Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Baby, aj vašim bábätkám sa tak často "čká"? Mojej aspoň 5x denne, asi jej je horúcko, tak chlípka plodovú vodu 😀
@tun1ska dobre ranko, nas zvykol ckat castejsie v druhom trimestri, tak okolo 26 tt, teraz uz naozaj len velmi zriedka...ale vraj sa tym trenuje branica, tak asi uz ma dost natrenovane 😀
mne vcera lekar potvrdil ze babatko je uz pekne dole hlavickou tak ako ma byt, som si to myslela lebo ma posledny tyzden-dva kazdy den hrozne silno kope do rebier, aj dnes od rana, tak dufam ze tak uz ostane...to ti robili dva usg za den alebo si mala len pocit ze bol rano hlavickou dole?
@wewe22 ahoj, este mas len 32 tt. tak dopredu nepanikuj lebo ta cakaju este dva mesiaciky 🙂 ja som mala krpca v 28tt dole hlavickou, lekar povedal ze fajn ze uz sa hadam neotoci a naposledy v 33 tt nas prekvapil a je dole zadockom, chytila ma mierna (dost velka) panika, moj doktor pokrcil nosom ze ak takto zostane nebude to bohvieco rodit a vraj je mala pravdepodobnost ze sa este otoci spravne, ale tu citam velakrat sa babo otoci este aj dva dni pred porodom dokonca aj pocas prvych kontrakcii. Ja som bola presvadcena ze pri tomto porode nebudem riesit ziadneho lekara, ziadne zmluvy nic, pridem kto bude mat sluzbu pri tom odrodim, ale ked som toto videla razom je vsetko inak 😎 vacsina lekarov zastava nazor ze aj panvovym koncom treba rodit normalne a odmietaju sekciu, ale ja mam okolo seba az moc odstrasujucich pripadov co takto rodili a ani jeden porod nebol bez komplikacii, bud si to zlizlo dietatko alebo mamina. takze pojdem tam kde mi slubia ze ak by bolo nahdou KP tak automaticky sekcia, jasne ze radsej budem ak sa krpec umudri a otoci pekne dole hlavickou a pojde klasicky obycajne, tak dufam, aj tebe budem drzat palceky 🙂
@luckaprima presne tak by som to aj ja riesila - pokial bude KP tak v kazdom pripade cisarsky, aj ked je to to posledne co by som chcela, ale nebudem nic riskovat, ved v dnesnej dobre robia tolko "zbytocnych" cisarskych tak nerozumiem tomu preco v takejto situacii ked mozu ohrozit matku alebo dieta vahaju - ved oni potom nebudu musiet niest dosledky, ale my ano...
@wewe22 no ja uz mam maleho otoceneho hlavickou dole a je az uplne v panvovej kosti co sa uz pravdepodobne neotoci lebo je tam dost zapasovany a straaaasne ma tlaci na krize ako hovoril lekar ale povedal ze moze sa stat ze este miesta ma aby sa otocil, tak ja dufam ze uz nie, zatial ho stale citim rovnako tak podla mna je stale hlavickou dolu. Len si musim davat pozor aby sa predcasne nespustil porod ked tak nalieha. Dufam ze este ten mesiac to nejako vydrzime aj ked by som uz najradsej mala za tym lebo sa mi neda ani v posteli otocit co ma tak bolia tie krize ☹ Ale v tomto mesiaci sa este babatka kludne mozu otocit.
