icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
31. júl 2011

@nikolka4 a nemate zubnu pohotovost?skuste zbehnut do lekarne a opytat sa na ten roztok alebo ech vam poradia nieco podobne,chudatko male ☹

nikolka4
31. júl 2011

nemame hm musíme nejak prekonať do rana ešte šťastie,že už ordinuje od 4h rano tak tam budeme ako prvé.Davam jej vínne obklady som našla na tu nete,a ten gél chladivý originál v tom vrecku.ach jaj.

bibi13
31. júl 2011

@anita12 niekedy tak niekedy tak.. zo začiatku som mu nechavala ručičky volné.. neskôr, ked býval večer nerovzny, tak som mu dávala aj ručičky do perinky..

kenya83
31. júl 2011

@jana0706 ja takú značku ani nepoznám 😒 a sudokrem budem používať určite ten je u nás veľmi osvedčený a ešte v prípade nejakých silných zaparenín budem používať určite Imazol - ten je skvelý a rýchlo lieči 😉

erzulik
31. júl 2011

@kenya83 tak mne vsetky mamicky v mojom okoli radia pouzivat iba cistu vodu a ponatierat z olejom AVIRIL. Koza dietatka je velmi jemna tak ja sa toho budem drzat.

kenya83
31. júl 2011

@erzulik aj ja to budem používať, čistú vodu, toaletné mydlo BUPI (modré) a olejček AVIRIL 😉

jani74
31. júl 2011

Ahojte, ďakujem, už mi včera tak netvrdlo bruško a dnes ešte ani raz. Včera som konečne oprala nejaké väčšie veci pre drobčeka a dnes som chcela malé ale prší tak to nemá význam, neschlo by to.
V čom ste prali škvrny na oblečení po 1. drobcoch?Ja som si kúpila žlčové mydlo v DM tak vyskúšam.
Mám objednané nejaké košieľky a polodupky z MMB ešte čo som musela dokúpiť, bo pri Matejkovy som mala do 3mes. skoro všetko požičané, teraz nemá kto.

Rozoberali ste kozmetiku - nám vyslovene v pôrodnici zakázali používať olejčeky a pudre. Používala som len Niveu na umývynie a zadoček Pityol - ten vyslovene kázala používať aj na infekčnom keď mal Matej hnačky a hrozne. Teraz mám kúpený Sudocrém už dlhšie - zatiaľ ho používam na včetko možné a je fakt super.

Plienky asi kúpim v DM ich značku - pri porovnaní cien sú zatiaľ najlacnejšie - drobček bude kakať stále tak uvidám čo povie na ne ak nie vymením. Matej ten chcel len Pampers modré.

Na soplíky odsávačku mám na vysávač - super vec.
Odsávačku na mlieko plánujem od Avent, pri prvom som mala Baby love - otras musela som ručne pracne odstriekavať. Viem, že budem aj teraz potrebovať bo jedna bradavka je menšia.

Idem si Vás ešte dočítať 😉

bettyx
31. júl 2011

@jana0706 tak jsi ve velký výhodě že to znáš a víš co je jak agrsivní 😉

jani74
31. júl 2011

@nelynka18 juj ty si už 32 😕 ako to letí a začínam chytať strach. Z domom je teraz najviac práce, v podstate finišujeme.
Ja už sa v podstate tento týždeň asi nachystám aj do pôrodky keby dačo.
Mateja nachystám do škôlky keby dačo aby toho nebolo naraz moc. Aj z toho mám strach ako to zvládne 😨
Postieľku bude skladať až tatko s Matejom až keď budem v pôrodke 🙂
@nikolka4 ja som pri prvom mala komplet zostavu do postieľky, baldachýna sa bál tak sme ho dali preč - určite nebude ani teraz ale hniezdo máme nachystané to je super vec hlavne keď sa drobec bude v noci túlať po postieľke ako náš 😀

jani74
31. júl 2011

@bibi13 ja som Matejovy ešte v pôrodke vybrala ručičky z perinky hoci sestričky im ich dávali dnu, ja som chcela nech je ako bábika 😀 lenže asi som urobila chybu lebo neskôr to bol problím naprávať a nechcel spinkať ani keď ich mal vonku ani dnu tak teraz ich malej nechám už zabalené.

