icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

erzulik
9. aug 2011

Ahojte ja idem na matersku od 23.8. uz sa tesim mam toho dost....

jana0706
9. aug 2011

@bv_alexandra ja idem na kontrolu az 19.8., to budem na zaciatku 33 tt, som zvedava kolko budeme vazit...ale myslim ze tie odhady vahy nie su az take presne, a navyse kazde babatko je ine, ved sa ani nenarodia vsetky s rovnakou vahou...ja by som chcela rodit prirodzene a preto dufam ze babo nebude prilis velke, mam skor uzsiu panvu takze by to mohol byt problem...ale myslim ze bude mensie, uvidime co povie Dr...

bv_alexandra
9. aug 2011

@nelustek o prietokoch mi dr zatial vobec nic nehovoril že by som mala isť?

zuzanazuzana
9. aug 2011

ahojte....dnes som konecne vybehla na chvilku von.....uz som vyse tyzdna na marodke a kupila som na polrocnu slecnu tento kompletik.....u nas je taky sekac, vonave vecicky a uplne ako nove, pekne podla velkosti poukladane, ziadne vysuchane, flakate......a znackove..... next, george atd ......
a dnes som uz vsetko poukladala do skrine poprane a pozehlene a spisujem co mi este chyba.....

kucminka
9. aug 2011

@zuzanazuzana a kde si to kúpila?Je to veľmi pekné 🙂

viviem
9. aug 2011

@bv_alexandra ahoj, ohladom vahy dietatka urcite sa nemusis nicoho bat, malinke mas akurat, lebo keby nie tak lekar by ti povedal, ja som tiez mala oproti ostatnym mensiu vahu ako sa tu pise, proste mozno budeme mat malinke do 3kg a to je ideal a norma, vari chces mat babo nad 3,5kg ?🙂...v 31tt+2 mal moj benjaminko 1523g a zodpovedal meraniam 30tt+3, ale lekar povedal, ze je to uplne super...pribrala som len 3 kg ale nikdy mi nic ohladom mojej vahy nespominal, ze mam pribrat a to by mohol, lebo som podvyzivena, rychly metabolizmus...manzel do mna stale nieco tlaci jest / akurat som dojedla klobasu /, nech je nas malinky poriadny chlap, ale ja nemozem za to, ako pribera babo...v 24tt som bola 2 tyzdne v nemocnici na infuzkach a od vtedy mam zle vysledky krvi, minule to lekar nechal tak, ze nech sa telo zregeneruje, ale minuly tyzden uz nenechal len tak vysledky krvi, boli dost zle, predpisal zelezo, kys. listovu, magnesium a zakazal cestovat, maly sa tlaci, idem znova nabuduci tyzden, lebo sa mu moj stav nepaci ?...dufam, ze znova odmeria maleho, pre moj dobry pocit...inac az do posledneho utz bol maly vzdy vacsi ako mal a teraz uz bol mensi trosku, nechapem, ale mozno kvoli zlej krvi...mozno aj tebe nieco chyba a preto nie je ako valibuk...vaha je ralativna deti sa rodia a je medzi nimi aj vyse 1kg rozdiel a vobec to neovplyvnuje zdravie, tak netreba stresovat a mysliet pozitivne 🙂

nelustek
9. aug 2011

@bv_alexandra mne o tom dnes vravel,aspon raz za tehotenstvo sa musi ist.Tam sa kontroluje stav placenty ci uz neni stara.. moze sa ist bud do nemocnice,alebo ak to ma tvoj Dr.tak u neho. Mne to bude robit moj doktor za poplatok 15€ ale bude mi to kontrolovat uz kazdu poradnu

bv_alexandra
9. aug 2011

@nelustek to sa ho nato opýtam. viem že moju malú napr. placenta zle vyživovala, preto bola aj taká malička 2,49 a tiež si nepamätam že by som vtedy bola na tých prietokoch. určite sa dr nato opýtam 😉

@viviem vdaka za povzbudenie, no to že mi niečo chýba je dosť možné železo užívam od 4tého mesiaca. 😉

nelustek
9. aug 2011

@bv_alexandra mozno ti to kontroluje a ani o tom nevies.. ja tiez neviem ci som pri Nelke bola ,alebo nebola.To som mala ineho doktora,ten mi nikdy nic nepovedal..

bv_alexandra
9. aug 2011

@nelustek ako sa to vlastne robi to vyšetrenie?

viviem
9. aug 2011

@bv_alexandra a to si ako vedela, ze malu placenta zle vyzivovala? to ti povedali pred alebo az po porode?...tak to bude tym zelezom, ked som ho mala v norme / maly bol vacsi a teraz uz mam zeleza malo / uz je mensi...v davnej minulosti mi pomohol zihlavovy caj, tak zajtra ho kupim a hadam pomoze 🙂
@nelustek ahoj mne lekar zatial nic nespominal o prietokoch, ale ak dobre viem, tak jeho pacientky tehotne chodia iba k nemu a nie do nemocky uz v neskorsom stadiu...moj gyn ma upne spickovy utz, tak mozno robi on aj tie prietoky, aspon dufam, je to dolezite vysetrenie...sesterka rodila 28.2. a dva tyzdne pred porodom jej zistili na prietokoch zle odozvy maleho a nedostatocne zasobenie kyslikom, tak bola par dni v nemocnici...

