icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

anita12
16. aug 2011

@nelustek .... 😀 normálne mám tiež 89cm, ja som zozadu stále rovnaká, nikde žiadne ženské boky , zadok 😉 , lekár už zopár raz skonštatoval , že som taká úzka, aj bruško mám také úzke ale riadne vystrčené dopredu 🙂

nelustek
16. aug 2011

@nelynka18 ved presne nelka ja januarova tak celu zimu tiez vonku,ale nevadi aspon som to rychlo zhodila 🙂 a nam nosil tatinko obedy z roboty tak aspon o robotu menej som mala.

nelustek
16. aug 2011

@anita12 ano? teda tomu nerozumiem ja som sa inak rozsirila ked kracam aj stehna som si zacala suchat o seba ☹

nelynka18
16. aug 2011

@nelustek no tak to si mala super,ze obedy vam tatik nosil.....moj nemal od kial 😒
bavite sa s @anita12 o bokoch....to fakt mas stale rovnake?mne sa za posledne 3 tyzdne viditelne roztiahli vlastne od vtedy kedy ma ten spodok zacal boliet a opuchat,tak si myslim,ze sa mi panva nachystala na porod.... ty a tvoj dr.to neako riesi?o cr ti nic nevravel? 😕

anita12
16. aug 2011

@nelustek ..no ja tuším na nohách ešte chudšia, asi si všetko berie len bábenko, ale na váhe som pribrala už 8kg, čo nikto ani neverí, začínala som na 50kg pri 168cm. Žeby sa to teraz ešte za 2 mesiace všetko roztiahlo ???
Vo štvrtok idem na to sono, tak som zvedavá, aký bude pokladík veľký 🙂

anita12
16. aug 2011

@nelynka18 ...asi sa na to popýtam...
Idem ja na predpôrodný kurz, trošku pocvičiť a podýchať 🙂 , tak pekný dník ešte .

nelustek
16. aug 2011

@anita12 to potom napis aky je velky ked si stale taka chudunka

@nelynka18 mne tatino doniesol kazdy tyzden jedalny listok a len som si vybrala co mi vyhovovalo pri kojeni.Moj otec s tym mal problem ze doma chlapovi nenavarim, nedalo sa mu vysvetlit ze nehladuje ze mame stale cosi na jedenie.Teple mal v praci a ked bol cas samozrejme ze som navarila..ale mne to vyhovovalo.. ktora zena by to nebrala?

nelustek
16. aug 2011

toto je nas kocik este po Nelke chcela som sa spytat ako by sa dala vycistit ta taska,neni tam ziaden listok.Je to ako fusak do kocika,dakujem za odpovede

tinika
16. aug 2011

@nelynka18 hej si sa pytala ze prečo nenosime ze ty si davala riškovi od 2m a okolo toho pripevku bola debata o pančuchach tak ze asi to nemalo byt mne 🙂

renatkas
16. aug 2011

@nelustek normalne to oper na 30 alebo 40-tke a daj slabe otacky, radsej nech sa to susi dlhsie akoby to mali tie otacky znicit

nelustek
16. aug 2011

@renatkas len spodok je tvrdy neviem co je vo vnutri taze to asi ani do pracky nevlezie.neviem

nelynka18
16. aug 2011

@nelustek no ja by som to brala urcite 😉 tu tasku hod do pracky....
@tinika aha pardon no to patrilo inej 😅

renatkas
16. aug 2011

@nelustek daj to Nelke nech to vyskusa do tej pracky narvat, mne Luky do pracky narval aj velky somlik 😀 a ked to nepojde tak to iba oper v rukach,alebo manzel aby si sa s tym ty nenatahovala 😀

tinika
16. aug 2011

@nelynka18 v pohode 🙂) ja len aby si nečakala odpoved ked to nepadlo na urodnu podu .)))) aj mne sa to občas stava

nelustek
16. aug 2011

@renatkas
@nelynka18 ja to skusim nejak teda rucne do pracky to isto nevopcham.Ten spodok by sa isto zlomil

nelynka18
16. aug 2011

@nelustek a neda sa ten spodok vybrat?

