icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

erzulik
16. júl 2011

@lucy56 ako dlho mas uz pruzky a kolko krat denne si merias cukor?

nelynka18
17. júl 2011

ahojte baby 🙂 ako vikend?my sme boli vcera na narodeninovej detskej party,nieco pre mna det.sampano,kolaciky,same maskrty 😀 a dnes treba vyuzit krasne pocasie,tak sup na kupko 😉
@lucka1371987 ahoj,no ako si zvladla byt tak dlho v praci?snad bez ujmi 😉 no presne ja tiez nakupujem v akciach...
@anita12 ja mam z 58 velmi malo veci skor take supravicky asi 4-5 takych,inak 62....to sa viac oplati 😉
@lucka1371987 ja sem tam objednam od tialto ale ja si to vyzdvihnem v CR lebo tam mam rodinu http://www.ebutik.cz/

lucy56
17. júl 2011

@erzulik vy ste ako malo pribrali, to mate super, a tie pruzky neviem ako davaju,mozno zavisi aj v akej poistovni si platila poistne,ine limity moze mat union,ine dovera al vseobecka, mne kazali si merat len po jedle, a ked si merias aj pred jedlom a denne musis mat inak dopichane prsty a dost to tiez obtazuje v beznom zivote, ja si robim denny profil ale len po hlavnych jedlach,kazdy doktor ma svoj system asi

nelustek
17. júl 2011

@nelynka18 tak sme vcera kupili okuliarky za 20€ v optike. Povedali sme jej ze su velmi drahe ze si musi na ne davat pozor 🙂 ale dnes uz ocka nemala zlepene ked sa zobudila,tak sa jej to kvapkami zlepsilo.

Dnes chceme ist na kone sa vozit,tak dufam ze pocasie nam aj dnes vydrzi,vcera sme grilovali. Mala Linduska v brusku mala dva dni pohou v kopani,bolo to len take steklenie a dnes v noci som sa na kopance normalne zobudila 😀

jana0706
17. júl 2011

@anita12 my sme boli s bratom male babatka (ca. 2800 kg) a ja si myslim ze ani nas drobec nebude velmi velky (navyse som skor stihlejsi typ s uzsou panvou, tak sa tym tak trochu utesujem ze snad bude mat len nieco cez 3 kg, inak by ma mozno nenechali rodit normalne), takze mam nachystanych dost veciciek vo velkosti 56, predsa len babatka sa rodia okolo 50 cm a tie vecicky velkosti 62 maju okolo 60 cm, tak kym dorastie minimalne tie prve dva-tri mesiace bude urcite potrebovat mensie...ale ako som pisala uz toho mam dost takze teraz uz kupujem len ked vidim nieco za dobru cenu od velkosti 68, ale zistila som ze rozne znacky maju rozne velkosti oblecenia, niektore 62 dupacky mam pomaly mensie ako ine 56..

lucka1371987
17. júl 2011

@nelynka18 ahoj jeeej vy idete na kupko ja mam zajtra volno tak snad bude pekne a mozno pojdem aj ja 🙂 malej kupujem nove a ked nieco zbadam co sa mi paci v akcii preco nie,ostane na ine drobnosti.cakala som ze tu v rakusku kde som ja budu nejake pekne veci ale v kosiciach boli milion krat lepsie tak pozeram po internete troska.idem pozriet ten ebutik.uzite si to na kupku a dajte si za mna ladovu kavu 😀 pekny dnik vsetkym aj drobcom 😉

