Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@natalii6 Moj muz nastastie toho vela nezje. Teda na obed pride bud domov, alebo ide s kolegami z prace niekde na denne menucko. Uz si zvykol, ze jeme trojdnove jedla, navarim vzdy do najvacsich hrncov a potom to jeme 3 dni 😀 😀 Na Zahradnickej viem akurat kde je GynFiv, Pedagogicka a Justicak. Budes mi to tam musiet ukazat 😉 A co mas vlastne s tou nohou? Ved to, ze ja tiez celu noc prebeham, ist na WCko 5-6 krat za noc je uplna norma, strasne ma to rozculuje 😠 😖 Stale si hovorim, uz len 3 mesiace a mechur sa vrati do normalu....Ale strasne pomaly to utekaaa. Vo VIedni bolo super, nebolo horuco, co je na chodenie po meste super a nastastie ani neprsalo. Kupili sme si original Sacher tortu, este ju mame zabalenu a dnes sa chceme do nej pustit 🙂 Je to inac strasne drahe, najmensiu velkost, co sme si kupili stala 20eur. A to je fakt take ze dvaja si daju mozno 3krat do ust 😅 Uz sa neviem dockat,kedy pride manzel z prace a ochutnam to 😀 A Vieden je kraasna, strasne rada tam chodim, len skoda, ze je tam vsetko take drahe ☹ Denis je pekne meno, mne stale pripomina toho sibala z TV 😀 A na nejakom zahranicnom si nerozmyslala?
@katy31
@zuzaxa ahoj baby,dakujem za povzbudive slova 🙂 mama je tu v povazskej v nemocke a dnes robili vysetrenia a uvidime ake budu vysledky,babky este v kome 😔 to je mojho otcina mama takze sme si neni take blizke ale uz 15 rokov ju poznam a vzdy bola na mna mila,tak mi je to luto ale tak je to stary clovek....my sme to aj tak trosku cakali..myslim na drobca a preto ma to asi az tak nezerie...to je mile,ze ta to takto pri duhe napadlo,asi ta to troska aj povzbudi 😔
@bv_alexandra ahoj,dakujem a ty sa mas ako?ako ste to s priatelom zvladli?moja oddychuj vela nech sa ti nepohorsi 😉
no my sme boli na poradni,maly je dolu hlavickou a je vsetko ok len by sme mali vraj pribrat,mame o 5 dni mensiu vahu to je 1335g....myslim si ale ze do porodu to bude ok a aspon nebudeme zas velky,tak ma to trosku aj tesi 🙂 od dnes som na PN kvoli tomu uz spominanemu DNP,citila som sa trapne prvy krat som niekoho prosila o nieco take,az som sa spotila 😀 takze do nastupu na matersku mesiac na PN a materska mi zacina 20.9. cize 6 tyzdnou pred terminom.....super 😉
AHOJTE DIEVCATA...minulu stredu som bola na kontrole..mala mala 1200g a uz je otocena hlavou dole.., vraj o tyzden vacsia tak snad to nebude v septembri, niektore pisete, ze citite silne pohyby, ked som cakala syna. tak sa mi brucho stale vlnilo a teraz takmer nic...niekedy mam az strach ked ju necitim aj 1,5 dna...a najradsej by som vzdy hned letela k dokimu...ale podla kontroly je vsetko ok....tak ani neviem ci sa stale obavat....a chcem sa opytat maminiek co maju 2 rocne deticky...ako to tehotenstvo beru tie vase? lebo ten moj maly je na mna akosi coraz viac naviazany..a nejak sa mi zda ze tomu nechce rozumiet ked mu ukazujem kde ma mama babo...dufala som ze ho trochu navediem k samostatnosti a uplny opak...akoby citil ze uz nebude sam a este viac sa na mna upol...a uz mam aj veru obavy ako to vsetko bude..ked odidem do nemocnice..tatino vobec neuspava lebo inak je tu rev akoby ho vrazdili...vlastne sa odo mna ani nepohne....
