Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzinka_26 ahoj, ked som bola na utz 25tt+6 podla ms a malinky zodpovedal velkosti 26tt+0, tak mal vahu 830g.... utz su dost relativne a vo vahe sa mylia, lekari sa vedia pomylit aj pol kila pri odhadovani porodnej vahy podla utz...tiez som mala az do 28tt placentu na prednej stene a teraz sa mi posunula uz vyssie, 3x som bola na 3D, mam fotky, ale nie je vidno celu tvaricku kvoli placente, vraj sa robi aj v 30tt, ale uz nemam ani naladu, lebo zakazdym mi to robil aj 2hod, aj na 3x - maly sa nechcel natocit a zakazdym sa platilo...mna caka posledny utz 1.8. cize 30tt+6...super dievcatko, lebo tento rok ide byt akosi vela chalanov, vylepsis statistiku 🙂
ahojte baby.....
hrooozne narocny vikend za mnou... sobotu babku operovvali akutne a zostala v kome ☹ pravdepodobne sa to nezlepsi....bola stara neako sa s tym musim vyrovnat ale aj tak je to babka....a dnes si nechali moju mamu v nemocke idu robit milion vysetreni....podozrenie na upchavanie ciev ☹ ☹ za chvilku bezim za nou....ja som uplne vycerpana a maly je ako 100 certov....v byte bordel a nemam nanic cas....najskor sme boli v sobotu v nemocke v nitre,vcera sme sli s riskom na kupko do rajca a vecer na ryby a dnes beham kvoli mame....chvilku som si pospala ,dam si kavu a idem zas za zanou....
@nelustek fuuu,no 20€ dost a aspon ich rada nosi? ano bavila,robi sa to specialnym olejom ale da sa to robit aj bio prirodnym olejom....zozenies na nete....ja mam konopni,mandlovy,olivovy....kukni si http://biocare.sk/eshop/produkty/prirodne-rastl...
@lucka1371987 no boli sme bolo ok,len akasi studena voda....ale kava ladova bola 😉 😀
@peta_k umyvaj sa stale v studenej vode...ked ta to svrbi umysa...mne to pomoze a potom pouzivaj len specialny gel na intimnu hygienu 😉
a este otazocka....hrozne ma uz par dni boli cela lonova kost a aj vsetko od spodu,akoby som to mala obrazene 😕 ma to este niekto?co to?ze by tak maly tlacil?
@peta_k ... ja som mala zápal moč.ciest asi pred 2mesiacmi, musela som využívať antib.Zinat a zabralo to. Ja na to dosť často trpievam aj pred tehotenstvom, určite to treba liečiť, aby neprešiel zápal vyššie až do obličiek. Ja som mala pred mesiacom už aj obličkovú koliku.... Prajem skoré uzdravenie a ja už dlhodobo beriem proti takýmto nepríjemnostiam a preventívne na ochranu brusinky, to je čisto prírodný produkt, je aj brusinkový sirup pre tehotné alebo aj tabletky , ja chodievam na urologiu, takže to mám overené. A hlavne veľa tekutín.
@santerra no ja este neviem ci uz je otoceny,zajtra idem na posledny uzv,tak uvidime ale niekedy sa mi zda,ze ma nozky hore a niekedy,ze ich ma na boku.....tak uvidime zajtra 🙂
@mata90 ahoj,no za asi 1 tyzden mala 4 infarkty a robili jej bajpas a hned na to dostala mozgovu prihodu a zostala ochrnuta a v kome ☹ no presne,taka bolest je to hrozne niekedy....chodim na siroko ako kovboj 😀
@nelustek tak aspon ze tak 😉 no mame veru...babka je na tom zle ale mama je aj dobre,ze je v nemocke aspon jej urobia vsetky potrebne vysetrenia a zisti sa konecne ci je problem len chrbtici ci je to aj nieco ine....tak to mi je luto 😔 a dakujem velmi si zelam nech su ok 😔
ahojte kinderka
tak uz dva tyzdne bojujem s konom aby som vas docitala .cez den nemam kedy a v noci po jednej strane zaspim a vy kazdy den zapisete tri 🙂
ale konecne sa mi to podarilo a zaktualizovala som tabulecku
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/oktobrovky20...
trosku statistiky nech to nemusite kazda zvlast pocitat:
je nas tam 154 tehuliek, cakame 156 deticiek, z toho co sa uz odhalili bude 36 dievcatiek a 51 chlapcekov 🙂
ja sa inac mam dobre, glukozovy test mam uspesne za sebou, bambulka krasne rastie, 6.7. vazila uz vyse kila... ja som pribrala len necele 3. Akurat mam malo zeleza, tak beham na hematologiu ako na hodiny klavira, brala som Maltofer, ale prilis nepomahal, tak teraz beriem Aktiferrin. Hematologicka mi kazala zapijat zelezo citrusovymi dzusmi, vraj sa potom lepsie vstrebava - to len ako tip pre ostatne anemicky 🙂 Akurat po citrusoch ma pali zaha...este som neobjavila nic, co by mi na to pomahalo. Doktorka mi sice poradila Gastrotuss, ale po tom ma akurat napina.
