icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

marikac
18. aug 2011

@nelynka18 tak ja som tu asi jedina "divná" 😠 ☹ mne sa prsia nenaliali vobec a uz toboz mi z nich nich nevyteka, ani ked si prsnik stlacim....asi nebudem kojit ☹

misic
18. aug 2011

@luckaprima Moj maly tiez kope ako fitbalista. Vcera (teda dnes) som sla spat okolo 2,00 a maly ako som lahla spustil taku zurku v bruchu, som myslela, ze sa vytlaci cez brucho von 😀 😀 😀 ale on zakazdym zacne aktivne zit ked ja idem do postele... 🙂 ked idem okolo 12, zacne vtedy... Uvidime, dufam, ze sa naopak malinki vyburia v brusku a potom budu kluuuudnuckyyy 😉 😉 😉

misic
18. aug 2011

@marikac tak to sa neboj, to neni podmienka, ze sa ti musia prsia naliat pocas tehotenstva aby si mohla kojit. To este len po porode uvidis ake Pamely Anderson 😎 😵 z nas budu. Si pamatam, ked som porodila na druhy den rano som mala ako dva obrovske balvany v noznej koseli 😀 😀 😀

nelustek
18. aug 2011

@jana0706 niako som to neriesila,lebo ucitelky v skolke sa mi lubia a heto bola z inej triedy.. Nelke som to vysvetlila,dufam ze uz sa nic take nevyskitne.Inak by som sa na to uz pytala rovno v skolke

nelustek
18. aug 2011

@zuzinka_26 nie deti v skolke tomu este nerozumeju a kym pojde tvoja do skoly tak to meno bude aktualne aj v kalendari.Nemaj obavu je to pekne meno 🙂

nelustek
18. aug 2011

@zuzanazuzana nasej nelke kupovala nausnicky jej krstna a daju sa u nas prepichnut uz aj v porodnici. Cim prv tym lepsie.Ale kolko mala Nelka uz ani neviem asi na prvej poradni u jej doktorky

nelustek
18. aug 2011

@marikac ty si prvorodicka a kolostrum zacina vytekat vacsinou az druhorodickam.. nemusis sa bat a hlavne sa nestresuj kvoli tomu. Mne pri Nelke tiez nevytekalo a kojila som14mesiacov

marikac
18. aug 2011

@nelustek
@misic mne to ozaj prislo take divne cele toto, kamosky, sestry, lekarka sa ma pyta, ako su na tom prsia a ja stale vravim-rovnako 😀 povodna velkost, povodne popirky-az na tie modre zily 😀

natalii6
18. aug 2011

pekny den dievcata 😉dnes hned ako som sa zobudila som vsetko pozehlila a bolo toho dost z coho som sama prekvapena ze sa mi chcelo 😀 teraz muz malujem predsien a uz nechcem v tomto byte pocut nic o opraci 😠
@jani74 ten caj sa vola ostruzina malinova a odporucala mi ho nelynka18 vraj ulahcuje porod ale to ti ona najlepsie vysvetli lebo ja znim nemam ziadne skusenosti 😉 a co sa tyka tych homeopatik na podopru tvorby mlieka ano su to take gulocky v takom zelenom sulceku aj by som ti isla pozriet ako sa volaju ale muz maluje tak mu tam nechcem ist 😉

natalii6
18. aug 2011

@marikac citam ze rozoberate prsniky ja som druhorodicka a mne tiez nic netecie iba ked si zmacknem tak par kvapiek a smitec 😀

zuzinka_26
18. aug 2011

@marikac nie si sama 🙂 tiez mi nic nevyteka - ale dufam, ze to neznamena, ze nebudeme kojit, to snad nie..