@dadusa26 ahoj chcem sa ta opytat ty mas malu celkovo vacsiu ci len niektore hodnoty?vies ja mam obvod hlavicky na 30tt aj dlzku stehennej kosti na 30tt ale obvod bruska mam skoro o tyzden mensi,cize je chuducke...ako to mas ty zaznacene v tehu.knizke? neboj si myslim,ze maly sa s tatinom zblizi za ten cas co ty budes v nemocke,zisti ze mama neni doma a tak zaspi aj pri tatovi 😉 nech mu muz urobi neaky vyletik a budu kamosi a ani teba nebude potrebovat,v dobrom slova zmysle 🙂
Ahojte,dlho som vam nepisala,ale vzdy ked je cas,tak vas citam,stale pracujem a cez volno riesim tu prerabku,murarov,stolara a tak 🙂Posledne dni ma velmi boli mocovy mechur,od kopancekov,zda sa mi,ze mi nejak na neho tlaci,mozu byt tie kopance take bolestive?
@dadusa26 neboj sa to sa spraví. Moja Saška bola na mna strašne naviazana nemohla som ani do obchodu. Ale musela som tak ostala s mojim priatelom, prvý druhy raz to bolo s plačom, a potom už pohodička, a dnes si dovolim tvrdiť že majú super vztah medzi sebou. Dokonca ked som bola v decembri v nemocnici som nechápala ako si spolu vychádzali. A z toho som naozaj šťastná. 🙂
@verinka100 tak ste si to v tej Viedni uzili 😉 ano Vieden je pekna bola som tam niekolko x ale ako pises pre nasinca draha 😠 ju taka sacherka je dobra maskrtka 😉 tak ked uz bola taka draha tak si ju dobre vychutnajte 😀 co sa tyka toho varenia u nas nehrozi ze by ostalo jedlo na niekolko dni a ked aj nahodou ano muz povie zase to iste 😠 no ved ked sa mu nepaci nech stoji kazdy den pred sporakom 😠 ako aj vcera som spravila rizoto aj na dneska a on to zjedol tak dneska ma smolu bude hladny 😀 ..tak ako je ten gynfiv je nedaleko neho park aj z fontanou a cez cetu byvame my...ta noha ma neboli cela ale len vonkajsie stehno aj to len tak asi 20c cm a obcas to mam ze ma zacne palit alebo vyzaruje neskutocne teplo alebo mam taky pocit ako by som tam mala nieco zacviknute a tahalo mi to 😠 pri prvom tehulkovani som mala take bolesti ze som sa vnoci budila a plakala od bolesti aj mi robili vysetrenia a nic mi nezistili pomohli mi az injekcie teraz to nie je az take hrozne ale boli ma to ☹ a co sa tyka mena vies chcem aby aj ked bude starsi sa mu hodilo tak musim porozmyslat este a zahranicne ma raz napadlo jedno ze Natan ale to len preto ze som chela dievcatko Natalku tak som si odvodila od zenskeho mena Natalka ze Natan 😀 ..ach to WC to je hrozne cez den to radsej ani nepocitam a v noci ked idem 1x tam mam vianoce 😀 ..vecer nam pekne poprsalo tak sa hned dobre spalo aj ked ako na potvoru som tuto noc dako zle spala.esteze si mozem pospat z malym 😉 nedavno si pisala o detskom nabytku na Zahradnickej je taky obchod z nabytkom neviem si teraz spomenut ako sa vola (clik alebo tak dako) ma taky emblem jahody tak sa skus aj tam pozriet je to medzi Justicakom a gyn fivom 😉 😉
@nelynka18 ahoj takze posledny velky ultrazvuk mas uz za sebou a ako citam my sme zase od vas vatsi 😀 som zvedava ako to dopadne v den D 😉 pytala si sa dadusa 26 na miery ja som sa pozerala ake ma moj drobec ale podla tych skratiek co mam na papieri sa vtom nevyznam co je co ..takze mozno tvoje druhe baby nebude ani take velke ako Risko 😉
@dadusa26 juj to mas super ze sa otocilo ako malo moje je otocene opacne tak dufam ze do porodu sa to zmeni 😉 a s tymi pohybmi si nerob tazku hlavu ja so to mala zase opacne pri prvom som to az tak necitila(mozno to bolo tym ze som pracovala a nevenovala som tomu taku pozornost) ale teraz je to uplne ine obcas mam pocit ako sa hybe ze my praske brucho 😀 ..ja mam o 3 mesiace starsieho syna ako je tvoj Viki a tiez to dako nechape ale mame jeden pokrok ked sa ho opytam kde je babo ukaze mi na brucho 😉 a som sama zvedava ako zareaguje na surodenca ked prideme z nemocky domov 🙂 moj maly je teiz taky mamin cecik ale ved na koho ma byt naviazany ked je cele dni len z mamou ?aj ked mame babku(moju mamu) ta o nas nejavy zaujem ☹ tak sa nemame ani na koho spolahnut keby sa nieco stalo alebo by som nieco potrebovala..chcem sa ta spytat spava tvoj drobec sam alebo je este svami v izbe?
