icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

misic
15. aug 2011

@bettyx asi ano, ale ja mhd nechodim 🙂 ja som v malom meste a vsetko zvladam peso 🙂 ale to tvoje brusko je fakt zlate, asi je babo viac ulozene v krizoch, ked ho mas take male...nie? A pred tym, ked si cakala Stepanka tiez si mala take male brusko? Ja sa snazim neobzierat sa (aj ked obcas sa to neda 😀 😀 😀 ) a to brusko stale rastie, ale ved ked sme tehotne nemozme byt chude 😎 na tom budeme pracovat neskor 😉 😉 😉

jana0706
15. aug 2011

@zuzaxa no dufam ze bude kosik dobry 🙂 inak s tymi navstevami uplne s tebou suhlasim, ja som zvedava ako to vyriesia moji svokrovci - su z vychodu a maju kopu casu, a urcite budu hned zvedavi na mimi, ale my mame malicky byt takze u nas nemozu ostat a nemienim tu hned od zaciatku obchadzat navstevy ked si budem chciet spravit nejaky rezim...a nebodaj este pocuvat rady ze co treba robit s babom a co nie (alebo ako sa to robilo pred 30 rokmi) 😀 ale aby som im nekrivdila, svokrovci su fajn, len ked sa babo narodi urcite budem chciet mat hlavne sukromie...

mata90
15. aug 2011

@natalii6 no tak to niesi sama s tym prerabanim, my sme tento tyzden zacali stavat nas domcek, takze super, ledva sa vleciem, vsetko ma boli a vobec nevladzem a este k tomu nas maly nezbednik, este ze mi pomaha mama 🙂

zuzanazuzana
15. aug 2011

@bettyx tak taketo brusko som mala pred otehotnenim!!!!!!!!! ale zase ved ja som oproti tebe gulka 98 kilova....aj ja posielam foto robene pred par dnami.....kazda sme ina a tak to ma byt, no nie?

zuzanazuzana
15. aug 2011
mata90
15. aug 2011

@nelustek ja fakt neviem , ci to moze vyvolat kontrakcie, ja som ho fakt pila skor a citila som sa lepsie, neviem niekomu mozno pomaha, niekomu nemusi tak zapasovat, ja to tiez budem pit striedavo tu alchemilku s tou malinou a uvidim co ako.

amisa
15. aug 2011

ahoj baby neboli ste niektora pocas tehu u ortopeda s bedrovymi klbami?

@jana0706 to mas s rodicmi vzdy tak.. treba to ignorovat a povedat si svoje. Mi sme myslim navstevy neprijmali asi 4 tyzdne. Kto smoklil k nam vobec nemohol, teraz neviem ako to vyriesim lebo sa budu urcite vyhovarat ze len starsiu dcerku chcu vyvencit..co bude sice fajn ale budem trpnut aby maleho niecim nenakazili.

lindt
15. aug 2011

@jana0706 presne aj my mame tento problem! Svokrovci su z vychodu a mali predstavu, ze po porode pridu k nam na par dni! A to maju aj pudla, ktory je nevychovany a mysli si,ze on je panom svorky a steka, utoci a pod. Susedia sa uz nan stazovali, ze vela steka,ked tu bol atd. Ale nechapem to zmyslanie rodicov, ze sa sem chcu nasackovat,ked sama svokra je mamou a vie, ze urcite to nebude pre mna jednoduche. Cakam prve dietatko a netusim, co to obnasa a chcem mat vlastny rezim,sama sa ucit co a ako a nie mat ich tu ihned po porode! Tak manzel im volal a povedal, ze tu nikoho nechceme a sami sa chceme naucit ako sa o nu starat a zevraj pochopili 🙂 tak neviem, ale ak ti mozem poradit, uricte to slusne vysvetli manzelovi,nech sa s nimi porozprava,alebo ty sama skus svokre vysvetlit, ze prve tyzdne chcete byt na to sami, atd.... drzim palce, ja sa toho desim, ked budu mat k nam raz prist aj s tym psiskom, ktore nechcem ani vidiet!

wera.g
15. aug 2011

@amisa ahoj 🙂 ja som bola u ortopéda kvôli krivej panve, nechal ma ľahnúť si, zdvihol mi nohy, hore, dole do boku a povedal - a prečo by ste akože nemohli rodiť? vúl... tak mi dal potvrdenie, že rodiť môžem aj normálne.. snáď to tak aj naozaj je.. 😅 a čo máš s kĺbmi?

