icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
16. aug 2011

@katuska_za no tou vodou ale skor ze si troska logne 😵 mne sa pri riskovi robili take hrce,tento je taky lenivec jemu sa nechce 🙂
@lucy56 no mozno aj tym neviem.....teda mne bolo tak zle,ze som ledva dobehla na wc 😝 niekedy to tiez predycham v poho ale toto bol des 🙄
@katuska_za ja nastupujem teraz 20.8. na matersku 😵 to ta dr.vypise sam od seba,teda mna tak 😉

tinika
16. aug 2011

čafte, tak prietoky ukazkove, maly je dole hlavou uz konečne, placenta zase hore takze asi rodime normalne ak sa zase dačo nedokecka 🙂 a termin porodu nam presunuli na 26ho, čize presne 23mesiacov pred prvym 🙂) na den

anita12
16. aug 2011

kočky budete používať pre také malé mimi aj tie malinké pančušky ? Aké máte s tým skúsenosti tie, čo už ste maminky ? Ďakujem a pekný dník prajem 🙂

jana0706
16. aug 2011

@anita12 ja iba dupacky, pripadne tie polo-dupacky, alebo tie "zahradnicke" nohavice na traky, pancusky asi az od jari (ale neodolala som a jedny c.74 som uz kupila 🙂 - je teraz taky super vyber nadhernych farieb, nie ako ked my sme boli mali)

anita12
16. aug 2011

@jana0706 ....tiež som to neplánovala kupovať, ale zopár fotiek malých bábätiek som už v tom videla, aj v obchodoch majú také malinké krásne.. 🙂 Ja tiež asi až trošku väčšie na zimu/jar potom kúpim. Neviem, či je to praktické, možno ešte niekto napíše svoj názor .. ďakujem

nelynka18
16. aug 2011

@tinika ja som pri riskovi pouzivala az od 2 mesiacov lebo sa narodil v auguste....no teraz mam kupene 3 take male tigrikove,krasne 😵 preco nechcete davat?

zuzkazv
16. aug 2011

@nika195 ahoj ja som čítala že bábo v brušku veľa čikúta vtedy keď mu chutí to čo mama zjedla, hlavne sladké vraj je voda vtedy sladšia a bábo ju veľa pije 🙂

zuzkazv
16. aug 2011

@anita12 ja som začala pančušky používať asi až od 3 mesiacov a malý sa narodil v decembri, ale dovtedy sa mi zmestil do vankúša takže som pančušky nemusela riešiť 😉

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 ahoj ty si písala o opuchu tam dolu a že ťa to aj bolí, bolia ťa tie kosti úúúolne dolu??? lebo mňa včera začali a ledva chodím 😕 , je to akoby som robila šnúru alebo nejaký zlý pohyb a pritom som len vstala z gauča a odvtedy to bolí 😖

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv ahoj,neviem ci viem co myslis ale asi ano....no to ma neboli mna boli len ta lonova kost a to okolo nej mam opuchnute 😒 len ja to potom rozchodim....a teba to boli stale rovnako?

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 mňa to bolí keď chodím, idem po byte ako kovboj a držím si to lebo to fakt bolí sa citim ako idiot 🙄 keď tak behám po byte... aj vonku sa bojím vyjsť

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv no to by ta ale tak nemalo boliet 😒 a nebolia ta aj bedrove kosti?to by mohlo ist o rozostupenie lonovej kosti....ak ta to neprejde radsej chod k dr.

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 bedrové ma nebolia - našťastie, a zajtra mám poradňu tak hádam mi na to dr. niečo povie, tiež si myslím že by to tak nemalo bolieť len sa bojím aby som potom vládala normálne porodiť ☹ už sa normálne cítim ako hypochonder - stále mi čosi je a pri riškovi mi nič nebolo

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv no tak to bude asi len,ze babo tlaci 😕 no opytaj sa a daj vediet lebo ja idem az o tyzden 😒 ja sa tiez niekedy citim hypochonder,tiez som pri riskovi nemala ziadne taketo tazkosti alebo si to teda aspon nepamätam 🙂

misic
16. aug 2011

co si myslite o tomto??? http://www.plienky.sk/plienkove-systemi/-/-/pli... ja som pri malej pouzivala normalne - papierove plienky a teraz len tak surfujem a rozmyslam nad alternativami... ma zaujima, cii mate skusenosti s takymito gatkami a plienkami a co si o nich myslite... dik 😉

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 asi sme na to zlé už zabudli 😉 už sa nemožem dočkať keď bude malé na svete, keď ho uvidím isto na všetky strasti zabudnem 🙂

nelustek
16. aug 2011

@wera.g noo ked som sa divala do tabuliek kolko by mali vazit tak na 32 tt tam bolo tych 1700 g. tak neviem.Ale ved kopu bab tu pisalo ze tie merania su neni az tak presne.

