icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
19. aug 2011

@anita12 nie ja som vysetrenia nemala 😕 ja som prenasala 8 dni a cele som prelezala v nemocke....bola som otvorena na prst a ked mi pichli epi tak na 3prsty ja som s otvaranim problem nemala len maly sa akosi na svet nepytal 😕 mal aj snuru okolo krku,tazko siel von tak mi nakoniec doktor hrozne silno zatlacil na brucho lebo sa uz pomaly stracali ozvy a v tom doslova zo mna vyletel....

anita12
19. aug 2011

@nelynka18 ...no ešte že to dobre dopadlo, tá pupoč. šnúra je životodarná, ale ako môže všetko aj skomplikovať...
no držím palce, nech to máme všetky bez komplikácií ..

nelynka18
19. aug 2011

@anita12 no ved to preto si treba hlavne kontrolovat pohyby...moja neterka sa tak udusila,prestala kopkat a svagrova bezala do nemocnice a uz bolo neskoro,mala asi tyzden pred terminom ale bola to aj chyba lekara lebo ona tam bola den pre tym,ze malo ju citi a dr.povedal,ze to je normalne,ze je pred terminom a ze to si uz mala nasla polohu atd.....keby ju boli hned vybrali v ten den,mohla by byt medzi nami 😔 a ani si nechcem a neviem predstavit ako tym moj svagrova musela a musi trpiet..... ale netreba tu pisat pribehy so zlym koncom,treba verit,ze my vsetky sa budeme tesit z krasnich a zdravich deti 🙂

bv_alexandra
19. aug 2011

kedy tu stíhate tolko písať 😀 však vas nestiham čítať 🙂
ja som akurat napapala, doobedu požehlila a idem sa veru vystrieť dnes akosi ledva fučim. včera som riadila kuchynu a asi som to prehnala s námahou. A to netušim kto mi okná umyje 😉 😀

nelustek
19. aug 2011

@nelynka18 citala som co sa ti stalo..az neuveritelne co taky tukanec sposobil.Si musela byt riadne vystresovana.. drzkaj sa

jana0706
19. aug 2011

Ahojte baby, tak dnesna kontrola bola dost rychlovka, lekar pomeral babatko a povedal ze vsetky miery zodpovedaju mojmu tt, mame vyse 1900 g co vraj tiez zodpoveda, placenta aj plodova voda v poriadku, tak som rada..
Som sa potom hned vrhla na nakupy, len ma zarazilo kolko penazi som nechala v drogerii, som konecne pokupila tie Pampersky, hned som kupila aj vlhcene utierky (dufam ze malemu budu vyhovovat lebo mali akciu na multipack takze sme zasobeni neviem dokedy), kozmetiku, caje pre mna aj pre mimi a rozne dalsie drobnosti, uz by som to chcela mat skompletizovane...
V Bratislave som sa potom zastavila v tom obchode "predeti.sk" (co je aj na nete) a zohnala som tam tie bezsvove elasticke dojcenske podprsenky (sa kupuju len podla obvodu pod prsiamu a potom sa super prisposobia)...som si pripadala ako za sociku - predavacka mi hovori ze "dnes sme ich dostali, ale vo vasej velkosti uz su asi prec, idu strasne na odbyt", ale nakoniec sme nasli este jednu bielu a jednu ciernu, tak som nevymyslala a zobrala obidve 🙂
a kupila som tam aj ten kyblik na kupanie - budete v tom niektora kupat? my budeme mat vanicku pozicanu od kamosky, ale ked si uz budem verit ako drzat babatko tak by som chcela radsej ten kyblik pouzivat...

jana0706
19. aug 2011

@nelynka18 no teda to je smola s tym tukancom, hlavne ze sa nic vaznejsie nestalo, ale viem si predstavit ako si sa vystrasila, ja som tak uz velmi velmi davno pre istotu tukla moje auto na parkovisku ked bolo uplne nove, asi potrebovalo pokrstit...ale mamina mi akurat vcera dohovarala ze by som uz nemala soferovat - mne kratsie cesty nerobia este ziadny problem, dokedy chces soferovat ty? hlavne drzim palce aby sa uz nic podobne nestalo..