missy97231
15. aug 2011

ahojte... moja svokra sa tiez ponukla ze ked pojdem do nemocnice, tak pride ku Davidkovi na par dni 😀 a to byvame u mojich rodicov,,, takze tu bude mat kto ho prizriet ,,, za kazdou navstevou co pride, tak maleho davam dokopy aj mesiac,,, a to mu staci len par dni s nou 😀 "davidko moze vsetko" - oblubena veta 😉

nelustek
15. aug 2011

@bettyx
@misic tak aj ja vam pridam dnesne foto,robene pre vas 😀

natalii6
15. aug 2011

mam na vas otazku tie co ste na rodicovskej a presli ste na matersku dostali ste peniaze? lebo je 15 a nic som nedostala co ma prekvapilo kedze ja dostavam 14teho . 😠

nelustek
15. aug 2011

Najradsej by som isla von s Nelkou ,ale je tam take teplo ze sa normalne bojim 😒

kenya83
15. aug 2011

@nelustek ahojky 🙂 tak UTZ dopadol dobre, všetko je v poriadku len malý ešte nie je otočený dolu hlavičkou, ale má na to ešte dosť času do 35tt tak dúfam, že sa otočí 😉 váži 1330gr. 😵 a samozrejme sa ho nepodarilo vôbec odfotiť, už to asi ani nepôjde ☹

nelustek
15. aug 2011

@kenya83 tak super sprava 😉 neboj otoci sa ja ked som bola na poradni bola dole hlavickou,ale par dni dozadu sa mi zdalo ze zas neni.Asi sa tam stale tocia a robia si co chcu 🙂
Moja v 32 tt vazila 1750g

natalii6
15. aug 2011

@nelustek aj uvas je tak teplo zeby aj muchy kapali 😀 ja som bola do obeda vonku a tieklo zomna ako z vola 😠 mne vyhovovalo pocasie ako bolo minuly tydzden ani horuco ani zima 😉

kenya83
15. aug 2011

@nelustek no ja som dnes presne podľa UTZ 29tt+5 a doktor povedal, že malý má ideálnu váhu na tento týždeň 😉 ale ja som vedela, že ešte nie je otočený lebo ma strašne kope dolu pod bruškom a znáša si to veľmi môj močový mechúr 😀 a dnes ráno som mala pod rebrom takú hrču a to bola presne hlavička 😀 Ak by sa malý neotočil do 35tt tak dr. povedal, že sa bude plánovať CR.

zuzkazv
15. aug 2011

@kenya83 super správa že malý je vporiadku, ja teraz váham či tá moja dr. robí tie merania dobre lebo moje malé malo 1342g a povedala že zodpovedá 28+4tt a tebe že 29+5tt a pritom podla PM by som mala byť vtedy 29+2tt

zuzaxa
15. aug 2011

Ja som si pospala asi vyše hoďky a zobudila som sa ako v saune, od druhej mi svieti slnko v spálni, a samozrejme lenivá som si bola zastrieť ako som zaľahla.Teraz som vypila nárazovo tri plné poháre vody a funím, že sa nevládzem ani pohnúť!!!! 😀 😀 😀
@nelustek Jééé aká pekná fotka, aj drobuľka za Tebou. Len by Vás mohlo byť vidieť do tvár aj 😠 , ale je mi to jasné sama si sa fotila! CMUUUUUUUUUUK krásne ste obidve, jáj pardon, tri!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
@zuzanazuzana No poriadne brušká už máme všetky veru! A ja mám 99kg už, dúfam, že nepôjdem do pôrodnice ako prasiatko na zakáľačku!!! 😀 😀 😀 Ale asi aj ty si vysoká, lebo tiež nato nevyzeráš.
@bettyx A prosím ťa ty kde máš schované mimi???? 🙂 🙂 🙂 Super malinké brušinko, tomu ani neverím, že si tu v téme, že októbrovky!!! Ja by som bola rada, keby tak vyzerám aspoň pred otehotnením, tiež mám 99kg ako píše zuzanazuzana Ti tíško závidím, že si chudá stále!

