Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@wera.g no dost veru,lenze risko mal 4kila potom plodova voda,placenta bola tiez dost velka a ja som bola hrozne naliata vodou a ta sa do 4 dni skoro cela vyparila.....takze skoro 10kg tam zostalo 🙂 hm no nedaj sa zastrasit,vsetko moze byt opakom,aj mna stale strasili a pritom ked sa narodil mal 4kila a aj tak sa mi zdal hrozne malicky.... 🙂 no citim sa dost unaveno,asi aj to pocasie na mna zle vplyva,milujem slnko a maly uz zacina byt aj pekne tazky a kym sa vecer ulozim do spravnej polohy ale zase dobre sa mi spava,vobec sa zatial nebudim to som rada 🙂 a byvam aj dost nervozna co ma mrzi hlavne voci riskovi....to bude asi tym,ze sa uz porod blizi,ved 1.10.to je tu za chvilocku 😕
@wera.g okolo 33 tt by sa malo pretočiť.. ak sa nepretočí do 33tt, ešte stále sa do pôrodu otočiť môže.. no môže a nemusí.. vraj je dobré na to cvičiť tie mačacie cviky..
bavili ste sa o poštolkách.. ja určite baliť do nich nebudem.. teda ak mi lekár na kontrole nepovie inak.. na kramaroch na široko nebalia..
a vajíčko určite do pôrodnice beriem.. bez neho by som s malým do auta ani nesadla..
ahojte,dnes ste sa pekne rozpisali,vidno,ze je vonku hrozne pocasie 😉 my sme mali dnes poradnu a dokymu som ukazala vysledky z prietokov,tak som dufala,ze ma aspon kus ukludni ale este mi pridal.9.8 mam ist na kontrolu a ked sa to nezlepsi tak mam ist hned do nemocnice na infuzie ☹ beriem magnezium aj oxyphyllin tak dufam,ze to bude vsetko v poriadku.inak sme pribrali zatial 10 kg a mala je otocena dole hlavickou tak aspon nejaka dobra sprava...
@bibi13 ja chcem tiez odniest maleho z porodnice vo vajicku, sa mi to zda najbezpecnejsie...ved dnes nie je problem vybrat vrchne oblecenie podla pocasia a prikryt dekou, nemusi byt v perinke...
postolky som nejake dostala a jedny kupila, pre istotu keby bolo treba, ale ak nebude tak tiez nebudem balit...
inak tie macacie cviky obcas cvicim len tak ked si chcem ponatahovat chrbat, super ze to moze pomoct aj tomu aby sa babo spravne otocilo (aj ked ja mam v poslednej dobe stale pocit ze uz je hlavickou dole pretoze take silnejsie kopnutia citim skor hore nad pupkom, ale ktovie)...
@jana0706 mne bol maly 2tt dozadu otočený riťkou dole a týžden na to už bol hlavičkou dole.. ale ešte sa môže otočiť. nie je to definitívne.. aj ked teda dufam, že nie...
ja si pre malého z pôrodnice beriem: pančušky, polodupačky, bodyčka, svetrík, čiapku, emitex zavinovačku do autosedačky a deku.. možno zoberiem ešte jednu bundičku pre istotu.
Ahojte včera som bola na poradni. Krpček váži 1180g, doki povedal že je to ok. Ale nato že ja som pribrala už 10kg mne sa to zdá dosť málo. Vraj je všetko ok. Ale je zas otočený riťkou dolu. Pred týždnom už bol konečne pretočený a zase sa otočil. Dúfam že sa to ešte zmení. Ale vraj som trochu poootvorená tak mám nariadený sprísnený režim oddychový. ☹
Prikladam foto meranie, nejak nechápem vlastne že akému týždnu babatko zodpovedá. Mala by som byť v 31tt, na začiatku knižky mam napísané 29 plus 4 a tam kde sú zapísané merania tam mam napísané 28 plus tzn že bábo podla mna o dosť menšie? či nie? čo si myslíte?
