icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wera.g
10. aug 2011

@viviem mne sa strie spravili na zadku, tam som sa nekrémovala, denne si krémujem bruško a prsia a boky, tak dúfam že tam sa tomu vyhnem - hoci z pásu 60cm som teraz na 107 cm 😀

wera.g
10. aug 2011

@marikac ja som ich našla niekde na nete za 12€, ale čo ja viem či to je dobrá cena, sa v tom vôbec nevyznám 😀 a už sa pomaly balíš? 🙂

viviem
10. aug 2011

@wera.g ahoj, no presne taku istu teoriu s plienkami, ze cez den latkove a v noci a ked niekde pojdeme pampersky, po rozhovore so sesterkou co sa jej pred 5 mes narodil maly ma to aj preslo...ona to tiez takto robila ale aj rychlo skoncila, vies ked cez den aj vyse 7x mas prebalovat, tak to nie je sranda s tymi latkovymi, ked mas oprat take detske hovienko je to sila, ten zlty flak nejde ani hadam chemikaliami dole...no uvidim ako bude po porode, ale tiez by som to tak chcela 🙂

viviem
10. aug 2011

@wera.g v nemocnici vyuzijes tak do 40 pampersiek

wera.g
10. aug 2011

@viviem hehe noo, na to som aj ja myslela, že pampersky vyhodíš a je, ale tie látkové nie 😀 ale tak zase na druhej strane neviem, celý deň byť v takých umelých, neviem či to je dobré pre bábo, takto tá riťka aspoň dýcha, nie? 😅 Ja fakt netuším, niekde píšu tak, inde tak, ale asi skúsim a uvidím 🙂

anita12
10. aug 2011

@lucy56 ..tak Valtice, Mikulov, Lednice... sme si prešli pred rokom , je tam krásne, ale nachodení sme boli teda dosť celé dni, ale my sme zvyknutí na aktívne dovolenky. Tak ak pôjdete, tak sa radšej šetri už v tomto stave, alebo viac aj autíčko využite 😉 . Krásne zážitky prajem 🙂

lucy56
10. aug 2011

@nelynka18 no k porodu nie, to nechcem ani ja ani on,ale do stonarne asi ano, ak bude volna, ale aj tak povedal ze tam pocka az dokym sa maly nenarodi,
inak s tymi plienkami mam aj ja dilemu, mam kupene pampers tie zeleno zlte newborn,jedno balenie, to by malo stacit do nemocky,ale ci si mam kupit na doma uz 2 alebo 1 netusim, podla utz maly nebude nejaky drobcek tak asi tie 2 rovno

lucy56
10. aug 2011

@anita12 no my ideme autom a muz je lenivy chodit takze co sa bude dat obehat autom to urcite bude chciet tak riesit a ked nebudem vladat tak mu poviem to respektuje a posedime si niekde na kavicke a tak, proste len tak si urobit pohodu a vypadnut zo stereotypu, my obaja milujeme cestovanie a kedze som tehu na PN dovolenka v zahranici nam nevysla

anita12
10. aug 2011

@lucy56 ....jasne, my tiež chodievali vždy na poznávacie dovolenky, čo je super. Ja som na PN od začiatku tehu, ale už som si zvykla, pre vytúžené dieťatko spravím všetko.. Len tie vychádzky na PN by mohli byť dlhšie 😉. Ale ešte pár týždnov a budem mať MD. Inak aj ja chodím na ten predpôr.kurz, celkom som spokojná, rôzne info a cviky pre tehu aj také, ktoré nepoznám z gravidjogy. Keď mi netvrdne bruško, tak opatrne cvičím, pokiaľ sa bude dať ... Prajem pekné počasie potom 🙂

bettyx
10. aug 2011

Ahoj holky! tak jsem nevýšila cvičení! když jsem si už zvykla cvičit každý den, tak už cvičím dvakrát za den... je to bezva! cítím se fyzicky mnohem líp, tak snad to bude k něčemu dobrý u porodu.. no a dnes jsem dodělala přípravu na miminko.. příští týden nám přijede postel pro našeho šampióna Pina a tu jeho stávající zase složíme na miminčí a je to..
Zítra držte palce ať nepozvracim autobus!
Jedu do poradny na poslední UZ a taky na poslední odběry, takže muím být na lačno a jak se ráno nenacpu, tak je mi tak zle že rozdýchávám zvracení..