zuzinka_26
18. aug 2011

@nelustek ja viem...to meno som mala vybrate este ked som ani tehotna nebola 🙂

bv_alexandra
18. aug 2011

@zuzanazuzana vdaka za odpoved. fúha ani neviem či ten rozvodový rozsudok nájdem 😀 ale chytila ma upratovacia mania, tak popritom pohladam.
čo sa týka pubertálnych deti. Tiež to mám doma. Ja som za určtié zásady ktoré sa musia dodržiavať a tiež potom voči mojej dcére niekedy vyzeram ako bosorka lebo iný môžu.
Jednoducho si však vždy sadneme a snazim sa jej to vysvetliť že každý rodič ma iné pravidla. Mne osobne sa vôbec nepáči že rodičia dovolia 12r babe byť vonku do pol deviatej, že jej dovolia isť si do miestneho podniku na pizzu, a že je vychovávané na mc donaldoch. Snažim sa ale tiež to máme náročné vysvetliť prečo je to tak. Tak presne viem čo prežívaš. Treba byť však odolní a neupustiť. Včera napr. dcéra meškala 15min domov, dnes nejde von. Keby som jej povolila ist dnes von tak by znovu myslela že môže prísť neskôr. Možno som trochu prísnejšia, ale podla mna pravidla musia byť. a hlavne v dnesnej dobe. 🙂

marikac
18. aug 2011

@zuzinka_26 nevravim,ze mi to chyba 😀 ale ak to tak ma byt...tak nedbám....ale zatial nebadam ani , aby mi podrastli 😠 ine tehule uz o 2 cisla maju vacsie a ja som na povodnej velkosti 😔

zuzinka_26
18. aug 2011

@marikac 🙂 ja mam zatial o cislo vacsie, musela som si kupit aj vacsiu podprdu, lebo tie moje ma vsetky tlacili 🙂

marikac
18. aug 2011

@zuzinka_26 jeeeeeeeeeeej, mate ten isty termin ako my...... ja uz si zelam len 7t tehotenstva a chcem rodit....uz mam ozaj problem aj spat, lezat, zit 😀

natalii6
18. aug 2011

@nelynka18 ahoj tak ja dneska vsetko pozehlila co som necakala a teraz som chcela upratovat ale muz zacal malovat tak az potom 😉 len dufam ze sa mi bude chciet 😀 a co sa tyka toho caju neviem ci mi posluzi lebo sa obavam ze aj druhy porod bude cisarsky ale ved skusim ho mozno aj motyka vystreli 😉 ty si Ryska kojila ze? lebo ja nie tak len dufam ze sa mi to tentokrat podari..ano uz len 35 dni ale keby som mala mat ten cisarsky tak by som chcel porodit o tyzden skor ale to uvidim 😉

jana0706
18. aug 2011

@marikac ja som tiez viac-menej na povodnej velkosti, teda keby som kupovala novu podprdu tak by som uz mohla kupit o cislo vacsiu, ale zo tri podprdy co mam doma maju taky strih ze ich mozem v pohode nosit, takze nekupujem - spolieham sa na to ze po porode sa prsia fakt o dost zvacsia (jedine ze by moje prsia fakt strajkovali, asi mi to robia naschval) a potom by mi tie "prechodne" podprdy boli nanic...ibaze vsade pisu ze treba zobrat dojcenske podprsenky uz do porodnice a ja fakt netusim ako si mam vybrat velkost, kedze sa s prsiami nic nedeje tak to vobec neviem odhadnut...asi kupim len jednu taku "bezsvovu" zatial a ostatne az ked budem vediet aku potrebujem velkost...lebo vobec nie su lacne co som pozerala...

natalii6
18. aug 2011

@lolko_lenka asi myslis ten v tej pasazi lebo to tam poznam a neviem ci aj ta pani nahodou nekupuje v cinskych skladoch ale z istotou to neviem 😉 a tam pri tej trznici co som ti spominala je slovensky obchod vraj su to vyrobky z BB

marikac
18. aug 2011

@jana0706 no prave, ako odhadnem velkost vopred? to je dobra pripomienka! tak hadam tie 4 dni v nemocke vydrzim bez kojacej podpiry s tymi povodnymi 😀 skutocne neviem ci dobre odhadnem velkost dopredu....a ja vobec nestresujem s balenim tasky...teda myslim s kupenim si veci do tasky......mne sa cas doma tak vlecie,ze mi to pripada, ze rodim o rok

anita12
18. aug 2011

@lolko_lenka ..ahoj, aj ja nosím veľkosť 34/36 a tie košeľe som si veru kupila M aj L 🙂

jana0706
18. aug 2011

@marikac ja som tiez mala pocit ze mam este strasne vela casu na vsetko, hlavne co sa tyka prania a zehlenia a dokupenia veci do porodnice, mala som kopu energie, ale teraz som sa tri dni necitila dobre, zaludok strajkoval, bola som uplne zoslabnuta (dnes uz je nastastie vsetko super), tak som si povedala ze si uz vsetko porobim a pochystam co najskor, predsa len nemozem vediet ako sa budem tieto posledne dva mesiace citit...sa to moze menit zo dna na den...

