Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte. ja idem do poradne zajtra. dufam ze male je OK,,, lebo je take akcne ze si myslim ze to nie je az normalne,,, u Davida som taku skusenost nemala... ten bol lenivy 😉 mne este vahu ani raz nepovedal doky,, ze kolko ma male. ale zakazdym ze je v poriadku, tak vlastne ani ma to nejak netrapilo .. hlavne aby sme to mali stastne za sebou a deticky boli zdravucke 🙂
@misic tri hodiny si cakala? nie je to divne, ze co doktor tak je to inac? lebo ja som cakala dve.
@bibi13 dakujem velmi pekne za info,nie som narocna,len tiez by som chcela nadstandard,ak sa ujde,uz len kvoli tej sprche a wc,je o nicom ked mas bolestialebo cokolvek a na wc musis chodit na koniec chodby.je mi uplne jasne,ze to tam bude ako na beziacom pase a hlavne aj teraz ked je tolko tehuliek🙂))uvidime,skor sa bojim porodu a veci okolo toho,ale snad to zvladnem🙂))
kocky,kedy si budete hladat pediatra pre vase babatko???staci tak mesiac pred porodom,ci to uz je neskoro??
@erzulik wow 1750 g, to uz je pekna vaha..
@charlotte29 ja asi az tesne pred porodom, zrejme v septembri, sa pojdem k nejakemu pediatrovi popytat
@zuzaxa tiez by som sa potesila keby bolo este babie leto ked sa drobci narodia...mozno nam to vynahradi tento uprsany jul...
my mame kocik zarezervovany, ale kupovat ho budeme najskor az koncom septembra, ved ked nam ho mozu skladovat oni tak naco by sme ho tu skor obchadzali...teoreticky by nam stacil aj az po navrate z porodnice, kedze take iste vajicko ake je k nasmu kociku sme dostali aj od kamaratov (akurat v inej farbe) aj s tym uchytnym systemom do auta takze z porodnice sa mame ako dostat a prvy tyzden zrejme kocikovat nebudeme, ale predsa len, budem mat lepsi pocit ked bude kocik doma kym odidem rodit 🙂
@charlotte29 kde budes rodit?
ahojte...tak s tymi klasickymi zavinovackami suhlasim...sice som este ziadnu nekupila ale chystam sa....pri synovi som mala taku krasnu ale akonahle sa mu podarilo vystrcit ruky ani za svet sa mi ho uz nepodarilo zviazat 😀 a rukami maval a rusil si spanok a vytahoval cumel no des....
co sa tyka kozmetiky...sudocrem pouzivam stale, johnson ten fialovy...vraj to nieje bohvieco ale maly s tym nema ziadne problemy...veci perem v lovele....a olivovy olej som moc nepouzivala...krpec mal naozaj dobru pokozku takze nic nebolo treba....plienky pampers...podla mna su najlepsie..teraz som presla na tesco...tak snad sa odnauci konecne lebo sa tvari ze mu vadia co bol zamer....snad sa casom podari lebo kupovat na 2 deti plienky je teda dost....kocik mi ostal po malom..baby smile ...najradsej by som kupila iny ale sa mi to zda zbytocne...radsej im dam peniaze na ucet...este ale musim niekde kupit nahradne zadne koleso lebo tam mame defekt...snad zozeniem lebo uz sme to tri razi opravovali....jjedine co sa mi fakt nechce je zehlenie.....to naozaj neznasam...ale do roka som aj malemu poctivo zehlila vsetko...takze to rok musim vydrzat 😀 .....
