icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinka_26
17. aug 2011

@nelynka18 ...teda, tak ty si zasobena overalikmi 🙂 idem ja nieco pokukat na bazariku a objednam si, ak nieco najdem. Dakujem za infosky

nelustek
17. aug 2011

@zuzinka_26 ano oslavujeme 31.5. v nasom akurat vtedy oslavuje Petronela a ceskom Nela.

jani74
17. aug 2011

@natalii6 malinový čaj?na čo je dobrý?Aké homeo tabletky na mlieko?Nie guličky Chamomilla?
@viviem aj môj manžel chodí cez týždeň von, doma je len cez víkendy resp. podľa nakládky - je vodič takže sme na tom podobne 😉 neboj zvládneš to, my síce bývame u našich ale pomoc bola a je ozaj len keď už musí byť. Neviem na čo máš nárok ale asi len na rodičovský odo dňa pôrodu - ale fakt neviem.

zuzinka_26
17. aug 2011

@nelustek dakujem 🙂 a nebojis sa, ze bude mat niekedy problem s tym, ze v nasom kalendari to meno nie je? mozno len premyslam nad somarinami 🙂

lolko_lenka
17. aug 2011

@nelustek hej 🙂 meno vybral manžel, ja som mala Emku, ale tak keď už to nie je chlapček, tak aspoň meno vybral 🙂 Ale teší sa veľmi 🙂

lolko_lenka
17. aug 2011

@zuzinka_26 my budeme meninovať 31.5.

nelustek
17. aug 2011

@zuzinka_26 este som nad takym niecim nerozmyslala. Len teraz ked chodi do skolky a doniesla tam sladkosti na meniny tak jej ucitelka hovorila ze sa vola Petronela.Dlho som jej hovorila ze nie ze je Nelka.Bola som nahnavena,preco jej to hovorila ,ved Nelka je este mala a nechape to. Ale inak zatial problem nevidim. Ked bude velka jej vysvetlime a dovtedy mozno bude aj v kalendari 😀

bettyx
17. aug 2011

@jani74 hehe, to znám 😀 .. já vyzvedávala zásilku z ikea a než mi přinesli matraci do baráku a já podepsala převzetí, tak jsem měla místo pokoje chlív... nebylo to ani pět minut.. 😀

skybaby
17. aug 2011

@eronika mne nehovorili nic ze by to zaviselo od toho kolko budem dostavat materske ... ja to vyskusam si o to poziadat a uvidime 😉

zuzinr
17. aug 2011

Ahojte babule, tak konecne sa hlasim po dlllhej dobe. Ale ste toho popisali ved to nemam sancu precitat ani do porodu. V dome uz konecne vsetko vygruntovane, vymalovane, poprane, pozehlene, uz len sa zbalit do porodnice. Minuly tyzden som bola na poradni tak maly velkostne zodpoveda tyzdnu v kt. som, uz je aj otoceny hlavickou dole len je uplne dole, lekar hovoril ze mam len oddychovat aby nahodou sa nespustil porod. No a hned na druhy den nam prisli robit rolldory a nasledne sme malovali synovu decku. Som sa bala aby maly vydrzal a nezacal sa pytat na svet. Ale nastastie to vydrzal🙂 Len ma nenormalne bolia krize mam problem ked sa zohnem tak sa vystriet, ze to je z toho ze je maly uplne nizko. Mate to aj vy niektora?
Som len tak zbezne citala ze ste sa bavili o homeopatikach na podporu dojcenia, no ja som ich mala pri synovi ale mne teda vobec nepomohli, tak neviem ja s tym nemam dobru skusenost. Pri dcere som nebrala vobec nic (ani ziadne vitaminy), ani odsavacka a malu som bez problemov kojila 19 mesiacov, ja som si stale vsugerovavala ze ju proste budem kojit a ina moznost nie je. Niekde som citala ze to zavisi aj od psychiky lebo ze vraj tvrobu mlieka ovplynuje aj hypofýza, tak neviem.

zuzinr
17. aug 2011

@eronika no co sa tyka materskej tak je to tak ako si pisala, pokial ti matersk vyjde nizsia ako je rodicovsky pripevok 190 €, tak ti urad prace bude doplacat tolko aby si dosiahla hranicu tich 190 €. Pokial dcerka nema este 3 roky tak mas narok aj na prispevok na starostlivost na starsiu dcerku, je to cca 40 € na mesiac a vyplaca sa 6 tyzdnov od porodu babatka, kt. cakas, niekomu to vyjde na 2 mesiace niekomu na 3 mesiace, zavisi kedy sa male narodi. Ziada sa to na urade prace. Dalej by si mala mat klasicky narok na rodicovske pridavky na kazde dieta, a na priplatok k prispevku pri narodeni dietata to je okolo 678 €. To vsetko sa ziada na urade prace. Tak hadam som nejako pomohla.🙂

jana0706
17. aug 2011

@nelustek to uz je co za pedagogicky pristup, ved v dnesnej dobe ked vela deti ma mena co nie su v kalendari tak to fakt ucitelka nema co riesit a zbytocne pliest dieta...navyse pri momentalnej oblubenosti toho mena bude za chvilu v kalendari 🙂 inak ja som pocula ze staci poziadat o zaradenie mena do kalendara a po nejakom prevereni ho od dalsieho roka pridaju...ale podrobnosti k tomu neviem...