nelynka18
19. aug 2011

@nelustek no to ano,akurat som prisla,bola som s tym chlapom,podopisovali sme co sa dalo a v pondelok na poistovnu a potom do opravy ☹ ach jooo kvoli 5 sekundam tolko neprijemnosti 😒

nelynka18
19. aug 2011

@jana0706 no to ako zakon schvalnosti,som pred 2 tyzdnami spominala muzovi,ze 4 roky vodicak a bez nehody a bum 😠 tak ale nastastie to bol len taky tukanec i ked mam celu lavu stranu doriadenu nie moc ale odnieslo si to svetlo,hmlovka,maska a naraznik ☹ esteze muz sa nehneval 🙂 no takto po meste mi to problem nerobi ale ked sme sli minule z ciech tak som soferovala ja a povedala som,ze uz staci,na dialku to uz nezvladam 😖 ale takto po meste sa da mozno sa aj do porodnice odveziem 😀 tebe sa uz zle soferuje?

dzuli08
19. aug 2011

@wera.g A do perinky bábo nebudeš dávať?
Po ako dlhom čase pôjdete s drobcom na prechádzku? Mne sa zdá, že mamičky určitý čas nechodia s detičkami von, až po niekoľkých týždňoch. Alebo sa mýlim?

dzuli08
19. aug 2011

@motylik08 Ako si zistila, že ti odteká plodová voda?

jana0706
19. aug 2011

@nelynka18 praveze dobre, akurat ked sme isli minule kamaratom do Madarska (ale len tak skraja za hranice) tak sa mi to uz zdalo dost...ono zalezi aj ako sa citim, ale na kratke trasy sa mi este nechce prestavat...ale na tu porodnicu si teda netrufam 😀

misic
19. aug 2011

@dzuli08 Keď som bola 1.raz tehotna, bola som presvedcena, ze s malou prve 3tzdne nepojdem von.... ale nakoniec mi uz bolo doma dlho, a v ten rok bolo naaadherne babie leto, tak sme sli na prechadzku ked mala malá 11dní. Malá sa narodila koncom septembra, tak sme v oktobri behali po vonku a malá neprechladla anii nic, takze to bolo v pohode 🙂

wera.g
19. aug 2011

@dzuli08 jááj vlastne hej, aj zavinovačku berieme, ale aj tak keď malého budeme dávať do autosedačky, v zavinovačke to nepôjde.. 🙂
my tiež nepôjdeme s malým hneď von, až neskôr po pár týždňoch, asi po mesiaci, predsa len nemá imunitu a nechceme riskovať 😅

@jana0706 super, že je všetko v poriadku 🙂 sranda máme rozdiel 3 dni a náš mal v pondelok 2736g, náš je riadny macek ako tak na to pozerám 😅 A aj ti krv brali? A smiem sa opýtať čo ťa stáli tie pampersky? Kupovala si tie newborn premium care? Našla som totiž na nete za 12€ a neviem či to je dobrá cena alebo nie 😅 A tak super, už ste pripravení, či ti ešte niečo chýba?

misic
19. aug 2011

@wera.g tie plienky najlepsie ked beries cenu za ks, ak je cena plienky 0,20 je to ok, obcas ked je akcia, mozes dostat aj za menej. Tereba pozriet kolko je tam kusov... ale tie new born byvaju drahsie...

wera.g
19. aug 2011

@misic tak tieto majú 78 ks, teda ks vychádza na cca 0,15€ - tak ich teda objednám 🙂 ďakujem za radu, prípadne pošlem link, kde som ich zohnala 🙂

jana0706
19. aug 2011

@wera.g tak to bude nas oproti vasmu taky drobecek 😀 ale ja som dost uzka a cely zivot som bola chuda takze dufam ze bude mat len okolo 3 kg pri porode, myslim ze to bude pre nas oboch bezpecnejsie 🙂
No ja som kupovala v Rakusku lebo tam dovazaju pampersky vyrobene v Nemecku, vraj ich lepsie deticky znasaju ako tie z Polska co dovazaju k nam, takze u nas som na ceny ani nepozerala. Chcela som kupit tie premium care, ale tam ich v ani jednej drogerii nemali, neviem preco, pred casom som ich tam este videla. Male balenie New Baby c.1 (27 ks) stalo 5,95 Eur a vacsie balenie New Baby c.2 (62 ks) stalo 12,90 Eur.