Dobre ranko, ako vas tu citam tak ste uz postupne vsetky boli na poslednom sone. Mna objednal az na 9.8. a to budem uz v 32 tt.Nezda sa vam to nejako neskoro?
@anita12 ahojky už píšem, ja tu bývam veľmi málo, zatiaľ mám málo času na net a verím, že to aj tak zostane 🙂, no ja neviem asi týždeň dozadu možno aj dva týždne, u mňa je problém ten, že sa vôbec nesledujem, ja som napríklad ani nevedela, že ma malinký kopal už v štvrtom mesiaci, jednak som si to neuvedomovala pri všetkých pracovných povinnostiach a aj súkromných, som moc rozlietaná až v máji keď som zostala chorá a musela som do nemocnice, od vtedy som o trošku znížila tempo a snažím sa malého vnímať na plno, už ma štuplík parádne kope aj do rebier, tlačí mi na plúca a je to šidlo malé bláznivé 🙂 a tebe sa ako darí? ako zvládaš tehotenstvo?dúfam, že si ho užívaš viacej ako ja 😉
ahojte dievcata, ja som uz dva tyzdne na PN, dni mi strasne rychlo letia, lebo prerabame domcek... zavidim vam vsetkym, co uz mate pokupene veci pre malicke, ja sa stale chystam urobit si zoznam a zacat objednavat, ale doteraz som si na to nenasla cas... aspon kocik sme si uz vybrali, mate niektora skusenosti s Tako Jumper GT? No a trosku som vystresovana z nasej malej, lebo pohyby sice citim, ale kopka menej ako predtym, tak snad je to tym, ze ma menej miesta... posledne dni ma aj pichalo a bolelo v podbrusku, vy to niekedy citite?
@jana86 ahoj,no aspon,ze na to prisli....si predstav,ze by ta na prietoky neposlal ako to robia niektori dr.....budes pod kontrolou,neboj bude to ok 🙂 drzim palce....
@nelustek ahoj,posledny uzv sa robi od 30 do 34 tt,takze to neni neskoro 😉
@peta_k ahoj aj ja som tyzden na PN,len mne to ide hrozne zdlhavo i ked nesedim stale doma ale neako sa mi to vlecie asi kvoli tomu pocasiu 😒 mne sa stalo presne to iste co tebe,ked som bola asi v takom tyzdni ako ty tak maly strasne malo kopal,stale sa hybal ale nekopal a teraz par dni kope ako blazonko,takze sa neboj 😉 a co sa tyka tych bolesti som sa na to dr pytala a on ze to sa maternica natahuje....takze tak 😕
@nelynka18 ahoj moja :D, dobre sa mám, nemáme v práci šéfovcov tak si to užívame 🙂, a čo sa mi na tom páči, že zas a furt sa každá z nás môže spolahnúť na teba 😉 .....ďakujem mám sa fajn, trošku som viacej unavená, ale zvládam to relatívne dobre......jasné ja len alen pracovne :D a máš na dnes nejaké plány? ako pokračujete s domčekom?
@motylik08 je no tak veget mate,sa mate 🙂 no len aby ste si ma nedoberali 😀 no unavena som aj ja a to ani nepracujem,uz sa tesis na matersku co?dakujem,pokracujeme....dnes sa osadia okna a do zajtra sa dorobi strecha a potom sa ide murovanie izieb,elektrina,voda atd.....este mame toho dost.a vy ako?kedy finisujete?
