icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jani74
22. júl 2011

Ahojte, ja nič nestíham ☹ som totálne vyplutá a naviac Matej chytil angínu vraj-predvčerom nám naskočili teploty cez 39 nič nezabralo tak som letela včera večer na pohotovosť. Nespala som už niekoľko nocí poriadne, nejak veľmi často ni tvrdne bruško a mám nejaké krámové bolesti dnes. Dnes ráno som absolvovala veľké sono (v úžase, že vidím malú od 29.5. som si zabudla vypýtať fotku ☹)a vraj sme zase o týždeň pozadu teda 29tt. na poradni vraj krčok drží. Chrbát bolí poriadne každý deň a noc, nič si nemôžem dať.Ale ja to vydržím, pre našu princezničku 😉
Držte sa, snáď sa to utrasie a budem tu viac.

natalii6
22. júl 2011

@verinka100 ideme do Chorvatska dnes sme boli kupit zajazd ideme na buduci Piatok 😉 len dufam ze zvladnem cestu a pocasie bude dobre..tak tomu ver ze pri tom opise nejednej tiekli slinky 😀 ..mne z malym od narodenia nepomohol nikto ☹ ale nevadi zvladla som to aj bez pomoci..moja mam prisla za malym raz do nemocky aj to len 5min.pred zaverecnou 😢 a raz ked mal asi mesiac aj to ju donutila suseda a ked mal 2 r tak prisla a to je vsetko je to smutne lebo je to jej jediny vnuk ale co narobim 😢 najsmutnejsie natom vsetom je ze moj brasko mal frajerku a ta mala dieta a ked som tam obcas prisla tak som videla ako sa moja mama k tej malej mala ☹ a svokre by som sa bala dat maleho predsa neni uz najmladsia a v hlave to ma pomotane..ked ti svokra pomoze to je dobre a urcite aj tvoja mama ale vidis zvladla som to aj bez pomoci a muz mi tiez nejako velmi nepomahal 😠 ano mam 2 surodencov bratov mladsich ale nestretavame sa 😠 vies odkedy som zdedila byt po babke sa to vsetko zopsulo a rodina sa mi obratila chrbtom okrem otca ☹ ja mam kamosku co robi kucharku v skolke a raz mi povedala ze jeden chlapec nejedaval a ked mu dali chlieb z maslom tak to nechcel a ona zobrala maslo a natrela mu to na tvar 😠 tak len raz by to spravili mojmu malemu a by vydeli 😠 ma napadlo kedze ty chodis do skoly tak budes dostavat matersku?

natalii6
22. júl 2011

@jani74 ahoj a aku ste mali vahu?

natalii6
22. júl 2011

@bibi13 ahoj uz si sa dozvedela nieco ohladom toho doplatku alebo ako to nazvat z UPSV?ako casto mas to tvrdnutie?ved to kazdy ma z tym manezkom ine skusenosti a potom si vyber..a baby malo aku vahu?

nelynka18
22. júl 2011

ahojte baby
hrooozne to pocasie chce sa mi spat 😔 ale este dovaram a bezim babke nachystat lieky a za mamou do nemocky..od rana ma boli brucho a oblast krizov ale pripisujem to tomu,ze az teraz som si sadla,ci? zajtra nas caka svagrova svadby tak zehlim a chystam veci,nastastie,ze nechceli dar len koruny do venca lebo by ma slahlo,ked ja si vsetko necham na poslednu chvilu 😒
@katy31 ahoj no veru brusko je uz tazke,aspon u mna....hrooozne ho mam nizko a vsetko ma dole boli 😒 dakujem za opytanie....mama ide v pondelok domov asi,cakame na vysledky a babka stale rovnako ☹ nerozprava,ochrunuta len ocami kuka....lekari neveria,ze tolko infarktov a ona to ako tak ustala ☹
@zuzanazuzana jeeeeej krasne,zeby som aj ja zacala uz cosi chystat??? 😉
@lucka1371987 nie ze nerobilo mi dobre ale najnesjor do 34tt by sa malo vysadit aby nastali kontrakcie lebo magnezko im brani...
@bibi13 ahoj,podla coho usudil,ze mas nabeh na predcasny porod?tak sa setri a daj pozor 😉 no veru ty ho radsej ber ked mozes rodit skor,tebe to neuskodi....