jana0706
17. aug 2011

@zuzinr ja by som sa chcela tiez tak nejako na to dojcenie naladit, mam z toho trosku obavy ci budem dost trpezliva ak to na zaciatku nepojde uplne hladko...chcela som sa spytat, davala si malej cumlik alebo nie? lebo dnes na predporodnej priprave nam hovorili ze poranenie bradaviek moze vzniknut prave kvoli tomu ze dieta dostalo cumlik alebo flasu a naucilo sa inak stlacat pusinkou...ze pokial nedostane cumlik tak saje jazykom a bradavku neporani... vsade pisu a hovoria ze flasu netreba zbytocne dietatu davat, ale o tom cumliku som si myslela ze je neskodny, tak teraz neviem...

dzuli08
17. aug 2011

@zuzinka_26 Aké problémy by mohli nastať, ak dáme meno ktoré ešte nie je zapísané v kalendári? My chceme dať meno Sandra a to tiež nie je v sk kalendári, preto ma táto odpoveď zaujíma.

berus222
18. aug 2011

@dzuli08 ziadne, neboj. my sme dali michael a nikto nic nehovoril. sandra neni v kalendari?

nelynka18
18. aug 2011

@zuzinka_26 no ano len viem ze pri riskovi som mala 3 a bolo to len-len lebo ono sa to zda ale ked nechces stale len prat treba aspon 1-2 veci navyse 🙂 a nasla si cosi??
@zuzinr ahoj,tak super,ze uz mate vsetucko nachystane,az tak dobre ze? 🙂 citam,ze mas prcka moc dolu a z toho ta bolia krize?mna tiez hrozne bolievaju,ja sa len pri zehlicke zohnem a chrbat katastrofa alebo vysavanie ci zametanie je pre mna dost nepohodlne.... ja si myslim,ze sa mi tak asi pred mesiacom zosunul dolu lebo od vtedy sa tak citim a aj lonova kost ma bolieva....no som zvedava v utorok idem na poradnu a som zvedava ci mam dobru intuicii 🙂

nelynka18
18. aug 2011

@dzuli08 urcite ziadne,ani rebeca neni v kalendari a moja neter sa tak vola....u nas ma sandra meniny 2.1. na alexsandru... 🙂

nelynka18
18. aug 2011

a ja som si vsimla,ze nas dominik mal teraz 4.augusta meniny a ani sme mu nepopriali vela stastia a zdravia 😵

luckaprima
18. aug 2011

@katuska_za Katusik, ja uz som si asi 5 krat myslela ze mam vsetko poprate a pochystane, pokupene a vzdy ma z toho niekto vyvedie, vcera som este kupovala odsavacku na sopliky a uz je asi vsetko uz ma len lakaju take "zbytocnosti" ako kos na plienky a nejake nove zavinovacky ktore asi ani nevyuzijem ale objednala som aspon jednu pre radost. Tento moj krpec tiez kopcuje odusu, ale obcas aj podriemka asi par minut, ja sa zas hrozim toho ze mu zostane tento rezim, nedavno som citala ze uz teraz mozes odsledovat kedy je hore a kedy buva a to nase nocne kopcovanie je fakt uz niekolko mesiacov stale v rovnakom case.. tak asi cau spanok v noci 😎 budeme buvat doobedu, aj ja som pri prvej dcerke mala zas pomalovanu stenu a za par rokov sa to tak zazralo asi az do tehly, nedalo sa to ani zoskrabat ani premalovat ani nic.. tie tvoje nalepky budu asi lepsie riesenie 🙂

zuzinka_26
18. aug 2011

@nelustek ...presne toto som myslela, ze ci jej napr. v skolke nebudu davat deti najavo, ze ona nema meniny v kalendari a tak...ale ako hovoris, coskoro uz snad bude v kalendari 🙂 na nete som nasla, ze v nejakom slovenskom rozsirenom kalendari uz to meno je 31.5.

zuzinka_26
18. aug 2011

@dzuli08 🙂 ziadne vazne problemy som tym nemyslela 🙂 myslela som skor na to, ako to bude vnimat moje dieta, ked ostatne deti maju meno v kalendari a nasa nema...asi sa uz zamyslam nad somarinami 🙂

zuzinka_26
18. aug 2011

@nelynka18 to mas pravdu, treba radsej viac ako menej 🙂 jooooj, nasla som ich teda vela, vcera som si ich nechala pootvarane, dnes prestudujem a vyberiem snad nejake aspon dva. Jeden asi velkost 62 a jeden 68.

