Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@natalii6 Ahojcek, no, to tak byva, ze deti lahko chytia chorobu od rodica alebo surodenca. ☹ Tak drzim palce, aby sa cim skor vyliecil. 😉 My sme boli vcera na nakupe a kupili sme uz detsky prasok - Batole a pomaly sa chystam uz aj ja zacat prat. Ty si aky ides kupit? Dnes mame na plane ist so svargrinou a neterkou na Grand Prix, tie medzinarodne konske preteky a kvalifikacia na OH 🙂 Cakame na nich, kym pridu..Kocik bude v takej bledo hnedej farbe, v kobinacii, s takou svetlejsou, aby to bolo aj pre chlapca aj pre dievca🙂 Ved potom ho pofotim a mozes kuk v albume. Ty si nedas nejake fotky z dovky? To aj moj sa niekedy tak hybe, a hlavne natlaca neviem ci s ritkou alebo zadockom, ze mam pocit, ze sa prevrta von a ked buchne do rebra, no to je radost 😀 A zajtra co mate v plane robkat?
@renatkas to aj ja som tak čítala, že vtedy sa mení termín, alebo podľa prvých pohybov či ako.. no neviem, tak budeme čakať na termín, uvidíme ako sa bude chcieť malému von 🙂 Hoci keby sa narodil niekedy v 38tt, tak by mi to nevadilo, ale zase, hlavne nech je v poriadku, už sa ho nejako dočkáme 🙂 A koľko vážil Lukáško keď sa narodil? 🙂 Mne všetci v rodine vravia, že vôbec nemám 56 kupovať, že to mu bude malé... tak ma strašia 😅
caute nedalo mi sme nenapisat lebo sa musim podelit o hroznu vec co sa mi pred chvilou stala ☹ 😢 ja zehlim a maly sa hral a zrazu odisiel z izby a po chvile mi to nedalo a isla som ho pozriet a on sa hral v kupelke tak som ho odtial vypoklonkovala a preistotu som tu kupelku zamkla a hovorim mu ze pod pustim ti rozpravku a ako tak idem v sekunde som si povedala ze dufam ze ma nezavrie(mame pokazenu klucku na detskej)a vtom okamihu mi zabuchol dvere ja panika zacala som plakat za par sekund som rozhadzala celu izbu co som hladala nieco cim si otvorim tie dvere ale samozrejme ze nic som nenasla 😠 potom ma chytila dalsia panika ze vo vedlajsej izbe zapnuta zehlicka tak som stale nanho kricala on plakal ja plakala predstavovala som si ten najhorsi scenar 😢 keby som mala aspon telefon ale ani to 😠 tak jedine stastie bolo ze mame na dverach sklo tak som zobrala taky maly trezor co mam a modlila sa aby to sklo nepadlo na maleho lebo som netusila kde je tak sa mi to podarilo rozbit ale dalsi problem ako otvorit tie dvere nastastie blizko dveri mame skrinku z naradim tak som si stupila na hojdacieho konika a horko tazko dociahla na tu skrinku nastastie naradie mame v hornom sufliku tak som nahmatala kombinacky a otvorila dvere a utekala za malym chudacik moj nasla som ho v kuchyni plakal ja plakala ale vsetko dopadlo dobre ale tu hrozu co som zazila to neprajem nikomu ☹ keby som nebola tehotna dam si frtana ach ach pri myslienke ze sa mohlo nieco stat mi je zle ☹ zajtra idem okamzite kupit novu klucku
@natalii6 joj no to ti verím, ako si sa bála ☹ ešte že dopadlo všetko dobre, a že je Davidko a aj ty v poriadku.. a čože ste mali s kľučkou, že nešli dvere otvoriť? Ja som sa tak vymkla v izbe, ale preto, že sa mi zalomil jazýček, tak som v zime liezla cez okno bosá, akurát nám zatepľovali bytovku, tak po lešení som šla zliezť ale nevšimla som si že rebrík nie je až po zem a spadla som na riť na kopu kameňov - ešte že bývame len na zvýšenom prízemí, nie niekde inde, to neviem ako by dopadlo 😅
@wera.g ja som mala prvé pohyby už v 18. týždni a nikto mi taktiež termín nemenil. Teraz som v 33. týždni a malá je už otočená hlavičkou dole, tak som spokojná 🙂
@lolko_lenka ja som tiež mala pohyby už v 18tt 🙂 no super, tak to verím, že si spokojná 🙂 mne sa malý zvrtol tento týždeň hlavičkou hore, dúfam, že ma počúvne a sa zase rýchlo prekotúľne hlavinkou dole 😅
@wera.g myslím, že v mojom malom napnutom bruchu už veľa miesta na pretočenie nemá, tak sa na to trošku spolieham 🙂
@jana0706 mne to povedal aj gynekolog aj pôrodník, ja som si myslela, že malá je priečne, kopance cítim totižto všade, ale vraj to už môžu byť aj ručičky a má v nich už väčšiu silu, tak preto to tak cítim 🙂
@jana0706 noo ja si teda aspoň myslím - doteraz ma kopal do rebier, a pod prsiami, ale už ma kope úplne dole, a hore som nahmatala akoby hlavičku, také ako tenisovú loptičku, keď sa vyvalil 🙂 teda preto si myslím, že sa mi zase prevalil 😕 ale v pondelok idem k doktorke, tak by bolo super, keby mi povedala, že je malý dole hlavinkou, mooc by ma potešila 🙂
Budem ti držať palce, aby ti doktor tvoje pocity potvrdil 🙂
Ozaj, čo ste boli už v 32tt na kontrole, brali vám krv? Mne majú, mám prísť nalačno, ale netuším prečo? - či bežná kontrola?