@natalii6 ahoj no za sebou 🙂 este o mesiac na prietoky a potom maleho uvidim az ked sa narodi 🙂 a tvoj maly mal kolko?no mozno nie,dufam ze to bude krpcek 😀 ja to mam zaznacene v tehu.knizke pri kolonkach BPDxFOCD dalsiu mieru mam v TADxAPD a dalsiu FL a tam pise ze akemu tyzdnu zodpoveda velkost.... v prvom mam 29+3(obvod hlavicky) v druhom 28+6(obvod bruska) a v tretom 29+6(dlzka steh.kosti) takze bude dlhy ale chudy 😀
@nelynka18 mne prietoky nerobil( pri prvom) aspon si to myslim a tie udaje nemam napisane v knizke ale na papieri ale idem kuk ako to mam popisane 😉 tak to BPD 75,5 HC271,1 AC256,7 FL57,5 tyzden podla USG29/6 a vaha 1478g no a teraz bud mudra 😀 ved to su uplne ine udaje nez mas ty 😀 😠 som zvedava ci sa vtom vysomaris 🙂 mne povedal doki ze babo teraz do tyzdna priberie 250g tak mi predbezne povedal ze by do porodu malo mat asi od 3800g az do 4000g ale keby som mala mat cisarsky tak sa skusim dohodnut aby som o tyzden skor rodila
Ahojte,tak ja konecne v praci koncim zajtra do 10:00 a som doma.. vyberiem nejaku tu dovolenku potom celozavodnu tesim tesim.. 🙂
Tych mojich 14 kg je na mne riadne vidno.. ako tu citam vy ste moc podaktore nepribrali a to mam este do oktobra dost casu..len dufam ze to zhodim tak rychlo ako pri Nelke 😀 Aj ked moj chlap ma utesuje ze sa mu taka "macaňa" lubi 😀
@mata90 dakujem.....no niekedy si pridem ako z americkeho filmu,ked tam stvarnuju tehule ako chodia ako kacice 😀
@natalii6 no to su uplne ine udaje fuuuha tak z toho sa nevysomarim 😀 nebola si na prietokoch?to je cudne ja som pri riskovi bola.....idem aj teraz a tam mi povedia tiez vahu tak som zvedava kolko za mesiac priberie..... no 1335g neni tak malo len to nesedi na moj tyzden mal by mat o neakych 200g viac,ale v septembri uz nebudu taketo tepla,tak sa mozno naposlednu chvilu rozjem....ale aj tak pribrala som 10kg a hovori sa,ze babo si zoberie z matky kolko potrebuje....a on mi moje kila nechava tak 😀 😀
@nelustek no takze ti zacina fajrond,super 🙂 mne sa ta moja vaha zastavila na 10kilach,vobec mi nechuti jest skor len ovocie jem a toho hooodne.....ked som cakala riska doktor mi stale hovoril,nejecte tolko dajte si radsej ovocie a teraz jem radsej ovocie a zas mi povie,ze neake tie grami navyse by nezaskodili..... 😀 no a potom teda co 🙂
@nelustek no vazi 1335 ale dlzku mi nepovedal ale podla tych rozmerov vsetko sedi len obvod bruska je o tyzden mensi....ale ja si myslim,ze to do porodu dobehneme na tie 4 kila ako pri riskovi 😀 ja som najviac pribrala za 6 mesiac ale to je jedno kolko vazis,neni to az tak moc hlavne,ze ste ok 😉 ti verim,ze sa tesis aj ja som sa na dnes tesila ale videla som len take same obrysy nozky,hlavy a tak...a teraz sa zas tesim na tie prietoky lebo tam mi povedia s vacsou istotou kolko maly vazi a kolko bude mat asi v den terminu...