nelynka18
18. aug 2011

@zuzinka_26 no je ich tu neurekom 🙂 niekedy aj tazko vybrat....to su podla mna dobre velkosti...62 a 68 🙂

zuzinka_26
18. aug 2011

@nelynka18 ...a na akej stranke hladas tie vecicky? ja som skusila mimibazar a tam sa mi nedalo zadat len ze overal, ale hadzalo mi to tam spolu aj s body a bundickami. Nemas nejaku lepsiu stranku?

nelynka18
18. aug 2011

@zuzinka_26 no ja najradsej objednavam tu z MK alebo este na babybazar a na mimibazar ked si das bundy,kabaty,kombinezy tak sa ti potom vyhodi vyhladavac a tam si zadaj presne co hladas aj velkost aj cenu....tak to robim ja 🙂

zuzaxa
18. aug 2011

Dobré ránko všetky!!!!
Tak ma štípu oči, išla som spať hádam o pol druhej, a už keď som zaspávala tento môj malý kopcoval o sto šesť. Inak dúfam, že ak bývam dlho hore v noci, tak nebude mať prehodený deň s nocou??? Ráno sme vstali o pol ôsmej muž zobral malú k svokrovcom, a ja sa chystám poobede za nimi a idem pozrieť po ceste aj ten kôš prútený, jeden som našla za 50 eur taký krémový, čiže neutrálna farba. Dúfam, že ho aj zoberiem.
Počujte mám otázku na tie zimné overaly, že akú veľkosť kupujete??? Mne doktorka povedala, že malý bude veľký, že nech začínam vecičky od č.62. A keď sa narodí skôr, teda už v septembri tak neviem ak podrastie či sa mi zmestí do 68? Môžem aj 74 kúpiť, či vtom sa mi utopí? Ale však zima bude aj v januári, ho počká, keď tak.Neviem poraďte. Inak ide aj Vám už z bradaviek taká priesvitná tekutina? Pri malej som to nemala.Tak neviem.Dnes začal Agrokomplex, tu vyhrávajú už od rána. Už sa teším na tie zápchy, aj keď posledné roky to má klesavú tendenciu.

nelynka18
18. aug 2011

@zuzaxa ahoj,ty co robis prosim ta do pol druhej??ja najdlhsie do jedenastej vydrzim 😒 tak si doma oddychujes sama ty sa mas 😉 ja na zimu mam po riskovi bundicku s nohavicami cislo 74 ale inak na zimu este nekupujem no uvidime,aky budeme velky 🙂 mne ide ale nie priesvitna tekutina ale taka bielo-zlta pravdepodobne kolostrum a raz mi to aj zasmrdelo ako mlieko 😒

zuzanazuzana
18. aug 2011

@bv_alexandra neviem ci ti niekto odpisal, ale ked chcete pre babatko priezvisko po priatelovi, tak musis ist na matriku s priatelom a potrebujete tehotensku knizku a pravoplatny rozsudok, ked si rozvedena!!!!! my sme to vybavovali zrovna minuly tyzden!!!!

ja uz sa neviem dockat, ked zacne skola....1x v zivote....vzdy sme sa tesili, ze zacinaju prazdniny....ale syn je ako z divych vajec, nechapem dnesnu dobu a hlavne rodicov ako kaslu na svoje pubertalne deti a dovolia im dennodenne byt vonku dokedy chcu!!!!!!! vzdy ked dieta spravi nieco zle, tak davaju vinu rodicom ako ich vychovavaju!!!!!! ale ako mam vychovavat, ked iba ja jedina s priatelom sme dosledni a trvame na tom, na com sa dohodneme so synom!!!!! a ten to nechce chapat, ze mu vyvolavame, ze uz mal byt doma a kamarati su zrovna v najlepsom a vacsinou popijaju!!!!! potom mame doma nezhody, ze sa k nemu spravame ako k soplavemu decku a tak!!!! fakt je to dennodenny boj, sme chonicky nevyspati!!!!! naozaj je velmi narocne v dnesnej dobe vychovavat pubertalne dieta!!!!

inac vcera som si urobila aspon radost a pre malu som kupila nausnicky.....su z bieleho zlata a srdieckove s ruzovym kamienkom....su strasne krasne!!!!!! co mate dievcatka, kedy ste im dali prepichnut uska? zevraj ako mesacnym sa to robi?

katuska_za
18. aug 2011

@zuzaxa ja asi budem overaly na zimu kupovat az ked sa narodi a budem vidiet aky je 🙂 ved na jesen uz oblecenie mam a uvidime ako drobcek porastie... bojim sa ze nieco nakupim a bude mu to bud velike alebo male a ani neponosi... 😖

zuzinka_26
18. aug 2011

@nelynka18 🙂 dakujem, tak pozriem aj tu na MK a babybazar - tusim mam co robit 🙂