icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

marikac
11. aug 2011

@kenya83 ja som kupila 1-newborn pampers premium care,tie biele

zuzanazuzana
11. aug 2011

@kenya83 akurat som tu spominala, ze v podstate ja uz som doma 6,5 mesiaca......ale snazim sa byt stale v pohybe....som od zaciatku na rizikovom a ani by som nemohla chodit do prace, lebo som opatrovatelka a mala som chlapca na voziku, ktory bol ochrnuty na pravu stranu, takze to by som ho vobec nezvladla nosit atd atd atd

marikac
11. aug 2011

@lucy56 ja to ozaj flakam, ja som jedine oprala sadu do postielky-dodrzala som navod...i tak mi o stupen vybledla 😠 nic ine som neprala....a poviem ti,ze skoro sa ani nechystam...ale ked tak citam,ze holky uz zacali....mala by som sa donutit...aspon o mesiac to oprat

zuzanazuzana
11. aug 2011

@marikac tak super....dufam, ze ani ja nebudem mat....nechce sa mi zapasit este aj so zapchou
mna uz tyzden tak pali zaha, ze mi to neda vobec spat!!!!!

nelustek
11. aug 2011

@zuzanazuzana vies co? musim povedat ze moja mala,aj ked ma naozaj niekedy serinka 😉 tak je velmi dobra.Teraz ma nechala spat do 10:00 a codila ma hladit po lici 😀
Ale poviem ze nervak je z nej niekedy riadny a ked jej nieco nakazem tak povie ze si to musi premysliet.. to len aby nemusela hned.Kde na to tie deti chodia??? 🙂

katuska_za
11. aug 2011

@misickab3 juj cviklu prave moc nemusim... ale aj spenat obsahuje zelezo myslim a pecienky kuracie a podobne... a taktiez na liptove je pramen zelezitej vody ako spomina aj @nelustek tak snad ju pit mozeme 🙂 pediatra este netusim koho ale tiez uz pozeram... v ZA chvalia Milanovu Ivetu tak sa pojdem spytat asi k nej a poistovna ufffff nad tym som nepremyslala este vobec... zatim zhanam vsetko do porodnice a okrem papuc uz mam snad vsetko 🙂 vcera sme skladali postielku, dosiel nam kocik pred tyzdnom takze stale cosi ale to vsetky dobre poznate... a hlavne to pranie veci a plienok juuuuuj zabera strasne moc casu 🙂

marikac
11. aug 2011

@zuzanazuzana to ma mrzi, ja palenie zahy nepoznam.....teda zatial ozaj, nikdy v zivote ma nepalila 😵 asi malinka nebude mat vlasky, ako sa hovori....

jana0706
11. aug 2011

@zuzanazuzana super ze uz si na materskej, mne zacina buduci piatok, tiez 8 tyzdnov pred porodom 🙂
inak s tym zelezom si precitaj dobre pribalovy letak, ja mam nejake ine predpisane (nastastie mi z neho nie je zle ani nic take, ale neberiem ho poctivo kazdy den, skor tak kazdy druhy, aj lekar povedal ze nemusim uplne kazdy den)...ale v tom pribalovom letaku pisu ze co vsetko zabranuje vstrebavaniu zeleza - napriklad mlieko, cierny caj, kava atd...lebo ja som to najprv chcela jest za ranajkami ale kedze mam skoro vzdy aj mlieko tak to teraz jem po obede...

katuska_za
11. aug 2011

@zuzanazuzana mna pali zaha len ked pijem vecer ovocne caje :( tak uz som ich uplne vylucila a je to lepsie... ale zapchu mavam strasnu a neviem co stym robit :( fnuk

marikac
11. aug 2011

@katuska_za skus si dat susene slivky 😉

jana0706
11. aug 2011

@katuska_za @zuzanazuzana mna uz minimalne dva tyzdne trapi ta zaha tak strasne ze sa casto v noci na to budim, je to hrozne, aj som sa bola dnes v lekarni pytat ze co by mi mohlo pomoct a oni mi stale len tie Tums tabletky ponukaju... mam ich doma, v noci ked je najhorsie tak si dam, trosku pomozu ale nie je to bohvieco...gynekolog mi zase povedal ze si mam kupit Rennie, raz za cas si dam aj to ale nemam pocit ze by to v tehotenstve bolo bohvieco, nechapem ze to prave u Dr. propaguju...