nelynka18
10. aug 2011

@lucy56 no moj muz bol tiez len v stonarni a ked som sla tlacit odisiel na kavu a ani ju nestihol vypit a uz mu sestricka volala,ze maly uz ide,tak dofrcal a este ho videl hleho,takeho spinaveho 🙂 potom zbadal placentu a zostalo mu zle,padavka 😀 no ja mam velkost 3-6kg tie mensie sa oplatia ked sa narodi babo okolo 3 kil lebo vacsie ma potom vsetko vsade 😀 a do nemocky staci 1 balenie ked si prepocitas tak na jeden den mas max.8 plienok a v nemocke sa lezi zvycajne 4 dni,to mas 32 plienok....takze si este donesies domov 🙂

lucy56
10. aug 2011

@anita12 ja tiez uz som zvyknuta na pn, vychadzky su blbo aj nacasovane aj kratke a na predporodny kurz chodim aj ja, zatial som len cvicila,aj ked doktor mi zakazal ale ja uz som to potrebovala,lebo aj predtym som vzdy cvicila a mam tehu cukrovke a tam sa to odporuca, a prednasky mi zacinaju od buduceho tyzdna sa tesim na ne tiez

lucy56
10. aug 2011

@nelynka18 dik za radu ohladne tych plienok, aj ja som tak uvazovala ze uz kupim skor tie 2.lebo maly bude urcite velky,ma byt po kom, aj ja aj muz sme vysoky
presne aj on vravel ze nemusi vidiet mna na stole a placentu a podobne ale malickeho si chce odfotit tak hadam mu dovolia

nelynka18
10. aug 2011

@lucy56 nemas zaco 🙂 no nas bol 4kilovy a 54cm mal,tak sme tiez hned pouzivali 2-ky aspon som vzdy vedela,ked deticky viezli spolu na takom voziku niekde na vysetrenie,ze ktory je moj ked bol taky dlhy 😀 tak snad ho pustia,u nas to teda problem neni....

viviem
10. aug 2011

@wera.g presne treba skusit a podla toho sa zariadit 🙂 ...keby sa dalo tak najradsej vsetko natural by bolo 🙂

lucy56
10. aug 2011

@nelynka18 ja som sa skor este nepytala, ze ako to je? ci sa to plati ked je tam pocas celeho porodu a aj takto ked chce len na stonarni byt a dieta vidiet, musim sa spytat nabuduce

jana0706
10. aug 2011

@viviem ja som si este na zaciatku tehu kupila taky krem v tegliku od Hipp, ale zdalo sa mi to moc mastne, potom mi kamoska poradila krem na prevenciu strii v tehotenstve od Elancyl, je to sice ovela drahsie ale ma to super referencie...kamoska to mala tiez odporucene od znamej, obidve maju jemnu pokozku a boli pred tehu stihle a aj ked pribrali cez 20 kg tak sa im strie nespravili...ja som nemala ani 50 kg ked som otehotnela a tiez mam dost jemnu pokozku tak som si povedala ze to vyskusam, snad to pomoze a ak sa napriek tomu spravia tak pri dalsom tehu uz nemastim 🙂 ale dufam ze nie, lebo posledne tyzdne mi dost narastlo brusko (nic ine sa mi zatial na postave nezmenilo) a mam stale peknu pokozku, po striach ani stopy...inak ta kamoska co to pouzivala v tehotentsve kupila dcere ked sa jej v puberte spravili strie od tej istej znacky krem na uz vytvorene strie a hned jej zmizli, takze nieco na tom asi bude...

viviem
10. aug 2011

@jana0706 ja pouzivam sporadicky krem od avonu solutions proti striam, asi si kupim ten co spominas, lebo mne zacalo iba nedavno rast brusko ine sa na postave nezmenilo, s kilami to mam ako ty tiez nie ani 50 pri vyske 171 a myslim, ze teraz ku koncu bude najvacsi napor na rast bruska, lebo mne rastie do spica, dopredu, v bokoch nemam nic...lebo ohladom strii vraj sa mozu spravit aj po porode, tak to sa este nakremujeme 🙂

jana0706
10. aug 2011

@viviem no len ja som o dost nizsia od teba, mam len 165 cm, a uz som pribrala na 60,5 kg, aj ked posledne dva tyzdne mi vaha prakticky stoji, ale brusko je aj tak vacsie, ono to asi aj zalezi kedy sa clovek vazi, kolko ma prave vody v tele a tak...no ten krem je velmi prijemny, len keby nebol taky drahy (je dostat v lekarnach, najvyhodnejsie vide 400 ml balenie)...inak pokial by som nepouzivala tento tak by som si kupila asi ten olej proti striam od Weledy, maju ho v DM...sesternici sa tak tiez po porode spravili, mi to ukazovala ked mal maly 3 tyzdne, vyzeralo to strasne ☹

nelynka18
10. aug 2011

@lucy56 u nas je to tak,ze sa plati len za osobu pri porode....pred a po nie asi to je tak vsade....ved sa opytaj a mas istotu 🙂