Dnes mi pisala kolegina ta ked bola na prietokoch v 35 tt tak jej mali vazil 3 kila.Vcera mala prvy termin a dnes bola na poradni a dr, jej povedala ze uz ma 3.800g tak asi pojde na cisarsky.Lebo ona je drobunka

jana86
16. aug 2011

@zuzkazv
@nelynka18 ahojte,ja neviem ako to povedat ale tiez ma to tam dolu boli a hlavne ked vela chodim alebo ked si vecer lahnem a nemozem sa ani pretocit z jedneho boku na druhy akokeby som tam mala svalovku abo co.minule som svagrine povedala ze ma bolia kosti medzi nohami bo som nevedela jak jej to vysvetlit 😒 a tiez mam teraz stvrtok poradnu tak som zvedava co mi doky povie.mozno ma len mala tak tlaci abo sa roztahujem abo co ja neviem. a etse jedna vec,dnes som varila gulas plny hrniec a ked som ho miesala tak mi vyprskol vriaci gulas na brucho,tak som sa zlakla a mala sa tiez musela,dufam,ze sa jej nic nestane,teraz mam nad pupkom taky cerveny flak 😢

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv asi ano 🙂 jeee ani mi nehovor,ja sa tiez velmi tesim ked uz budeme dom 4 😵 ake to bude mat dve deti a ci to zvladnem,no sak co mi ine zostane,ze? 😉
@misic urcite su lepsie ako jednorazovky a su ekologicke ale taketo plienky su skor pre mamicku aktivnu,ja som pohodlny clovek 😅 ja by som do toho nesla 😔 zalezi len na tebe ci sa ti bude chciet pouzivat take plienky 🙂

zuzkazv
16. aug 2011

@jana86 aj mňa to tak bolí "že kosti medzi nohami" a ani ja to neviem inak povedať 😅 tak to sa asi rozťahujeme alebo čo 😕 a to ti verím že si sa zlakla ja som sa oparila ked som varila kukuricu v tlakovom hrnci ale nastastie to schytali ruky a odvtedy už varím vždy v tričku a nie len v podprde aby to bruško neschytalo

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 aj ja si to vravím že nič iné mi neostane len sa o obe deti postarať 😎 ale určitý strach tam je

nelynka18
16. aug 2011

@jana86 ja si myslim teda,ze sa otvaram,ze sa mi panva pripravuje preto to mam....pri riskovi som bola na prst otvorena od 8.mesiaca len si uz nepamätam ci ma to takto bolelo....ja si myslim,ze babetku to urcite neblizilo 🙂 mala si si dat na to olej....ja som si tak horuci olej minule vykydla na zapestie a konopnym olejom som si to potrela a pekne sa to zahojilo 🙂 sice tu mam este hnede flaky....

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv no isto,ja sa toho tiez obavam predsa risko je take hlucne dieta,stale beha,bucha,dupe a stale cosi chce ale bude chodit do skolky a poobede je muz doma,tak snad to pojde 😉 len si budeme musiet vsetci zvyknut

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 hlavne aby si naši riškovia zvykli 😉 ja som tomu nášmu už začla hovoriť že pojdem do nemocky aby potom nemal šok že prečo tam musím, teraz mu to vysvetlujem tak že doktor mi musí pomôcť vybrať bábetko a asi to chápe tedy dúfam

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv hi ja som tiez vysvetlovala nemocku,ze mi tam vyberu babetko ale nasemu riskovi do hlavy nejde....stale sa pyta a kade ho vyberu 😀 nooo ale inak mu to neako nevadi,ze tam budem,povedal ze ma bude chodit navstevovat 🙂 sak to ze ked bude doma uz aj dominik,tak sa obavam,ze bude ziarlit.....malemu urcite nic neurobi skor bude pomahat len bude na seba upozornovat tym ako obvikle a to jeho hlucnostou 😒

zuzkazv
16. aug 2011

@nelynka18 určite si budú chceť udržať svoje postavenie jedináčika ale je to normálne len aby to moje nervy vydržali, bojím sa aby som na neho nebola zlá ale dúfam že sa budú mať radi a že to budú takí súrodenci čo si pomáhajú a tak

jana0706
16. aug 2011

baby co uz mate deticky poradte ci treba kupovat nejaky specialny detsky teplomer alebo ci staci pouzivat taky normalny digitalny co mame doma (mame dokonca dva tak jeden by som uz nechala asi len na babatko), vraj tie do usiek a podobne moc nefunguju, tak neviem..

nelustek
16. aug 2011

@jana0706 ja som kupila detsky digitalny, a merala som v ritulke ale uz neviem kolko sa odratava v ritke

berus222
16. aug 2011

@jana0706 ja som mala pri malom klasicky digitalny, s ktorym som mu merala teplotu v ritke. ale okolo roka a pol uz to bol boj zmerat mu teplotu a hlavne merat mu ju casto, tak sme kupili usny a nemozem si ho vynachvalit. ale pri druhom drobcovi budem zo zaciatku zase pouzivat klasicky.

nelynka18
16. aug 2011

@zuzkazv no urcite ano 😒 presne aj ja sa toho bojim aby som k nemu nebola podrazdena....toho sa bojim najviac aby som mu proste nedala pociti,ze je na druhej kolaji i ked urcite obdobie bude ☹ no snad nam v tom deti pomozu a budu poslusne 😉 a niekedy mam aj obavy ci mi bude muz pomahat 😨 on akoze pomoze ked mu poviem ale myslim skor tak,ze sam od seba.....ci mu to tak docvakne...ze teda o riska sa bude musiet viac starat....ze sa mu bude musiet viac venovat....alebo mu to budem musiet kazat????snad nie.....lebo teraz napriklad zoberie ho von alebo niekde ale väcsinou je to tak,ze mu musim povedat,ze zober riska von alebo muz ide na burzu vtactva raz do mesiaca ale nenapadne ho vziat az ked mu poviem.....ako muz sa stara len vie,ze som doma a ze ja sa o vsetko postaram,ako chlap no 🙂