jana0706
11. aug 2011

inak citala som ze by na tu zahu malo pomoct ked clovek po jedle vypije par duskov fenikloveho caju, tak som si ho kupila a uz sa mi luhuje aby som ho po obede mohla vypit 🙂

katuska_za
11. aug 2011

@marikac dakujem vyskusam
@jana0706 skus este pochrumat natural mandle take aj tie v hnedej supke nesolene neprazene.. to mi zabralo... ale potom som zistila ze to mam z tych cajov tak som ich vysadila a je vsetko ok 🙂

zuzanazuzana
11. aug 2011

@nelustek tak mas naozaj podarenu dcerku....uz ma 3 roky, je rozumna......ja to porovnavam s neterkou, ta mala v maji 2 roky, ale je strasne aktivna a urcite by teraz nedala spat....ked davam na nu pozor, tak za tie dve hodiny ma total vystavi.....volam ju forrest gump, lebo nevie ani kracat, stale niekam uteka!!!!

zuzanazuzana
11. aug 2011

@jana0706 ja na palenie zahy pouzivam gastrogenal, ale moc to nepomaha......a ani neviem odsledovat, ze z coho konkretne ma pali....ale hadam po porode nam to vsetkym prejde, lebo fakt je to neprijemne a hlavne v noci, ked to nedava spat, ze?......a vyskusam aj to zelezo, tak uvidim ci to bude mat nejake vedlajsie ucinky....
a chcem sa spytat ci vas picha v pravom boku pod rebrami....ja ked nieco dlhsie robim, tak ma to zacne tak pichat, ze s placom si musim vzdy lahnut kym to neprejde

nelustek
11. aug 2011

@zuzanazuzana Nelka je velmi rozumna,niekedy az kukam 🙂 povedala som ze ak by mali byt vsetky nase deti take tak aj 5 by som ich brala 😀
Najviac neposlucha pri jedeni tomu moc neda a to ma vie naozaj vytocit a pri obliekani,ked sa jej nechce ist von a ja musim do obchodu ,alebo nieco vybavit.

zuzanazuzana
11. aug 2011

@marikac no som zvedava.....syn bol vlasaty, ale to si nepamatam ci ma palila zaha.....tak budem robit hned copiky!!!!!

kenya83
11. aug 2011

@marikac aj ja som tie pozerala a tiež mi ich odporučila kamoška, že bola s nimi spokojná 😉 to je to balenie 78ks?

marikac
11. aug 2011

@kenya83 to co mam doma, tak áno, ale videla som uz aj mensie balenie,...ale cenovo sa to neoplati...neviem ako je to u vas, ale u nas do nemocky treba doniest 40 ks pampersiek...to je hned pol balenia v čudu

zuzanazuzana
11. aug 2011

@nelustek v podstate aj moj syn bol dobry do 6.rokov....este mi aj slubil, ze ked bude velky, bude robit v banke a kupi mi auto a dom....hihi.....no a teraz mi vsetko vracia aj s urokami v tom , ze neposlucha!!!!!!....naozaj je svata pravda, ze male deti male starosti, velke deti velke starosti!!!!!!

nelustek
11. aug 2011

@zuzanazuzana Ja si tiez myslim ze jej to posluchanie dlho nevydrzi..nastupi do skoly najde si nejakych skvelich kamaratov a bude po posluchani. Ale jasne ze by som bola najradsej keby posluchala naveky 😀 uvidime aka bude ked bude v puberte,som strasne zvedava

kenya83
11. aug 2011

@marikac u nás som zatiaľ videla len to 78ks balenie premium care cca 12 eur a potom je ešte aj klasické pampers new born 43ks menšie balenie za 7 uer 🙂

marikac
11. aug 2011

@kenya83 ja som ich kupila v akcii DM market s kuponom od pampers, vysli ma vtedy na nejakych 9eur

jana0706
11. aug 2011

@kenya83 mamicky sa aj podla toho rozhoduju ze ci kupit aj tie najmensie pampersky ze ake velke mimi ocakavaju...ja si myslim ze budeme mat male babo a preto kupim aj tie c.1, ale len to mensie balenie (ibaze ak potrebujes aj do porodnice tak by som kupila asi to vacsie)...a to vacsie balenie si kupim uz to c.2, ved prinajhorsom nas chvilu pockaju kym dorastieme...