misic
15. aug 2011

@jana0706 no asi ta nepotesim, ale ku nam sa hned nahrnuli ludia a chceli vidiet babo. Pri druhom mi to uz asi nebude vadit ale pri prvom babatku to asi kazda zena vnima citlivejsie. Ale som to prezila, ale nikoho som neobskakovala, nic som nechystala ani nic podobne, akurat kavu caj... A rady som selektovala podla intuicie, daco som prijala ako fajn a niektore veci som si vypocula a myslela svoje... 🙂 a hlavne som si stala za svojim a v tom som bola nekompromisna co sa tykalo jedenia, lebo niektori by malej uz pomaly od tretieho mesica dali papat roztek a podobne 😠 to ma dost vytacalo 🙄 ale nikomu som nic malej nedovolila davat papat do 6mesiacov a potom tiez pekne postupne ako nam lekarka doporucovala... Ale nemaj strach, navstevy budu, snaz sa ich pochopit, ze sa tesia... ved to je super 🙂 ale na ruhej strane, ak ti bude daco vyslovene vadit, tak im to slusne povies 🙂 a hlavne pevne nervy Ti zelam 😀

bettyx
15. aug 2011

@misic no se máš! my bydlíme v obci u Prahy a teda byl tu obchůdek a ten zavřeli, takže musíme jezdit do Prahy na nákupy -bohužel, ale vypadá to, že si to tu zase někdo otevře, tak budeme doufat... halt vesnička, no 😎.. a nevím kde ho mám, protože miminko vzrůstem odpovídá týdnům, takže nevím kde tam bydlí -hlavně jestli tam má pohodlí! jinak máš pravdu.. se Štěpánkem jsem byla úplně stejná ploštice -nevím kam ty děti strkám -moje teta které jsem poslala foto z dinoparku s mylým a se mnou, tak si musí myslet že ty děti kradu..
@zuzanazuzana náhodou! mě se bříška líbí a na tobě je vidět jen to že jsi těhotná.. ani bych ti nehádala takovou váhu.. to ani omylem
@nelustek To je domek!! tam musí být místa! a uvidíš, že miminko nebude zase takový obřík 🙂.. se máte holky.. takový vilky co maj dětičky postavený a moje obě děti se asi stydí..
@zuzaxa no jo... a dnes to manžova mamka řikal nové ředitelce v místní školce a ta se jí vysmála že si z ní dělá srandu, že jsme se potkaly v sobotu a ničeho si nevšimla..

zuzanazuzana
15. aug 2011

@zuzaxa no vobec nie som vysoka, mam iba 164cm.......ja som pocas tehu pribrala 5 kil.....v mojich predstavach som vyzerala ako 120 kilovy hroch, ked som sa dozvedela, ze som tehotna.....praveze naopak....aj ked ma vsetko picha, tlaci atd atd atd, tak sa citim s bruskom super....nemusim schovavat slaninu a vela ludi mi vravi, ze som opeknela, ze mi svedci tehotenstvo....a ze ani nevyzeram na 37 rokov.....to potesi na dusi!!!!!!...ked som cakala syna pri 56kg a pribrala som do 20 kil, tak vtedy som sa citila ako hroch.....hihi....to je paradox!!!!!

zuzanazuzana
15. aug 2011

@zuzaxa a ty si spominala minule tych susedov? hadam si dobre pamatam!!!! len som sa pousmiala,ked som to citala, lebo ja mam taky rovnaky problem....starecky pach...to este chapem, ale tie nadavky na nas....som zvedava co budu robit , ked sa mala narodi....moj brat byva v tom istom panelaku ako ja a maju dvojrocnu sarku.....chodi sem casto a ako normalne dieta beha po byte a to len suseda pod nami otvori dvere a vykrikuje aky sme dobytok!!!!!! minule sa stazovala domovnikovi, ze ju rusim , ked kazdy vecer cvicim na posilovacom stroji....najlepsie na tom je to, ze my doma ziadny nemame!!! co uz s nou!!!!

marikac
15. aug 2011

@kenya83 mimochodom,vcera som sa dostala k videu, kde babatko otocene KP otacaju vonkajsimi hmatmi dolu hlavkou,to sa robi max. 36-37tt a najma v UK
ak mas lepsi zaludok ,mrkni....stastie,ze u nas som nepocula,ze by sa to robilo (video je dolu)
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

nelynka18
15. aug 2011

no babule cely den sme boli vonku teraz risko vo vani a ja idem robit veceru....ale bolo vonku horko asi 3 litre vody sme vypili 😀 co sa tu vsetky fotite 😀 tak aj ja pridam jednu z dneska 😉
@zuzaxa no nieco take myslim....ja som pri riskovi kolotoc tiez mala a vobec ho nezaujimal tak snad toto bude zaujimavejsie....ale hlavne mi ide o to svetielko 🙂 no tie navstevy....mne to sice extra nevadi ale moja svokra je taka ze sa este aj obskakovat necha a na maleho kukne z rychliku....to nie ako moja mama ta ked som s riskom prisla tak ma cakala u nas a vyupratovala mi a navarila aby som nemala robotu a svokre som este jest nakladal 😀 no na kamosky sa tesim aj ja a isto kopec veciceiek dovlecu 🙂
@jana0706 hi dakujem to ti veerim,ja som sa na tu svoju tiez kukala aspon 15 minut a este ked tam dam matracku a ked prezleciem nase periny tiez do hneda,tak to bude na 100% dokonale 😀

