Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelustek hodnoty su v tehu knizke na druhej strane, v tom modrom okienku, kde je zaznaceny cyklus, termin porodu, nastup na md, vyska, vaha a posledna hodnota su rozmery panvy, moje su 24/26/31/19.....zvlastne ze nemeral, este som sa s tym nestretla, ako moze indikovat porod bez rozmerov 😒 ....ja by som si to vyziadala...ty si uz rodila, tak to nie je az take dolezite, ale ze ti nemerali ani pri prvom porode, tak to je nezodpovedne
@wera.g podla mojich vedomosti sa to musi merat a najma pri prvom porode, vsak ani jeden lekar nevie odhadnut rozmery panvy bez merania...ja by som ani nesla rodit kym by mi nezmerali panvu...vyziadaj si to od lekara, pred porodom je uz neskoro....nahodou sa budes trapit v bolestiach a az potom zmeraju panvu a povedia ze je uzka, tak hor sa na cisarak, vsak kde sme, v stredoveku 😒
@viviem tiez v tehuknizke nemam hodnoty zapisane... a pri prvom si tiez nepamatam,,, 😒
@nelustek az mi je z toho zle, ked citam pristup lekarov, ved to je najdolezitejsi udaj rozmery panvy pre prirodzeny porod, pred porodom je dost neskoro....vsak nahodou by az vtedy zistili uzku panvu a rychlo by robili cisarak? katastrofa...som zdravotna sestra a specialna pedagogicka, tak viem ake su dosledky nezodpovednosti a lahostajnosti lekarov
@missy97231 tak si vyziadaj aby ti zmerali, ale ked si uz rodila, tak mam dobru panvu...len nechapem ako sa da rodit bez toho aby vedel lekar ci je panva na to pripravena
@nelustek hlavnou vecou, ze vaha ich zaujima ale rozmery panvy su pre nich passe....ja som chuducka a panva nevyzera nejak na porod a mam dobre rozmery, ale viem zo skusenosti, ze zeny mali fakt siroku panvu navonok, ale vo vnutri bola uzka a museli ist na cisarak....vsak ty si v poho ked uz mas odrodene, jasne ani pocitat nestihneme a budeme pocut plac nasich lasok 🙂
@viviem v tej kolonke rozmery mam slovom napisane "priestor." tak myslim, ze mam aj zmeranu,,, len hodnoty nezapisane.. a prvy som mala cisarsky, a doktora pri prvom co mi zanedbal nejaku infekciu a skrz to sme boli s malym jeho prvych 10dni na antibiotikach... tak tiez neviem, ci som hodnoty nejake mala zmerane 😒
baby viete co je paradox? nikdy v zivote som nemala ziadne krce v nohach / chodidla aj lytka....nebrala som ani magnesium a pre dvoma tyzdnami mi predpisal lekar magnesium kvoli riziku predcasneho porodu a od vtedy su krce skoro na dennodennom poriadku a magnesium je praveze proti krcom a mne ich mg vyvolava
@nelustek hm to je zaujimavy pristup lekara, vsak ak su cisla dobre, aj vaha je dobra...to je pravda, ked pomeria tie hodnoty, tak mu sa automaticky vypocita vaha....lenze podla vahy sa vie ci je dobre vyvinuta na svoje vyvojove stadium a ci sa bude dat rodit klasicky alebo ci nie je podvyzivena...ach ti lekari...keby bol on tehotny, tiez by chcel vediet vsetko
@missy97231 a nepamatas si ci ti meral? vsak to by si urcite na to nezabudla, je to take zvlastne kovove meradlo, taky kruh s cislami....ked si mala cisarak, tak ako moze vediet aku mas panvu a napisat priestor....myslim ze to nemeraju lekari ktori nemaju to meradlo, lebo je asi pre nich drahe a nechaju to az na nemocnicu
Dievčatá ja Vás prosím o radu, či to, čo vám popíšem je tvrdnutie bruška, alebo sú to len nejaké akrobatické kúsky našej bambuľky.
Keď stojím, tak je úplne tvrdé ale iba po stranách. Zhora a zdola je mäkké. Keď si ľahnem, tak hneď zmäkne. No a keď sedím, tak je trošku napnuté, ale nie tvrdé.
Brucho ale vôbec nebolí, neviem vôbec či mám ísť zajtra k lekárke, alebo nie.
@dzuli08 ja som tiez pri riskovi nikdy nevedela,ci mi tvrdne brusko ci nie lebo celkovo bolo take napnute.....skusim ti to vysvetlit....ked stvrdne maternica tak koza napr.neni natiahnuta len maternica je ako kamen,ako ked si skusis teraz prstom chytit celo...alebo skus na lytku napnut sval,tak tak nejak ja citim ze mi tvrdne brucho,taky tlak...si myslim,ze ked naozaj stvrdne tak budes vediet 🙂 mne dr.povedal,ze niekedy je niekde maternica tvrdsia ako inde a to preto lebo babo ju podrazdi a ona sa napne....
@viviem pri prvom asi teda meral... take to meradlo ako pravitko alebo co... tak to si pamatam 🙂 ale teraz urcite nie... teda ak sa mera iba tym meradlom kovovym
baby, to vam fakt nemerali panvu? hlavne prvorodickam? zvlastne. a hlavne nebezpecne. mne ju merali hned ako mi vypisovali knizku pri oboch.
@viviem .. no teda ty si máličko pribrala, no ja neviem o tom, žeby mi hovoril o meraní panvy, ako sa to vlastne meria ? Práve som prišla z predpôr.kurzu a počúvala nám tam tým načúvatkom bábätká ako sú otočené, naš drobček už je hlavičkou dolu a že mám veľmi veľa plodovej vody, asi preto mám také vypučené brucho 🙂
@anita12 mera sa to tymto
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://dw5.n...
@berus222 mne tiez nemerali panvu , ani v tehu knizke nic take nemam.. skvor by som povedala ze ja mam strasne malo zaznamov v tehu knizke:(
@wera.g ...ja chodím na kurz do vedľajšieho mesta, nakoľko v najbližšej pôrodnici to nerobia, ale robí to pôrod. asistentka zo spomínanej pôrodnice v jednom wellness priestore, som spokojná, celkovo to bude 6X po 1,5 hod. Cvičíme , dýchame, všetko dopodrobna vysvetľuje čo nás čaká, dnes sme boli zrovna v druhej a tretej dobe pôrodnej 🙂 .
@katuska_za ja som mala takeho dr pri prvom. vypisal mi povinne veci a na poradniach mi pisal len hmotnost, tlak a ci citim pohyby. ked som isla na prijem, tak mi vynadali, ze preco mi tam nic nepisal. no viem ja preco?!

@wera.g
@viviem mne pri prvom tehotenstve merali panvu az v nemocnici pred porodom.A teraz mi doktor zas nemeral a to mam druheho 😨