Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@amisa tak ja to mam isto hormonalne.....ked teraz vobec neboli....ja som sama od seba vysadila lieky par dni pred otehotnenim.....ani som nevedela, ja som sa pripravovala na dalsie umele oplodnenie a asi to tak chcela priroda....ja mam od neurologicky aj papier, ze kebyze ma chyti zachvat, tak mam ist na pohotovost a zevraj mozem vsetky lieky od tramalu....najlepsie v infuzii
a tesi ma, ze aj tebe ustupili bolesti, lebo viem co to je za bolest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@zuzanazuzana ja mám doživotné problémy s chrbticou. Pri prvom tehu ma absolutne nič nebolelo. Zatiaľ ani teraz. Toto tehu je iné ako prvé - mávam závrate, žalúdok ako na vode, niekedy sa neviem dojesť a niekedy mi absolutne nič nechutí, ospalosť-pri prvom som bola ospalá ale to som chodievala do práce a nemohla si poobedie zdriemnuť, teraz poobedie spávam s Matejkom ako bábo 😀 , včera som prvý X vracala - zaskočilo ma z čoho - vysmážané kuracie mäso v cestíčku - už len ten pach no hrôza a dnes som ledva dala malému kuraciu šunku na chlebík 😝 doteraz mi to nevadilo. Dnes som ale nejakí ubolená - bruško a kríže - zobrala som malého na výstavu vláčikov a musela som ho držať na rukách aby v dave niečo videl ale stálo to za tú jeho radosť 🙂 inak zatiaľ nič.
@zuzul1310 zuzka drž sa, pred pár dňami som si to prešla - a naši chlapci sú asi rovnakí 😀pi veľa čajíku s medíkom a citrónom, vitamín C, odpočinok asi veľmi nehrozí, mne pomohlo, že manžel prišiel na víkend dom a ležala som poctivo.A teplotu som klop-klop nemala. Do nosa som si dávala Mar kvapky (morská voda) a na kašel (ja som mala chytené priedušky) skorocelový sirup. Držkaj sa!!!
@jani74 tak mat problemy s chrbticou nie je ziadna vyhra a este pri takom malinkom.....tak ja mam uz velkeho syna, ale ten ma neuveritelnu pubertu a chodi uz aj vecer von a ja nespim a bojim sa!!!!!! ja som na rizikovom, tak ja stale spim, lebo beriem utrogestan 3x2tbl na udrzanie tehotenstva.....aj mna obchadza nejaka viroza, vcera ma bolelo cele telo, soplim....nuz musime to nejako vydrzat, vsak?
@jani74 Diky pekne, máme rovnaké príznaky, rovnako staré deťúrence a ešte sme boli aj takmer naraz choré, no sranda 🙂 Dúfam že tá nádcha prejde čoskoro aj s hrdlom a tie nevoľnosti snáď odídu spolu s prvým trimestrom. Držím palce aby aj tebe nevoľnosti prešli, ja som ešte nevracala, ale dnes som už bola na WCku a nemala som od toho ďaleko, tak uvidíme ako budeme pokračovať. Mrzí ma to hlavne kvôli malému, rada by som si ho užila ešte čo najviac ako jedináčika. Hoci teraz už klopká bábätku, povedal že mu ukáže a požičia hračky a je strašne zlatučký.
Idem zaľahnúť lebo mi klipkajú oči.