nelustek
16. aug 2011

@nelynka18 nie je to tam na pevno. ja som to zatial prebehla handrickou s cistou vodou.. ono to bolo zabalene a odlozene na povale,tak to ako spinave neni.Len to isto musim nejako oprat

masinka
16. aug 2011

@nelustek ja kociky co sa nezmesia do pracky periem tak, ze to supnem do vane, polejem Perwol colorom a spongiou napenim (pripadne nejake flaky este pretym nastriekam Vanishom). hodinku to necham posobit a poriadne osprsim. nad vanou necham okvapkat 🙂
ak nieco davam do pracky, tak vzdy zabalene v navliecke na paplon, aby sa to neosuchalo

nelustek
16. aug 2011

@masinka ale to sa musi aj dlho susit ,nie? nezatuchne to?

wera.g
16. aug 2011

@nelustek jejda, to máme o viac než o 1kg viac 😕 jaaaj, ja neviem, dúfam, že je všetko ok.. nechápem ako je možné že len za posledný mesiac pribral viac než 1200g :-/ dúfam, že tie merania nie sú presné a nemá až o toľko viac.. a tak aj keby mal, hlavne aby bol zdravučký 🙂
A ten cisársky, to robia potom v deň termínu? Alebo aj skôr? 🙂

masinka
16. aug 2011

@nelustek taketo veci (aj napriklad paplony) periem ked je vonku pekne teplucko aby to rychlo uschlo, na jesen ked je 15 stupnov, prsi a este nekuria by som to neriskovala 😉

wera.g
16. aug 2011

juuuuj vy ste sa riadne rozpísali, ani vás dočítavať nestíham 🙂
@anita12 a kam chodíš na kurz? a si spokojná? ja sa chystám na antolskú, už mám aj papierik od doktorky, tak som zvedavá, aké to bude, čo sa tam dozviem 🙂

nelustek
16. aug 2011

@wera.g no ta kamaratka mala termin vcera tak zajtra si obeha veci okolo toho odbery a tak a vo stvrtok jej to maju robit.No ale to jej povedala jej gynekologicka,este ju pozru v nemocke a tam jej povedia presnejsie. Ale myslim ze ak ma dost siroku panvu tak by jej to mohli iba vyvolat v ten den aby uz viac nenarastol. Lebo druhy termin ma 22-ho a to by ze mal aj viac ako 4kila

nelustek
16. aug 2011

@masinka tak to aby som si to doniesla od svokry domov a oprala to v tej vani

wera.g
16. aug 2011

@nelustek druhý termín? a to je ako možné mať 2 termíny? 😅

nelustek
16. aug 2011

@wera.g aj ja som mala pri Nelke dva terminy . 2.1 a 8.1 narodila sa 8.1. a to uz som mala zelenu vodu. Ten 1 mas asi podla menzesu a 2 podla ultrazvuku. Teraz mam iba jeden termin

viviem
16. aug 2011

@anita12 ahoj, ja mam cez boky tiez ako ty cca 89 cm a cez brusko v najsirsej casti cca 79 cm...vobec nezalezi ake mas siroke boky na prvy pohlad, zalezi ake mas miery co meria doktor, mne meral v 12tt, je to napisane v tehu knizke, najdolezitejsia hodnota na porod je ta posledna, musi byt od 18 vyssie, ja mam 19 a je to v pohode na prirodzeny porod a urcite je teraz ta hodnota este vyssia / panva sa roztahuje aj ked sa ti to nemusi zdat 🙂

nelustek
16. aug 2011

@viviem a kde su tie hodnoty uvedene? mne nic nemeral

viviem
16. aug 2011

@anita12 ja mam tie rovnake boky ako pred tehu, aj ked sa mi zda ze som zo zadku schudla, ale boky sa mozno rozsirili, no jedine co sa mi zvacsilo je brusko, vobec ho nemam v bokoch len take uzke, spicate, dopredu vystrcene..mame celkom podobnu postavu, mam 171cm a vahu pred tehu 48,5kg a teraz 52,5kg....a urcite sa ti to este roztiahne, ved telo sa pripravuje neustale na porod...tebe este lekar nemeral panvu? vsak to je najdolezitejsi udaj ku vyberu porodu

wera.g
16. aug 2011

@nelustek hmm, tak som zvedavá čo povedia mne - v pondelok idem už môjmu dohodnutému pôrodníkovi, nakoniec nebudem mať moju doktorku aj ako pôrodníčku, tak som zvedavá čo povie na to on, či mi nechá toho 10.10., alebo to posunie dopredu 🙂

@viviem ani mne nikto nič nemeral, a to sa musí merať? 😕