Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
dobre rano babule 🙂 tak tu sa zehli a perie 😵 ja som si vcera konecne kupila tu sadu do postielky a hned som ju oprala aj plienky,fusaky,zavinovacky a neake vecicky....takze dnes budem zehlit a vycackam postielku 😵 no a vy sa uz balite do nemocky???ja este nie,uvidime ako sme na tom po poradni,co mam za dva tyzdne a zbalim sa hadam aj ja 🙂 no moj "podvozok" je v hroznom stave stale to mam napuchnute na tej kosti,vcera az tak ze muz ma hnal na pohotovost,zeby ma tak maly tlacil hlavickou???mate to aj vy???? 😕
@nikolka4 som rada,ze aspon kto si tu je 🙂 ja som si tiez konecne vcera vybrala sadu do postielky,tak si to uz tiez zacinam chystat a kozmetiku som tiez zvolila niveu,podla mna skvela znacka 😉 ale olejcek mam cisto prirodny mandlovy,pouzivame ho aj my a je vhodny aj pre novorodencou a je fakt super...
@nikolka4
@lucy56 no ja ked som bola asi 2 tyzdne do zadu o dr.kvoli krvi,tak mi povedal,ze maly nalieha ale vtedy som to este nemala opuchnute a teraz je to hruza,snad sa az tak moc neponahla....aj by som sla k dr.ale mame to vsetko naplanovane aby som do nemocky stale nebehala...hadam to este pocka 😒 no tu bolest ked babo tlaci na mechur poznam,vie to veru riadne zaboliet ked rucickou zacne stuchat 😒 🙂
dobre ranko,tak ja uz zase periem ale uz iba 2 varky a budem mat vsetko.poobede by mala prist ku mne sestra-krstna,tak dufam,ze mi pomoze aspon trochu s tym zehlenim 🙂 idem sa asi prejst do mesta na nejake nakupiky,vyzera byt teplo vonku tak treba to vyuzit.kozmetiku asi tiez budem pouzivat Niveu,myslim,ze teraz maju aj nejake zlavy v tescu na vyrobky od Nivei tak mozno skocim pozriet. pekny den 🙂
poradte mi kaslem ,soplim, v hrdle ma skriabe..mam si len v lekarni nieco kupit alebo ist k doktorke.Ja len ci sa nejaky ten bacil nedostane k mimi.Doteraz som spala,aspon ze mam super dieta..nechala ma spat a citila som ako ma hladka po lici 🙂
@jana0706 som pozerala ten krem, len aby som nezabudla, ked uz dodojcim 🙂 ...tie separacne plienky som nasla len nahodou na nete, presne aj mna to napadlo, ze to bude mozno ako pampers, ktovie ake je zlozenie..mozno bude maly citlivy lebo ja aj manzel mame precitlivene pokozky a jednorazove plienky mu budu vadit...ja nekupujem moderne blbosti, som verna starej klasike, cize co najviac natural...ked sa narodi tak sa podla potreby dokupy 🙂 ...kazde dietako je ine
@nelustek ked som byvala chora, uz ani nepamatam ako davno, tak toto mne pomohlo, predavaju v beznej lekarni http://www.prirodna-lekaren.sk/Skorocelovy-siru...
ahojte.....tak uz som doma z poradne.....oddnes som na materskej!!!!!!!!! som asi prva spomedzi vas!!!!!! najde sa tu este niektora?....vsetko je u nas v pohode, len mam malo zeleza a 5.9.idem na prietoky!!!!!!
@nelynka18 aj ja si chcem dnes nakupit konecne kozmetiku pre malu.....neviem sa rozhodnut ci niveu alebo sebamed....a prosim ta ako sa vola ten mandlovy olejcek co spominas? dakujem!!!
a zoznam veci do nemocnice najdem asi na nete, vsak?
@bv_alexandra jéééj, to je super, to je naozaj peknučký darček 🙂
Baby, inak okrem lekárky pre maličkú si teraz pozerám aj poisťovňu, ktorá to má lepšie a tak...ako ste na tom? Ja som zatiaľ rozhodnutá pre Dôveru, ale ešte zisťujem aj iné....
Inak včera som cestovala autom Tn - Ba a hoci to bola hoďka a niečo, tak som už mala poriadne dosť...vidím to tak, že už ostaneme len tu a nikam už nebudeme cestovať...