Kocky dobre rano prajem.Mam na vas otazku ci sa to stalo aj nejakej z vas. Od 2 rana mi ako keby stvrdlo brusko a citim v nom taky neprijemny bolestivy tlak a trva to az do teraz. Jedine co pomaha je ked lezim bud na pravom alebo lavom boku. Stalo sa to uz niektorej z vas? ??? Mam utekat na pohotovost alebo je to normalne? Dakujem
@jana0706 suhlasim, ja tiez zo vsetkych sil verim ze sa drobec otocia vsetko pojde normalne a hladko, ale uz som sa doplasila a chcem mat v zalohe lekara co bude suhlasit so mnou ak nahodou.. tiez tomu nerozumiem preco si u nas matka nemoze sama urcit co sa bude diat s jej telom a jej dietatom, nakoniec my sa o ne budemem starat cely zivot, lekari idu dalej svojou cestou, pre nich je kus ako kus a potom ked skonci pracovna doba zmizneme my aj nase deticky 😎 cest vynimkam (vraj Banská Štiavnica)
@babulkaa hm tazko povedat....mne tvrdne brucho stale ale nie ze ho mam vkuse stvrdnute....nebolo to tym,ked vravis ze na boku ti bolo ok,ze ti male tlacilo na maternicu a tym ti podrazdilo a preto bola taka tvrda?ak boli tie bolesti silneho charakteru tak by som sla na pohotovost ale ak to bolo len skor neprijemne,tak by som pockala co bude dalej a ak by sa to zopakovala,tak vtedy by som uz sla.... 🙂
ahojte kocky, vsetkym vam dakujem za podporu, ani si neviete predstavit ako to cloveku pomoze a doda sily 😉 , vcera som prisla z nemocnici a citila som sa blbo, vyspala som sa a dnes mam pocit ze je vsetko v poriadku, citim sa dobre, urcite to je aj tym prostredim, doma je doma, tak sa len tak motam po dome, musim aj chodit, lezanie ma ubija......nemam to zakazane, prave naopak, akurat nemam sa namahat, natahovat, dvihat tazke.....to su take normalne veci.....doma konecne pochopili ze som tehotna a inak sa ku mne spravaju, s drahym sme boli kupit konecne pre mna aj pyzamo, lebo ziadne nemam, v nemocke som bola len v teplakoch a rozgajdanych trickach 😀 v pondelok ma cakaju nejake vysetrenia, tak sa pomaly na to pripravujem, snad sa nedozviem nejake negativne informacie, inak je vonku krasne pocasie, malinky ma kope a kope, miestami je to bolestive, ale vytesujem sa z kazdeho pohybu ktory vykona......
baby, ktore ste ma podrzali a podporili velka vdaka este raz......neskutocne si to vazim!!!!!
a hlavne vsetkym oktobrovkam prajem nadherny vikend, uzite ho v zdravi 😉
@misic no teda, doteraz ma ani len nenapadlo zamysliet sa nad latkovymi plienkami az po tomto tvojom prispevku mi ta myslienka zaimponovala len sa v nich musim zorientovat, mozes mi prosim Ta priblizit co si vybrala do zakladnej vybavicky? mne sa najviac pozdavaju all in one, pripadne iste snapky a kapsove s bambusovymi vkladackami, budes pouzivat vylucne latkove, ci kombinovat podla situacie? dakujem 🙂
Boťe.Včera bol strašný deň.Celé doobedu som ležala na gauči lebo mi bolo hrozne zle a poobede keď prišiel manžel nahovoril ma aby sme išli k svokrovi.Malý sa veľmi potešil tak sme išli.Už na odchode malý zahlásil, že ide ešte cikať a odišiel.Zrazu len vidím ako sa hojdá na orgováne a tak som mu ešte skríkla, že chcel cikať a nie hojdať sa.A v tom začal strašnš kričať a plakať a bežal ku mne.Nechápavo som sa na neho dívala a on si sklonil hlávku a v tom som to zbadala.V jeho vláskoch sa hemžili dva obrovdské sršne a hrýzli ho a zároveň bodali.Veľmi som sa zľakla našťastie sedel vedľa mňa muž a ten sršne rýchlo zabil.Rýchlo som mu umyla hlavičku studenou vodou a obliala celé vlásky octom a šup sa na pohotovosť.Tak ma doktorka sprdla, že oni sú pohotovosť pre dospelých a najbližšia detská pohotovosť je 25km od nás.Tak mu rýchlo pichli inekciu a leteli sme do ďalšieho mesta.Tak mu dali ešte čípok a museli sme úpol hodinu čakať čo sa bude diať.Našťastie nemusel ísť do nemocnice lebo to by som nevydržala ani ja ani on.Celý večer ešte plakal, že ho veľmi bolí hlavička.Dnes už chvalabohu povedal, že už ho hlavička nebolí.Myslela som, že už včera porodím po takomto šoku.Neprajem nikomu prežiť niečo takéto.
Ach jaj, musím sa s Vami podeliť o niečo - jedna baba od nás mala termín tiež ako ja 5.10. a už sa jej predčasne narodil chlapček 😲 nič viac neviem len že vážil nejak 2,400kg. Celý deň na to myslím 😲
Naša malá v brušku dnes poriadne kopká - takto ešte nikdy - na všetko a všade kam dočiahne, bolí ma poriadne celý zadok 😅 a mňa dnes chytil upratovací ošiaľ, od rána ako keby som mala vrtuľu v zadku - umyla by som aj okná a vytepovala koberce ale nemá to význam - naši robia krb a ešte budú búrať prieduchy tak bude prach a bordel ale inak by som aj to už mala 😅
No holky, tak se udělalo hezky, manža mi sundal z půdy vejce po Štěpíkovi, tak jsem dnes radši vyprala potah.. bylo teda báječně zabalený, ale po vybalení vidím že je na tom potahu jakýsi blitíčko, nebo něco takovýho... fakt nevim -musela jsem to přehlídnout.. každopádně jsem to teda vyprala, večer povlíknu sedačku a kdyby se nám mimčo narodilo už teď, tak nebudeme nijak zaskočeni! všechno je hotový! 😎
Dobrý, ne??? dvě pračky hader, jedna plen, všechno jsem vyžehlila za hnusnýho počasí, teď sedačka a je to! Štěpíkova nová postýlka přijde během příštího týdne a je to všechno! 😀
No a ještě vybírám kachlíky, páč v posledním měsíci přijde spousta lidí a budou mi bourat a předělávat kuchyň. od stropu po podlahu -komplet.. snad budou hotový dřív než porodíme! to bych se zbláznila! přivízt miminko do prachu na "stavbu".. halt bych se nastěhovala k manželově mámě i s dětma.. no co...
