Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
som doma z dia poradne, cukrovkove hodnoty ok ale dnes mi predpisala lieky na tlak, v ordinacii som mala 140/90, ma niektora z vas vyssi tlak, ja mam pocit ze ho normalne doma nemam vysoky, skor u doktora lebo z nich mam strach, inak ani nepuchnem ani nepriberam extremne,
nakoniec som malinikovy caj zohnala v nasom malom meste a bez problemu
@katulka74 Ja tiez viem tak, ze po porode treba hned nahlasit pediatra. Ja som tiez hned nahlasovala a potom, ked nas prepustali, dali na obalku so spravou pre doktorku a bolo ju tam treba do 24hod odniest. Tak asi bude treba isto este pred porodom vediet, kde bude mat dieta detskeho lekara.
Baby, kde ste vsetky? periete alebo behate vonku po slniecku? 🙂
Ahojte babenky... Bola som včera na sono a malý má už 1757 gramov... ale čo je horšie, mám typ placenty III, že už je dosť zrelá.. Máte niektorá podobný problém? Obávam sa, aby to nebol predčasný pôrod, resp. že ma neodsledujú a placenta nebude stačiť zásobovať drobca... 😕
@katy31 to som nepocula, ale neboj sa, uz sa pomaly blizis do ciela, ak by sa uz nahodou aj babatko muselo narodit tak by to bolo ok. Nestresuj sa tym a okrem toho, ak o tom tvoj lekar vie, urcite to bude pozorne sledovat. Neboj sa a hlavne sa nestresuj! A mozno mas zle vyratany termin a maly sa narodi skorej ... sestre sa obe deti narodili skorej a bolo to ok. Katy neboj, hlavne sa sleduj a ak sa ti daco nebude pozdavat, vzdy sa chod radsej ukazat. Drzim palce, vsetko bude dobre 🙂 🙂 🙂
@misic ďakujem, snáď to bude dobré, si zlatá.. ale spokojná veľmi nie som.. pri prvom synovi som mala placentu prezretú tiež, mal bradykardiu, slabli mu ozvi a zelenú plodovú vodu... a to už sme boli v 40 TT... toto sa mi zdá skoro, veď ešte 10 TT mám vydržať... tak aspoň 4 keby sme potiahli.. 😔
Ahojte dnes sme boli v Bojniciach ,bolo super.Nelka presla celu Zoo sama pesi, a ja som na kazdom kroku oddychovala a naberala novu silu 😎 ale najhorsie bolo ze doklady aj tehu knizku som mala doma. Tak keby sa nieco stalo si mozem ist akurat tak... 🙂 nastastie sme vsetko zvladli,aj ked ma mala hrozne tlacila na spodok niekedy ma to az spichalo dole.Neviem co to je ale mavam to hlavne ked sedim a ked sa staviam zo stolicky.Ved v pondelok alebo utorok idem na poradnu tak som zvedava..
Krasny den za nami
Ahojte mne dnes to slniecko urobilo tak dobre, som sa cez obed na terase vraj aj trochu opalila...inak ak mate moznost chodit niekam na gravidjogu tak velmi odporucam, ja som zacala chodit raz do tyzdna a je to nieco fantasticke, posilnuju a uvolnuju sa tam tie spravne svaly, sa citim potom vzdy ako novy clovek, skoda ze to mam iba raz do tyzdna 🙂...
No teda, pozeram ze sa tu uz rozbieha pranie, ja by som chcela az koncom leta, tak 5-6 tyzdnov pred terminom, desat sa mi zda este vela (ale Lovela je uz kupena 😀 )...
@zuzaxa jejj ,, tak to idete oslavovat narodky cez vikend? my sme oslavu 2rockov odlozili zrejme az na buduci tyzden, musela som ist do Kladna, do prace, a ine... takze to nejak nevidalo 😒 moj doky kedysi bol aj v nemocnici ako porodnik, ale uz nie... takze uvidime 🙂 a jasne,, kazdy porod je iny... je fajn ze mas pekne spomiennky aj skusenosti na prvy porod ,,, 😉
Ahojte!
Celý deň som pospávala a teraz sa mi nechce, ale napíšem Vám a idem.