zuzanazuzana
9. aug 2011

@kucminka na mierovom namesti blizko byvaleho kina moskva!!!!!! tam by si to hned zbadala ten obchodik....

viviem
9. aug 2011

@bv_alexandra https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maj15/album/...
tu ma jedna pani obrazky z vysetrenia, take pasy na brusku
vysvetlenie ctg cize kardiotokografia / 20 minútové monitorovanie oziev plodu a činnosti maternice, všetko sa to zaznamenáva na špeciálny papier. Natočený záznam lekár zhodnotí.

bv_alexandra
9. aug 2011

@viviem to mi povedali až po pôrode. ked som bola v siedmom mesiaci na udržiavaní tak dr tvrdil že rastie ako z vody a nakoniec sa narodil taký malý drobček a povedal mi to dr po pôrode. idem kuk ten album 🙂

bv_alexandra
9. aug 2011

@viviem toto mi robili len v nemocnici ked som bola naposledy na pohotovosti. no uvidm opytam sa dr nato 😉

katulka74
9. aug 2011

Ahojte tehulky,aj vy mate taky tlak na spodok? Niekedy mam pocit,ze mi maly vypadne...

marikac
9. aug 2011

@katulka74 ja som to tiez takto mala, ked bola dolu nozickami...odkedy tam ma hlavicku uz taky tlak necitim

katulka74
9. aug 2011

marikac,maleho mam uz od 5 mes dole hlavickou

marikac
9. aug 2011

@katulka74 tak potom ozaj neviem, netlaci ti na mechur?

kucminka
9. aug 2011

@zuzanazuzana aha,myslíš Anglotex?Ja som tam sem tam vbehla,niečo som tam pre dcéru pokúpila,ale už som tam dávno nebola.

erzulik
9. aug 2011

@katulka74 ano ja mam beriem magne B6

jana86
9. aug 2011

ahojte, my sme dnes mali kontrolu na tie prietoky a chvalabohu je teraz vsetko v poriadku tak som rada,ze nemusime ist do nemocnice. mala je otocena dole hlavickou,ale je uz dost velka lebo ma uz 2048g! moj mm mal pri narodeni 4,5kg tak dufam,ze ona tolko mat nebude bo neviem jak to pri porode zvladnem,az sa zacinam bat... 😖

jana0706
9. aug 2011

@katulka74 to je zvlastne, sa uz od piateho mesiaca neotacal hore-dole? ved vtedy maju babatka este kopu miesta na pohyb...ale super ak ti lekar vzdy hovoril ako je otoceny, moj to doteraz nejako neriesil...pravdu povediac ja som nikdy presne nevedela odhadnut ako je maly otoceny, vacsinou som mala pocit ze je tak krizom, ale posledne tyzdne mam pocit ze je uz dole hlavickou, aj to len preto si myslim ze citim kopance do rebier...uvidime co povie Dr na najblizsej kontrole...

missy97231
9. aug 2011

ahojte... mozno ja som blba alebo co, ale ja ani neviem rozoznat ako je moje male otocene 😀 a doktor mi ani nic nehovori, tak ani neriesim 🙂

jana0706
9. aug 2011

@missy97231 ja som to doteraz tiez vobec neriesila, ale teraz ma to zacina zaujimat kvoli tomu ze som zvedava ci uz je hlavickou dolu (kvoli porodu - keby nebol hlavickou dolu tak by som uprednostnila cisarsky), ak bude hlavickou dolu (co dufam ze je, lebo kope do rebier), tak uz by tak mal ostat az do porodu..

missy97231
9. aug 2011

@jana0706 no ale este stale sa moze pretocit,,, ak by aj nebol dole hlavickou ... mojej kamoske (rodila v maji) uz skoro aj planovali cisarsky lebo mala nebola otocena hlavickou dolu, a 3tyzdne sa otocila spravne... asi aj zalezi ake je velke mimco, a kolko ma miesta na tie premety a salta 🙂

jana0706
9. aug 2011

@missy97231 ja viem ze sa moze este v pohode pretocit pokial este nie je hlavickou dolu...kamoske sa maly pretocil az par dni pred porodom, ale pokial uz je hlavickou dolu tak je mala sanca ze by sa este pretacal naspat...

raona
9. aug 2011

@katulka74 ja mávam to iste, taky tlak, ale netusim ako je malinká otočena, no idem na utz. vo stvrtok, tak sa popytam...

bv_alexandra
10. aug 2011

@missy97231 mala by si to mať v knižke napísané 😉

nelustek
10. aug 2011

@bv_alexandra neviem ako presne sa to robi ,ale je to asi ultrazvuk.