verinka100
17. júl 2011

@zuzinka_26 tak sme na tom rovnako s tymi ultrazvukmi, ze nam ich budu robit skor 😉 Ja sa uz neviem dockat oktobra, kedy drobca uvidim nazivo a budem si ho moct chytit a pritulit 🙂 Tak mas zlatu neterku, to je chutne pomenovanie, ze jahodka. Mna by to teda nenapadlo 😎 Moja neterka ma len 11 mesiacov, zatial hovori len recou, ktorej rozumie len ona sama 😀 No to je fakt, info o vypredajoch sa siri ako tsunami a obchodaky su plne. Hlavne teraz, ked maju aj 70per zlavy v niektorych obchodoch. Ja tam teraz radsej ani nechodim, lebo by som oplieskala vsetky peniaze 😀 Nabytok sa rozhodujeme, bud z Brendona alebo Ikei. Boli sme pozerat aj v Kike, ale tam sa mi nic nepacilo. Ano, do 6.mes chcem mat drobca v koliske. Na neterke sa to osvedcilo, ked ju hojdali, tak zaspala pomerne rychlo a ked ju dali do postielky, plakala ovela dlhsie kym zaspala. A pre mna bude urcite prvorade, aby v noci po kojeni cim skor zaspal, urcite nebudem mat chut hodinu ho o 3 v noci uspavat 😀 Tak snad ta koliska bude aj na mojho posobit tak ultmujuco 😀 😀 A este to malo vyhodu, ze svagrina lezala v posteli a z postele len naciahla ruku na kolisku aby hojdala a s malou pekne zaspali, kdezto k postielke by musela stavat, alebo malu nosit na rukach a tak ju uspat 😉 Ty uz mas nakupeny nabytok?

nelustek
17. júl 2011

@nelynka18 citala som ze si si tu pisala s niekym o masirovani hradze.Akym olejom sa to, a da sa kupit normalne v lekarni? Ja som sice problem pri Nelke s tymto nemala,zasivali mi len nastrihnutie,ale nikdy nevies. Dakujem

zuzik28
17. júl 2011

@nelustek Omlouvám se, že vstupuji do vaší diskuze...Já jen k té masáži hráze. Masáž se provádí speciálním olejem na masáž hráze, dá se koupit normálně v DM drogerii...myslím, že i v lékárnách ho bez problémů mají. Masáž hráze právě předchází nástrihu...ta se stává více elastickou a více se pak prý roztahuje...to za prvé. A za druhé, pokud jsi měla u prvního porodu nástřih tak si myslím, že podruhé tě nastřihovat nebudou. Dělají to tak u všech druhorodiček. Samozřejmě pokud není nějaký problém. Takže myslím, že masáž hráze je u tebe zbytečná. Max. si nějakým olejem masírovat trochu tu jizvu po prvním nástřihu.

zuzinka_26
17. júl 2011

@verinka100 moja neterka ma 4 roky, takze ta uz toho dost narozprava..ale stale si to pletie a obcas povie, ze mam v brusku bratranceka, nie sesternicku ;) my sme nabytok do detskej kupili uz asi pred necelym rokom v ASKU, ked sme zariadovali dom - nechceli sme mat tu izbu prazdnu, tak sme kupili taky neutralny detsky nabytok. Teraz este kupime postielku - ale budeme ju mat v spalni, nie v tej detskej. S tou koliskou to znie dobre, asi zacnem zvazovat 🙂 aj ked - ci sa zase nenauci zbytocne na to, ze ju stale budem hojdat...neviem neviem. aky si mala vikend? ja prevazne oddychovy, kupanie v bazeniku a dnes som trocha upratovala a zehlila..a zajtra praca :( ale opakujem si, ze uz len 3 tyzdne a pokoj 🙂

jana0706
17. júl 2011

@zuzik28 @nelustek masaz hradze ma zabranit tak natrhnutiu, ako aj roztrhnutiu (v pripade ze ta nenastrihnu) takze ja si myslim ze masaz hradze nie je zbytocna pre ziadnu zenu bez ohladu na to o ktory porod v poradi ide...v DM maju napriklad masazny olej na hradzu od znacky Weleda...

zuzinr
17. júl 2011

@zuzik28 no neviem ako je to u Vas ale u nas nastrihuju aj pri druhom porode, mna caka 3 a myslym ze aj tak budu nastrihovat ale ja sa zase tomu tak nebranim ked to ma ulahcit porod najma pre malinke aby sa rychlo dostalo von 🙂 Da sa to vydrzat nie je to take strasne 🙂