Akože som na nervy ☹ ☹ ☹ , včera večer som vešala prádlo a zaletelo mi dovnútra niečo veľké a narážalo to do lustra, samozrejme, že som sa bála, tak som zavrela izbu a počkala na muža. Myslela som si, že chrúst a vysmeje ma, a ono to bol sršeň 😕 😕 😕 . A dnes večer sedím si tu zapnuté svetlo dokorán balkón aj okno, našťastie mám na oboch sieťky a oni sa už 5 dobíjali cez sieťku. Akože dovidenia hrozný zvuk a sú veľkí tak 3-4 cm. Bože!!! Bývame na 5 poschodí a som zvedavá kde nájdeme hniezdo ak nebude na našom balkóne. Fuj takí sú nechutní, normálne som to tu pozatvárala, aj keď máme sieťky, ale tie zvuky ako narážajú..... sa mi ešte teraz ježia chlpy.
@nelynka18 Ideme pre ňu v piatok na tretiu tam máme byť, lebo budú vystupovať čo sa naučili na koníkoch. Dnes sme s ňou ráno hovorili a je mi odvtedy tak veľmi smutno, zajtra jej už nezavolám radšej. Dnes išli maľovať boxy pre koníky a vymenovala mi všelijaké mená koní , že čokoláda, vanilka, mica, sabrina..... Včera boli na voze s ťažným koňom , a že už skoro nevládal. No plná zážitkov, a že dve žriebätká sú úplne malinké ešte. A potom mi vraví, nezabudnite pre mňa prísť, moje zlaté a ja už sa neviem dočkať. A že jeden chlapec starší od nej plakal, tak boli rodičia pre neho, tak bola taká hrdá, že ona nie. A darčeky, chceme jej kúpiť plazmu telku na stenu, lebo ona má taký malý aj s DVD prehrávačom Macko pú na poličke, a tú chceme zrušiť a tento pricapiť na stenu, ale taký malý, nie žiadnu 120. A v Taliansku mali zlacnený taký zámok pre kone Bella Sara z 50 eur na 20. Veľká škatuľa, ale úzka, taký rozkladací je a dá sa zložiť, chcem jej zrušiť čo má stajne také veľké k babke to presťahujem oproti nám býva 500m, a tento šupneme za skriňu. Malý bude mať veľkú postieľku u nej v izbe a u nás v obyvačko/spálni budem mať len ten prútený kôš na kolieskach zatiaľ. My máme 2 izbový byt, ale jej izba nie je veľká, a pár hračiek chcem porušiť, troška jej ju chceme prerobiť, má bordúru macko pú a kopec nálepiek macko pú po stenách, boli sme zbláznení do nich, aj všetky postavičky také 60cm máme, ale tie sú úž pobalené vo vreciach vyše roka v pivnici, zaberali miesto. To jej kamošky z výšky pokupovali, lebo ja som bola prvá s bábom na škole. Chceme vymaľovať izbu a nejakú tapetu na jednu stenu kúpiť. Troška nech už nie je taká moc detská.A nejaký regál na knihy jej musí muž spraviť, má ich strašne veľa aj encyklopédií, a nemáme ich kam dávať, takú knihovníčku k stene. A pyžamo zo zvonilkou som jej kúpila a kopec drobností,aj také gule šumiace do kúpeľa tie má veľmi rada, a mamina moja jej do školy peračník 3 poschodový kúpila so Selenou Gomez aj tričko s ňou aj periny, to je niečo ako Hannah Montana, Wizards či ako sa to volá na Disney Channel to chodí. A ešte nejakú knihu jej kúpim, tie má veľmi rada, a jasné že o koňoch. Tie Schleich čo sú hračky, tak koníkov má všetkých, ale s tými sa bude aj malý môcť hrať, inak s ničím, barbie ho asi baviť nebudú 😀, Už sa teším ako budeme autá kupovať a lego!!! Inak vtom Taliansku mali tak drahé hračky, taká veľká chobotnica Lamaze pre malého ju tu stále obzerám, tak tu stojí max 24 eur tak tam bola za 41 eur. Skoro mi oči vypadli!!!!! Ale kúpila som mu tam takú malú postavičku Barbapapa také príšerky, HMko má také body, dupačky.... Aj ja už mám také pre neho tak to bude mať k tomu. No a tie homeopatiká ja vôbec neviem, ani názov ani ako sa to berie, pozriem asi tu na koňovi či nie je nejaká diskusia k tomu. Idem už spať Dobrú nocku
Pozerám, že niektoré už začínate pomaly prať veci pre drobcov a podobne ☹ Mňa to nejako ešte nechytá... Jednak nemáme ešte dokončený byt, sťahovať sa budeme možno niekedy druhý septembrový týždeň, tak keď už budem vo svojom (a samozrejme do práce už nebudem chodiť...) tak ma chytí "hniezdenie" 😉
Navyše drahý je na dovolenke, tak mi je aj dosť smutno...