bibi13
22. júl 2011

@natalii6 vahu mi lekar nehovoril ani raz.. neviem prečo.. asi preto, že to je fakt len odhad.. a on odhady nemá rad.. 😀 😀 čo sa týka toho príplatku, na urade som zatial nič nezistila, ale hladala som na nete a je tam popísané niečo v tomto zmysle: myslím, že to vychádza cca 40 ečok a malo by sa to dostavať od nastupu na matersku do buď 3. rokov prvorodeného dieťaťa alebo do 6. týždnov života druhorodeného syna.. čo bude skôr, to sa berie ako ukončené.. lenže je problém v tom, že ten zákon je písaný tak, že každý úrad si ho vysvetluje po svojom (resp. niekto si to vysvetlí tak, že začiatok poberania je nástup na matersku a iný že začiatok poberania je narodenie dieťaťa).. ale baby tam písali, že sa nemáme nechať odradiť a že si ten dátum pri vypísaní žiadosti máme za každu cenu dať nástup na matersku dovolenku.. dufam, že si sa z toho trošku vysomárila.. a potrebuješ k tomu rodný list druhorodeného syna, takže môj mm tam pekne nabehne hned ako sa malý narodí aj s rod. listom aj so žiadosťou a aj s vyjadrením zo soc. o platnosti materskej.. čo sa týka toho tvrdnutia, tak mám pocit, že ho mám celý den.. niekedy si ho už ani neuvedomujem..

@nelynka18 po pravde ani neviem.. len viem, že hovoril niečo o náleze na krčku a aj kvôli tomu tvrdnutiu.. a asi aj kvôli tým mojim obličkám a bolerioze.. takže asi tak všetko dokopy.. a aké magnezium si mám kupiť?? joj a maly je otočený dole hlavičkou.. min. týžden bol ešte dole riťulou..:D

nelynka18
22. júl 2011

@bibi13 aha ale inak si ok,to je skor taky tip,ci? asi klasicke magneziove tablety 500mg.....no a pises natali,ze vahu nepovie a ani rozmery hlavicky,bruska a dlzku steh.kosti ti nepovedal alebo nenapisal do tehu.knizky?lebo moj doktor vypocital z toho vahu.....i ked jasne,ze neni na 100%....no vidis super,ze sa otocil 🙂 aj moj je dolu hlavickou 🙂

katy31
22. júl 2011

@nelynka18 no tak to bruško mám aj ja veľké, už druhý deň mám bolesti dolu... V noci som sa zobudila, na slabé pohyby, tak som sa zľakla... ale už kopká normálne.. tak som zas kľudná. Unavená som aj ja, to je z toho počasia... A začínam sa cítiť ako medveď, už tretí deň, ledva chodím... Keď sa pozriem, že ešte skoro tri mesiace a ja už nevládzem, tiež sa začínam obávať predčasného pôrodu.. ☹

jaricka2
22. júl 2011

Ahojte baby , kolko sa doteraz pribrali ? Ja mam 60 kil, len 6 kil navyse...