natalii6
17. júl 2011

ahojte baby 😉 tak po vykende sa ozyvam v Sobotu od rana som sa nazastavila az do vecera 😠 som zavrala uhorky ale este predtym mi moj muzicek spravil robotku kedze som tie uhorky mala celu noc v detskej vanicke tak mu vravim pod mi pomoct dame to do vane ale medzitym som isla dat malemu jogurt a no nedockavec 😠 zodvihol tu vanicku z 2kg uhorkamy a samozrejme ze nevydrzala ten napor uhoriek a vody a praskla kupelka vytopena 😠 a ja som mala o robotu postarane 😠 som myslela ze my vystrie 😖 esteze sme nevytopili susedu 😀 kedze vcera som do vecera zavarala dnes som si dala oddych a boli sme na kupku ale pocasie sa nejak zopsulo tak sme nejako dlho vo vode ani neboli ale ved ma byt do stredy teplo tak este hadam pojdeme 😉 citam ze tu rozoberate nejaky masazny gelna hradzu ja som nikdy o niecom takom nepocula tu sa ale clovek dozvie veci 😀

jana0706
17. júl 2011

@zuzinr ja by som sa nebala toho nastrihu, ale nemam dobry pocit zo sitia (v okoli vela zien tvrdilo ze to bolo horsie ako porod, hlavne ked nemas EPI a neumrtvia ti to), a ani z nasledneho hojenia (u niekoho v pohode hned, ale niektore zeny tvrdia ze citia jazvu cele mesiace)...asi zalezi aj na tom kto ta sije a ako sa ti hoja jazvy...

natalii6
17. júl 2011

@verinka100 francuzke zemiaky sme mali cez tyzden a jedli sme ich 3 dni 😀 ..ja do evrovei chodim castejsie a minuly rok som chodila castejsie z malym na travu sme sledovali lode 😉 co sa tyka teplot ja mam rada ked je takych 25 az 28 potom je to na nevydrzanie 😠 esteze tu mame park kde je chladok tak maly sa hra pri fontane a ja sa skovavam v tieni alebo aj na ihrisku je kde tu chladok a hlavne taky pokoj lebo je to take skovane medzi domami 😉 ako sa ma maly kopka?boze ja uz budem musiet vymysliet nejake meno lebo cas nejako uteka 😠

zuzik28
17. júl 2011

@zuzinr Tak u nás se ve většině případů u druhého porodu prý nenastřihuje...nevím proč. Mně to teda nevadilo, nástřih jsem měla u obou a tak hrozné to nebylo. U druhého protože malá měla omotanou šňůru a ztrácely se ozvy tak musela rychle ven. Já si myslím, že raději nastřihnout než být natržena.
Hráz jsem u prvního porodu masírovala, natržená jsem nebyla, ale nástřih byl. U druhého nebyl tak nějak čas masírovat... 😅

zuzinr
17. júl 2011

@zuzik28 @jana0706 no mne sa pri synovi zacala rana otvarat niecim my to museli natierat (ci dezinfikovat) aby sa to lepsie hojilo, ale podla mna to bola moja chyba lebo ja som sa hned po porode normalne posadila aj ked to trochu bolelo nebolo to take hrozne a tym ze som si normalne sadala a nedaval si pozor tak asi preto mi to sitie povolilo, pri dcere som si uz davala pozor 🙂 a bolo to v pohode, jasne kazda zena je ina a kazdej sa to moze inac hojit, tiez by bolo najlepsie keby mi povedali pred porodom ze nastrih nie je potrebny ale mam zase kamaratku, kt. povedali ze ju nemusia nastrihovat (nerodila v nasej porodnici) a ona hovorila ze ich potom az prosila bay ju nastrihli, ze to bolo horsie ako nastrih ze malu nevedela vytlacit ze citila ze ju to taha, ono je to ozaj individualne. Co sa tyka sitia tak pri synovi som ani nevedela ze ma nastrihli ani ze ma sili, som sa musela normalne lekara pytat ze ci ma aj nastrihovali, pri dcere som nastrih necitila ale zato sitie ano (neviem ci to umrtvili a ak aj ano tak strasne slabo) som len ratala stehy kolko mi chyba 🙂 ale potom to uz bolo v pohode, tak uvidime co ma caka teraz 🙂

erzulik
17. júl 2011

@lucy56 tak to mam riadne dopichane prsty a este k tomu som si zakupila 100 ks pruzkov 30 eur...ale co nespravim pre moju malinku, ked sa bojim aby som jej neublizila. Mas pravdu ved dolezite je si merat po zatazi (jedle) od zajtra zacnem aj ja. Zatial v pohode dnes som neodolala dvom susienkam a uvarenej kukurici skus vyskusat ja som mala v pohode po 1,5 hod 5,6 a riadne sa z nej najes. Ranajky mam stale iste preto sa mi nezvysuje cukor grahamovy rozok s maslom a vela zeleniny. Ja este chodim do prace takze tam stale nieco vybavujem to je pre mna lepsie a lahsie sa mi spaluje. Ty tiez pracujes? 😵