jana0706
19. aug 2011

@wera.g ak je ich tam 78 tak to mas naozaj dobru cenu, tebe zrejme staci zacat na tej velkosti c.2 ked cakate vacsie babatko

wera.g
19. aug 2011

@jana0706 aj ja som nikdy nemala poriadne ani cez 50kg, vždy mi vraveli že som chrďúlik, v poslednej dobe som pribrala na 52 čo mi plne vyhovovalo a teraz že šup, 65 😀 joooj aj ja by som brala keby mal okolo 3kg pri pôrode, ale to už by som musela rodiť hneď , čo nechcem 😅
Ahaaa, tak potom asi vybehnem tiež do Rakúska keď to tam je lepšie kvalitou, máme to od nás na skok, a aspoň cestou pozdravím tetu, čo tam býva 🙂

rough
19. aug 2011

@wera.g @jana0706 kočky, kam do Rakúska chodíte nakupovať detské veci? Ja mám v pláne ísť do DMky v Hainburgu práve na plienky a kozmetiku, ale oplatí sa ešte niekam inam ísť? Do Parndorfu moc nechodím, tak neviem či tam je nejaký baby obchod:/

wera.g
19. aug 2011

@rough nooo my plánujeme s drahým do parndorfu zbehnúť, ale tiež netuším či tam sú také obchody, uvidíme, ale ževraj v mistelbachu či ako sa to volá sa dá dobre nakúpiť - teta nás tam raz vzala, ale neviem ako sa to volá presne 😅

jana0706
19. aug 2011

@wera.g @rough ja chodim do Hainburgu ku gynekologovi takze sa tam vzdy zastavim v DM a v BIPE a podla toho kde je aka akcia tak nakupim...tie plienky vychadzaju tak podobne v obidvoch pokial nie je akcia...som si akurat zobrala z DM uz tu prihlasku na DM babybonus aby som to mala nachystane ked sa baby narodi, da sa tam prihlasit aj so slovenskou adresou, a aj tu niekto (tusim masinka, ale neviem presne) spominal ze tam potom posielaju lepsie zlavove kupony ako u nas...
v parndorfe to nie je nic moc co sa detskych veci tyka, teda pokial si clovek nepotrpi na drahe znacky - ceny su aj po zlavach vyrazne vyssie ako ked kupujes v beznych obchodoch na SK, a okrem handier som tam pre deti nic nenasla...a inak ani vo Viedni sa neda nejako vyhodne nakupit, aspon kde som ja pozerala, ani vyber nie je bohvieco, takze v Rakusku budem riesit asi len drogeriu, plienky a neskor pripadne umele mlieko a detske vyzivy, znami spominali ze sa im to tam oplatilo a hlavne maju super vyber...

jana0706
19. aug 2011

@wera.g no s tou kvalitou plienok sa pripadne popytaj aj inde, ja som tak pocula tak som sa na to spolahla, kamosky tvrdili ze zo slovenskych pampersiek sa im deti vyhadzali a z rakuskych nie, aj s kvalitou boli spokojnejsie, zrejme sa to netyka tych uplne najmensich velkosti ale ja som si povedala ze budem plienky od zaciatku kupovat len tam...

tun1ska
19. aug 2011

Ako prežívate tieto horúčavy? A zas sa má otepľovať...do štvrtka až na 36 stupňov......asi ma z toho porazí... 😝 😝

zuzaxa
19. aug 2011

Baby chystáte sa používať aj látkové plienky? Ja hej a svetové som našla na mimibazáre , už mi aj prišli a sú neskutočné, také ľahulinké a príjemný materiál taký rýchloschnúci.Ešte idem objednať. Pozrite http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=171166
@rough @wera.g Baby my chodíme do Shoppingu SCS ( Shopping City Süd) je to tak okrajom Viedne, z BA po diaľnici asi do hodiny aj menej, však pozrite na nete. Je to obrovské, je tam aj Ikea, potraviny sú tam Interspar, HM, CA.... všetko veľké predajne. A za Shoppingom je hračkárstvo ToysRus aj to je na nete, a tam nakupujeme každý rok aj Ježiška. Sú tam aj kočíky, a vecičky a potreby pre bábätká, aj plienky... A ešte tam je veľký na topánky Pittarello, Takko, Media Markt taký na elektroniku.A každý rok sme tam pred Mikulášom kvôli adventnému kalendáru KinderSurprise 24 ks vajíčko na každý deň, u nás taký nedostať. A to už všetky kamošky vedia o ňom, takže chodím ich kupovať tak asi 10 kusov. 😀 😀 😀 Len tento rok neviem ako či aj s malinkým tam pôjdeme, alebo vybehne sám muž..... Uvidíme!
V pandorfe neviem či je moc detských obchodov, jeden som raz nakukla, ale to taký DKNY..... totálne drahý., tam sú také drahé značkové väčšinou. Celkom sa ešte dá detský Benetton, ale tiež len keď sú výpredaje. Ale minule som videla z cesty, že už tam sú aj potraviny, a tie tam doteraz nikdy neboli, ale samá drogéria asi nie, My tam chodíme väčšinou, že zo Shoppingu sa stavíme na takú hoďku do Nike, Adidasu, Crocsu, Pumy! Mne tam chýba to HMko, ja ho zbožňujem tam sú skvelé detské veci a aj kvalitné!!! Malá moja mala do veľkosti 128 všetko odtiaľ, najmä Hello Kitty, len už nosí takú 146-152, a tie sa mi už tak nepáčia, aj teraz mali všetko také do čierna to už pre také pubertiačky, a ona mala teraz 8.
Teraz ma napadlo vtom Interspare a v tom hračkárskom som kamoške kupovala tie Hipp čaje dvojitá gramáž ako u nás a vyšli okolo 5 eur, tie sa tam oplatia.