viviem
10. aug 2011
viviem
10. aug 2011

@jana0706 ja sa vazim vzdy rano, ked vstanem, teraz mam zatial 52kg...neviem cim to je, ale skoro druhy tyzden mi vobec nechuti jest a byva mi nevolno, som ako robot, jem iba z povinnosti, pre maleho...nechudnem, ale vdzy som jedla ako sialena a teraz toto, novinka pre mna, dufam, ze sa mi neblizi porod, ked takto...ako je to u teba s chutou do jedla?...pozerala som ten krem tak 150ml stoji cez 18 eur...neviem ci to je vela....najradsej by som sa zbavila strii z puberty, ale zazraky sa nedeju

katy31
10. aug 2011

AHojte baby... čo ste už boli na prietokoch, aké hodnoty Vám povedal alebo zapísal lekár? 😕

jana0706
10. aug 2011

@viviem ono je to dost vela ked vezmes kolko toho spotrebujes (natierat sa maju kazdy den prsia, brucho, boky, zadok a stehna) - ja som minula uz 3 ks tych 150 ml (ale kupovala som si ich v super akcii co mali na jar v jednej lekarni), teraz som si kupila rovno ten 400 ml, tak snad chvilu vydrzi...no na tie strie z puberty potom vyskusaj ten druhy Elancyl na uz vytvorene strie, ale az ked prestanes dojcit, pisu ze nie je vhodny pre tehotne a dojciace...

jana0706
10. aug 2011

@viviem no len ked pouzijes tie separacne plienky tak to dieta ma zase na zadku len umelinu a nie bavlnu lebo ten material bude podla mna podobny ako pri jednorazovkach ci nie?

jana86
10. aug 2011

nenavidim zehlenie 😠 vcera som prala,dnes som prala,aj zajtra budem,ale kedy to vsetko pozehlim tak to ani netusim 😒 a uz ste niektore pobalene do nemocnice? ja sa uz asi zacnem len mi treba este nieco dokupit. a inak ja sa tiez natieram,ale len ked si spomeniem co je asi tak 2-3xdo tyzdna,aj tak sa mi uz strie narobili hlavne na stehnach a minule mi mm povedal,ze aj na zadku sa mi robia,no co uz 😒

missy97231
10. aug 2011

vy perete vo velkom 🙂 ☹ dnes som prezliekla periny, nase a davidkove (byvame u nasich spolu s rodicmi aj bratmi este),,,, a prva varka sa vyprala, a potom bum... pracka nejde 😕 a to som ani nezacala prat veci pre babatko 😖

jani74
10. aug 2011

Tak som zase tu 😎 Rozoberali ste prietoky - aj mne ich robili už 2X - robia ich vraj od 30tt. Na pásy sa u nás už nechodí - pri Matejkovi som chodila aj tam. Hodnoty neviem, dokonca ani meranie malej mi nerobili teraz - niet v nemocke dr. čo by robili sono a dokonca aj poradňu pre rizikové tehu a tak tam čakáme cca od 8 do 13h minimálne - a to je vraj starostlivosť o tehu.
Ani váhu ani dĺžku malej neviem, len mi povedali, že je v poriadku a bude menšia ako malý. Som zvedavá aká bude teraz v piatok poradňa - už chodím každý týždeň.

Priberanie - ja už dlhšiu dobu stojím na váhe - za celé toto tehu som pribrala 7kg - pri prvom som na konci mala na sebe 20 😎

Do nemocky som viac menej nachystaná - už to len skontrolovať a niečo prihodiť.

Dnes večer bol Matejko zlatý - doniesol malej sestričke púpavku - maminka odlož to pre sestričku keď sa narodí 😀

lucy56
11. aug 2011

@jana86 ja tiez neznasam zehlenie, uz mam dve varky oprate a neozehlene, len sa mi to tam kopi
a natieram sa tiez len tak sem tam po sprche kazdy druhy den, ja som mala krem na strie od dermakolu, podla mna je ok a uz mi dosiel a pouzivam klasicky detsky aviril olejcek, ten milujem od mala a robi hebku pokozku, zatial som si strie nenasla, ale zas niekto hovori ze sa spravia aj tesne pred porodom, tak uvidim, mamina nemala po dvoch detoch, mame mastnejsiu pokozku obe tak hadam aj genetika co to pomoze

nikolka4
11. aug 2011

Dobré ráno baby čo ešte spíte?no ja už mam konečne noci ok už spinkám ako človek,síce sa ešte zobudím,ale už to nie je ako doteraz. 🙂 Včera som prala dnes sa chystám žehliť a ešte prať,už sa to kráti tak nech to mám už nachystané,aj postieľku už hadam zložím,idem kuk tie hniezda objednať,neviemm sa stále rozhodnúť,ale už to nemožem odkladať,a na kočík si mysím,že mám ešte čas 😉 .Na kozmetiku som stavila Niveu dufam,že malému bude vyhovať.príjemný den a tehulkovanie 🙂 🙂 🙂