@nelynka18 ale čo si pipi....prečo by sme si ťa doberali, sme radi že ťa tu máme 😉 , jasné že sa teším a ako, hlavne sa teším že ešte budem čerpať dovolenku, takže určite budem mať čas oddychovať a hlavne spať...super, my to tak do jari hádam dáme dokopy, hlavne spálňu teraz a v oktobri budeme robiť kuchyňu a krb a možno stihneme aj radiátory vymeniť a okná :D takže tiež máme toho dosť :D, spálňu si robíme s priateľom sami, takže preto nám to tak trvá, úver nám dajú až v októbri takže zatiaľ len toľko robíme koľko nám vidá z našich výplat, v spálni sme maľovali, ja vymýšam ešte že budeme tapetovať našla som krásne tapety, spálňa bude taká bielo-čierna a jedna stena taká višňová, aj vstavanú skriňu si robíme sami, brúsili sme parkety, morili a lakovali, je to super keď tie veci robíme pre seba 😉 , hlavne, že vládzem makať aj ja, brúsila som parkety to bolo srandy, ale nevydržala som dlho, moc prachu a stroj sa ťažko ovládal ma vláčil po celej izbe :D a tak, no a v auguste, teda koncom augusta by som chcela aj prať malému výbavičku a pomaly nachystať a poskladať aj postieľku, kočík máme už objednaný už ho majú aj na sklade, ale pôjdeme preň asik až v októbri, už sa neviem dočkať ako budeme všetci šušňa kočíkovať 🙂, a ty ako? výbavu už pomaly chystáš perieš? aký prášok budeš používať a aviváž? mne sa páči ten persil sensitive, nádherne vonia, len či nie je až moc parfumovaný pre bábo...a aviváž ani srnky netušia :D
@motylik08 tak to ste na tom ako my..my tiez vsetko svojpomocne a kamarati,jeden je strechar,druhy krovar,vodar a tak a kazdy si zatial vypytal len taku almuznu,takze fajn 🙂 hihi ja som tiez morila krov a chrbat ma bolel jak hovado 😀 si lietala za tym strojom na parkety ako to byva v rozpravkach 😀 ja chcem zacat s vybavickou tiez az tak v polke alebo koncom augusta.....prat budem v persile detskom a aj normalne lenor avivaz budem pouzivat ako pri riskovi....ved aj tak mam na pracke nastaveny program dvojite plachanie a vecicky sa este aj zehlia....takze ja lovelu,ci batole a tak dalej pouzivat nebudem,mozno ak by sa mi maly vyhadzal po tom persile,tak uvidime 🙂 inak neviem ktora to tu dala a skvela stranka na sady do postielok kukni,ja idem od tial objednat len neviem este ktoru http://www.e-baby.sk/produkty/vybavenie-postielky/
Inak to je ako naschval,ostala som doma a stale prsi 😒 dufam ze leto uz neskoncilo,ved Nelka sa len raz kupala.Doma sa uz tak trochu nudi,vybrala si vodove farby a maluje a komentuje to 🙂
@nelynka18 no čo narobíš, keď financie nepustia, musíš robiť aj to čo nevieš :D, to s tým strojom bola sranda, len ten prach mi potom začal veľmi vadiť, mohlo to vyzerať ako v nejakej rozprávke :D, ja som tiež kľačala na kolenách malovala som spodok stien a pod radiatorom no a čo ti poviem, kríže ma teda boleli ako hovado 😀 , mne sa nepáči ani vôňa lovely a ani batole, no a presne ako píšeš, pokiaľ sa malinký nevyhádže tak neni o čom 😉 , sú krásne, len sa mi zdajú akési drahé, my máme zatiaľ len tú čo si videla na FB a uvidím či vôbec kúpim baldachýn, možno keď budem doma na materskej tak budem vymýšľať a chytí ma ešte nákupná horúčka :D, akej farby budete mať spálňu v domčeku? kuchyňu plánujete akú? a čo obývačku?
Ahojte 🙂 ste sa tu rozprávali o váhe. Ja som bola koncom 26tt na 3D a malý vážil už 960g. 🙂 takže si myslím, že to bude tiež riadny chlapisko 😉 zatiaľ som pribrala +10kg uf, uf, uf 🙂

@nelynka18 fíí, ale to je dosť 10kg dole za tých pár dní 🙂 a koľko vážil Riško keď sa narodil? Mňa všetci strašia, že Tobi bude veľmi veľký, keď už teraz bol podľa uzv o 2 tt väčší než by mal byť - a že tie všetky 56tkové veci čo sme mu nakúpili, mu budú malé 😕
A ako sa inak cítiš? Ako sa máš? Ja neviem čím to je, ale ja som nonstop tak veľmi unavená, že to nie je možné, stále by som len spala a ležala.. 😅