icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanazuzana
21. júl 2011

@nelynka18 no ja som bola dokopy PN 4 a pol mesiaca a kontrola mi neprisla ani raz.....a moj lekar rizikovym nedava vychadzky.....zo zaciatku som poctivo lezala, ale ked mi uz bolo fajn, tak som vysla aj von, to by sa doma nedalo vydrzat......

nikolka4
21. júl 2011

@adka2986 mne sa to stávalo,ale dnes to bolo strašné bolavé ☹

nelynka18
21. júl 2011

@zuzanazuzana a vychadzky si nemala?ja som do 19.8.na PN potom idem od 20.8. na matersku.....na druhy tyzden idem k dokymu a chcem ho poprosit o vychadzky lebo mne celkovo nic neni tato PN je len o dobrych vztahoch a flaske whisky 😉 mam to kvoli DNP....

verinka100
21. júl 2011

@natalii6 Tak to aaano, uz to chaaapem, ked su traja bratia :D Ale poviem ti, nechcela by som byt v kozi tvojej svokry a vyvarat im 😀 A inak mas ake vztahy s muzovou rodinou, teda hlavne so svokrou? Ja mam bratranca, ktory tiez toho hojne zje, hlavne maso, kludne aj 5 reznov za den :D Teta je tiez zufala, kazdy den musi varit a lietat na nakupy, lebo jej chlapi vsetko do rana vyjedia. Dufam, ze moj drobec bude po mne a bude jest tak pomenej 🙂 Citam, ze tvoj syncek je taky fajnovy🙂 Ja tiez hrozne pomaly jem, manzel ma zjedene za par minut a potom musi na mna aj 15minut cakat, lebo tiez sa s jedlom hram 😀 Maskrtna som aj ja, ale kedze mi povedali, aby som sa kvoli cukru krotila, tak sa premaham a neviem sa dockat porodu, potom zjem vsetko sladke co doma najdem 😠 Takze si dopraj aj za mna 😉 😎 My vzdy nakupujeme dopredu, manzel je taky, ze mysli na roky dopredu. Tak sme si to tak vymysleli, ze teraz len prebalovaciu komodu a mensiu skrinu na veci,potom v 6.mes dokupime z toho isteho setu postielku a kvalitny nabytok kupime az ked pojde drobec do skoly. 🙂 A tento babatkovsky sa nam mozno zide, ak bude nahodou druhe babo, alebo ho potom predame 🙂 Aj ked ja zatial neplanujem, ale clovek mieni, Panbozko meni 😀 Jaaaj torta bola uzasna, uz viem, v com je original :D Moja teta jedla neoriginalnu Sacher tortu a povedala, ze je to onicom, suchy a horky kolac, nech to nekupujeme. No ked som skusila origos z Viedne, skoro som sa rozplynula. Stavnata torta s 2 vrstvami marhuloveho dzemu a poleva vobec nebola horka, ale taka mliecno horka, uplne na zaciatku trosku horke a potom sa to rozplynulo do takej uzasnej chuti, aach..teraz by som to chcela jest kazdy den 😀 keby to bolo aspom o polku lacnejsie, tak si tam idem nakupit zasoby na mesiac dopredu 😀 A neboj, urcite sa nauci spat aj sam, niektorym detom to trva dlhsie, inym kratsie, ale kazde jedneho dna dospeje do stadia, ze vie spat aj same 🙂 😉

zuzanazuzana
21. júl 2011

@nelynka18 kazdy lekar to ma zauzivane inac.....a mne zase povedal, ze kebyze mi pride kontrola, ze sa to nejako vyriesi.....a pocula som, ze rizikovym vobec nechodi kontrola.....lenze na to sa neda spoliehat!!!!!

