho na 4D utlrazvuku a ten mi povedal, že malý má pupočník pod bradou, takže mám sledovať pohyby a ozvi, ak by sa mi niečo nezdalo, utekať do nemocnice.. 😠 Tak už budem ďalšie tri mesiace v pohotovosti.. Tiež mám furt čosi, ale už som si povedala, bude, ako byť má... Ale malý je taký nádherný.. taká som bola šťastná.. Bojím sa veľmi oňho, ale nepočúvam blbé reči... riadim sa vnútorným pocitom... A ten má veľkú vieru, že nám boh pomôže a všetko bude dobré... Prikladám foto 😵

jana0706
14. júl 2011

@lucy56 ja som sa zapisala na gravidjogu, bola som na prvej skusobnej hodine a velmi sa mi to pacilo, bola to taka pohodicka, velmi prijemne a hlavne niektore cviky mi prisli velmi uzitocne (posilovanie panvoveho dna, posilovanie ruk a cviky na chrbat), skoda ze lektorka musela odcestovat a tak to zacne az za dva tyzdne...no a v auguste by mali zacat brusne tance pre tehotne, sesternica to absolvovala a vraj je to super, tak ak to zacne chcem sa prihlasit... a inak som sa konecne dokopala k tomu aspon dvakrat do tyzdna plavat v bazene do protiprudu (normalne sa moc neda, bazen je dost maly) a robi mi to dobre...ale musim pohladat niekde aj tu predporodnu pripravu, myslim ze nie je zle nacvicovat trochu to dychanie a tak, hlavne ked som prvorodicka...baby co ste z BA ak ste o niecom poculi tak dajte vediet

missy97231
14. júl 2011

ahojte. tak ja mam zase malo zeleza,,, z krvi mi zistili. tak sa musim objednat na hematologiu 😒 a takisto mam mikozu 😖 😠 uz trva dlhsi cas,,, ale mam uz nejaky recept, len si musim skocit do lekarne pre to,,, ale asi az v pondelok. tak dufam, ze malej neuskodi ani jedno ani druhe,,, a oba problemy zmiznu coskoro 😉

lucy56
15. júl 2011

@nikolka4 diky,lebo ked sa mi niekde nejake topanocky pacia a su v dobrej cene neviem ake mam zobrat velke aby to uz maly aj na nohe mohol mat

lucy56
15. júl 2011

@anita12 tak ja urcite si budem davat pozor a ked bude tvrdnut brusko prestanem,ale nejako tento mesiac mi bolo zatial najlepsie z celeho tehotenstva tak som si povedala ze to cvicenie vyskusam, tiez sa chcem naucit hlavne dychat a ako tlacit a budu byvat po cviceni prednasky na temu tehotenstva a porodu tak koli tomu, a aj pri tej cukrovke je dobry pohyb pridat, a neboj ma to velmi male percento zien iba 4% sa uvadza, ja mam z troch stran geneticky predpoklad tak asi preto sa prejavila

lucy56
15. júl 2011

@erzulik no ono staci aj mala zmena a je ina hodnota, ja som si dala skoro to iste co v nedelu na obed, vnedelu super hodnota a vcera vyssia,ale asi bude pravda ze ked si lahnes nepali sa ten cukor ako ked sa hybes,pozitivom je ze nepriberam a schudla som skoro 2kg, aspon sa po porode skor dostanem do formy ako s 25kg navyse

kocica51
15. júl 2011

@reanda noo veru aj mna 🙂 ale tesim sa uz

kocica51
15. júl 2011

vcera som uz aj dostala ten prenatalny kufrik a musela som pit ten hnusný cukor ale dalo sa to zniest . dneska este na vyskový ultrazvuk a na 3 týzdne pokoj 🙂

zuzinka_26
15. júl 2011

@verinka100 ahojky, tak nebolo to uplne najhorsie, dalo sa to zvladnut. Raz ma z tej vody naplo, citron som nakoniec nepotrebovala, ale pila som to pomaly a cely cas som si v duchu hovorila, ze to zvladnem, ze to nic nie je 🙂 a ked uz som myslela, ze super vypila som to, tak mi este doliali, ze to nebolo vsetko 🙂 bleeee :( a 2 hodiny som tam sedela - teda chvilku citala a potom som zaspala 🙂 a pocas cakania mi dovolila pit vodu - trocha. Vysledky som prave teraz volala, tak vraj je to v poriadku 🙂 tak sa tesim... len mi povedala, ze mi predpise najblizsie zelezo. Ja nastastie nemusim obmedzit melonik ani ovocie, to neviem ako by som zvladla - melon mam kazdy den 🙂 mnam 🙂 a nanuk tiez skoro kazdy den, vzdy v praci po obediku si kupime nanuk 🙂

nelynka18
15. júl 2011

ahojte baby
tak zase skarede pocasie ☹ a moja nalada je taka ista 😔 dnes sa mi chce akosi len plakat.... asi si uvarim neaky caj 🙄 a baby pijete uz ten malinovnik alebo neaky podobny caj pre tehotne na pripravu porodu?ja som s jednym uz zacala je to taka zmes a cisto s tym malinovnikom zacnem az v 8 mesiaci...a aj lanove semiacka az za dva tyzdne zacnem jest,vlastne tiez od 8.mesiaca,no a uvidime co z toho bude 😉
@missy97231 ahoj,no ja som mala tiet neaku mykozu,teda ma to tak svrbelo ale ja som sa umyvla dolu v studenej vode a pouzivam specialny gel na intimnu hygienu a vsetko je uz ok....tak sa skoro vyliec 😉
@kocica51 takze kufrik uz mas aj ty,si sa dockala 😀 pises,ze dnes na vyskovy uzv,to je aky? 😕