nelustek
18. aug 2011

@marikac mna sa teda na prsia nikto nepyta, ale neboj sa a hlavne kvoli tomu nestresuj.. 😉

zuzinka_26
18. aug 2011

@marikac 🙂 mne tieto posledne mesiace idu dost pomaly, navyse ked uz som doma, tak je to este pomalsie...tiez sa mi uz tazko hybe, aj spi - teda hlavne vstava z postele 🙂 ale zvladneme a vydrzime pre nase babatka 🙂

anita12
18. aug 2011

@marikac ...ani ja nič nepozorujem, verme , že to v správny čas príde a budeme vedieť ako na to , aby mali slniečka dosť mliečka ... 😉

nelustek
18. aug 2011

@zuzinka_26 o tom hybani a spani ani nehovor.Mne najviac trva a da mi zabrat sprchovanie,holenie a potom to kremovanie a obliekanie.Kym sa obleciem som zas spachcena 😀

anita12
18. aug 2011

@nelustek ...to holenie je zážitok .... 😀

lilly22
18. aug 2011

ahojte...ja mam termin 4 oktober...ja som vsetko odkladala...ale od poslednej navstevy lekarky,ako mi povedala,ze mala sa otocila hlavkou hore,tak ma prepadla mensia panika...ze co ak cisarsky...takze sme s priatelom v sobotu nabehli do nitrianskych obchodov a vsetko sme ponakupovali..aj ked musim uznat na obleceni pre malu sme minuli najmenej..lebo takmer vsetko som podostavala od kamaratky ,ktora rodila v marci...ona niektore veci ani nepouzila,takze viac menej je vsetko nove...postielku sme dostali..takze sme kupili len matrac a vypln do postielky...takze mala je do porodnice uz komplet vybavena...mne chybaju este nocne kosielky a podprsenka..a tiez neviem aku velkost..ale ,tak hadam mi pani v obchode poradi..hehe...a vsetko poprat mam v plane buduci tyz..dufam,ze bude pekne pocasie aby sa vsetko rychlo presusilo a mozem to pozehlit a pekne poukladat...

a mam na vas otazku..je tu niekto kto rodi v LV??ma niektora z vas zoznam co presne ,tam potrebujem??dakujem
lebo uz som pocula vsetko mozne..ze to tam nepotrebujem,to tam davaju a zase naopak...pls...

misickab3
18. aug 2011

@viviem fúha, tak toto netuším....neviem ako to je, keď si vedená ďalej ako študent, asi by si sa mala popýtať na úrade ako to chodí....

misickab3
18. aug 2011

@marikac mne síce už párkrát to kolostrum vytieklo, ale čo sa týka pŕs, tak sa nezmenili...len bradavky sú o niečo väčšie....ale ja si kúpim asi jednu podprsenku na dojčenie už aj do pôrodnice- jednoducho vezmem o číslo väčšie. Predpokladám, že by to malo stačiť. Čo som sa pýtala v rodine báb, čo tento rok rodili, tak si vzali o číslo väčšiu a stačilo to. A prinajhoršom vyšleme manželov a partnerov do obchodu nech vezme ešte väčšiu. 😀

Inak baby., toto bola fakt strašná noc. tak mi maličká tlačila hore- neviem či na žalúdok, či pečeň, alebo čo, ale hodinu a pol som sa od pol tretej prefchádzala, masírovala, bolelo to neskutočne a keď som si chcela ľahnúť, tak zase sa to spustilo- no hrôza. ani neviem, ako som už nakoniec zaspala skoro v sede- krk ma potom bolel neskutočne, ale čo už... ☹