nelynka18
21. júl 2011

@zuzanazuzana no ved je to risk....ked budu aspon vychadzky bude lepsie....inak poznam vela mamiciek co boli na PN pocas tehu a ani jednej kontrola neprisla ale ja mozem byt vynimka 😒 ja som tiez nad tym rozmyslala,ze keby mi pride kontrola,tak ze by som skocila k doktorovi alebo na pohotovost,ze som musela ist a snad by sme to vyriesili 😉

nelynka18
21. júl 2011

@verinka100 no tu tortu si pekne opisala a teraz tu slintam 😀

jana86
21. júl 2011

ahojte,tak sme dnes boli na tie prietoky.doktorka povedala,ze su nejake vyssie ci co,ja neviem ake maju byt,ale mam brat 2xdenne magnezko a o dva t na kontrolu.povedala ze keby sme to nechali tak,tak by ku nej nedochadzal kyslik a mohlo by sa jej nieco stat 😢 ta mi teda dala! teraz len myslim na to a dufam,ze vsetko bude v poriadku.inak ma necelych 1500g a miery akurat,je otocena dole hlavickou tak aspon nejake dobre spravy. este mi kazala vypit kavu hned jak pridem domov,lebo sa mi od rana toci hlava,som myslela,ze ani domov nedojdem,tak si idem teda dat kavicku o oddychovat.

verinka100
21. júl 2011

@nelynka18 heh, no ja tiez slintam, hlavne ked si pozeram fotky 😀 najlepsie je, ze sladke by som nemala jest, ale tak odolaj Sacher torte 😎 😀

nelynka18
21. júl 2011

@jana86 ahoj,neboj moja to sa napravi,drzim vam palceky 😉 no pekne ste narastli a z malej velka baba tak sa nestrachuj a kontroluj si pohyby pre istotu,este ze ste to odhalili takto skoro,neboj 🙂
@verinka100 no dobre,dobre prestan lebo sadnem do auta a palim do viedne 😀 😀 😀

natalii6
21. júl 2011

@nelynka18 ahoj ja sa uz necudujem nicomu potom co tu citam kazdu vysetruje jej lekar inaksie a maju ine postupy 😠 ked su tie pretoky take dolezite preco potom doktory neposielaju vsetky tehulky nato? 😒 je to kocurkovo na entu..kupila som si tu konsku mast len som nevedela ci s teplym ucinkom alebo s chaldnym tak som si vybrala s chladnym a ono to dako zaucinkovalo alebo som si to vsugerovala no dolezite je ze mi je lepsie 😀

nelynka18
21. júl 2011

@natalii6 no veru vidis napr.janke86 zistili,ze moze mat mala malo kysliku tak to dolezite asi bude a niektori to takto zanedbavaju...co narobime 😒 ja som mala najskor s chladivym a teraz mam s palivym a zdaju sa mi rovnake...ano ono to pomoze na 100%....som rada,ze aj tebe to pomohlo 🙂

natalii6
21. júl 2011

@verinka100 ty brdo ty si tu tortu tak opisala ze som mala co robit aby som neslintala 😀 a to som si dneska nekupila nic sladke a potom si precitam o sacherke na porazenie 😀 juj ja by som sladke nemala lebo je ma dost ale ked neviem oddolat 😠 a co sa tyka muzovej rodiny oni su z Prievidze takze svokra tu bola asi 3x ale jeho brasko sem chodi castejsie a dobre si snim vychadzam a z jeho 2 bratom sa nestretavm on je taka cierna ovca rodiny..moj muz byval u svojho brata aj z ich mamou a ten 3 tam chodil na obedy ked neboli oni doma lebo ich mama ho zboznuje ..a ich mama to ma obcas v hlave pomotane vraj starecka demencia a uz ani tak nevladze jedine tak na klebety to je prenu 😉 a s tym jedenim mojho drobca mam problemy odkedy sme presli na prikrmy len dufam ze sa to jedneho dna zmeni lebo ked pojde do skolky tak bude tam hladny tam sa snim nebudu hrat a prehovarat ho aj dneska zjedol mozno polku co som mu nalozila 😠 ale to mame pocasie na porazenie a to mali byt 40stupnove teploty a to chceme ist na dalsi tyzden na dovcu ale ked bude take pocasie sa nam ani neoplati 😠

natalii6
21. júl 2011

@natalii6 ja idem k dokimu az 10.8 tak sa ho nato spytam preco ma nato niekam neposle 😠 aj ja som rada ze mi pomohla este ze si navzajom vieme takto pomoct a vymiename si skusenosti 😉 aj u vas je take neprijemne pocasie? tvoj maly este po obede spava?