nelustek
15. júl 2011

@nelynka18 Tak dufam ze ste ma neohovarali 😀

nelynka18
15. júl 2011

@nelustek 😀 neboj nie...len mirka hovori,ze cakas opät babu,a ja ze sak ja viem,ze sak si s tebou pisem na mk a tak mi hovorila,ze ste spolu kocikovali.....

zuzkazv
15. júl 2011

ahojte baby, prosím vás ako sa prejavuje to tvrdnutie bruška ja už fakt neviem či to je ono alebo nie, vy tu píšete že by sa to nemalo opakovať veľa krát za sebou ale u mňa je to tak že cítim také napnuté to bruško akoby plné kameňov ale trvá to vkuse aj dve tri hodiny, mala som to len večer ale teraz ma to chytilo už aj v práci a už neviem ako mám sedieť, lebo mám pocit že už prasknem alebo len nesprávne pijem a jem? už fakt neviem 😖

nelustek
15. júl 2011

@nelynka18 to som rada, Davidko je zlaty ze? Ako mu ostrihala ofinku 😀
Ja som bola s Nelkou u DR, uz druhe rano mala zahnisane ocko a celu noc mala tak upchaty nos ze som myslela ze sa udusi.

nelustek
15. júl 2011

@missy97231 brali ti protilatky kvoli RH? Aj mne brali v utorok. Ja sa tiez bojim toho zeleza,prvy krat som ho mala tiez malo predpisal mi lieky,ale som ich nebrala.Doplnila som si to stravou.Aspon som sa snazila 🙂 Tak dufam ze to bude v pohode

nelynka18
15. júl 2011

@nelustek je zlatucky,cely cas ked som ho mala na rukach tak sa ku mne tulil,to ma take dievcatko 😉 no to ano ale hovorila,ze mu uz zas dorastla,ze zas musi strihat 😀 joj chuda a co jej je?ja budem musiet ist asi so psom k veterinarovi,rano sa zobudil a dala som ho na balkon,tam ma miesto vyhradne na cikanie(noviny),tak urobil co mal a ked som ho pustila dnu mal sklopene usi,stiahnuty chvost,nezere,len vedla mna lezi a spi,co je u neho neobvikle...kazde rano sa chce hrat a dne s je takyto,nechapem...pockam do obeda a ked to neprejde idem s nim....och boze vcera sme boli s papagajmi a dnes so psom,co sa to tu deje 😖

nelustek
15. júl 2011

@nelynka18 doktorka povedala ze asi podrazdene zoslnka ma to oko. Ze ma nosit slnecne okuliare,moj muz je zasadne proti okuliarom,som zvedava co na to povie.
nnnjjj hgjjkfjjkiiuigugjgjgmb mkg,g,g,,g,m,mkooifllgkkkvkvkvll.v,.vc.c. aby si bola v obraze nelka ti chcela tiez nieco napisat 😀

bettyx
15. júl 2011

@katy31 No, taky dobrý.. tak snad se to zlepší! třeba už malý ten pupečník vymotal... myslím, že má ještě stále dost místa aby to zvládnul 😉 .. tak hodně štěstí se vším co ti Dr řek!!! 🙂
A jinak malý je fakt krásný!!!! málo komu se poštěstí mít vydařenou fotku a vy ji máte a máte se i pořádně čím chlubit! krásný miminko!!

missy97231
15. júl 2011

@nelynka18 no ved dufam, ze to bude dobre... ved vsak ze mikoza je v tehu dost casta,,, tak hadam prejde rychlo... mrcha jedna 😀
@nelustek ja neviem co za krv sa to berie,,, ale mozno tie protilatky, nepytala som sa... iba ze este raz sa krv bude brat v nejakom 32tt, alebo tak nejak. no mne doky napisal tabletky Ferro´Folgamma, na recept dal ze do posvy... Mama bola s receptom v lekarni, a lekarnik sa cudoval... ze co to za doktor, ze ved to su vitaminy normalne sa uzivaju 3xdenne po jedle a zapit vodou 😀 asi bol uz moc unaveny doktor, ked pisal recept,, alebo uplne zmagoreny ze vsetko ide tam dole 😀 lebo bola segra pre recept,, tak si to ona nevsimla. Na hematologiu som objednana buduci stvrtok, tak dufam, ze dovtedy bud tabletky alebo cucoriedky zaberu a zelezo bude zas OK, a nebudem musiet chodit po dalsich kontrolach 😀

nelynka18
15. júl 2011

@nelustek no to je mozne,to slnko je take agresivne,ze az 😠 my na slnko od 12 do 15 radsej ani nechodime 🙂 a preco je muz proti okuliarom? 😕 ncvszfgb jhsfvzgfvbklncibci shdbfwgfez toto je odpoved pre nelku 😀 😀