icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kenya83
26. júl 2011

@katy2 ďakujem 😉 tak kúpim na suchý zips ( nebudú sa odlepovať?) a vieš mi prosím povedať na koľko cca kg sú poštolky č.1? Tiež budem baliť pamperska + 2 plienky. Spomínaš veľkosti plienok menšia väčšia. Aký je klasický rozmer plienky 70x70? Aké mám kúpiť? Lebo dnes plánujem ísť do mesta 🙂

masinka
26. júl 2011

@nelynka18 nie, nemali sme problem s klbikmi, len nasa doktorka je este stara skola 🙂 Teraz pred rokom dvoma sa podla nejakej smernice EU postolkovat prestava - kazdopadne urcite to babatku neublizi.
Dia mala 2800 g, bala som sa ju aj chytit 🙂

@kenya83 postolky maju velkosti - v zdravotnickych potrebach ich maju, stoji to okolo 1,5 EUR. a su dva druhy - so snurkami a na suchy zips. podla mna su tie snurkove lepsie - 1) lepsie sa to da dostelovat, 2) suchy zips vydava pri odlepovani strasny zvuk - hlavne ak chcete prebalit spiace babo alebo prebalujete v noci pri spiacom manzelovi 3) suchy zips je na prednej casti a pri prebalovani sa nalepi na podlozku (pokial neprebalujete na igelitovej podlozke, ale to je studene, tak ja som davala pod babo aspon plienku, alebo som pouzivala jednorazove podlozky 🙂

nelustek
26. júl 2011

@kenya83 jednorazova + 2 latkove plienky? A preco dve? ja som Nelke davala len jednu latkovu tak balili aj v porodnici

masinka
26. júl 2011

@kenya83 do postoliek sa pouzivaju 70 x 70 cm, zlozis to jednym smerom na tretinky a druhym smerom na polovicu

katy2
26. júl 2011

@kenya83 fuha, tie rozmery ti nepoviem... ja mam starsie a mam tri velkosti.... ale najviac som vyuzila stredne a velke.... uz som zmerala najvacsie - 80x80, podla toho su stredne asi 70x70 a male asi 60x60.... Tie postolky na suchy zips vydrzia tak akurat.... uz ku koncu sa mi zacali trosku trhat ten suchy zips, ale neodlepovali sa.... Jednotky su strasne malicke... Ked budes v obchode tak si ich daj primerat s dvojkami... A jed zoberies, ze balis nasiroko, tak fakt tie dvojky su akurat.....

nelustek
26. júl 2011

@masinka postolky su normalne ortopedicke nohavicky? Lebo slovo postolky pocujem prvy krat 😀

nelynka18
26. júl 2011

@kenya83 ja mam tiez c.2 a na suchy zips,tiez odporucam ale aspon 4 ks.....lebo tie male deti kakaju akoby vodu a tolkokrat to mal az na krku 😀
@nelustek ja som balila 1.mesiac a druhy len na noc lebo bolo vsetko ok a vo vyspelych krajinach sa nebali uz vobec....aj svagrovej v nemocke maleho nebalili,ze balili len deti co im bolo treba,no a teraz tiez nebalia 😕 tak ze ci neviete niektora,ci unas sa este ma balit....vies?

kenya83
26. júl 2011

@nelustek dobre tak ak stačí budem dávať len 1 dám si poradiť od Vás skúsenejších 😉
@masinka ďakujem takže idem kúpiť 20ks 70x70 🙂 treba kúpiť aj väčšie?

masinka
26. júl 2011

@nelustek tak tak, ortopedicke alebo postolkove nohavicky - podla uja Postolku co ich vymyslel 🙂

katy2
26. júl 2011

@masinka ja som so suchym zipsom nemala ziadny problem a vobec sa mi nelepil... pripada mi to pohodlnejsie a praktickejsie... so snurkami som nevidela, len s kovovymi kruzkami na konci snurok... a mne je to nepohodlne.... A do postoliek som davala dve latkove, jednu do druhej - 70 a 60cm..... Tak mi to aj poradili... U nas v porodke nasiroko nebalia

nelynka18
26. júl 2011

@masinka takze ani v nemocke asi nebalia,ci?viem,ze neublizi ale napr.nas maly to nezniesol 😖 no tak taky drobec to by som aj ja balila 😀

nelustek
26. júl 2011

@nelynka18 kolegina co dostala teraz zoznam do porodnice mala tam aj postolky tak asi ktora nemocnica

kenya83
26. júl 2011

@katy2 ďakujem dám si poradiť a kúpim č. 2 na suchý zips 🙂
@nelustek ani ja som nevedela čo sú to poštolky 😀 teraz sme už o niečo múdrejšie 😀

zuzkazv
26. júl 2011

ahojte baby

@kenya83 ja som tiež za tie na suchý zips - ja som s nimi nemala žiaden problém a mala som č. 2 a 3. dávala som jednu látkovú plienku ale ja som naširoko balila málo - prikláňam sa k názoru že keď dieťa nemá problém tak je to zbytočné
@masinka nám kázali baliť naširoko až do 7 mes. lebo naša dr. je tiež taká stará škola ale ja som prestala oveľa skôr