nelynka18
22. júl 2011

@katy31 no ja ho mam skor tazke ako velke pri riskovi som mala omnoho väcsie 😅 no veru pocasie je zabijak uz chcem leto 😠 ja sa ho ani neobavam,myslim,ze budeme zase po termine i ked lekar i pribuzny usudzuju,ze najneskor na termin,pretoze je maly tak nizko ale ja tomu neverim i ked by som to brala 😀 mna najviec zatazuju schody, v baraku nemame vytah a byvame na druhom poschodi a kym videm hore mam pocit,ze mi utrha lonovu kost a nedaj boze ked mam este tasku z obchodu no konec 😨 no veru za tyzden uz len 2 mesiace a mam termin,neskutocne to leti 🙂

nelynka18
22. júl 2011

@jaricka2 to mas ok...ja 10kg a viem,ze niektore maju 4 ine 14 kg.....tvojich 6kg je ok 😉

bibi13
22. júl 2011

@nelynka18 či som ok?? neviem, stále ma bolí brucho, možno aj preto.. ale tak on je taký bojko, on radšej trošku postraší.. tak si radšej to magnezko kupim.. no tie rozmery mi tam napísal.. to premeral, takže to až taký odhad nie je.. a podla toho sme o týžden väčší..

mata90
22. júl 2011

@nelynka18 aj ja mam strasne nizko brucho, uplne inak ako pri prvom, aj ho tak nizko citim, a tie kosti dole ma bolia stale a chrbat to ani nehovorim. ja som sa ta chcela spytat ty mas tu epiduralku uz dohodnutu ci ako, ked si si taka ista ze ju budes mat? ja som si tiez pytala pri malom a ani mi ju nechceli dat, najskor mi povedali ze je zavcasu a potom ni povedali ze uz je neskoro a to som rodila 17 hodin.

bibi13
22. júl 2011

joj a viete, čo mi povedal lekár? že cíti hlavičku..

jana0706
22. júl 2011

@zuzanazuzana ved to, aj moja mama sa smeje kolko rarozia som nanosila domov (ale treba ferovo povedat ze minimim z toho som kupovala, vacsinu nam posunuli kamarati), ze oni si vystacili s par vecami ked sme boli mali...ale zase doba sa meni a ked su tie veci k dispozicii tak preco to nevyuzit...navyse ja sa doteraz pamatam ako som zboznovala svoje zvieratkove navliecky na perinu (ked som uz dostala velky paplon), mala som iba jedny detske a vzdy som sa tesila ked mi mama navliekla prave tie...dnesne deti si uz asi nebudu taketo drobnosti tak vazit ked maju odmalicka tolko peknych veci, ale napriklad syn mojej kamaratky je velmi vsimavy a tesi sa..

nelustek
22. júl 2011

@bibi13 to ako ze citi hlavicku?

nelustek
22. júl 2011

ahojte,vcera som konecne prehovorila muza aby mi zlozil krabice s vecickami.Tak som sa vytesovala a skladala do skrine.Uz treba kupit len prasok a zacat prat 😀
Nelka dostala v noci teplotu 38 ,tak sme boli u Dr. a ma anginu 😒 zacina pekne prazdninovat

bibi13
22. júl 2011

@nelustek ked ma kontroloval zo spodu, tak mi povedal, že cíti hlavičku.. 😒 😒

min. týžden som mala aj krv v moči. .teraz bol naštastie v poriadku..

nelustek
22. júl 2011

@bibi13 ale neotvaras sa? mne vcera kamosky hovorili ze mam akosi nizko brusko, neviem co strasia. Ja malu zdviham aj na ruky,niejedy ju nesiem pekne dhlo.Vylozim si ju hore na brucho tak som povedala babam ze to preto ho mam tak nizko 😀
Byt tebou sa poriadne setrim

bibi13
22. júl 2011

@nelustek snažím sa šetriť.. ale asi to poznaš, že to ide ťažko pri malom dieťati.. ja malého tiež dosť často nosím, aj ked sa snažím nenosiť ho.. a on má cez 13 kg..
neviem či sa neotváram.. min. týžden som sa neotvarala, len ten krčok doktora asi štve..