v stredu mam poradnu..tak snad vsetko ok...najradsej by som uz mala odrodene a odkojene.... 😅 coraz horsie sa mi sp ia zaha s nervozitou v nohach mi na nalade nepridava...a to sa hovori ..vyspi sa kym mozes lebo potom sa uz dllho nevyspis 😀
@erzulik na kramaroch by som chcela,chystam sa buduci tyzden k jandovej na prvu konzultaciu
@charlotte29 tak ja som z NZ ale vobec neviem kam pojdem rodit
@zuzaxa ahoj 🙂 tak ste uz doma....pocasie nevyslo ale ako pises bolo fajn aspon mala zmena 🙂 benatky su krasne vsak?ja som tam bola ako 12-nast rocna a viem ze tam bol holub na holubovi 😀 hihi a tvoj drahy si myslel,ze si v ktorom tyzdni 😀 tak mala v tabore a este aj party,ta sa ma.....len aby to nepresvihla s tym sampanom 😀
ahojte baby 🙂
dnes sme objednali do detskej izby skrinu pre riska na oblecenie aby som pre dominika mohla zacat chystat vecicky do spalne,tak som rada 🙂 v kik maju skvele zlavy na letny i jesenny tovar,tak som co to pokupila pre riska,troska zacinam kupovat lebo uz o mesiac ide do skolky tak nech je aspon cosi kupene....pevne verim,ze ked leto je na prd aspon jesen bude krasna slnecna a tepla 🙂 bude sa nam dobre kocikovat.....
Kocky mne dnes mala tak strasne tlaci na krcok ze mam pocit ze kazdu chvilku vylezie a zakyva mi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale trosku som ju odohnala teplou sprchou 😅 😅 😅 😅 hned prestala tlacit na krcok asi niekam zduchla aby je nebolo teplo, som s nou vybabrala 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte,
ja periem v Lovele a bez aviváže. Aj bežne používam gelové prášky, klasické len na veľmi špinavé veci ako napr. montérky.
Plienky plánujem aj ja z DM na začiatok potom uvidím čo drobček. Zatiaľ nemám s nimi skúsenosť.
Kvalita či plienok, pracích práškov ale aj sprchových napr. je u nás celkom iná ako napr. manžel nosí z Talianska a to je iná kvalita úplne - suprová a vidno to aj. U nás napr. pracie prášky vraj miešajú s niečim odveci.
Ja som dnes zase trošku poprala. Od zajtra má byť krajšie počasie tak snáď sa už dostanem aj k vecičkám malej. A potom hor sa do žehlenia.
ahojte baby. mate este niektora drobca otoceneho KP? co vam povedal doktor? lebo mne doktorka povedala, ze este sa moze otocit, ale ze to nevidi optimisticky.
baby môžu sa prať vecičky s avivážou alebo sa nesmie len v čistom prášku alebo géli? Ak áno tak akú aviváž?
@babulkaa ahoj som rada,ze som neni sama 🙂 mna tiez maly strasne tlaci,cely spodok mam normalne opuchnuty a na dotyk to aj boli....akoby som mala uz po 😀 ja som vyliezla zo sprchy ale nezabrala...moj ma horko asi rad 😀
@kenya83 ja periem z detskou avivazou silan,mam dvojite plachanie a este sa aj zehli...ked bol risko maly nevadilo mu to,uvidime co bude teraz 😉

ahojte baby, tak som tu dlho nebola, ale uz sa hlasim, uz sme po oboch dovolenkah aj svadbe (svagrininej, nie svojej, moja to uz je davno prec 🙂 ) Dovolenka sice uprsana a pod mrakom, ale nevadi, hlavne, ze sme to v zdravi zvladli a boli spolu 😀
Dnes som bola aj na tom teste na cukor a normalne to bola pohodicka. Trosku som sa toho bala, hlavne toho neprijemneho pichania do prstov. Tu vodu som nakoniec exla asi za minutu nic som ani nepila rano, asi len tri glgy vody, ta som bola smadna tak som to v poho stiahla a to pichanie nebolo az take bolestive, bo mali take specialne ihlicky take miniaturne, takze baby, co ste este neboli, nemusite sa bat, da sa to zvladnut a dokonca aj tie tri hodky mi pri knizke zbehli rychlo 🙂
tak som rada, ze to mam za sebou a teraz august by mal byt pokojnejsi, tak dufam, ze sa nic neocakavane nevyskytne 🙂