@zuzanazuzana aj ja mam malo zeleza tak mi predpisala tabletky, ale je mi z nich blbo tak premyslam ako to nahradit nejako prirodne... a na prietoky ani netusim kedy pojdem lebo mne dr nic take ani len nespominala🙂 Preco si uz tak skoro na materskej?
@misickab3 prosim ta kedy treba uz zhanat pediatra? to uz takto velmi v predstihu?
@zuzanazuzana ja nastupujem v pondelok na MD. Ale uz som doma 3tyzden 😉 2tyzdne celozavodnej a tento tyzden som doma s malou na OCR.Ale aj tak som akasi chorlava 😒
@katuska_za ahoj, pozerám, že aj ty berieš lieky na doplnenie železa...mne z nich našťastie nie je nejako zle, ale aj tak sa snažím aj o prirodzený prísun železa....tak ak môžem poradiť- snáď to máš rada, ale cviklová šťava alebo cviklový šalát
( len uvaríš cviklu v šupke, očistíš, nastrúhaš si na jemno, pridáš kukuricu alebo hrášok a potom podľa chuti trochu chrenu, tatárku alebo ja dávam aj biely jogurt....neviem, či ti to bude chutiť, ale ja to milujem)
no a samozrejme všetko lesné červené ovocie- najviac asi čučoriedky a brusnice... 🙂 sú aj brusnicové sirupy, ktoré sa dajú kúpiť v lekárni, ale tie aj dosť stoja....
@katuska_za ja som mala zo zaciatku tiez malo zeleza,predpisal mi tabletky,ale nebrala som ich.Tiez som sa snazila to nahradit nejak prirodne.
Teraz chodime do Strezenic na vodu zo studne (prirodna) a ta obsahuje kopu zeleza.. myslis ze ju mozem pit?
@bv_alexandra krásny prebaľovací pultík 😉
@zuzanazuzana supeeer takže od dnes si to ideš užívať na MD 😵 😵 😵
Baby aké plienky idete kúpiť do pôrodnice? myslím WEW BORN ale neviem kilá či 2-5kg alebo 3-6? a aké veľké balenie?
@katuska_za vieš čo, ani neviem presne dokedy to treba- ale toľko viem, že už pred narodením bábätka by si mala mať dohodnutú lekárku, pretože v pôrodnici sa ťa na to budú pýtať, viac menej ťa asi ani nepustia domov bez toho, aby nebolo jasné, akú doktorku bude mať maličké- lebo potom v priebehu dvoch dní tá lekárka príde za vami domov skontrolovať stav a prebrať všetko okolo karty a tak....tak je to aspoň tu v Tn 🙂
@katuska_za ....vidis, aj mne predpisal zelezo, ale zabudla som si v lekarni vybrat.....mne predpisal sorbifer durulex....a hned ma upozornil, ze mi to moze robit zle na zaludok a mozem mat problemy so stolicou....tak som zvedava ako to na mna bude posobit.
a na matersku som sa dala vypisat uz 8 tyzdnov pred porodom.....tak mi to vyslo na dnesny datum
@katuska_za ale pokiaľ správne viem, tak poisťovňu stačí vybaviť do 60 dní po narodení dieťatka, dovtedy všetko hradí poisťovňa mamičky....a dokonca Dôvera ma tak, že ak sa dohodneš, tak ti príde poisťovák bábo poistiť aj domov, aby si ešte v tých prvých týždňoch nemusela behať po pobočkách atď. 🙂
@nelustek tak mamicky, co maju male deticky ako ty obdivujem, pri nich sa neda vobec odpocivat.......aj ked mne dava zabrat ten moj pubertak....a hlavne teraz cez prazdniny.....ja uz nevladzem....asi som zlenivela....ved ja som doma na PN od 2.2......potom som mala mesiac a pol dovolenku a teraz som bola este tyzden na PN, aby mi to nejako vydrzalo do materskej!!!
@zuzanazuzana aj ja uzivam zelezo-aktiferrin, ob den 1tbl....ale nemam z neho ziadne problemy

@lucy56 ahoj ani ja som doteraz nemala a včera som sa kuk a na lavom boku,ale nie je to až také strašne,pri malej som nemala ☹ .A to žehlenie no nezavidím aj ja som sa doopala v sobotu nech toho nemam ozaj veľa a dnes zo včerajšku a dnes daľšia práčka mi už ide.