nelynka18
11. aug 2011

@nelustek
@viviem dik baby,mozno ze aj zajdem....uvidim co a ako....inak som aj ja chora kasel a som zachripnuta idem do lekarne na probiotika.ked pojdes k dr.,tak ti aj tak nic ine nepredpiste ked si tehotna....ci? 😉
@zuzanazuzana tak ty uz na materskej,ja az 20 no co uz sak som aj tak doma 🙂 no ja som s niveou mala len pozitivne skusenosti a ten olejcek mam z tejto stranky http://biocare.sk/eshop/produkt/mandlovy-olej mam mandlovy,kokosovy a konopny a su super vyuzijes na vsetko a pre vsetkych 🙂 no ja mam zoznam od mojho gyndosa,on sidli v nemocke a ten zozonam ma vyveseny u neho v cakarni,tvoj ho nema?
@misickab3 ja mam unioun aj risko a dam aj dominika k nim.....hi no veru uz ziadne cestovanie 😉

nelustek
11. aug 2011

Nasa Nelka ma hrozne rada kone,zacali sme s nou chodit nech sa vozi ked tak chce.A ju to zatial velmi bavi..no a vcera mi muz povedal ze ked bude vacsia a bude mat k tomu vstah tak by jej kona kupil.Skoro som padla na zadok 😀

bettyx
11. aug 2011

ahoj! tak jsem dorazila domů 🙂 ..
Dnes je navíc neskutečný den! ráno tady byla taková zima, že jsem musela zapnout topení... pak mi všechno padalo z ruky a nakonec -doufáme, že někde kapala voda- nebyla v bojleru teplá voda a musela jsem se vykoupat ve studený -kdybych šla k zubaři, tak se na koupel vybodnu, ale takhle to nešlo..
No a poradna?? hehe 😀 .. nevím jak je to možný, ale miminko máme hlavičkou dolů!!!! to je jako zázrak! to bude tím, že jsem si dnešní smůlu vybrala během první hodiny po probuzení..
JO! a o ještě než jsem vlezla do vany, tak bylo nutný zlikvidovat obřího pavouka nad ní!! určitě by cítil můj strach z něj a schválně by se šel přidat do "lázně"...
No a zítra frčim na masáž!!!!! 😀 😎 .. už se těšim!

natalii6
11. aug 2011

caute pozeram ako puk odkedy ma nasa tema novy nazov? hmm
@nelynka18 prosim ta co beries na chorobu lebo ja som uz na nervy z toho ako mi tecie z nosa ☹ 😠 ja beriem kvapky z morskou solou a dnes som si kupola masticku na nos lebo uz ho mam taky vystipany az a este som si kupila bilinkovy caj na prechladnutie a uz ma zainaju boliet aj oci z tych soplov nechapem kde sa tolke beru 😠 ja som bola aj u lekarky lebo ju mam blizko ale dala mi len bioparox .

nelynka18
11. aug 2011

@natalii6 nooo este,ze pises to som si nevsimla 😅 no veru odkedy?? ja pozivam tieto homeo.....tu mas stranku a vyber si co potrebujes inak asi v kazdej lekarni su dostupne http://www.boiron.sk/lieky.htm#diagnoza1

andy.v
11. aug 2011

čaute, dávam ďalšiu otázku do debaty 🙂 ako by mala byť vystrojená postieľka?
Ja som od takých starostí ako je nákup kočíka, postieľky monitoru dychu a pod. oslobodená, všetko mi podarovala švagriná. Aj keď to trochu ľutujem, pretože som prišla asi o veľkú radosť z nakupovania týchto vecí. Preto ani neviem, čo dať do takej detskej postieľky a keďže švagriná mala malého v máji, nie všetky rady sú adekvátne októbrovému bábätku