nelustek
26. júl 2011

@kenya83 no ja neviem mozes davat aj dve,ale sa mi zda ze dve davala sestra ked to jej dcerka mala zle vysledky

kenya83
26. júl 2011

@nelustek ostaneme pri jednej 😉 zdá sa mi to dosť keď pod tým bude ešte pamperska 🙂

nelustek
26. júl 2011

@kenya83 presne aj ja budem davat len jednu.to staci

masinka
26. júl 2011

@kenya83 20 ks rozmer 70 x 70 staci, pripadne jednu-dve vacsie na utieranie po kupani... a ked bude malo, tak dokupis 😉
@katy2 na jednej strane snurka, na druhej 2 kruzky na snurke 🙂 . ako tie lepkove funguju tiez, len ten priserny zvuk 😝
@nelynka18 kedsom bola v porodnici s Diou - pred 2,5 rokom, tak sa este balilo... ale podla bab tu na MK uz s tym koncia - tak som zvedava, lebo primar pediatrie na Antolskej mi tiez pripadal ako velky zastanca postolkovania

nelustek
26. júl 2011

A este jednu otazocku,pojdete z porodnice s babom v autosedacke? Ja som mala Nelku len v takej prenosnej taske a asi nebudem davat ani teraz malu do sedacky.Ved ju budem mat v perinke.

katy2
26. júl 2011

@masinka no take s tym kruzkom... mala som taku jednu postolku a vobec som ju nevyuzila... nevedela som si na to zvyknut... je to pre mna prilis komplikovane..... 🙂 ja som za jednoduchost, preto na lepak nedam dopustit... a ten zvuk mi vobec nevadil..... ani som sa nad tym nezamyslala....

katy2
26. júl 2011

@nelustek jednoznacne vo vajicku... nedam ju maleho do perinky ale do fusaku..... nebudem riskovat....

kenya83
26. júl 2011

@nelustek ja plánujem v autosedačke ( vajíčku) a v nej budem mať fleecovú zavinovačku emitex, ktorá sa prevlečie cez popruhy v sedačke 🙂 ešte stále nie som rozhodnutá či budem mať bábo v perinke alebo nie 😒 Poradte 😉

katy2
26. júl 2011

@kenya83 ja na perinku nedam dopustit.... Velmi som ju vyuzila...

masinka
26. júl 2011

@nelustek
my pouzivame vajciko aj na cestu z porodnice. ak je ta taska taka ze sa da priputat v aute a je na prevazanie leziaceho babatka urcena, tak mozno este tak ano , my mame PEg-perego vanicku co sa priputat neda, to by som neriskovala.

Videli ste tu cesku reklamu co mala mamina babo na rukach a isli "iba za roh" a manzel nabural a babo letelo cez predne okno a maminka potom sedela vo vypolstrovanej cele s prazdnou perinkou v rukach ? Toto by mali povinne premietat pri predporodnej priprave....

zuzkazv
26. júl 2011

@nelustek tiež budeme v perinke takže pôjde vo vaničke z kočíka - ktorý ešte musíme vybrať a kúpiť 😅

kenya83
26. júl 2011

@masinka my máme kočík Jané a vanička sa dá tiež pripútať v aute ako vajíčko tak možno budem riešiť aj túto možnosť a malého dám tiež do perinky 😉

masinka
26. júl 2011

@katy2 ja mam o 12 rokov mladsieho brata, vtedy este lepkove postolky neboli, takze ja mam so zavazovanim prax 🙂 ono je to len vec zvyku. a hlavne treba tie postolky poriadne obliekat, dieta musi mat kolienka v pravom uhle, inac sa straca cely zmysel postolkovania ... to ked som videla v porodnici ako niektore maminy balili - postolky malo dieta len na "paradu" niekde okolo kotnikov....

katy31
26. júl 2011

Ahojte baby, pekný upršaný deň... Dnes mám pocit, že pohyby malého sú akési slabšie, môže to byť tým, že sa možno otočil? Alebo sa mám obávať a radšej utekať k lekárovi? Kopká pravidelne... ale nejak menej to cítim... možno, že viac spí z toho počasia... 😖

nelynka18
26. júl 2011

@nelustek no uvidime teda....a veci pre babo do porodnice?ja som pri riskovi mala brat len plienky,vlh.vreckovky a cumel nic ine asi si to musim zistit....ja beriem tiez vajicko,je to bezpecnejsie a aj keby nahodou policajti,tak musis mat vajicko....

masinka
26. júl 2011

@nelynka18 ja beriem pre babo pampersky, ritkove uteraciky, sudocrem (pri Nelke sme fasovali rybaciu masticku a prisli sme domov s krvavymi flakmi na ritke), rukavicky keby mala krpata dlhe nechtiky nech sa neposkriabe a hrube ponozky (Dia mala novorodenecku zltacku, tak som ju opalovala na slniecku v plienke, ciapocke a ponozkach)