@nelynka18 obyčajný Mistral malina... som sa preľakla, keď som sa dočítala, že vlastne aký môže mať účinok... Tak ale našťastie, náš malý bude asi silák po tatovi a nič ho tak ľahko nerozhádže 🙂
Dobre ranko , dalsi pekny den pred nami nas tatino ide opekat s Neluskou neviem ci mam ist aj ja. Aj by som isla ale ci to po vcerajsom vylete zvladnem 🙂
chodite na turistiku,alebo chystate sa?
Ahojte, chystáte sa niekto na plánovaný cisarsky na Antolsku?
Ahojte v sobotu idem do polska na výbavu. Prosim prosím nepomohli by ste mi so zoznamom veci, aby som nekúpila zbytočne vela.
Idem kupovať komplet všetko.
Zatial čo mám napísané:
postielka, matrac, perinky, obliečky
body dlhý rukav vel 50 - ?ks
body dlhý rukav vel 56 - ?ks
body kr rukáv neviem či nám bude treba kedže bude jesenné bábo
dupačka vel 50
dupačky vel 56
košielky vel 50
košielky vel 56
čiapočky
plienky látkove
cumel
flaška dojčenecká
svetriky
deka
perinky do kočiara
kozmetika
prebalovacia podložka
vobec som si neni istá počtom ks pomožete mi doplniť ešte zoznam a aj kusy? budem strašne strašne vďacna 🙂
Dobré ránko 🙂
ako čítam niektoré tu už periete 🙂 Ja chcem začať ako nastúpim na materskú (po 29.8), ale vôbec netuším - prať sa má len s Lovelou? Alebo je nejaký iný špeci prášok pre detičky? A bez aviváže, že? 😅
@skybaby na antolskú sa chydtám, ale nie na plánovaný cisársky - pevne verím a dúfam, že sa mi bude dať klasicky rodiť 😅 A zazmluvňuješ si doktora/nemocnicu? Ja idem 18.teho k mojej doktorke, ktorá tam robí aj pôrodníčku, len neviem či tie peniažky mám priniesť rovno jej, alebo ich budem posielať niekam na účet.. Nevieš mi náhodou poradiť prosím? 🙂
@bv_alexandra ja veľkosť 50 ani nekupujem, najmenšiu som 56 kupovala, keďže je dosť možné že 50 ani nevyužijem, keď bude malý väčší ako zatiaľ vyzerá 🙂 Ja by som doplnila ešte fusak, zavinovačku, viac ma teraz nenapadá 🙂
Ahojte babulky 🙂 vcera som mala ten posledny velky ultrazvuk, tak vraj vsetko je OK, malinka zodpoveda tyzdnu tehotenstva...len ma prekvapila vaha 1100 g - niektore ste tu pisali vahu okolo 1400-1700 g, myslite ze je to OK? doktor na to nepovedal nic, len ze vsetko je v poriadku. Mne sa to zda dost malo. Malinka je otocena hlavickou hore - v tehu knizke mam pri polohe plodu napisane: KP poz.1, neviem co to presne znamena.
Posledna poradna nas caka az v septembri a potom uz sa chodi len do nemocnice, kde budem rodit?