Zavinovačku budem určite používať aspoň 1-2mes. a to klasickú. Mala som aj takú farebnú na suchý zips ale v tom malý len plával, stále sa zošuchoval a zdalo sa mi to nemotorné až až. Aj som chcela, že kúpin teraz je veľký výber ale načo mám po malom klasiku.

bibi13
31. júl 2011

@jani74 ja mám na škrvny osvedčený persil v spreji.. radšej to dvakrát potom operiem, ale ten mi dal všetky škvrny preč.. teda väčšinou.. tuším len ked som dlho nemenila podbradníček a bol jak "svina", tak to mi uplne neopralo.. 😀 😀 😀 bola som leniva..
hej, podla mna tiež nie je nad klasicku perinku.. mám aj tu modernu, ale v nej maly nebol ani raz.. radšej som ho zabalila do tej deky do autosedačky..

jana0706
31. júl 2011

@bettyx praveze sa v tom az tak nevyznam, iba viem ze su velke rozdiely medzi roznymi vyrobkami, preto sa budem snazit pouzivat hlavne prirodnu kozmetiku a aj to len minimum...ale najpodstatnejsie je aj tak co bude vyhovovat babatku...
@kenya83 Weleda je prirodna kozmetika, maju ju aj v DM, vyrabaju napriklad aj ten olej na masirovanie hradze pred porodom...kamaratka mi ju velmi odporucala, ze sa jej pri jej syncekovi najviac osvedcila...

nelynka18
31. júl 2011

@jani74 tak to je fajn,ze je ti uz lepsie 🙂 no veru to bezi....zajtra zacinam 32tt a uz je nacase pomaly sa rozhybat a dat dokopy vecicky a este musime kupit skrinu pre maleho veci,neako to skombinujeme a bude.... 🙂
ideme na detsku oslavu,tak sa zatial majte 😉

nelustek
31. júl 2011

@nelynka18 to sa tu niekto ma ,ked idete parit na oslavu 😀 pekne sa zabavte

nelustek
31. júl 2011

Tak sme skaredy a uprsany vikend prezili.. Nas tata bude mat tyzden dovolenku tak sa modllim aby bolo pekne.Nech si uz aj my uzijeme vylety a Nelka prazdniny 🙂

katy31
31. júl 2011

Ahojte baby, tento upršaný víkend viac spíme, mám nejaký nízky tlak, tak len polihujem.. 😖 Čítam, že sa bavíte o kozmetike. My budeme a aj sme používali Bupi modré s lanolínom, nakoľko mal malý atopický ekzém a nabehali sme sa po kožných lekároch. Vraj sa bábätku prirodzene vytvára ten premasťovací efekt kože a najeká kozmetika je zbytočná.. lebo tento proces môže narušiť.. Takže sa prikláňam na základe rád lekárov a vlastnej skúsenosti ku BUpi modrému a olejčeku Aviril raz za čas... 😉

kenya83
31. júl 2011

Baby tie čo budete používať na pranie vecičiek PERSIL SENSITIVE budete prať v práškovom alebo v gélovom? Aviváž sa nepoužíva však?
A ešte jedna otázočka 🙂 aké plienky idete kupovať do pôrodnice. myslím new born pampers, hugiess...a pod????

jana0706
31. júl 2011

@kenya83 ja budem prat asi v Lovele, ale kupim si asi aj gelovy Persil Sensitive, keby bolo potom treba na nejake vecicky co sa viac zaspinia (ja prasky vobec nepouzivam, len gelove pripravky, mam s nimi lepsie skusenosti, aj pri nizkych teplotach)
do porodnice plienky nosit nemusim, ale na tie prve dni doma kupim pampers new baby - jedno male balenie velkosti 1 (2-5 kg) a jedno vacsie balenie velkosti 2 (3-6 kg) a potom uvidim...ale budem sa snazit kupit v Rakusku, lebo je to tam lacnejsie (hlavne ked maju rozne akcie) a vraj aj ina kvalita plienok (niektore kamosky si ich tam chodia kupovat nie len kvoli cene ale aj kvoli tomu ze zo slovenskych pampersiek sa im deti vyhadzovali na zadocku)...inak sesternica si nevedela vynachvalit tie plienky z DM, pouzivala ich pre maleho hned od narodenia, tak mozno potom vyskusam aj tie...

