Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzinka_26 gratulujem k babulke, hlavne ze si ju videla, ved aj fotecka na pamiatku staci..
jeee tak to aby som sa zastavila v Nexte, mne sa tam tie vecicky hrozne pacia, ale naposledy ked som bola nemali este skoro nic na jesen/zimu, vraj az koncom augusta dostanu...ale kupila som tam uz davno take body s kuriatkom a napisom "hatched in 2011", som sa bala ze by ta 2011 bola koncom roka uz vypredana 😀 a dnes som v Tescu kupila taky balik 5 krasnych farebnych bodyciek s dlhym rukavom s 50% zlavou, tak som sa tesila...ale ja uz kupujem na 3-6 mesiacov, lebo mam pocit ze tych novorodeneckych uz mam az-az (sme toho dost podedili a nejakym vecickam som aj tak v obchodoch neodolala)...niekto tu inak spominal ze aj v Mothercare v Eurovei je teraz vypredaj...
@rough @renatkas uplne suhlasim ze je to drahe, a tiez nemam dobry pocit z tej infekcie (aj mm ma tu s tym strasi), masaz chcem skusit urcite, ale vela zien co si robilo masaz sa aj tak potrhalo, vraj si to casto zeny nerobia spravne, tak neviem...efektivnejsie by bolo asi kombinovat to s tym EPINOM, keby som vedela ze to pomoze tak by mi to za tych 85 Eur (pripadne este trochu viac za tu drahsiu verziu) stalo, ale bojim sa aby som si tym nenarobila viac skody ako uzitku...ale citala som dnes o tom vela a je kopa spokojnych zien aj tu na koniku, takze pockam este mesiac a potom budem nad tym uvazovat..
@erzulik ja som najskor pribrala 10kg a teraz som 2 schudla takze mam 8 kg naviac, pruzky mi dala hned na zaciatku dve balenia a stale sa ma pytaju ci mam a zatial som nove nepotrebovala,ale nasla som nejaku stranku o diabetese,pozriem link a tam su aj tieto veci okolo toho na co mame narok popisane a je tam pisane ze tehotna zena ma mat narok na pruzky do konca tehotenstva podla potreby zdarma, tak ja by som argumentovala tym, lebo doktori to len zneuzivaju a nechavaju si pre svojich znamych co nedaju pacientovi
@jani74 dalsie sono ti budu robit az v 30tt. Ked nemas sukromneho lekara ktoremu platis nadstandardne sluzby tak vacsinou sa robia poradne len takto zbezne ze ta pozrie odspodu a skontroluje ci je vsetko ok a popocuva srdiecko.
@jana0706 tu na konovi v bazare predavaju nejake baby EPINO, len mne sa to nezda velmi hygienicke... Ja si to kupovat urcite nebudem, ale toho natrhnutia sa bojim, lebo som si to prezila aj s hnisanim a zabudnutou placentou, naslednym zapalom a injekciami do brucha. Ale inak ostatne baby co boli natrhnute v porodnici sa hojili v pohode a stehy im vypadali za tyzden, ja som mala este hnisave stehy aj po 3 tyzdnoch.
@lucy56 ty mas tehu cukrovku? kolko si mala vysledok po tej sladkej vode? ja som mala pri Lukaskovi cukrovku, zakazane vsetky druhy ovocia, zemiaky, ryzu, bielu muku, mohla som len dusene maso a zeleninu, lebo mi rapidne stupol aj cholesterol asi z hormonov. Ked som bola tehotna s Lukaskom tak som mala narok na 50 pruzkov pocas tehotenstva. Teraz este neviem vysledok, v utorok idem do poradne tak som zvedava, lekar mi slubil ze mi zavola keby to nebolo ok ale aj tak tipujem ze ju mam zase, lebo aj ten papierik co som ocikavala po tej vode mi ozelenel a bolo mi priserne teplo. Mala rada co zarucene funguje, vzdy ked zjes nieco z coho ti moze vyskocit cukor, vypi pohar vody s citronom, to ti zarucene hladinu znizi a budes mat aj prisun vitaminov. A pozor ziadnu skoricu nepapat, mne to vtedy nakazal diabetolog ze to znizuje hladinu cukru a stale som mala tvrdnutie brucha, skorica vyvolava kontrakcie.