Vcera mi uz dali aj papier na matersku 🙂 v praci som uz len dnes a zajtra, potom cerpam dovolenku a nastup na matersku mam 25.8. 🙂 pekny dnik Vam vsetkym prajem
@wera.g no my budeme podla všetko maličký tak preto aj 50tku. Ok takže doplnam čo si napísala 🙂
dupačka vel 50
dupačky vel 56
košielky vel 50
košielky vel 56
čiapočky
plienky látkove
cumel
flaška dojčenecká
svetriky
deka
perinky do kočiara
kozmetika
prebalovacia podložka
fusak, zavinovačku,
Ďakujem za každý postreh. 😉
@zuzinka_26 moj malý mal tiež takú vahu pred týždnom a tiež mi dr povedal že je to ok. 🙂 😉
@zuzinka_26 Vaha tvojej malej je uplne primerana, ja cakam chlapceka a na ultr. mi dr. povedala, ze ma okolo 1300 a to je chlapcek a dievcatka zvyknu byt mensie. A co som citala, tak vaha v tomto tyzdni sa pohybuje medzi 990-1990 takze mala je ukazkova :D
@bv_alexandra jaj tak potom áno - náš "drobček" mal už v 28tt toľko koľko by mal mať v 30tt, teda mi z toho vyplývajú 2 veci - buď mám zle vyrátaný termín pôrodu ( čo je dosť možné, nie som si istá, či som doktorke dobre povedala deň posl. menštr 😅 ), alebo sa malý narodí väčší 🙂 Len dúfam, že aj tá 56 bude dobrá 😅
A čo sterilizátor, vložky do podprsenky, ponožtičky? Keď ma ešte napadne, hneď ti píšem 🙂
@wera.g ja som aj prvu dceru rodila na antolskej a mala som zazmluvneneho svojho dr. ku ktoremu som chodila od zaciatku a som u neho aj teraz, takze ja zazmluvnovat idem a do vacku som mu nic nedavala, ale riesila som to oficialne cez zmluvu .... mne sa to zazmluvneneie vyplatilo, lebo porod sa mi spustal strasne pomaly a keby som nemala svojho dr. tak urcite rodim mozno az o tyzden neskor a pritom uz v den ked som porodila, bola plodova voda trochu do zelena
@bv_alexandra ja tiez nemam 50tky, dcera mala cez styri kila 😀 este by som doplnila nejaku osusku alebo tie velke osuskove plienky a vanicku na kupanie ?
@skybaby
@wera.g no vidíš vaničku jasné že ju mam na mysli len som ju nenapísala. doplnam a snad ten zoznam pomože aj inej mamičke.Ked som čakala malú pred 12rokmi tak som to mala jednoduchšie, každý niečo niečo doniesol a ja som už len dokupila pár veci. Teraz je to náročnejšie ale s vašou pomocou to iste zvládnem 🙂
Moja malá mala 2,49 a využila aj 50tku a dr povedal že aj drobec bude menší. 🙂
dupačka vel 50
dupačky vel 56
košielky vel 50
košielky vel 56
čiapočky
plienky látkove
cumel
flaška dojčenecká
svetriky
deka
perinky do kočiara
kozmetika
prebalovacia podložka
fusak, zavinovačku,
osušku 2x
vanička
rukavica na umyvanie
vložky do podprsenky
podprsenku na kojenie
stelirizátor ? to ešte pouvažujem 😉
@bv_alexandra 50 ky by som tiez neriesilla,ja mam nakupene od 56ky,niektore veciciky su od 0-3mesiace,co je po 62.nezabudni na rukavicky proti poskrabaniu,frote hnadricky na umyvanie babatka a vanbicku,ci vedierko,ja som si kupila vedeirko,som zvedava,ci malu budeme vedeit v tom kupat,ale vrťaj babatka su vo vedierku kludnejsie,maju teplu vodicku az po ramienka,kukla som nejake videa na youtube,tak snad zvadneme
@bv_alexandra dakujem 🙂 asi kupim aj ja aspon dake body a pyzamko c.50 🙂 lebo kupovala som len zopar č.56 a zvysok c.62, ale ak bude taka drobunka, tak neviem neviem...uvidime 🙂
@misic dakujem, potesila si ma 🙂

@kenya83 tiež som sa práve vrátila z drogérky a ide sa prať, inšpirovala si ma 😉
treba vystihnúť, že máme pekné počasíčko :-/// 🙂