erzulik
31. júl 2011

@kenya83 ja som kupila v akcii plienky tesco -zelene, a teraz som kupila pampers v akcii 1 ks 0,13 centov.

masinka
31. júl 2011

@kenya83 ja periem v lovele alebo persil sensitive - vsetko gel, prasky vobec nepouzivam ani pre nas dospelakov. plienky som zatial kupila 1 balenie Pampers vel. 2 (3-6 kg) a jedno balenie vel. 3. Priemerne babo ma po narodeni 3,5 kg a na zaciatku strasne rychlo rastu, takze viac tych krpatych plienok ani nevyuzijete.

plienky som tiez kupila v Rakusku, prihlasila som sa tam do babybonusu a poslali nejake kupony na zlavy - kto chodite obcas do AT, po porode sa tam prihlaste- na ich stranke vyplnite formular, treba k tomu prilozit nascanovany (alebo digifotakom odfoteny) rodny list a do dvoch rokov dietata posielaju plno kuponov - a na poriadne babatkovske veci - kase, plienky, kremiky.... (nie ako slovenske DM - farby na vlasy a podobne blbosti).

Ono inac tazko povedat ktore plienky su dobre - strasne rychlo sa menia technologie vyroby - tiez sme dlho fungovali na fialovych teskacoch a potom sa mi odrazu dieta na chrbatiku pod gumickou vyhadzalo a tu na koniku sa na to stazovalo viacero mamiciek. Pampersky boli tiez dobre, potom prestali robit pruznu tu cast kde bola lepka a deti na chrbte pretekali lebo boli volne... po nejakej dobe s tym opat prisli ako s novinkou, ale pridali dovnutra aj "krem na ritku" a zase boli z toho decka zaparene.... a ked konecne najdete plienky co vam vyhovuju materialovo, deti trochu podrastu a uz zase strih nepasuje a treba hladat dalsiu znacku.....
nam vyhovovali aj plienky z Lidla - take v malych baleniach, tie v tom velkom boli napustene vraj zelenym cajom a tiez sme z nich mali zaparenu prdelku.

@jani74 na skvrny pouzivam Vanish. ak s nim nevyjdu, tak uz s nicim....

kozmetiku sme my skoro nepouzivali, do pol roka sme kupali v cistej vode, akurat ritku a zahybceky (pod kolienkami, krk...) som namydlila modrym Bupi mydlom. mazali sme infadolanom (to je taka vazelina z lekarne) a na prdelku sme davali Sudocrem. ked bolo teplejsie, tak som im ho davala aj do zahybov - tie sa tiez zvyknu zaparit....na zapareniny pouzivam repikovy odvar na oplachovanie.Super vec, len skvrny z neho sa uz nedaju vyprat. Dianka mala dost suchu kozu, tak nam lekarka predpisovala na mazanie Excipial. Teraz ked su baby vacsie, pouzivame Bubchen sampon 2v1 a obcas Nivea penu do kupela.

bibi13
1. aug 2011

@erzulik kde si kupila tie pampersky?? super cena.. a aké?

peta_k
1. aug 2011

ahojte, tak sme dnes mali 1360g a konecne smesa otocili dolu hlavickou, jupiii

tun1ska
1. aug 2011

@peta_k fúúúha, to ste boli už tak skoro ráno na usg? Ešte sa neteš, bábo sa v takomto týždni zvykne ešte prevracať.. 😉 pekná váha 🙂
Ja som sa včera vrátila z nemocky po pár dńoch kvôli špineniu, ale už je to hádam ok..

tun1ska
1. aug 2011

@jani74 super názor, aj ja zastávam klasické zavinovačky, na tie nedám dopustiť 😉

santerra
1. aug 2011

Baby tak ako pišete babo sa este može prevravcat 🙂 Ja som sa tešila že naše je uz pekne dolu hlavičkou ked sme boli zaciatkom jula na poradni a ono šidlo ma podla piatkoveho utz hlavu pod mojim pravým rebrom a nožky pri lavom bedre 😀 Vrtula moja 😀 Dufam ze sa este prevrati do spravnej polohy 🙂