verinka100
18. júl 2011

@zuzinka_26 ozaaj, Asko, my mame odtial obyvacku - nabytok aj sedaciu supravu. Si mi teraz pripomenula, ze aj tam by som este mohla ist pozriet 😉 Vikend som mala tiez oddychovy, hlavne som troska upratovala a varila. Mali sme sa ist tiez kupat, ale nakoniec z toho nic nebolo, lebo manzel sa uplne " znicil" na biku s kamosom . Dnes si vzal dovku a ideme lodou na vylet k zapadnym susedom 😀 tesim sa na Sacher tortu, aj ked sladke by som nemala, ale este nikdy som ju nejedla, takze idem zhresit 😀 Som nedockava, ani spat nemozem🙂 navyse maly kope a celu noc mam behacky na wcko 😖 Tebe sa dobre spava? A pracujes tu v Ba alebo niekde u vas?

verinka100
18. júl 2011

@zuzinka_26 este k tej koliske, neterka sa prirodzene v tych 6.mes zacala dvihat a dali ju do postielky a nebol problem, ze uz ju nehojdali. Asi dieta ako rastie, nepotrebuje uz ked je starsie taky kolisavy pohyb 🙂

verinka100
18. júl 2011

@natalii6 u nas je to tiez normalne, ze jeme Francuzaky 3 dni 😀 Mne sa v tychto horucavach nechce stat kazdy den pri hrncoch a vyvarat stale nieco nove. To mas dobre s tym parkom, u nas v uplne blizkom okoli nic take nie je 😒 Maly kopka, hlavne cez noc a ja potom musim vkuse lietat cikat 🙄 Uz som z toho niekedy riadne nervozna. Esteze to mozem dospat doobeda, inak by ma porazilo. Som rada, ked v noci spim 2 hod vkuse, to mam potom Vianoce 😎 ty spavas v pohodke? Tak si napis na papieriky mena co sa vam s manzelom pacia a nejaky vylosujte 😀 My ideme dnes na vylet lodou, tak sa tesim 🙂 Uz by som sa mala ist obliekat 😀

kocica51
18. júl 2011

@nelynka18 mne to robia od vtedy kazdý mesiac ako som bola v nemocnici tam vidia uplne vsetko co by mohlo byt zle a tak aj vaha babatka moJE MA UZ KILO 🙂

peta_k
18. júl 2011

ach kocky, nemate problemy s palenim odspodu?mne dal lekar macmiror, prvykrat zabrali, potom uz nie, minuly tyzden som mu to spomenula, ale vraj to babatko neohrozuje, ani ma neskontroloval a pali to stale... uz som aj rozmyslala, ci to nie je z mocaku daka infekcia... rozmyslam, ci nemam zasa utekat k dr., kontrola je az o dva tyzdne, ale uz mi je to trapne tam furt chodit... co myslite

natalii6
18. júl 2011

@verinka100 ved to komu sa chce stat pri sporaku kazdy den ale tak u nas jedlo najme pri mojom muzovi dlho nevydrzi s tymi francuzakmi to bola vininka 😀 tu kde byvame je nastastie kde ist a je tu relativny pokoj 🙂 a ten park mam cez ulicu mozno to poznas ako je Zahradnicka..moj drobcek kopka cely den len u mna je to ine lebo je otoceny opacne ale citim ho vsade a cikat chodim vnoci aj ja niekedy aj 5x a tiez mi to lezie na nerv ze ma to zobudi a pritom vsetkom ma boli aj ta noha aj ked na nej nespim 😢 moj muz nechal vyber mena na mna tak si budem musit poradit sama ale jedno meno uz mam ze Denis ale na 100% som este neni rozhodnuta 😉 tak ti prajem peknu plavbu aj ked dneska to na nejake pekne pocasie nevyzera

natalii6
18. júl 2011

@peta_k ahoj ja by som na tvojom mieste isla urcite k lekarovi lebo to palenie moze znamenat nejaky zapal ved nech ti urobi kultivaciu ci nema vsebe nieco 😒 a keby si tam chodila aj castejsie ved on je tam pre teba!!!! ja som mala take nieco pri prvom tehotenstve ale uz si nepamatam co mi nato dal..ale urcite chod k lekarovi kedze to palenie nie je vobec prijemen