jana0706
19. aug 2011

@zuzaxa no my sme boli v SCS vcera a pre babo som nekupila absolutne nic, fakt sa mi tam zdalo vsetko drahsie ako u nas a mensi vyber...ale ked tam niekedy pojdes tak okrem toho ToysRus je tam vzadu velky Babyone, mozno budu mat prave nejake akcie, ked sme boli naposledy pokupila som tam pekne bodycka, len to treba ist na ten "vonkajsi" okruh, je to az za Mediamarktom a ToysRus...
inak hned vedla Parndorfu je Merkur - len treba ist kusocek akokeby to protismeru smerom na Neusiedler ked vides z dialnice (treba pozerat kde je kruhovy objazd s McDonaldom)...Merkur je v Rakusku moj najoblubenejsi obchod na potraviny, maju obrovsky vyber vsetkeho...ak by ste chodili castejsie oplati sa vypisat zakaznicku kartu, casto su na nu zlavy...pri tom Merkure je viac takych obycajnejsich obchodov, aj DM drogeria napriklad...

misic
19. aug 2011

@zuzaxa ja sa chystam na tie eko plienky, uz mam vybratu zakladnu vybavu, vychadza to okolo 256eur, este musim presvedcit manzela, bo neni este na 100% rozhodnuty. Ja viem, ze na zaciatok je to fakt vela penazi, ale v konecnom dosledku ked to berie clovek, ze dieta potrebuje plienky cca 2-2,5roka tak to vyjde o dost lacnejsie aj ked sa prirataju energie a voda. Ja som pozerala a vyberala na
www.peluskovo.sk

Akurat pozeram tie, co si dala link. Su naozaj peknucke, nieco take som aj ja chcela, ale potom baby co latkuju mi povedali, ze u tychto nie je uvedena znacka a to su take z ciny a nemaju overene a certifikovane materialy... Nemusia byt zle, ale mozno budu dlho schnut alebo sa moze babo vyhadzat. Ja som si vybrala z takych co su vyrobene v CZ a SK, su siceo dost drahsie ale su overene babami tu z MK aj moje kamosky ich pouzivaju... a maju bambusove vlakno, tie su vraj najlepsie a aj najlepsie schnu... Lebo, ze vraj s tym je najvacsi problem pri latkovkach. Este skus popozerat... A poznas niekoho, kto ma konkretne tieto plienocky co si si vypozerala?

luckaprima
20. aug 2011

@anita12 ahoj, prepac, zapletiem sa ti do dobaty 🙂 zaujali ma tie pracie prostriedky, myslis ze ten persil aj silan biely su fakt vhodne pre babatka? lebo nikde sa to nepise, aspon na tom silane, ja ho tiez mam doma a nemozem sa zbavit pocitu ze babatka a popisy sensitive.. su len reklamny tah ze je to "akoze" jemne. Ja mam teraz lovelu ale chyba mi ta silanovska vona na malickom pradielku, najradsej by som tam tiez naliala nejaku fajnovu avivaz 😨

wewe22
20. aug 2011

@zuzaxa
@misic
aj ja idem latkovat vcera mi prislo par plienociek ja som objednavala s www.ekoplienky.sk je to sice naozaj drahe ale moja starsia bola vecne vyhadzana ked sme pouzivali jednorazovky tak teraz chcem skusit nieco prirodnejsi

dievky este sa chcem spytat ak ste uz teraz niekedy boli na UZV mate uz babatka otocene dolu hlacickou ak nie co povedal lekar ja idem v stredu a mam s toho trocha strach

jani74
20. aug 2011

Bré ránko 🙂 včera som Vás nemala šancu prečítať a nieto písať ešte ☹ Dnes uvidím. Zatiaľ len prajem pekný víkendík...