@renatkas hej mam tehu cukrovku, tiez nemozem nic z tych potravin co si spominala ale najhorsie je ze uz aj jedla co som mala overene mi zvysuju hodnoty a chce mi nasadit inzulin, neviem cim to je, uz skoro nic nejem a so zeleniny a roznych bielkovin uz neviem nic nove nakombinovat, to bude este dlhych 85dni, prajem ti aby sa ti nepotvrdila teraz, niekedy to ze mas cukor v moci nemusi znamenat ze je v krvi, ja v moci nemavam a v krvi ano
@nelustek no nemyslim,si ze by sa tak detom oci kazili 😕 ja som mu kupila normalne co su tie stanky okuliarov v tescu a tak....ale nas ich aj tak hrozne malinko nosi...a vzdy je lepsie mat aspon neake ako ziadne a predstav si ze kupis okuliare za 20€ a mala ti ich zlomi po par dnoch....ako ten nas,uz ma asi 3 😉 risko nosi stale siltovky,takze mu do oci nesvieti...
ahojte baby,neviete mi poradit?dnes som mala ist na navstevu ku svagrinej ale jej dcerka ma kiahne tak neviem ci mozem ist ku nej,o seba sa nebojim ja som uz kiahne mala,ale ci sa to nemoze nejako dostat ku babetku alebo co ja viem????
@nikolka4 no to neni niak dokazane,ze by to skodila ale mne napr. tie 3 bohato stacia....no 4 som mala aj 4D 🙂
@jana86 ahoj,moja kamoska mala kiahne v tehotenstve lebo jej prvy syn dostal v skolke kiahne a vraj by sa babetku nemalo nic stat jej povedal doky... maly ma uz teraz skoro rok a je ok a kiahne dostal pred asi 2 mesiacmi,takze sa to k nemu asi v brusku nedostalo 😉
@zuzinka_26 Juj tak super, gratulujem k dievcatku 😉 Ved to nevadi, ze nemas CDcko, hlavne, ze je mala zdrava a mas fotecky. Ved onedlho ju uz budes mat v naruci, nielen 3D ale aj 4D 😀 A tiez dobre, ze ste nic neplatili, ja som za 3D platila nejakych 60eur. Ja mam poradnu 28.7., tak sa musim spytat, ze kedy vlastne idem na velky UTZ ja, lebo moja lekarka ma potom mesiac dovku, tak ci mi ho spravi hned vtedy (ale to budem len 29.tyzden) alebo ma posle niekam inam 😕 Ja mam placentu vraj nalavo, ale v podstate mi je to fuk, pokial funguje ako ma 😀 Vidim, ze konecne sa ti splnila tuzba, ze kupujes ruzove vecicky pre dievcatko 😉 A kde si bola, v Eurovei alebo Avion? My sa chystame zajtra alebo cez tyden kupovat nabytok do detskej. Zatial asi len komodu s prebalovacou podlozkou a ked zistim, ze uz ju mam preplnenu babatkovskymi vecami, tak dokupime aj detsku skrinu 😅 😀 Chcem to mat vsetko z jednej serie, aby to farebne ladilo. Potom, v 6. mesiacoch chceme k tomu nabytku dokupit aj detsku postielku, tak snad sa mi to podari vsetko ako si planujem 😵
tak dnes som kupila pre malu Thermoscan compact usny teplomer od 0mesiacov idem to prestudovat a vyzera ze investicia 40eciek nieje na skodu lebo boli aj lacnejsie ale nie az take dobre ako tento. a kraaaasny kabatik pre princeznu,teraz mozem sediet v praci a dohanat co som minula 😀 stale nieco najdem pre drobca ale robim kompromisi aby som aj ja nieco mala 😀 nie zeby som malej zavidela 🙂 este tri mesiace a budeme nakupovat spolu a ked bude vecsia juuuuj jake mam plany s princeznou 😵 ale este treba tolko veci dokupit,chcela som aj nejake nohavice pre malu ale nemali pekne,vlastne tu v landecku vela obchodov a moznosti nieje tak budeme musiet prejst insbruck,tam mi isto do oka nieco skoci 😅 v kike som nasla krasne kociky tak dufam ze vyhliadnuty este maju ani neviem ako sa vola ale je taky do strieborna a karovany,sportovy co je pre mna podstatnea vela vela veci som v kike nasla pre malu,ked natrafim na akcie nepohnevam sa. 😀
kocky ako sa mate,uzivate si vikend?
je riadne horuco, zapiekla som cukiny a ideme plaaaaaaaavat trochu
@katy31 no, prý se to v těhotenství neřeší, takže v podstatě nemusim, ale první co jsem se na to doslechla bylo, že tady nemůžu nechat dvě děti bez mámy, pak že na to umřel manželův táta a můj tutově taky, takže jsem byla postavená nad hrob a abych ještě poslouchala řeči že si ho kopu pěkně mělkej, nebo že se zasypávám, tak na to nemám...