Ahoj dievčatká, tak som sa konecne zaregistrovala. Som zo Ziliny a mam termin 13.10.11. Doma mam trojrocneho Mateja a teraz vraj cakame dievcatko. Tak uvidime. Ak to vyjde, bude asi Kristinka.
@nelynka18 no to je mi luto ze mas taketo starosti, tak drzim palce nech to dobre dopadne...viem si predstavit ako je ti to s babkou luto, ja som zazila nieco podobne v minulom februari, babka dostala porazku a nemohla hybat jednou stranou tela, sice neostala v kome ale ked ju pustili z nemocnice stale slabla a tak nejako to vzdala a po dvoch mesiacoch nam zomrela ☹ mala som s nou velmi pekny vztah tak mi je doteraz luto ze sa nedozila mojej svadby a babatka, som si dala hold nacas...
@viviem ahoj 🙂 naozaj sa ti placenta posunula? lebo mne lekar hovoril, ze ona sa neposuva, len sa zvacsuje (akoby nafukuje)...ja uz tiez nepojdem viac na 3D, uz som si povedala 3x a dost. Videli sme ju, mame aspon fotky vytlacene a to nam staci, radsej uz nech ju vidime nazivo 🙂 my sme nastastie neplatili ani raz, kedze bola zle otocena... ano dievcatko - ja som mala tusenie ze bude chlapcek, aj priatel si to myslel, tak dievcatko nas prekvapilo - ale tesime sa velmi aj tak 🙂 pozeram, ze si z RK - ja tiez odtial povodne pochadzam 🙂
@zuzinka_26 no mne stale hovoril moj lekar, lekar na morfo a 3D utz aj v nemocnici, ze sa placenta moze do 30tt presunut hore alebo aj na opacnu stenu a aj sa tak stalo, sice to nema vplyv na porod iba na kvalitu utz...presne to som si aj ja povedala 3x a dost...ohladom pohlavia, mne to bolo jedno, ale cely zivot som mala tusenie ze prve bude isto chlapcek aj tak je, skor ma prekvapil manzel, ze chcel aj chce dievcatko, velmi sa tesi na chlapceka ale uz planuje dievcatko, tak sa smejem 🙂 ...aspon niekto lebo som tu sama z liptova 🙂 ...jej a priamo z rk?
@vlasko0903 ahoj, vitaj.. ako sa V8m darí? 😉
@nelynka18 to mi je ľúto, že máte také problémy... hlavne hlavu hore, treba veriť, že všetko dobre dopadne... Mne je dnes smutno tiež, môj ocko by mal narodeniny... 😔 A dnes mi poslal z hora dúhu, vždy, keď vidím dúhu, mám pocit, že mi ju posiela on z neba... 😢 Život je už taký, ale ty musíš myslieť hlavne na ten zázrak v brušku.. opatruj sa 😔
@nelynka18 Moja držkaj sa, ja viem je to veľmi ťažké, a neporiadok doma kašli nato, aj ja teraz po dlhej dobe začínam už konečne niečo robiť, a vyzerá to tu ako po vojne. A najmä, že už nevládzem tak ako predtým ako bruško rastie. A mamina zostala v Nitre v nemocnici? S babkou mi je to ľúto, a to je maminina mama či otcova? Prajem Ti veľa síl, musíš byť silná za obidvoch!!!! CMUK život je taký jeden do rodiny prichádza a druhý odchádza, je to už raz tak, s tým nič nenarobíme, aj keď by som si veľmi priala zmeniť to, je to veľmi smutné. Ale asi keby nie som tehotná, asi by som to horšie znášala, takto si stále hovorím nemôžem plakať musím sa držať kvôli malinkému... Držkaj sa aj ty !!!
@katy31 Moja aj ja stále myslím na tatina, oni na nás dávajú pozor z nebíčka, ja každý deň stretnem niekoho z nemocnice, včera ošetrovateľa , dnes pani z bufetu odtiaľ z nemocnice, všetci mi ho pripomínajú a sú tiež z toho smutní, je to pekné vedieť, že aj ľudia čo ho nepoznali tak zblízka, si na neho v dobrom spomínajú, ale zase ja som už aj plakala.... Je to ešte veľmi čerstvé. Ach tí naši oteckovia, stále vidím všade dedkov s vnúčencami a príde mi to tak veľmi ľúto. Tú dúhu Ti určite poslal z lásky!!!! 🙂
@katy31 Mame sa dobre. A vy ako. Už by som prijala byt aj doma. Tak velmi sa mi už nechce chodit do prace. 😀
dobré ránko @vlasko0903 no to aj ja.. ja už len mesiac, potom beriem dovolenku, malý ma prázdniny a hned na to napájam materskú, takže od polky augusta som Z Božej vôle supermama... 🙂 Ani mne sa nechce, ale čo už.. každá korunka teraz dobrá, drahý prišiel o prácu, tak aspoň kým si niečo nenájde sa nám niečo ujde...