Brú nôcku tehulky 😉
@zuzanazuzana držkaj sa a pekne oddychuj 😉 čaká nás ešte dlhá a krásna cesta, na konci ktorej bude krásny voňavučký batôžtek 😉
@jani74 dakujem, tebe prajem to iste.....vsetko sa da vydrzat, len aby sa babatko narodilo zdrave
Dobre ranko tehulky..ako tak citam skoro vsetkym Vam je nejak zle ☹ nastastie mne uz zle nebyva klop klop 😉 ale na zaciatku aj mne bolo casto na vracanie a v obchode som sa nemohla pozerat na vela druhov vyrobkov ale to uz nejako preslo tak len dufam ze uz bude len dobre,lebo pri prvom tehotenstve mi nebolo skoro nic okrem neskutocnych bolesti nohy 😒
zuzul1310 :to mas super ze sa ti ma kto postarat o maleho ja som na nasho maleho skoro sama kedze manzel je casto v praci ale nastastie moj maly sa vie zahrat aj sam ..uz sa neviem dockat kedy sa konecne oteply aby sme mohly chodit viac von lebo vidim ze uz mu je doma dlho..isla by som snim aj do materskeho centra ale kedze teraz zuri ta chripka tak sa bojim niekam ist
vsetkym co ste chore zelam skore uzdravenie a krasny den vsetkym 🙂
tak mne je kazdy den inak, kazdy den ma prekvapi nejaky novy priznak, vcera ma neskutocne boleli krize, co suvisi asi s tym ze mam opacne otocenu maternicu a babo sa roztahuje smerom ku krizom a uz som aj ja nachladnuta tak sa snazim papat vitaminy a caj, a migrenu som mala vcera jak slak,ale to koli tomu ze ma doki vystrasil rano ze nevidi babo...
Dobre rano baby.tak dnes prvy pocit nevolnosti nevracala som ale mala som co robit zo slinami a napinanim a to len zo vzduchu lebo som zyvala a moc som sa nadychla a vtedy ma naplo tak ze babay ak to mate bezne tak vam nezavidim a k tej vcerajsiej nerologicke tak nastastie moja teta robi v malackach a pozna tam niaku tak mi toi vybavuje u nej aspon niake pozitivum tak vam zelam pekny den.
no maminy mne je strasne len co sa rano zobudim tak bojujem aby som nevracala stale mam chut vracat len ma davy,a ked si umyvam zuby to je konec to je najhorsie a ked citim dym od cigarety a avivaz :( dufam,ze to nebude dlho trvat mate nieco ak ano porsdte prosiiiim :(
@lucy56 ahoj aj ked som bola v utorok u lekara tak mi tiez povedal ze nevidi babo a ja uz len na to najhorsie myslela ale potom nasiel ale len take rozmazane ale srdiecko bolo vidiet ale kolena sa mi tak rozklepali az az 😉 ale nebolo mi vtedy vsetko jedno ..povedal mi ze je to tym ze mam hrubsiu stenu tak preto to nebolo dobre vidiet 😉
@natalii6 Môj krpec sa sám nezahrá takmer vôbec, stále vyžaduje pozornosť napriek tomu že má pnú detskú hračiek od výmyslov sveta ale nevie sa pekne hrať. Zahrá sa keď sedí niekto pri ňom, proste potrebuje mať stále niekoho pri sebe, stále sa potrebuje s niekym rozprávať Priateľ chodí z roboty pred pol piatou, ale mama ne doma a bývajú v rovnakom bloku ako my, takže v tom mám obrovskú výhodu.
Do detského centra som s Dankom tiež chcela chodiť, ale má problémy so zníženou imunitou, nemal by chodiť do väčšieho kolektívu a najmä teraz keď je chrípka. Chodím s ním na detskú angličtinu sú tam spolu s Dankom tri deti a tie matky tých detí nechápem pretože napriek tomu že dieťa kašle ako tuberák ho tam v pohode prinesú, si neviem predstaviť väčší kolektív.
@zuzul1310 ahojky. No poznám to, lebo aj moja je v takom veku ako tvoj a je tiež hyperaktívna. A máš pravdu s tou pomocou rodičov, naši bývajú blízko ( niekedy je to nevýhoda 😒 ) ale keď treba pomôcť tak sú veľmi ochotní a bývame so svokrou takže ona je tiež veľká pomoc. Ja mám toho roku štátnice, čiže končím a pomaly začínam písať diplomovku a učiť sa takže sa normálne bojím ako to zvládnem. Dúfam že mi potom nebude zle a dostanem sa do druhého trimestra plná optimizmu a zdravia. 🙂
@bibi16 mne tak bolo pri prvej dcérke. Iba na napínalo hneď ráno len čo som otvorila oči a už som letela. A zuby boli katastrofa.... že vraj pomáha keď si pripravíš k posteli napr. piškóty a sladký čajík k posteli... a keď sa zobudiš tak hneď spapať....lenže ja som nestíhala ani to 😀
@zuzul1310 to su niektore mamicky take nezodpovedne ze im nevadi ze ich chore dieta nakazi aj druhych a pridu aj s takym dietatom do kolektivu a hlavne v tych skolkach je to hrozne mam kamosku ktora ma jednu skvolkarku a jednu 2r a ta skolkarka je casto doma kedze sa vzdy najde nejake dieta co je chorlave a nakazi inych...preto sa teraz v tejto chripkovej epidemii radsej vyhybame kolektivu ale aj ja by som uz isla niekde z malym tak cakam ako na spasenie kedy sa oteply 😉
ja som bola včera u doktora,podla poslednej MS je to 7 tt,podla ultrazvuku 6tt,mám ísť o 3 týždne tak uvidíme,zle mi našťastie nie je,len v jedno ráno som zvracala 2x,ináč vpohode,
Ahojteeeee!!!!
