Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bibi13
ahoj ja tiez planujem rodit na kramaroch,bola si spokokjna?lebo su vselijake famy o kramaroch
ešte mám dotaz : nástup na MD sa ráta presne na deň, kedy je ukončený 34.týždeň, alebo sa to ráta 6 týždňov od predpokladaného termínu pôrodu ? Ďakujem ..
Ahojte, ja zas len narýchlo ☹ včera mi hrozne tvrdlo brucho celé poobedie, dnes len pár X. Dnes som mala aj poradňu a - vraj ak sa bude tvrdnutie opakovať intenzávnejšie okamžite zbalená do nemocky 😨Malá vraj nalieha. Ja ešte nechcem, veď podľa sona sme len 29/3 😨a nemám ešte absolutne nič ani len opraté, nachystané. Idem ležať.
Držte sa a pohladkajte brušká
@zuzkazv ja by som tiež radšej tu slaninku.. 😀 😀 😀
@jana0706 mliečko po odstriekaní môže byť myslím len hodinu vonku, potom musí ísť do chladničky, tam myslím môže byť 24 hodín a potom ked tak do mrazničky.. ja som na verejnosti nekojila nikdy.. bolo mi to nepríjemné, tak ako @bettyx.. ja som vždy nakojila v aute, ale tam, kde nikoho nebolo.. ale nemohlo sa mi stať, že by som niekde v obchodáku kojila.. ale viem, že predávaju také neviem ako to nazvať, hmm, ono je to nejaký kus latky, prehodíš si to cez celé rameno, niekde sa to pripne a nie je nič vidieť.. dokonca ani bábätko.. je to v podstate clona.. alebo si kupiš pončo a je..:D..
@masinka kupuješ nejaké špecialne mlieko pre baby??
@bettyx po pravde, tiež tomu verím.. pení to rovnako, aj dobre všetko umyje, či je to jar, šampon, sprchač.. ja som ten sebamed hlavne kupovala preto, lebo všade mi hovorili, že bude stačiť, ked mimi umyjem len čistou vodou.. ale to mi bolo proti srsti, predsa aj pokakané aj troška spotené umyť len čistou vodou?? niee.. a to čo sme kupili, bolo fakt len do kupela ani to velmi nepenilo a pekne to vonia..
ahojte babebky ..ale ste toho popisali 🙂 ja len tak na chvilku som sem nakukla lebo byt je ako po vybuchu 😠 a vecer sa ide na dovolenku a ja nemam este nic zbalene ale neva pohoda klidek tabacek 😀 som taka unavena ztohoto vsetkeho tak sa uz normalne tesim ako tyzden nebudem nic robit len dufam ze tu cestu autobusom prezijeme v pohode 😉 neveim ako vy ale ja uz mam 4 den vkuse zahu ale kupila som si vcera konecne homeopatika tak uz hadam bude lepsie 😉 idem ja zaigelitovat este celu kuchynu a ked sa krpec zobudi tak idem balit..pozdravujem vsetky a babatka nech sa maju najlepsie ako sa len da 😉 zbohom domov a hura Chorvatsko 😉 😀
@charlotte29 záleží ako to berieš ty.. ak to budeš brať tak, že si len jedna z tisícich a že to tam ide ako na bežiacom pase tak je to v pohode.. poznam holky, ktoré boli sklamané z nemocnice (nejde o kramáre) len preto, že čakali, že zrovna k nim sa všetci budu spravať uuplne najmilšie a bude stredobodom pozornosti.. to hovorím teraz o čakačkach... čo sa týka izieb a novorodeneckého, tak podla mna super.. ako izby by mohli byť aj krajšie (hovorím o nadštandarde, dole som nebola, ale vraj o ničom), ale zase nie sme na hoteli.. bolo to tam čisté, bola tam telka a wc a kupelna na izbe.. to bolo pre mna podstatné.. až na telku..:D jedlo ako v každej nemocnici a čo sa týka novorodeneckého oddelenia, uuplne super aj ked som tam mala takú menšiu výmenu nazorov, nič podstatné.. niečo užasné, ako sa bavia s tými miminkami..:D
ahojte, som strasne nestastna, dneska som bola na sone, som v 32 tyzdni, a co tu pisete tie merania, tak doktor krutil hlavou, nase malicke ma hlavicku vacsiu tak na 34 tt a stehennu kost cize nozku omnoho mensiu na 28 tt, strasne sa bojim, ze co sa deje, doktor povedal ze je inak stocene, ze mozno to nieje tak ale sam vravel ze je to zvlastne, a este sme ani raz nevideli pohlavie, mam velikansky strach ze nieco nieje v poriadku ☹
@bibi13 kupujem normalne plnotucne krabicove - v Tescu, Carrefoure, Bille - kde je akurat akcia.
ked sa dalo, tiez som kojila v aute alebo v speci kutiku, ked nebolo kde, tak aj na tom namesti. ale tiez som sa poriadne pozakryvala dekou, zas az taky exhibicionista nie som ze vytiahnem prso a nech sa ludia pozeraju... 😀 tie specialne ponca su podla mna tiez jednou z takych tych zbytocnych investicii....
@anita12 krasna supravicka 🙂
ja mam sikovnu maminu, takze my sme kupili detsku latku a mne baldachyn, vreckar aj hniezdo usila.
my sme paploniky nepouzivali, baby doteraz spia v spacakoch. aspon nemusim v noci riesit ci su pozakryvane.