@reanda to taky dělám.. než abych do sebe cpala umělou hmotu, tak se necpu ničim.. alespoň ušetříme
jinak teda musim říct, že jsem neskutečně šťastná osoba co se luštěnin týče, protože mě nenadýmají.. vůbec.
Víš, ono to ani jinak nejde, protože tady se dost slušně používá psychycký vydírání... takže se mnou teď nikdo nemluví.. kromě mýho batolete mě nikdo neosloví, neodpovídají na sms, neodpovídají na pozdrav, na nic... a dnes jsem se doslechla že dokonce na všechny tady mlčim já... docela sranda.. já se snažila komunikovat, každej na to prděl, tak teď na to prdim já.. nikomu dolejzat nebudu
aaaaa pomoc dnes musim byt v robote do 23,00 ☹ objednam si pizzu a budem mysliet na malu snad to ubehne 🙂
@jana0706 dakujem 🙂 ja si tiez hovorim, ze aspon sme ju znova videli, aj ked CD nemame, ale aspon foto - aj ked len ciernobiele, nevadi...no, mne sa v tom Nexte tiez pacia vecicky, fakt chutne bodynka mali aj vselico ine - ale ako hovoris prevazne letne oblecenie. Neuveris, ale presne tie body s kuriadkom a tym napisom som kupila vcera aj ja - take ruzove, idem ich dat do albumu vybavicka 🙂 ja kupujem tiez skoro vsetko na 3-6 mesiacov, tych najmensich mam mozno len 2 ks - asi este nieco dokupim aj malicke. Mala by som zajst asi do tej Eurovei, lebo tiez som pocula ze tam maju dobre vypredaje.
@verinka100 dakujem 🙂 lekar ju pomeral a povedal, ze vsetko vyzera byt v poriadku - vazi 1040 g a zodpoveda 26+2tt (podla MS sme boli vcera 26+1tt). Juj, uz nech je tu oktober, uz sa na nu velmi tesim 🙂 som aj rada, ze sme nic neplatili, lebo boli sme tam 3 krat a mali sme platit 17+64+64 eur a nakoniec nic, tak malo to aspon aj nejaku vyhodu, ze bola zle otocena 🙂 aj ked to CD som na pamiatku chcela, ale tak co uz...hadam pri druhom uz budeme mat 🙂 Aj moj lekar ma v auguste 2 tyzdne dovolenku, tak sme sa dohodli, ze mi ten posledny velky UTZ spravi uz 3.8. na poradni, tiez budem vtedy len v 28+6tt. Joj, no to mas pravdu, konecne som kupila nieco ruzovucke..a moja neter vola nasu lasku v brusku, ze to je jahodka a zrovna som v tom Nexte nasla take pyzamka jahodkove 🙂 dnes som ich ukazala neterke, tak sa tak tesila, ze mame jahodkove oblecenie pre malinku jahodku 🙂 Bola som v Avione - ked som tam este len sla, tak oproti som stretala kopu zien s taskou Next, asi sa info o vypredajoch rychlo rozsirili 🙂 a kam sa chystate kupovat nabytok? - potom daj foto pre inspiraciu...a zatial budes mat drobca v koliske, ked az v 6. mes. postielku?
@zuzinka_26 ..kočky, kupujete tie najmenšie vecičky č. 56. alebo 58. a 62, alebo z každej veľkosti niečo ? Dík 🙂
@anita12 ja mam asi z toho najmensieho cisla len malinko veciciek, vacsinou mam tie c.62 ... prave som sa zamyslala, ze dievcatka sa rodia vacsinou mensie, ze by som mala dokupit tie najmensie 🙂
@zuzinka_26 ... tak ja mám zas asi polovicu vecičiek 56 a niečo 0-3mesiace, to trošku väčšie, ale zatiaľ toho veľa nemám, tak po 4ks bodyčka, dupačky, poldupačky, košieľky .. Ja zas asi dokupim tie 62-ky veľkosť. Náš drobček je už teraz trošku väčší asi o týždeň 🙂. Lem nech sú babulka zdravučké, potom budeme vecičky buď ovíňať, alebo naťahovať 🙂
babenky objednavate si vecicky pre drobcekov s nejakej internetovej osvedcenej stranky ktore su za rozumnu cenu?
@lucka1371987 ...http://www.babytip.sk , posielaju to síce z Čiech, ale pri objednávke nad asi 160 eur je doprava zdarma, ja tam mám niečo objednané, príde mi to až neskôr, ale našla som tam aj výhodné veci, ktoré potrebujem, nakoľko kupujem všetko nové
@anita12 dakujem idem to pozriet 🙂

@lucy56 kolko si pribrala? A kolko pruzkov ti diabeticka predpisuje na mesiac. Lebo ja si uz 2 balik pruzkov kupujem sama.