nelustek
22. júl 2011

@jani74 Aj my mame anginu,Nelka to mava tak 1-2x do roka.Naposledy ju mala v decembri.To ma isto po chlapovi on to ako decko maval.Aj jeho bracho to stale ma 😠

nelustek
22. júl 2011

@bibi13 vidis a tvoj drobec ma 1rok a ma 13kg,aj nasa 3-rocna princezna ma 13kg.Bude z nej asi modelka 😀 neda sa to nenosit ich aj ked uz je velka,

andreyca
22. júl 2011

@lea1333 k prispevku, este z februara...(ja to totiz docitavam az teraz)... mna sa gyn. doktor hned pytal (este som ani knizku nemala), aky charakter ma moja praca....ze ma hned vypise na PN... vzhladom k tomu, ze som skor v kancelarii, tak som povedala, ze do prace este mozem chodit...

bibi13
22. júl 2011

@nelustek a ja zase ešte musím nosiť, lebo drobec si to vyžaduje.. 🙂

andreyca
22. júl 2011

hmm...8 kg....27 tyzden....a doktor sa tvaril akoby som pribrala 20 kg... Ale zasa sa mu necudujem, ked pozrel na tej listok s aktualnym cislom...aj pre man to je (to cislo) vela...ale ako prirastok v kg sa mi to vela nezdalo... Som mu chcela povedat, ze ja som neootehotnela ako 50kg babenka... 😒

hmmm...vcera som prvy krat po dlhsom case (a navrate k nemu) mala zo svojho sprchaca dobry pocit... v zaciatkoch mi prestal vonat az to doslo do stadia, ked ma naplo...tak som ho "vysadila" a pred par tydzdnami znova zaradila do uzivania, ale stale som z neho nemala ten pocit (vona) ako predtym...a vcera...zasa moj uzasny sprchacik.... 🙂

jani74
22. júl 2011

@natalii6 tak to vôbec netuším a ani koľko meriame ☹ koľko by sme mali mať?
@nelustek Matej práveže bol tuším 2x chorý za celé 3r. teraz by som sa nečudovala, keby bol prechladnutý - najskôr sú horúčavy a potom skok zima jak v apríli.
Prišiel tatko tak preberá štafetu 😎 snáď sa mi podarí Vás trochu aj prečítať. Ozaj aj už chystáte veci pre drobčeka?Ja ešte nič 😕ale odsávačku mám už vyhliadnutú 😅

elannor
22. júl 2011

@natalii6 ideš do Chorvátska??? nemáš z toho obavy? Priateľ ide aj s partiou, ale ja sa už nejako takej cesty aj pobytu mimo SR obávam, tak ostanem doma... Hoci mi je to hroooozne ľúto ☹

nelynka18
22. júl 2011

@bibi13 no mna tiez bolieva brucho raz ako pri mrche,to mi ide aj do krizov potom mam krc potom mi stvrdne a tak dookola.....davaj si na seba pozor 😉 no my mame hlavicku akurat,brusko mensie a nozku dlhsiu 😀 vraj bude dlhy a chudy 🙂
@mata90 no to my druho a viac rodicky mame tak nizko a dufajme,ze to znaci,ze nebudeme prenasat ale babatka bude pekne na termin ci skor 😀 😉 ja ked som s malym sla rodit,tak som im az tam hned na zaciatku povedala,ze budem chciet epi a oni,ze dobre a po asi 2-3 hodinach som bola dost otvorena a oni mi ju pychli.....mojej kamoske to tak tiez zanedbali v inej nemocke najskor ze este je cas a potom sa menila smena a zabudli na to a potom sa im pripomenula a ze uz bolo neskoro.....treba si na svojm trvat a byt razny niektori personal je divny a zabuda kto tam rodi 😠
@nelustek jeee aj ja uz chcem tak zacat chystat len nase veci ma este maly davidko(krsna) 🙂 no chuda male nech sa rychlo uzdravi 😉

nelynka18
22. júl 2011

@jani74 http://www.alinka.sk/c/priemerna-dlzka-a-vaha-p... tabulka velkosti babetiek i ked mi mame menej 🙂

bibi13
22. júl 2011

@nelynka18 mne lekar tiež povedal, že bude mať maly dlhé nohy.. ale zase nemá mať ani po kom malé.. my mám obidvaja dlhé nohy..:D