natalii6
21. júl 2011

@nelynka18 to predtym patrilo tebe 😀

lucka1371987
21. júl 2011

jaaaj babenky do 20augusta som v praci potom konecne materska a 21augusta musim na slovensko na tyzden no to bude parada 😀 11hodin sediet v aute.pisete ze mate zle pocasie mi mame tu v tirolach kazdy den zamracene ale to je celkom fajn aspon nieje horuco 🙂 len mm sa stazuje ze v sant anthone mu je stale zima v takom pocasi,az mi ho je luto.na kontrolu idem az 12,8,tak som zvedava co doktor povie.mne dava stale kontroly po 5tyzdnoch niektore maju vraj ooooovela castejsie ako ja tak uvidime kedy mi da na dalsej termin.moja mala je tiez dole hlavickou kopka ma a veeela sa prevaluje 😀 krce mavam aj ja ale mne najviac pomaha magnezium,budem ho brat az do konca je to najlepsie co mi doteraz pomohlo 🙂 len stale nejake infekcie ja uz nechapem s cohoooo nikdy som nemala nic aj ked tehulky su nachylne na vselico no hruuuza snad sa to zlepsi cele tehotenstvo nejake lieky 😖 utekam pracovat potom tu priskocim znova

nelustek
21. júl 2011

@jana86 a ty si bola uz na prietokoch? Preco tak skoro?

jana86
21. júl 2011

@nelustek no ja neviem preco tak skoro,som myslela,ze kazda chodi na prietoky v 30tt,ale pozeram,ze asi som sama ci? no na druhej strane som rada,ze som bola,aspon viem na com som a dufam ze magnezium babetku pomoze a o dva tyzdne uvidime co nam povedia

elannor
21. júl 2011

ako tak čítam, niektoré píšete, že magnéziu nie je vhodné brať od určitého tt... Mne môj doktor napríklad povedal, že ak je už žena nedajbože v nemocnici, tak jej v jednej infúziii dávajú dávku magnézia, ktorá zodpovedá cca 20 tabletkám... tak že ho treba brať, keď sú kŕče aj viackrát denne...

nelynka18
21. júl 2011

@natalii6 no to sa opytaj....veru fajn sa dozvediet nieco nove 😉 u nas je hrozne skaredo a chladno a veru dnes maly zaspal pri rozpravke....my si po obede pustime rozpravky a niekedy zaspi niekedy nie ale mna pospat necha 🙂
@lucka1371987 ahoj ja idem na matersku tiez 20.8. ale ja som teraz na PN....no veru 11 hodin je dost vela tak nech ti to rychlo ubehne 😉 ja by som uz teraz magnezko nebrala,poucila som v prvom tehu 😉
@elannor ano je to tak lebo magnezko zabranuje stahom,kontrakcia a rozztahovaniu....ja som v prvom brala az do porodu 3x denne a maly sa narodil 8dni po termine a sestra mi hned povedala,ze som ho mala vysadit od 34tt aspon...teraz som ho brala na zaciatku a ako som dobrala balenie,tak som si nove uz nekupila a vsetko je take iste ako ked som ho brala....skus skor bylinky ci konsku mast...ale vsak ako chces je to na tebe 😉

katy31
21. júl 2011

ahojte babenky, čo tu nové? Idem Vás čítať... ja som od rána do večera v práci, dokončujem veci... už len 3 týždne a som doma.. na dovolenke.. Cítim sa už druhý deň ako slon... Nevládzem s tým bruškom už tak pochodovať.. 😉 @nelynka18 ako je babke? a čo mama? 😕

zuzanazuzana
21. júl 2011

mne dnes prisiel baldachyn a hniezdo, tak som to musela hned vyskusat.....no vytesujem sa z kazdej novej vecicky!!!!!

elannor
22. júl 2011

@nelynka18 no asi na tom niečo bude, vďaka za radu 🙂

babulkaa
22. júl 2011

Kocky ako prebieha to vysetrenie na prietoky? Dik

katy2
22. júl 2011

@babulkaa to je vlastne uzv..... kontroluje sa prietok krvi pupocnikom....