@lolko_lenka kam by sa už točil, už mu je určite takto pohodlne, neboj, zostane tak ako je 🙂
@wera.g bude to dievčatko 🙂 a tiež dúfam, že tak už zostane 🙂
ja idem na krv až ked budem v 35.týždni a neviem či to nebude kvôli nejakým stretptokokom, také niečo mi vravela kamoška. To bude vlastne poslednýkrát čo pôjdem k svojmu gynekologovi, potom už budem chodiť do nemocnice k dr.
ahojte. tak môj krpec sa v poslednej dobe dosť často otáča. viem to podľa kopancov. keď kope veľmi slabúčko, pod bruškom, tak je otočený hlavičkou hore. ja som chytila trošku paniku minulý týždeň, keď sa to stalo 1. krát, tak som bola pre istotu u dokiho, ale všetko bolo ok. takže žienky hlavne pohodu a kľud 🙂
@lolko_lenka joj prepáč, prepáč, nevšimla som si, že dievčatko 😅 mňa objednala doktorka už teraz na 18teho, ale keďže mám aj problémy, tak k nej bežím hneď v pondelok - snáď to vybaví všetko naraz a nemusím tam znovu ísť vo štvrtok 😅
a už si si aj vybrala nemocnicu? a budeš si zazmluvňovať?
Práve ma malý začal kopkať v strede brucha, cca 4-5cm nad pupkom, to už netuším kde môže byť 😅
@natalii6 dufam, ze sa znamemu podari mi ten porod u neho vybavit, mam sa mu ozvat, ked budem v 34tt a odvtedy by som uz mala chodit k nemu. A rodila u neho aj kamoska a bola velmi spokojna, tak dufam, ze budem aj ja 🙂 a ty kam chces ist rodit?
@wera.g ahoj bolo to hrozne najme predstava ze vedla v izbe mam zapnutu zehlicku 😠 som sa snazila vykopnut aj dvere ale neislo to 😠 ..ten srobik co drzi klucku uz nejak nesluzi tak vypadava a klucka nedrzi a ta dlhsia cast bola akurat z jeho strany..no tak to si mala stastie ze si letela len z prizemia ja som si uz predstavovala ako padas z vysky ☹ nech dava clovek pozor ako chce staci sekunda a je zle...a co sa tyka tej krvi tak ja som nemusela byt nalacno a robili mi aj vyter a beznu kontrolu 😉
@zuzinka_26 tak dufam ze sa ti ho podari vybavit..ja budem v Ruzinove kedze byvam blizko a hlavne koli muzovi nech sa netrepe z malym daleko 😉 ..a kolko ak by ta zobral bude od teba pytat?
@natalii6 joj no to aj u mamy tak vypadávalo, ale dalo sa to otvoriť šróbovákom, prípadne príborovým nožíkom.. ale fakt s tou žehličkou to nie je žiadna sranda 😕 no, našťastie sa nič nestalo, vymeníš kľučku (už asi aj sklo v dverách) a bude to ok .. Noo len z prízemia, ale to máme tak vyvýšene, cca 3 metre nad zemou, teda aj tak nič moc - nooo, mala som riadnu akčnú scénu vtedy 😀
@elannor ale to neva,ze polska vyroba,velakrat sa ti pokazi vec aj inej vyroby 🙂 nie ja som chcela povodne bexu ale mne sa viacej paci teleskopicka rukovät,tak som si kupila austin coletto 4,mam ho aj v albume 🙂 ale viem,ze bexa je fajn a je skoror taky isty ako si si vybrala ty....
