Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@natalii6 vcera som toho moc neurobila, bolela ma hlava, uz od noci..asi z tej glukozy + to horko do toho..akurat co som urobila Francuzske zemiaky 😀 V Eurovei som bola mozno 3 krat, zda sa mi tam vsetko desne predrazene 😕 Ked tam zase niekedy pojdeme, tak omrknem ten obchod, co si spominala. 😉 Dnes ideme zas na tyzdnovy nakup potravin a pozriet moju mamku. Chcem si ist teraz trosku zacvicit na "rotoped", ked je konecne trosku chladnejsie. Ja neznasam horucavy, tak po 28stup dokazem fungovat a ked je viac, tak to je pre mna tyrania. Potom mi dufam das nejake rady ohladom kojenia 🙂 Ja si tiez myslim,ze nejaky nanuk ma nezabije. Pokial mam krv v pohode a cukor mam len v moci, tak to babo nijak neohrozujem. Ved ono prijima latky len z krvi a nie mojho mocu 😀 takze sa nebudem az tak obmedzovat 😎 😀
@zuzinka_26 tak to je dobra sprava, ze si v poriadku 🙂 Ja to obmedzim asi tak, ze namiesto polky melona naraz, zjem tak stvrtku 😀 Ved potrebujem vitaminy a nemozem byt cele leto bez ovocia. Potom pride jesen a moj imunitak sa uplne zosype. A potrebujem byt silna na porod a dojcenie 🙂 Mne sestricka tiez povedala, aby som si kupila take zelezo, ktore je aj s kyselinou listovou, ale este som si nekupila. Citala som tu na forach, ze uzivanie zeleza v tabletkach sposobuje babam zapchy, dokonca take, ze si musia potom davat cipky..takze zatial neberiem nic. Ale mozno od 9.mesiaca zacnem 😎
Ahojte baby, chcem sa spytat planujete si niektora zacat masirovat hradzu pred porodom aby ste sa nenatrhli? Ja nad tym rozmyslam, lebo pri malom som bola natrhnuta az po stehno a dlho sa to hojilo.
@lucy56 malina sa moze od 8.mesiaca jedna salka denne,2 tyzdne pred terminom aj 2-3 salky denne, a lan siaty od 34tt 1lyzicu denne a ten pomaha babetku vraj lahsie vyklznut... a z tejto stranky je zmes caju,ktora sa moze pit od 2.trimestra http://kasulec.unas.cz/priprava.htm ten som zacala pit teraz na zaciatku 7.mesiaca...
@renatkas chces len masirov alebo pouzit aj ten gel?tu na mk sa o tom baby radili a jednej to pomohlo a druhej nie...ja som tiez nad tym rozmyslala 😒
@nelynka18 ja som pri malom pila aj malinik aj lanove semienko som jedla, porod bol naplanovany a dost rychli ale bola som totalne dotrhana, malinik aj ja zacnem aj to lanove semienko, mozno vdaka tomu to bolo take rychle ale ta dotrhana hradza ma strasne desi. Chcela som masirovat len rastlinnym olejom, lebo som citala ze je to to iste ako tie oleje od weledy, pri malom som to tiez chcela ale ked som to skusila prvy krat tak som sa strasne bala a bolelo to tak som s tym prestala, teraz som ale uz rozhodnuta ze s tym zacnem.
@renatkas no malinovnik a alchemylka sa dava polovicna davka az 2 tyzdne pred terminom sa dava cela...tak snad by to tam nedali a ja som si to dala namiesat v herbare a ona sama mi povedala,ze malinovnik a alchemylka sa dava polovicna davka,tak snad 😉 no pozrela som si tu masaz na nete a vraj to teda boli no asi zacnem aj s tym od 8.mesiaca,to vraj staci i ked mne sa zda,ze teraz som ovela viac roztiahnuta ako pri riskovi...