lucy56
18. júl 2011

@erzulik ja nechodim do prace,som na rizikovom a pohybu mam minimalne oproti tomu ako som bola zvyknuta, som typ co cely zivot musel cvicit aby som mala aku taku postavu, a na rizikovom som dostala vsetko zakazane bez pardonu a ani sa mi nedalo,lebo maly bol od zaciatku strasne nizko ulozeny a bolievalo ma podbrusko stale, ale teraz sa uz posunul vyssie a idem tento tyzden na tehu cvicenie, sa tesim na pohyb ako mala, aj minule som si len dala dve dlzky v bazene a bolo mi super, odlahcena chrbtica a cele telo, ja si myslim ze mne sa hlavne koli tomu lezaniu aj prejavila ta cukrovka v takej miere,keby sa hybem mam urcite lepsi vysledok
my mame nasadenu kukuricu, uz dozrieva ale akurat som vravela ze asi ju nebudem moct jest lebo podla tabuliek je moc sladka,ale urcite skusim co to urobi, a tiez cez vikend ked ideme k nasim a mamca napecie neodolam a jeden kusok sladkeho si dam a mam hodnoty lespie ako ked som striktne na diete

vlasko0903
18. júl 2011

ahojte

zuzinka_26
18. júl 2011

@verinka100 🙂 my mame z Aska tiez aj sedacku do obyvacky, aj jedalensky stol...a uz aj detsky nabytok 🙂 chod popozerat, my sme potom zistili, ze nasi kamarati maju rovnaky detsky nabytok ako my - asi sa paci viacerym 🙂 Jeeeej, tak vy dnes idete na vylet, super, zavidim...a ja uz trcim v praci, ako sa mi nechce :( a ty uz nepracujes? Ja pracujem v Petrzalke (ale uz len 3 tyzdneeeeee) Mnaaaam prava Sacherova torta mi velmi chuti - je to dobrotka, urcite si pochutnas 🙂 Mne sa spava zatial celkom OK, na WCko idem v noci 1-2 krat...ale v poslednej dobe ma coraz viac boli chrbat a uz mi vadi stale poloha na boku - akurat vcera vecer som fnukala, ze uz by som si pospala aj na brusku alebo na chrbte 🙂 tak si uzite vylet, pekny den prajem a potom napis ako bolo 🙂

zuzaxa
18. júl 2011

@peta_k Aj ja si myslím, že by si mala ísť, to nie je sranda, ak máš nejakú infekciu, tak v tehotenstve ak to je neliečené, môže to aj pôrod vyvolať, ale to len v najhoršom prípade. Ja som to mala asi pred vyše mesiacom a tiež, že nejdem nejdem kúpila som si nejaké probiotické čípky a canesten čípky ( tie sú voľnopredajné), a že prejde mi to. A ráno som vstala a už ma to až bolelo, a začala som mať ružový výtok, som tak začala plakať a panikáriť, no našťastie mi dal ten macmiror a povedal, že to bola krv z tých raniek našťastie, tak neriskuj radšej, však čípkov je toľko veľa nech ti dá nejaké ďalšie, ono v tehotenstve to je normálne, že sme viac náchylné na infekcie, a že aj liečba nezaberá tak akoby mala. Ja to normálne nemávam nikdy, preto som si aj myslela, že to nič nie. Skús si nejaké probiottiká kúpiť nutrilon B alebo niečo také, sa spýtaj v lekárni, niečo preventívne, aby ti to pomohlo. Držím palce a daj vedieť čo povedal.

enrikad
18. júl 2011

ahojte babenky,... ale ste sa rozpísali, odkedy som tu nebola 😀 ... ako sa cítite v týchto horúčavách? ste tiež bez energie ako ja? pri prvom som takéto stavy pociťovala až na konci tehotenstva... a bábätko kopká, niekedy neskutočne bolestivo, istotne mu je už tesno v brušku... a mám pocit, že prasknem, také veľké bruško mám 🙄 , ešte som na zač. tretieho trimestra... ako sa cítite vy? má niekto takéto stavy ako ja? 😨