nelynka18
15. aug 2011

@nelustek ty mas uplne brusko ako keby si cakala chlapca....taka lopticka 🙂

nelynka18
15. aug 2011

aaaaaaaa prave mi prisla na ucet moja prva marodka 😵 😵

jana0706
15. aug 2011

@misic no ja tu prve dva tyzdne po navrate z porodnice znesiem urcite iba nasich - byvaju hned vedla takze budu moct na chvilocku nakuknut a hned ist zase prec (ale iba pokial budu uplne zdravi samozrejme)...navyse mamina mi urcite pomoze s tym ze mi navari (aj ked aj moj mm skvele vari, ale ktovie ci bude mat vtedy na to cas)...neviem kedy presne budu chciet svokrovci prist, ale dufam ze nie tak uplne skoro...byvat tu nebudu moct, u nas na to nie je miesto, takze ak budu byvat u svagrinej tak sem budu moct chodit len na navstevy...ale ak kvoli tomu pridu az z vychodu nepredpokladam ze by sa zdrzali hodinku-dva a znova odisli...ibaze dufam ze pochopia ze bude lepsie ked chvilu pockaju...no a co sa tyka ostatnych tak u nas v rodine ani medzi kamaratmi nie je vo zvyku navstevovat babatko kym nema aspon mesiac, pripadne 6 tyzdnov...s vynimkou ze ta naozaj vyslovne zavola skor mamina babatka...
s tym jedlom s tebou uplne suhlasim, ja napriklad nechcem aby nase dieta jedlo sladkosti do troch rokov - kamarati to tak spravili a malej to vobec nechybalo lebo to nepoznala, a aj teraz nosi domov sladkosti co dostane v skolke, sama si neda, jasne ze teraz uz jej daju obcas cokoladku alebo keksik, ale nie je za tym nejaka hotova...ale museli si to presadit u starych rodicov a v celej rodine aby sa to dodrzovalo...

zuzaxa
15. aug 2011

@zuzanazuzana Hej ja mám také dve susedy. To sú starí ľudia, čo nemajú nič iné na práci a sú zatrpknutí na okolie a jedovatí jak sršne!!!! Však to vidieť niektorí, úplne zloba z očí im ide! Mne práveže pri malej hovorili, že ju teda nepočujú a revala aj v noci, ale vymýšlanice počujú. A mne ešte začali, že muž si určite nosí nejakú prácu z dielne domov, akoby bol rezbár 😀 😀 😀 , že oni počujú aj hoblík a brúsku v noci. A my večer vždy ticho ako malá spí, že nech sa vyspí do školy. Tak kto im potom rozumie! Dúfam, že ja na starosť taká nebudem... No aj ja sa cítim jak slon, a to pri dcére som mala 67 a pribrala som 20kg, teraz som začala na 89 , ale tak tých 10kg už mám na sebe. A veru to cítia aj moje nohy, žilky mi praskajú a bolia ma, a to chodím k doktorovi na trombofíliu, že nech sa neopovážim moc pribrať. Naposledy som sa bála postaviť na váhu, že určite som aspoň 4kg za mesiac pribrala, a bolo len kilo, ale cítim sa fakt veľká a nemotorná. No ja mám 177cm a všetci mi hovoria, že som ani nepribrala, tak ja sa tvárim, že nie, len 4kg 😀 😀 😀 😀 😀 , ale nepoviem výslednú váhu !!!! Ty máš 37 ? Fakt nevyzeráš!!!! 🙂 🙂 🙂 Aj mne hovoria, že som opeknela 😀 😀 😀 ! Ale už nech sme radšej škaredé a chudé!!! 😀 Dúfam, že zapnem zimnú vetrovku čo mám po kolená!!! A do jari sa dáme do formy, moje plány sú ísť dole menej ako pred pôrodom! Dúfam, že to pôjde, však bábo starať sa, vstávať.... Pri malej som bola hneď ako pred pôrodom. No uvidíme! Ja som pred pôrodom schudla z 95,5 na 89. Hlavne nech sme zdravé aj naše bábätká aj keď budeme vážiť tonu!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 no nie?

nelustek
15. aug 2011

@nelynka18 ja som sa pre istotu pytala doktora este raz ci to je isto dievca a hovoril ze to uz nikto neprerobi na chlapca 😀