Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 aha takze skor tlak nie krc, ok , netusim uz sa asi drobci pomaly chystaju a vsade tlacia, raz zo spodu raz zhora, akurat kamoska porodila vcera a tiez o dva tyzdne skor, a dlho uz mavala bolesti, mne by ani nevadilo keby bol skor o nieco maly aspon nebude velky a este s tou cukrovkou
@lucy56 no ved ani mne by nevadilo keby sa maly narodi uz za 4 tyzdne,cize v polke septembra 🙂 no zrovna vcera sme mali oslavu a bola tu skoro cela rodina a vsetci,ze sa mi za ten tyzden co ma nevideli strasne roztiahla panva....vsetci ma namotavaju,ze mam brusko nizko a siroku panvu a ze to isto bude skor ale ak mi dr.povie o tyzden,ze este nic ani len zmäknuty krcok,tak tu moju rodinu zahlusim 😀
@nelustek hm no coze sa ti porobilo 😕 snad som nieco na teba nepreniesla cez Pc 😉
Vela z vas tu pise, ze by sa nebranilo porodu skvor... a nemoze to vadit drobcovi? 😕 bude uz mat vsetko vyvinute? ja by som sa toho asi bala a nech sa radsej narodi ked ma aj ked uz traci na vsetky strany... Mna obcas tiez poriadne zaboli ale nieje to krc ani tlak skvor pichanie a dost ostre... asi tlaci niekde na vajecnik, alebo mechur, alebo neviem.... Este som si citala co pisete o sexe.. juj ako vam zavidim ze si to uzivate... mna to akosi boli a som z toho nestastna :( pretoze lekarka mi vzdy povie ze som ok a nevidi dvovod preco by sme s manzelom uz nemali.. a ja netusim ci to je psychika alebo co... nevieme si najist ani vhodnu polohu pri ktorej by to nebolelo a som nervozna ked nahodou sme v najlepsom a drobec zacne tlacit a kopat.. vtedy automaticky zmeraviem a bojim sa ci sme mu nemohli dako ublizit ked sa mrvi (ale on sa inak rmvi stale). aj Vam sa tak strasne babo hybe v brusku? niekedy mam pocit ze sa ide vyhrabat von 😀 ay ma natahuje do vsetkych stran.. teda natahuje mi brucho... sa smejem ze "moja mala zlata hrcka" zas si preraba izbycku asi 😀
@nelustek no ved isto 🙂 no takto je to take cudne 1krat to bolelo len trosku asi pred mesiacom a 2x vtedy ked som to tu pisala a to bolelo uz viac ale mam to stale opuchnute...a ked som si tu o tom pisala s babmi co to mali tiez,tak mi napisala jedna,ze ju to bolelo a ze na to bola hned otvorena o kusok,tak som sa mozno len otvarala....pri riskovi som tiez bola uz v osmom mesiaci otvorena na prst.....tak uvidim co dr.o tyzden povie... 😕 no sak hadam sa trosku uz pohneme v pred uz by bolo aj na case aby som zas neprenasala 😒
@katuska_za ahoj babo sa teoreticky moze narodit od 38-42tt preto pisem,ze o 4 tyzdne by to uz slo 🙂 vtedy je uz donosene 🙂 ja som tak pri riskovi nemohla od 8 mesiaca mat sex a tiez som bola ok a po porode sa nam nedalo zas 8 mesiacov.....a pritom bolo vsetko ok......to nemusi byt vsak tvoj pripad 😉 no mne sa krpec ovela menej hybe ako pry.....tento je taky kludas zato risko tiez kopal ako na zapase 😀
@nelustek pockaj akeho caju?ja som pri riskovi nepila ziadny caj......to si ma s niekym mylis.....ja chcem teraz pit ostruzinu malinovu a ta je dobra na to aby cvicila maternicu na stahy aby ju vlastne trenovala a na lahsi samostatny porod su dobre lanove semiacka vteda mimi vraj doslova vyklzne a tu alchymelku co si pila ty tak to som citala len,ze napomaha hormonom.....tak ale je tazko povedat,ze ci kvoli neakemu caju jedna rodila lahsie a druha tazsie....uvidime co to urobi na nas 🙂
@nelynka18 no myslim ten malinovnik.. aha ty to len chces pit,ja som myslela ze si ho pri Riskovi pila. Tak co som citala tak vacsinou tie baby prenasali. Ja mam doma alchemilku tak zacnem pit tu a uvidime,to by malo byt podobne ako ta ostruzina malinova. To sa moze od 36 tt ze?