@zuzanazuzana krasa 🙂

Inak ahojte vsetky tehulinky 🙂
Nebola som tu sto rokov.... Uz sa nam to krati, vsak? My teraz osamostatnujeme dcerku, aby si zacala zvykat na novu izbu a svoju postel a aby sa naucila spat sama, kym pride domov bracek..... Zatial jej to pekne ide.....
Ja sa mam fajn, okrem brucha, ktore mi uz zacina prekazat a zavadzat je vsetko super.... Od augusta uz zacnem chodit aj k svojmu porodnikovi do nemocky.... Glukozovy test mam za sebou, este ma caka velky uzv v 30tt na co sa moc tesim, ze zasa uvidim drobca..... Zatial ho len citim, kope ako maly futbalista..... Ani neviem, kedy poriadne spi.....
Drzte sa, nech to pekne ubieha do nadherneho finale.... 😵

verinka100
22. júl 2011

@natalii6 A kam sa chystate na dovolenku? Vcera v predpovedi pocasia hovorili, ze od bucuceho tyzdna sa ma oteplovat 🙂 hehe, myslim, ze tym opisom torty som narobila chutky viacerym 😀 No to naozaj nie je vela, 3krat na navsteve...To ti s malym moc nepomaha 😖 Aj ty mas nejakych surodencov? Ja som zvedava, ci mi moja svokra bude pomahat. Byva dost blizko..ked sa narodila svagrine mala, samozrejme pomahala, varila jej, kym sa po porode dala ako tak dokopy, varuje malu aj so svokrom, vecicky nakupuje..Velice mi tvrdila, ze tak isto bude pomahat aj nam, ze jej mame povedat a pride pomoct, tak som nato velmi zvedava 😕 Ja ked som bola mala som vraj tiez mala problemy s jedenim a museli mi pri tom citat rozpravky, aby som odputala svoju pozornost a potom som zjedla vsetko 😀 Potom spravili taku fintu, ze mi tu rozpravkovo obrazkovu knizku dali na stol pred tanierik a ja som sa uz sama najedla ked som pozerala na obrazky 😀 😀 A vraj v skolke som vzdy vsetko zjedla..podla mna aj tvoj drobec zje, najde si nejakeho kamarata a ked uvidi, ze on vsetko zjedol, tak zje aj tvoj, u deti funguje taka ta spolocna mentalita 😉

lucka1371987
22. júl 2011

@nelynka18 nerobilo ti magnezko uz ku koncu dobre alebo aky to ma vplyv nejaky negativny na babo?jej mi ideme rovnako namatersku 😀

jana0706
22. júl 2011

@zuzanazuzana krasne, my sme nadherny baldachyn aj s hniezdom dostali od kamosov po ich malom, tak som v tej istej suprave zohnala aj zavinovacku, spaci vak, organizer na postielku a postelne pradlo, predvcerom mi to prislo tak som sa vytesovala...ibaze mali to uz len v Cechach, tak MM nevedel pochopit preco to musim objednavat odtial s vyssim postovnym ked na SK je taky velky vyber peknych veci, ale to muzi nechapu take veci, ze by to uz proste nebola suprava 😀 zato moja mama ked to videla tak nadsena ze ako dobre som si pokupila 🙂

zuzanazuzana
22. júl 2011

@jana0706 presne tak......ja som si musela kupit biele, lebo najprv som si kupila vankus a paplon, potom som zistila, ze to nie je klasicky rozmer, tak som musela zohanat navliecky a tazko bolo zohnat k tomu aj baldychyn a hniezdo, ale s vysledkom som spokojna, lebo take nieco som pri synovi nemala....ten mal este navliecky po mne, ked som bola mala!!!!!!!

bibi13
22. júl 2011

ahojte.. ja som bola dnes na velkom UTZ, maly troška podrastol a podla utz to vychádza, že sme 31.tt... vraj sa mám šetriť, lebo mám nabeh na predčasný porod a mala by som si na tvrdnutie brucha kupiť magnezko.. ale tiež som počula, že už v tomto tt nie je dobré ho brať, ale rozmyšlam, že aspon do 34 tt by som ho brala, lebo ja mám to tvrdnutie fakt stále.. no a teraz babo rad..:(
poctivo Vám čítam, aj som chcela na niečo reagovať, ale teraz už fakt netuším..