@zuzaxa 😔 no to mi je tiež ľúto.. ja tiež tak pozerám na dedkov s vnúčatami, že moji chlapci deda mať nebudú už.. Maťko si ho už aspoň trošku užil.. spomína ho stále, ale tento mrňús asi deda mať nebude. Drahého rodičia ani netušia, že budú mať vnúča. Tak ja len verím, že keď sa dozvedia o jeho existencii, zmenia názor.. a bude aj dedko.. 😔
@katy31 No bez prace je to ťažke. Aj ja som preto nechcela íst na PN, aby boli aspon posledne dve výplaty celkom v pohode. Nech malinkému mame za čo kupovat. 😀 A to môj manžel pracuje. Ale poplatky sú poplatky. Ja som v praci do konca augusta. Aspon tak to vychádza a v rámci toho si vyberiem ešte týžden volna.
@vlasko0903 😀 no veď aj ja tak.. len mne ten termín furt posúvajú, na žačiatku 19, potom 14, potom 12, najnovšie už 8.10 podľa veľkosti, tak si vyber.... 😀 preto chcem čerpať všetku dovolenku, aby som si ešte oddýchla, pôjdeme k mame na dedinu, malý to tam má rád, nech má aspoň prázdniny... mal ísť s otcom a svokrou do Chorvátska, ale ochorel, tak nikam nešiel.. a bolo po dovolenke... 😉
@vlasko0903 a už viete, čo budete mať? 😕
Ahojte tehulky.
@nelynka18 Nely držkaj sa a mysli hlavne na bábätko.
Ja som tu dlho nebola, strašne vela práce a ked som prišla domov tak som bola rada že som doma.
Aj sa to odrazilo na zdravi. Včera som bola celé popoludnie na Antolskej.
Pustili ma však domov, no mám sa šetriť. :( ale necitim sa vôbec dobre. Bruško tvrdne, križe ma bolia až hrúza. ale v nemocnici povedali že to nie je na hospitalizaciu. Vraj mam doma ležať a znovu uživat Mg.
Včera tam bol riadny frmol čakali sme tri hodiny kým dr odrodili a až potom nas pozreli, tak asi aj preto mi už potom bolo lepšie, z tolkeho čakania 🙂
Dúfam že to bude všetko ok. Inak vyšetroval ma celkom príjemný dr. Zato PA bola ako striga ☹
čo sa týka môjho vztahu, nejak sme si to vydiskutovali, sb tvrdi že to nič nie je. Bola to dlha debata, ale osobný pocit mám že sa nemusim obávať - dúfam 🙂
Ak sa mi polepší tak vo štvrtok by sme chceli ist na týžden k vode, snad nám vyjde počasičko hlavne nech sa mi polepši, aby som sa trochu zrelaxovala.
@katy31 Ano bude to malý Petko. 😀 A ty vlastne ?
@viviem 🙂 coraz castejsie mam pocit, ze ti doktori sa vo svojich vyjadreniach niekedy vobec nezhoduju a ty si potom vyber ... ja som presne mala cely zivot tusenie, ze moje prve babo bude chlapcek, este aj meno som mala vybrate...ale moje tusenie sa nesplnilo, mne to vobec nevadi, ved kazda zena chce mat aj princeznicku...ale citim, ze priatel si viac prial chlapceka 🙂 ako doktor na UTZ povedal mojmu priatelovi - vy ste ako kazdy chlap, poviete : to je jedno, co to bude - hlavne nech je to zdravy chlap 🙂 🙂 🙂 a tiez mi povedal, ze kedy mozeme zacat pracovat na dalsom babatku - chlapcekovi 🙂 no vtipni su ti chlapi 🙂 ano priamo z RK, ale uz vyse 7 rokov zijem v BA. a ty tiez priamo z RK?

Ahojte baby, dnes zase krásny deň 🙂, cez víkend sme išli k svokre čo je 1,5 hodiny autom a mm musel cestou zastavovať lebo mi bolo tak zle 😕 som normálne nechápala, našťastie ma iba naťahovalo a nezvracala som, cestou späť sme ešte dve nehody videli 😔 niektorí jazdia strašne rýchlo
@majonka79 dík za tip s tým dýchaním budem poctivo predýchavať 😎
@kocica51 už sú veliké tie bábätká 😵 ja som zvedavá koľko bude mať moje ale idem až o dva týždne 😒
@enrikad ahoj moje tiež tak silno kope že ma to bolí, ale ja som si myslela že preto že mám malé brucho, ešte som sa mm sťažovala že prečo mi väčšie nenarastie aby tie kopančeky nebolo až tak cítiť a aby malé malo viac miesta ale čítam že ty máš veľké a že aj tak to bolí 😝