@nelustek no asi si zle pochopila alebo si si ma s niekym pomylila,viem,ze to tu niekto pil ale kto uz neviem 🙂 hm ja som si tiez citala vela for a tak ale nezdalo sa mi,ze by väcsina prenasal 😕 no co ja viem tak sa moze od 34tt....ja chcem zacat na druhy tyzden po poradni ale semiacka jem uz teraz 🙂
@nelynka18 ahojky....chcem sa opýtať,ako často a koľko si dávaš tých ľanových semien....ja už skoro od prvého trimestra jem pravidelne ľanové semienka raz do týždňa v kaši...a nedávno som i to začala mlieť už pravidelnejšie..ale neviem ako často sa to má jesť, aby to malo dobrý účinok🙂
@misickab3 ahoj no ja som citala,ze jedna lyzicka denne...cize ja si ich davam v celku za lyzicku....http://www.alinka.sk/c/bylinky-vhodne-pocas-teh... tu som o tom citala, priprava na porod.... 🙂
@nelynka18 tie lanove semienka by zaujmali aj mna... staci ich pochrumat alebo radsej posekat a tak jest??? Naozaj to ulahci porod? hmm no som zvedava rada by som skusala, aj ekd nebudem mat s cim porovnat kedze cakam nase prve babo 😉
@katuska_za ja si ich mliem- resp. mixujem ponorným mixérom 😀 ...a dokonca si niekedy ku tomu dám aj med...chutí to potom lepšie, ale našťastie mi to v celku chutí aj bez toho 🙂
@katuska_za
@misickab3 no to je vlastne jedno mozte si to dat do jogurtu,do cereali s mliekom alebo len take same....no a ci to naozaj pomoze??? no to netusim....niekomu to pomohlo niekomu nie ale neda sa zarucene tvrdit,ze kvoli nim bolo lahsie vytlacenie mimi 😕 tak ale skusit mozeme 🙂
@nelynka18 cauko ano pouzivam z lekarne taku masticku na herpes z vcelieho produktu co mozu tehotne ale dako sa mi to zvatsuje a boli ma to by som si to najradsej rozskrabala ale musim vydrzat nic ine mi neostava ale to mam do tych soplov co mi neustale tiekli a este ktomu musim mat asi oslabenu imunitu 😠 ja ked som bola v porodnici nic som take nepotrebovala ale ked uz budem chodit tam do poradne sa urcite opytam..a co sa tyka toho priboru a teplomeru si pamatam ze som nevedela najst teplomer a normalne ho chceli odomna aby som im doniesla z domu tak si radsej donesiem svoje a mam pokoj 😉 ja si tiez beriem podprsenku ale vtedy som nenosila kedze a z prs mi nic netieklo a mala som ich take mlandrave 😀 ako mne tiez nohavicky nevadili ale nenosila som ich neuveris ale ta vlozka drzala comu som sa aj ja cudovala a vela nas tak chodilo a aj tak sme spali ale doma by som si to nevedela predstavit tak chodit 😉
uz sa nam robi bojler tak HURAAAAAAAAAAAAAA bude tepla voda 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@natalii6 no to poznam oslabena imunita.....ja som tym kedysi trpela asi 2 roky,som vkuse hnusne kasalala a potom mi mama kupila tabletky(vitaminy)z hlivy ustricovej a od vtedy mam pokoj len to asi tehotne nemozu... 😕 no veru doma by to bola haluz 😀 takze sa radujes co???ze tepla voda 😉 nam tak 2 tyzdne do zadu tiez nesla ale len 4 dni,cistili trupky to robia kazdy rok,no veru to bola hruza bez teplej vody 😒