No kym som vas docitala. Ja mam dnes konecne jeden svely den. Inak mi je cele dni straaaaasne zle!!! Aj na vracanie a aj nie, mam hrcu v hrdle a ani nemozem jest ale mala by som lebo potom mi je zle ked nejem, no vyber si. Rano poctivo jem v posteli piskoty, neviem ci to az tak pomaha ale asi uz z casti zacalo, lebo dnes mi je lepsie. Ale inak cely den prelezim v obyvacke, mala sa musi chuda sama hrat a od tretej cakam na muza ako na spasenie🙂 Ja napr. vobec nemozem jogurty co som jedla fakt rada. A maso vseobecne nie, uffff, az sa jezim ked to pisem 🙂
No jo, hlavne nech to uz cim skor prejde, nech si tu v pohodke piseme. A nech sa krasne zaokruhlujeme🙂
Tak ja môžem ďakovať Bohu. Mne zle (musím si zaklopať) vôbec nebýva 🙂 Sem tam bolesti krížov , hlavy. Okrem toho ma bolia prsia a jedno ráno mi bolo na odpadnutie. Ale inak všetko zvládame v pohode 😵
@klajosa Wow obdivujem ťa ako pri maličkej zvládaš ešte aj vysokú. Ja som výšku spravila diaľkovo popri práci kým som ešte nemala Danielka a neviem si predstaviť zvládať stresy zo skúšok, nieto ešte z diplomovky a štátnice a starostlivosť o drobca. ak si zvládala školu doteraz popri malej tak ju zvládneš aj ďalej, neboj, dokončíš to a budeš promovať s veľkým bruškom 🙂
Tých 10 minút to je aj u nás rekord 🙂
@zuzanka.j Super fotka, vynikajúce že je všetko v poriadku. Ja tehu knižku dostanem až na konci marca ☹ alebo začiatkom apríla ☹ moja lekárka ju skôr nedáva. 😒
@natalii6 Aj kamošky majú drobcov v škôlke a to tiež tak že 3 týždne škôlka 3 týždne PN zápal priedušiek alebo zápal pľúc. Našťastie malého do škôlky dať nemusím a prakticky ani nemôžem do 4 rokov takže bude doma so mnou a drobčekom, keď bude mať 4 tak vyskúšame škôlku, snáď už bude mať odolnosť natoľko vyvinutú aby nebol stále chorý a aby ani bábo od neho každú chvíľu neochorelo

@zuzanazuzana no ja som brala tiez lieky od neurologicky, ale v rychlosti si na tie nazvy nespomeniem. Vzdy som si musela robit test ci niesom tehtona lebo sa v tehotenstve nemohli a ked som otehotnela tak nadomnou pokrcila plecami ,len lezat ,ladove obklady a maximalne paralen.Velmi mi pomohla slaba kava, co mi inak migrenu velmi zhrosovala, tak sme skonstatovali ze to asi ani nebola ta moja klasicka migrena z hormonov ale skor z toho ze sa mi menila poloha tela s bruskom a chrbtica krcna to horsie znasala. Nastastie boli omnoho omnoho slabsie ako predtim a ako kojim tak si mozem zaklopat staci mi jeden paralen len raz cas. Velmi sa to upravilo.
mne je zatial len veeeelmi jemne nevolno aj to ked sa naobed najem..alebo navecer..uplne jemnunko az sa bojim ci je vsetko vporiadku