Ste sa krasne rozpisali od toho januara, ked bola tema zalozena, ani Vas nestiham precitat...prisla som asi po datum, kedy som spravila testik a vysli mi take krasne ruzove kolajnicky, ze az..... Takze som tiez oktobrova mamicka cakatelka....🙂
posledna ms a ms vseobecne: posledna bola 13.01.2011 (myslim, ze niekto to tu tiez pisal) -xixi - a vseobecne prichadzala ako plus minus autobus. Niekedy si povedala, ze sa ustali na 29DC, ale to vydrzala asi zo 5 mesiacov a potom zasa inak, potom sa jej zapacilo 31DC na par mesiacov................ ale niekedy ma nechala cakat aj 37DC, takze aj v tomto pripade som si skor myslela, ze urcite caka niekde v kute a ked budem dufat, tak sa rozbehne.... tak som nedufala.....
testik: som si robila 21.02.2011 - na tento den mali viacere z Vas naplanovane navstevy lekarov 🙂
navsteba lekara: 22.02. som sa objednala k Dr. - dostala som termin na 03.03.2011 - na sone bola krasna mala fazulka s bijucim srdieckom....podla Dr. 6tt+4
TP: 20.10.2011
knizka: pri dalsej navsteve 01.04.2011 som dostala moju prvu tehotensku knizku....tesila som sa a zaroven aj bala, aby bolo vsetko v poriadku..................................a odvtedy dni plynuli a nam narastlo krasne brusko....teda nam vsetkym narastli krasne bruska............😉
ahojte.. ja som pila tiez ten malinikovy caj, ale nakoniec nic z toho nebolo kedze bol urgent cisarsky,, tak neviem ci to pomaha alebo nie 😉 tento este neviem, ci bude tiez sekciou alebo si to "vytrpim" 😀
Ahojte októbrovky, už pomaly začínam pátranie po dobrom pediatrovi v Bratislave či blízkom okolí. Keďže čakáme naše prvé, zatiaľ mám skúsenosti len s mojou vlastnou detskou lekárkou (MUDr Vrabcová) a ak sa mi nepodarí nájsť niekoho "modernejšieho" zverím drobca jej. Avšak skôr by som si predstavovala niekoho, kto má modernejšiu ordináciu aj s CRP vybavením. Akého máte vy pediatra a odporučili by ste ho? Na čo si mám dať pozor? Je tu síce jedno fórum venované pediatrom, ale veľa toho nepíšu:/ Vďaka za rady🙂
@renatkas ja som dostala ten olej od Weledy od sestenice tak vyskusam tu masaz, ona tiez vravela ze to boli ale ze iba tak to ma zmysel robit aby to pomohlo...ona bola spokojna lebo na rozdiel od prveho porodu sa nepotrhala...ale takzo povedat ci by to bolo ine keby nemasirovala...
ozaj baby, poculi ste nieco o EPI-NO, vraj to tiez pomaha proti natrhnutie hradze, som tu na forume videla temu kde to baby rozoberali, ale neviem co si mam o tom mysliet...
@renatkas Ahoj, bola som na jednej predpôrodnej príprave a pôr. asistentka to vôbec nedoporučovala robiť, lebo že vraj 90% žien si to robí nesprávne a nemá tožiaden efekt. Údajne musí človek vedieť čo to o svaloch pravé v tej oblasti... no a hrozí aj nebezpečenstvo infekcie. Tvrdila, že ak ma raz niekto vysokú hrádzu, tak ju môže masírovať koľko len chce. Priznám sa, že som moc okolo toho neštudovala, ale verím, že niekto napíše aj vlastnú skúsenosť. Ja le teoretizujem. Držím palce 😉
@zuzkazv Ahoj, aj ja mám podobné pocity. Stáva sa mi to v priemere raz za týždeň a v práci je to na nevydržanie...najradšej by som si lahla a ležala. Myslím, že to by mohlo byť to tvrdnutie bruška. Pomáha mi, keď dýcham do bruška - tak 10 x za sebou. potom sa mi trošku uvoľní, alenie úplne...Uľaví sa mi, až keď prídem domov a ľahnem si a oddychujem.
Držím palčeky 🙂
@missy97231 ahoj ano presne to sa berie na protilatky ked mate z muzom opacne Rh. Ked ty mas negativ a muz pozitiv.