@natalii6 prajem prijenu dovolenku 🙂
@jani74 nohy a zadok vypodlozit a oddychovat, snad to prejde 🙂
@mata90 tie merania su strasne subjektivne, zalezi to od toho kde da doktor kriziky a odmeria mu to od jedneho k druhemu... posunie to o 1 mm a hned mu vychadza rozdiel vo velkosti aj 2 tyzdne. my sme tiez mavali hlavicku o 2 tyzdne vacsiu ako nozicky a teraz maju baby take noziska, ze im nestiham gate nakupovat
@anita12 ďakujem za fotky a informácie 😉 Vravíš, že zavinovačka je bez výstuže, myslíš že bábo v nej nebude také pevné? Stále neviem či budem dávať malého na prvé mesiace do skutočnej bielej perinky 😒 A prosím Ťa akej kvality je hlavnička a perinka? mohla by si mi zmerať veľkosť tej perinky dĺžka a šírka aj hlavničky? A ty si si vybrala farbu zelenú? aj ja chcem tento šifónový ale v bielej alebo v smotanovej farbe 😉 A na obliečkach sú aj nejaké vzory alebo obrázok?
@kenya83 ja som od kamosiek dostala tie makke zavinovacky a moc sa mi to nepozdavalo, som si k svojej suprave do postielky objednala radsej tu s tou kokosovou vystuzou a velmi sa mi to pozdava...klasicke perinky mam tri (sa to u nas v rodine dedi plus svokra doniesla novu), na uplnom zaciatku to mozno bude fajn, ale uz sa vidim ako periem, skrobim a zehlim dokola vsetky tie volaniky...aj sa mi zda ta vypln co mam do klasickej moc hruba, ako paplonik, takze ja zacnem hned ako to bude mozne pouzivat tu modernu zavinovacku...
@kenya83 .... sú aj zavinovačky , ktoré majú spodok taký vystužený, tam kde babo ležká keď ho zabalíš, to sa mi zdá pevnejšie, ešte sa poradím. Podhlavník a paplónik sú také mäkučké biele, je tam uvedené, že hypoalergénna výplň. Podhlavník je 40X60cm a paplónik sa robí 90x120, alebo aj 100x135, to si môžeš vybrať. . Ale podhlavník sa pre bábätká nepoužíva, to až neskôr využijeme. Ja oblečiem takú tenkú deku z ovčieho rúna namiesta paplónika zatiaľ, alebo spací vak je tiež dobrá vec. Moje obliečky sú bez potlače, len na tej zábrane okolo postieľky sú našité srdiečka, ako vidieť na obr. Ja mám zelenú farbu, ako vidíš na fotkách, Ale sú tam aj motívy s obrázkami na výber. Ja mám napr. moskytieru na šírku postieľky, sú aj pre bočnú stranu postieľky, treba si dobre prečítať tie popisy, aby človek dobre vybral.
@masinka juj nohy mám vypodložené.
@kenya83 mne jednoducho stuhne - akoby som dostala kŕč a stvrdne mi ako kameň a zabolí to, po pár sekundách to prejde.
A aby mi dnes nestačilo tak išla som za Matejom von na terasu pozrieť a či som sa nestrepala na vode, dopadla som na kolená a ruky ale poriadne som sa vylakala, odniela si to len noha - dúfam, malá kopká - dúfam, že jej nič nie je, brucho ma zabolelo, nevedela som či ísť na pohotovosť alebo nie. Čo by ste robili???
@kenya83 nie si sama... ja tiez asi neviem rozpoznat tvrdnutie bruska 😀 ale myslim, ze asi netvrdne... mozno keby tvrdlo, tak by sme to nejak poznali 😉
@anita12 to je krásne kde si to objednávala? a kolko ťa to vyšlo? 🙂
@kenya83 tvrdnutie bruska , to je akoby sa ti zrazu brusko zmenilo na kamen a ani nepatrilo k tvojmu telu. prestanes ho tak akoby citit.. jedine co citis je taky zvlastny pocit akoby malo dve tony a nestacial mu tvoja koza. vetsinou to rychlo prejde , casto to byva aj v tych dnoch ked mavas krce v lytkach. Lekar mi na to dal horcik. Vylozit nohy hore a cakat pokial to prejde.
ahojte....neviete mi teraz narychlo poradit ci by som mohla ist do perlicky a jacuzzi?
@zuzanazuzana ahoj vyskocil mi tvoj prispevok na nastenke tak ze ti pdpoviem.. aj ked som neni v tjeto teme ale v septembrovej.. urcitie nie ani perlicky ani jacuzzi... chcela som ich do velnes a tam je to aj napisane na bezpecnostnych pokynoch... nie je vhodne pre tehulky.. vyvolava to stahy maternice a predcasne kontrakcie
@lucka1987 dakujem ti za odpoved...aj som si to myslela....sme momentalne v tatrach a mame to v cene.....tak sa budem aspon pozerat na rodinku a omocim si nohy!!!!!!
@zuzanazuzana no co uz... ale po porode si to potom vynahradime... je vela veci coho sa treba vzdat pre nase babatka
@lucka1987 presne tak....ja som rada, ze som vypadla z domu......a mas pekny termin, ja som narodena 15.9......velmi tvrdohlave znamenie

@motylik08
lucy56
ešte vraj aj meno a tel. kontakt na pediatra , ktorého si treba vopred vybrať, aspoň u nás tak ..