ahojte októbrovky, ja sa tiež chystám žuť ľanové semienka, ešte by som potrebovala nejaké finty čo skrátia prvú dobu, lebo pri prvom pôrode to bolo niečo neskutočné a ešte by ma zaujímalo v ktorej časti bruška cítite najviac pohyby babatka, viete ako je otočené? 🙂
dobre ranko
v teme otazky pre adminov vysvetluju preco nam stale premenuvaju temu 😖
na str. 141
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/otazky-na-asmira-team-2/
ja som pila malinik pri obidvoch babach cca od 35 tyzdna, ucinok neviem posudit kedze som mala nakoniec dve sekcie. (aj ked otvorena som bola rychlo a bez nejakych brutalnych bolesti, takze mozno naozaj funguje) alchemilku som pila tri mesiace pred otehotnenim, krasne mi upravila cyklus, v tehotenstve by som sa ju asi bala pit, v navode je to tak salamunsky napisane, ze mi z toho nebolo jasne ci ma porod vyvolat, alebo mu ma zabranit.
Uz som citala, ze vam ide konecne tepla voda, tak sa tesim s tebou, viem ake je to o nervy, ked treba zohrievat litre vody na plyne 🙂 My sme boli vcera na tej oslave 1.roc. narodenin mojej neterky, tolko veci co dostala, kazdy vravel, ze to uz ma male Vianoce 😀 skoda, ze nemaju aj chlapceka, potom by mi tie veci pozicat, no takto, ked su vsetky uz ruzove a cervene, tak mam smolu :( Rozmyslam, ze co potom s tolkymi vecami urobi, ked mala vyrastie a budu mat nahodou druheho chlapca. Ci to preda, alebo daruje... 😕 Boli ste nakoniec kuknut Grand Prix? My sme tam boli v sobotu dost dlho, najviac sa mi pacilo vystupenie Lipicanov. A sme boli vsetci prekvapeny, ze mala to tam vydrzala bez placu a robenia zle. Sedela mame na kolenach, ohlodovala umelohmotny poharik a bola happy 🙂 To si u chlapca neviem predstavit..Bol tam jeden taky priblizne v jej veku a to sa s nim nedaloooo, vydrzal v klude sediet tak 10 minut a potom uz plaac, skrekooot, otec s nim musel odist z tribuny..asi z tych pretekov moc nemal 😀 Tak uz sa neviem dockat toho nasho, ci bude tiez taky "zly" 😕
Dievčatá dva dni bol mesiac v splne, možno to na Vás asi zareagovalo, že Vám bolo horšie. Mne sa vtedy horšie spí, ale teraz sme boli dlho do noci hore, tak som prespala celú noc a ráno mi po prebudení skoro praskol mechúr. Inak nestáva sa to aj Vám, veľmi veľa pijem a k tomu chodím neúmerne cikať, utekám a len taký cvrk, akoby sa tá voda vo mne strácala, neviem či si ju malý berie... 😀 😀 😀
Ja sa vytešujem z kočíka z Bria!!!! 🙂 🙂 🙂 Už mi len vajco má prísť k nej tento týždeň poštou z Košíc. Mám ho vyskladaný tak, že použitá športová časť s podvozkom len 3 mesiace, nová vanička, taška, podložka, a použité vajíčko, nový isofix a pláštenka. A vyšiel ma lacnejšie ako nový za 850 eur. Takže pre mňa je ako nový!!!!