Ahojte ,tak som nakukla po veeľmi dlhej dobe a aj som si dala námahu čo to prečítať no popravde píšete ako o preteky... 😀 Chcem sa tiež poďakovať @masinka za tabulečku a štatistiku...obdivujem že ešte aj toto stíha popri detičkách ,ja mam čo robiť si vás len prečítať... 😒 Minulý týždeň som bola na poradni a všetko je v poriadku....váhu smem mali 1122 g a teda nam to podľa lekára sedi na tt. Inak mala je už otočená dole hlavičkou ,tak dúfam ,že už aj ostane... Zatiaĺ som pribrala 3kg ,ale popravde sa cítim jak slonica...nemám žiadne tehu problémy akurát už toľko nevládzem behať za drobcom...čo sa týka výbavičky tak som ešte nezačala...zatiaľ som si kúpula iba jednu nočnú košeľu 😅 stale si hovorím ,že je ešte čas....ale už budem musieť začať.
@dadusa26 Ahoj ,tak ja mám doma dvojročného špuntíka a teda popravde niekedy je zlatý a príde pohladiť bruško a podeliť sa s hračkami s babätkom....inokeda mi zas skáče na bruško a hovorí ,že tam babo nieje...sú tiež chvíľky keď si ľahne ,vyhrnie tričko a hladí svoje bruško a hovorí aj ja mam v bruško babo 🙂 No v podstate ho nato pripravujeme a mam pocit ,že to berie. Už aj hovorí kde bude babo spať a ako sa budu spolu hrať. So zaspávaním je to u nas všelijaké ,keďže manžel chodí na týždňovky ,ale keď je doma ,tak zaspáva aj s nim....no rodiť možno budem cez týždeň ,tak už aj babku sme skúšali a ide to v pohode. Píšeš tiež o naviazaní sa na teba ,aj ja mam taký pocit ,že sa Filipko tiež naviazal ,ale myslím ,že to asi bude teraz také obdobie a začínajú vnímať naše bošteky a objatia a chcu to vrátiť ,myslím že sú vnímavejší ,tak preto...Neviem či ti to aspoň trochu pomohlo ,ale takto je to u nás 🙂
@nelustek Jaaj nie ďakujem ,ja som pri prvom pribrala za cele tahu 12 kg a zhodila som ich tak do pol roka po pôrode, ale kým maly začal behať tak som nabrala 7 kg naspäť...teraz som začínala na váhe 95 kg v 10tt a pred týždňom som mala 98 kg ,takže nie práve najmenej...nikdy som nebola extra chudá , no ani nie bacuľatá ,máme totižto v rodine ťažké kosti...Keď som sa vydávala (to je už 9 rokov) tak som mala na sebe šaty veľkosti 40 a v tom čase som mala cca 85 kg....to aby si si to vedela predstaviť 😅 Samzrejme pri výške 176 cm
@nelynka18 Čo sa týka váhy dieťaťa a či sa trafia...no neviem je to rôzne....ja som rodila ešte s jednou mamičkou a obom nam odhadli cca 4 kg detičky, môj mal 3580 g jej 4760 g 😉
ahojte oktobrovky, ja som aprilovka cize moje dievčatko uz ma 3 mesiace, drzim vam velmi palce aby vsetko dobre dopadlo, moja spoluziacka je medzi vami 🙂 a prave je doma na PN bola aj v nemocnici, tak jej drzim palce aby si pekne oddychla a mozno ze tu to aj uvidi 😉 Daška (andelusik) posielam usmevik. a aj vam ostatnym drzte sa!!!

@vlasko0903 tiez to bude chlap... 😀 asi Riško....