@natalii6 no ja som tiez rada,ze mi uz je ok 😉 tak si si narobila robotu,to poznam mne sa tro tiez stava 🙂 ten caj sa vola ostruzina malinova a ja som ho objednala odtielto http://biocare.sk/eshop/produkt/ostruzina-malinova
no to co sa ti prihodilo poznam.....mna maly vyvrel na balkone jedine stastie bolo,ze som mala otvorenu ventilacku,tak som mu kazala vsetky veci z parapety odlozit a ja som cez ventilacku vopchala ruku a otvorila vedlajsie okno,tak ale my sme nezpanikarili.....keby si ano ty nezacala plakat,tak by neplakal ani maly....viem,ze si sa zlakla chapem ta ale nabudece kvoli malemu nepanikar a komunikuj s nim akoby nic 🙂 asi sa mi to lahko hovori ze?ale tak to len taka mala rada 😉
@elannor ja uz sice kocik mam, ale ked sme ho kupovali, tak som chcela vacsiu vanicku. Tie nove kociky su ffakt miniaturne ako pre babiky. Bala som sa aby mala spolu s fusakom a dekou nevyrastla skorej ako bude treba. My mame bolder4 a ten ma dost velku vanu. Ten co si tam dala tiez vyzera taky vacsi. 🙂
@natalii6 No teda ja by som sa asi zbláznila tiež! Našťastie my máme dvere na detskej posúvné, tak sa malá nikdy nezabuchla a teraz už má 8. A také máme aj na kuchyni. Ale nám nejako blbne bezpečnostná kľučka na vchodových dverách, musím niekoho zavolať kvôli tomu. Veru raz dva tri je zle, ale hlavne, že ste obaja OK aj žehlička to prežila!!! 🙂 🙂 🙂
dobre ranko dievcata 😉 dnesna noc nic moc stale som mala pred ocami ten horor co som prezila a dotoho ma otravoval komar 😠 no len nech ho ja najdem vystrojim mu hned pohreb 😀
@jana0706 dakujem za nazov toho caju pojdem si ho kupit len dufam ze nie zbytocne kedze netusim ci budem rodit normalne ci cisarskym
@jana0706 aha a ja ze sa niektora znas rozhodla pre novy nazov 😀 😀
@zuzaxa dobre ranko dievcata 😉 dnesna noc nic moc stale som mala pred ocami ten horor co som prezila a dotoho ma otravoval komar 😠 no len nech ho ja najdem vystrojim mu hned pohreb 😀
@jana0706 dakujem za nazov toho caju pojdem si ho kupit len dufam ze nie zbytocne kedze netusim ci budem rodit normalne ci cisarskym
@jana0706 aha a ja ze sa niektora znas rozhodla pre novy nazov 😀 😀
@zuzaxa @misic baby dik aj ja som stastna ze sa nestalo nic hrozne a hlavne ze je maly ok
@nelynka18 dakujem za ten link skusim pozriet v cajovni..a koklo x sa denne pije?a ta panika vznikla koli tej zapnutej zehlice inaksie by som nebola az taka nanervy,to mam aspon ponaucenie ☹
@wera.g ako keby sa to stalo z opacnej strany tak si lahko poradim ale v detskej izbe nebolo nic cim by som si poradila pilnik co som nasla sa mi zlomil 😠 dufam ze sa uz nikdy take nic nezopakuje..neviem co by som robila ja kedze byvam na 2poschodi a este sa bojim vysok ale 3m by som hadam zvladla aj ked na boso to muselo byt akcne 😀
@verinka100 nastastie to u maleho nema nejaky vazny priebeh len mu odsvam sopliky a sirup od kaslu 😉 teraz si neviem spomenut na nazov toho prasku ale moze byt ze sa volal batole..vcera sme tu na chvilu mali krsneho nasho maleho a doniesol mi 2 skatule detskych veci (nieco som im pozicala aj ja) tak som zvedava kde to vsetko ulozim 😀 ..jej na tie dostihy som aj ja chcela ist mozno pojdeme dneska ak to vlastne dneska este bude pozriem na nete koniky ja mam rada 😉 co sa tyka tych fotiek to robi moj muz mna to dako nelaka ale pozriem nejake a dam sem 😉 dnes to vyzera ze bude pod mrakom ale este je len rano tak uvidim a dala som prat a este chcem zehlit lebo vcera som to nedokoncila a konecne doupratovat tu kupelku aj ked je to na figu kedze este stale nemame teplu vodu a musim si zohrievat vodu..prajem pekny den

@renatkas vidíš a mne nemenili TP ani v 12tt, hoci aj vtedy bol malý min.o týždeň väčší 😅 no neviem teda, tak ak sa narodí v termíne, bude náš Tobiasko riadny valibuk 🙂) len aby mu všetky tie vecičky veľkosti 56 boli ešte dobré 😅 😀