@nelynka18 😵 😵 😵 Veľmi pekná súpravka!!! Do takej farby by sa to aj mne hodilo! Len ja čo som pozerala, že tie baldachýny nie sú až po zem, a čo som ja švagrinej kúpila takú súpravu pri malej, tak ten baldachýn bol taký dlhý a široký, že sa dal aj po dĺžke celej dať cez postielku, vieš čo myslím, tak keď tá konštrukcia bola na tej dlhšej strane, a mne sa to tak páčilo, lebo ja ju budem mať pod oknom. No a švagriná mi to po malej nabalila, ale on je celý ružový, ale chcem si dať podľa neho ušiť taký istý, len som lenivá ísť pozrieť látky. Ale aspoň som už bola vybrať tapetu do obývačky na jednu stenu a do Lenkinej izby, tá zbadala koníkovú bordúru a dovyberali sme. 😀
@nelustek Aj my máme kolísku, ale neviem či si ju dotrepem, naša malá v nej nechcela byť, a máme k nej aj baldachýn, ale zase všetko ružové!!!! A asi si dám od začiatku postieľku, lebo naša malá spávala do 5 mesiacov v kočíku, takom hlbokom jak voľakedy hojdacom, nenávidela som ho. To si moja mama požičala, a malá sa tak naň naučila len drndať sa (ale ja som chodila aj do školy a mamina si zlomila ruku, tak jej to bolo pohodlnejšie ako na rukách ju stále mať) a v kolíske vôbec nebola. A môj muž jej spravil novú postieľku až keď mala 5 mesiacov a to sme ju dali už úplne tak hlboko až k zemi , aby nevypadla, ale teraz si ju môžem na to najvyššie nastaviť, tak sa nato teším!!!! 🙂 Ale tiež to nemám domyslené, lebo postieľka bude v detskej a v noci neviem, či zo začiatku budem ja v detskej a muž s malou v obývačke, alebo ešte som chcela taký prútený kôš na kolieskach kúpiť, ale nezohnala som to zatiaľ, ten by sa mi dal prenášať aj do obývačky aj do kuchyne kde bude treba.
ahoj holky, tak mám dnes děsně líný miminko! 😕 ... zatím jsem večer ze všech těch pohybů a kopanců byla celá rozbolavělá a unavená a už to fakt i bolelo -asi je to i tím že teprve teď začíná být něco vidět -ale oblečená stále nevypadám těhotná... ale dnes se tomu našemu prckovi vůbec nechce pohybovat! od osmi ráno jsem vzhůru a první šťouchnutí, a sakra lehoučký že jsem přemýšlela jestli to vůbec bylo ono, bylo před 15minutami.. ale teď jsem cítila položení na boku, tak snad je všechno v pohodě a jenom špuntík odpočívá...
Nemáte dnes taky některá lenocha??
@bettyx moj je skoro stale doobeda a cez den kludny a zacne sa hybat az k veceru, ked si lahnem,inak cez den o nom ani neviem,aj sa bojim ze ked pojdem na monitor nebude sa hybat a vraj tam to treba, a netusim ako ho zobudim,lebo napr.sladke nesmiem s cukrovkou, kavu koli tlaku zase, no to bude este sranda,
@zuzaxa ja tiez skor mam nutkanie na wc ale ked tam pridem tak len maly cvrk a nic viac a uz to tak mam dlho,staci ked vyleziem z domu von a hned musim wc hladat
@lucy56 to se nemáš... bez sladkýho bych se zbláznila.. mám ráda sladký -taky hodně peču 😅 .. min. dvakrát do týdne... jinak colu moc nemusim -to musim mít sakra chuť abych si ji dala a kávu nepiju vůbec... halt pokaždý čekám čertíka, ale dnes je z čerta anděl až mě to trochu znepokojuje..

@lucy56 ahoj,no co sam nam porobilo 😕 to asi kontrakcia nebola,teda u mna je to tak ked som mala kontrakcie tak to slo od zaludka az dolu aj z predu aj zo zadu....take tlaky nie krce.....asi malo tvoje mimi zlu polohu a preto ten krc....inak sedenie je pre mna horsie ako kracanie 😒