cutty
1. aug 2011

Ahojte znova po dlhsej dobe som vas docitala 🙂 Pozeram ze pisete o kozmetike - ja som pri malej pouzivala len detske mydlo Bupi a na natieranie Excipial a na zadok Sudocrem - to iste budem aj teraz. Prat budem zrejme v Persile Sensitiv a na skvrny Ariel Profesional. Ine prasky mi nikdy pekne skvrny nevyprali. Co sa tyka zavinovaciek tak mam dve tie klasicke a jednu tu s kokosovou vlozkou na suchy zips obrazkovu. Mala v tom vobec nechcela byt takze som vobec nevyuzila. Uvidim ako bude teraz. Ked bude treba dokupim potom. Ja uz si pripadam ako maniak 😀 Stale len kukam po nete po eshopoch s detskymi vecickami a keby som mala neobmedzene fnancne moznosti tak k nam nestihaju dorucovat zasielky 😀 Ale musim sa krotit. Vela veci mam po malej ale jednoducho niekedy sa neda odolat. Po malej uz mam veci vytriedene, uz to len oprat a poskladat do skrine. Ale este je cas - ja mam termin az 21.10.
Teraz vo stvrtok nas caka USG tak som zvedava na drobca ako podrastol.

misickab3
1. aug 2011

Ahojte baby, dnes mám za sebou už asi posledný utz.... 🙂 maličká má pribl. 1500g a je otočená už dolu hlavičkou- aj pri predošlom bola otočená dolu....tak sa z toho teším, lebo som sa bála, že pri tak pohyblivom baby ako je moje, už bude zase inak otočená 🙂
No a ja som od začiatku tehu pribrala 7,5 kg, čo som rada, je to tak akurát- si myslím... 🙂
Som zvedavá, či to pohlavie mi určili správne...stále doky povie, že skôr dievča....tak uvidíme, či nás bábo nejako neprekvapí 😅

jana0706
1. aug 2011

@santerra no teda, zaujimave ze sa este babo prevratilo, mna vcera zacal kopat tak vyraznejsie do rebier, predtym som nozicky citila skor tak na boku, tak som sa tiez tesila ze uz je snad definitivne dole hlavickou, ale pockam si do 19.8. na ultrazvuk (to budem prave zacinat 33 tt) a potom budem mudrejsia 🙂

zuzu805
1. aug 2011

@misickab3 pekna vaha 🙂
robia aj foto alebo už je babo velke a nerobia sa už?ja mam fotky iba 2 tak by som ešte chcela...
ja idem na ultrazvuk zajtra tak som zvedava tieš na vahu a ako je mala otočena...

zuzaxa
1. aug 2011

Ahojte! Všetky Vás zdravím kinderká!!!!
V sobotu sme sa vrátili z Bibione, no počasie bolo také len len takých 24 stupňov, a po nociach pršalo, nič moc, ale aspoň som to lepšie zvládla. Nachodili sme sa pešo hádam aj 20km za celý týždeň, a veru ledva som už funela. 😀 V Benátkach to som myslela, že sa ani nevrátime z tých uličiek, toľko ich tam bolo. Ako sme odchádzali delegátka sa ma pýtala, že ako sa cítim, že týždeň pred nami tam bola jedna v 27tt a necítila sa dobre tak išli skôr domov, a za talianskymi hranicami v Rakúsku porodila dievčatko. A môj muž, a to čo sa sem hrabala v 27tt, hovorím mu že veď ja som už v 30tt, no čistý dilino. 😀 😀 😀 😀 😀
Ale už som rada, že som doma. Malú sme včera zaniesli 1x do tábora, a je mi smutno, ale užije si to tam, majú tam 45 koní, kravy, ovce, kozy, zajace.... no hotová bola. Ani si nevšimla, že sme odišli. A v piatok ideme pre ňu už ako pre 8 ročnú, rovno na jej narodky. Tak brala aj šampanské detské, balóny, lízatká, že párty budú mať. Vo štvrtok idem na poradňu, tak som zvedavá, že koľko má málý váhu, ja už som jak súdok, a kopcuje teda už riadne kopance. Len táto zima ma tu štve, dúfam, že ak sa nám narodia drobci bude ešte babie leto aspoň. A už tento týždeň sa konečne vyhrabem do toho Hlohovca ten kočík kúpiť. Ešte tu je nejaká z Vás bez kočíka ako ja???