Tak to som este nepocula ze by sa gyndos takto sekol 😀 som sa dobre zasmiala. Tak drzim palce nech vam to dobre dopadne
@katy31 alespoň nemáš u sebe lidi ze zdravotnictví který by tě furt něčim futrovali nebo t do všeho mluvili... ještěže jezdíme nakupovat sami! bych se zbláznila.. to bych poslouchala na co mám v koši máslo když je tučný, proč mám polotučný mlíko a ne odstředěný, na co mám tvrdý salám když šunka je dietnější, proč mám 45% eidam, když vedle mají 20% "jako" sýr... na co mám plato vajec když teď pečený můžou jenom kluci a když to nemůžu jíst, tak toho bude pro ně víc... takže se teď živim v podstatě ničim aby měli radost.. mám tu meloun, jablka, šunku, tmavej chleba (ten nenávidim), nemažu ho ničim a k obědu jim jenom netučný jídla.. včera to byl brambor pečenej v troubě (samo na sucho) a dnes vařená čočka.. co bude zítra nevim.. asi dorazim tu čočku.. :-/
@rough ja chodim k Dr. Černej na Šustekovu v Petržalke, je dobra ale neprijima novych pacientov, nas zobrala len vdaka tomu ze pod nu spadame vdaka rajonizacii.
@jana0706 ano to EPI-NO som tiez dnes pozerala, mne sa to celkom paci, je to zevraj ucinnejsie ako masirovanie hradze. Len to stoji strasne peniaze, takze ja to kupovat nebudem.
@missy97231 ked si mala prvy porod cisarskym nie je to tak ze automaticky ti urobia aj pri druhom cisarak, kvoli tomu aby sa ti neroztrhala rana pri tlaceni? Bola si spokojna s cisarskym? Ja som sa po klasickom porode hojila strasne dlho a mala som strasne problemy vdaka lekarom, ale to tu pisat radsej ani nebudem aby som vas nevystrasila.
@renatkas myslim ze automaticky druhy porod nemusi byt tiez sekcia... Stretla som sa tu na MK ze jeden cisarsky,druhy normalne...Tak neviem, este som sa s Mudr nebavila o porode. Ci som bola spokojna? Neplanovala som rodit sekciou, ale stalo sa. Rana sa zahojila, a teraz ani neviem, ze som rodila 😉
Ahojte, len veľmi rýchle - prosím Vás o pomoc: ako ste na tom so sonom, testami, meraniami a vyšetreniami u dr.???Ja som bola naposledy na sono 29.5. na 3D a morfologický UTZ a odvtedy nič 😲 sa mi to zdá čudné. Dr. len na poradni raz do mesiaca pozrie či sa neotváram a naposledy pred 3týždňami len popošúval 1x vôbec srdiečko malej. V rizikovej poradni mám len expresné sono kde ani neviem čo je.
@verinka100 jasne, vitaminy potrebujes a v lete bez melona sa asi neda vydrzat ;) tak uvidim, ake zelezo mne odporuci, ale neviem teda ci ho budem brat, zapchy nechcem mat - spytam sa jej na to. 3.8. idem na ten posledny velky UTZ, tak sa popytam....boli sme teraz vecer na tom 3D, tak opat ziadne CDcko nemame, lebo zase bola zle otocena :((( ... uz nepojdeme viac, kaslem uz na to, staci mi, ze som ju videla a nakoniec sme tam boli 3 krat a ani raz sme nic neplatili 🙂 dnes nam aspon fotky vytlacil, aby sme aspon nieco mali...no ale najlepsie bolo, ze na zaciatku povedal, ze vyzera to na chlapceka - ale ze velmi zle otocene je, ze nie je si isty (ale ja som tam tiez nieco take videla), potom som sa bola poprechadzat, po schodoch som pobehala, na styroch som chvilu klacala - aby sa trosku pohlo...a aj sa trosku posunula, tak to bolo vidiet lepsie a potom povedal, ze teda urcie baba - aj nam dal taku fotku, kde to vidiet...ale slabo. Ja mam placentru vpredu tak blbo, ze cele 3D zle vidiet a este ked ona sa zle otoci, tak ziadne foto sa nedalo...len take rozmazane. Ale aspon sme ju videli 🙂 a dnes som bola v NEXTe, mali vypredaje a kupila som ruzovucke jahodkove pyzamka 🙂

@bettyx ďakujeme, s tou fotkou to je fakt, minule tak vyvádzal, že nepomohlo ani to, že ma lekár poslal 15 min sa prechádzať... nechcel sa fotiť.. včera som mu dohovárala, že dostane po zadku prvú výchovnú... 😉 tak sa tešíme, ja som bola neskutočne šťastná, pri tých všetkých správach.. Inak, znížený kreatinín jej tiež tehotenstvom, včera som to vygooglila na nete.. tak ako povedal doki, neriešime... 🙂