Tak užívejte hezkýho dne! 😀
Takže asi jedine takto 😀
Názov Veľkosť Kusy Názov Veľkosť Kusy
Plienky 70x70 30 Masťička na vetri 1
Plienky 80x80 20 Papier. Vreckovky 1
Osuška plienková 4
poštolky č,1 č2 2
Body dlhý rukáv 56 3
Body krátky rukáv 56 3
Body dlhý rukáv 62 3
Body dlhý rukáv 56 3
Body krátky rukáv 62 3
Košielka 56 3
Košielka 62 3
Svetrík 56 3
Svetrík 62 3 PRE MAMU !!!!!
Dupačky 56 3 Kefka,Pasta, šampon
Dupačky 62 3 Kojenecká podprda 2
Čiapočka 56,62 2 vložky 4
Řukavičky 2 Nočná košela 2
Celodupy 56,62 2 Vložky do podprdy 1
Zavinovačka Máme Podložka 1
Osuška frote 1 Župan Mám
Žinky frote 3 Uterák Mám
Podbradník 5 Bavlnené noh. 5
Perinka, vankúšik do postielky 1 Ponožky 3
Obliečky 2 Papuče 1
Plachta 2 Žiletka 1
Deka do kočiara 1 Toaleták 1
Deka menšia 1
Preb. Pult Máme
Kefa na flaše 1
Cumlíčky 0-3m 2
Fľaška 0-3m 2
Kefka na vlasy 1
Manikúra 1
teplomer do vane 1
Odsávačka hlienov 1
Rektálna trubička 1
Vlchké utierky 1
Vatové tičinky 1
Aviril mydlo 1
Aviril olejček 1
Krém na zapareniny 2
Zásyp 1
Šampón 1
Pampers new born 1
Vanička Máme
Posťielka Máme
Pančuchy 0-3m 8
Hrkalka 0-3m 1
Lieh na pupoč. 1
@babulkaa tak chod radsej na pohotovost... asi to nic nebude ale pre istotu 🙂 ci uz si bola?
@motylik08 ahoj,tak sa drzkajte a v pondelok vam drzim palce 🙂 a je fajn,ze si taka optimistka,to pomaha 🙂 maly kopka to je tiez dobre znamenie,aj nas dnes akosi vystraja 🙂
@jani74 ach jaj.....no snaad su ok 😒
@duranovaz jezis az zimomriavky po mne behaju 😒 to je hrozne,hlavne,ze to ma dobry koniec....chudacik maly,muselo to byt pre teba hrozne,dobre poznam ten pocit ked tvoje dieta trpi a ty mu nemozes pomoct ☹
pekny vecer babulky, vy ste toho za dva dni teda popisali 🙂 my sme vcera cestovali k rodicom 260 km (uz poslednykrat pred porodom), cestu sme nastastie zvladli OK. Kupila som si tu kojacu podprsenku, kojacu nocnu koselu s tymi otvormi vpredu, zupan a este aj ten caj z ostruziny malinovej...a zarazilo ma, ked som si ten caj uz doma pozerala a na nom napisane, ze sa neodporuca tehotnym a kojacim matkam - to co ma byt??? a este aj ta zenska v cajovni mi povedala, ze tak mesiac pred porodom to mam pit a na obale napisane toto...nechapem teraz co robit.
Podostavali sme tu kopu darcekov - ja uz asi fakt nebudem nic kupovat, lebo ja som mala meniny ale vsetky darceky su vecicky pre Nelku 🙂 ale velmi som sa potesila samozrejme...len som sa uz tesila, ze mam vsetko poprate, pozehlene a ulozene v skrinkach...no, ked prideme z vikendu, tak sa pustim do dalsieho prania a zehlenia 🙂
@bv_alexandra podla mna tam mas celu zakladnu vybavu, co mam doma navyse su veci co nie su bezprostredne potrebne, pripadne sa daju dokupit neskor...ja som si napriklad pre istotu do porodnice nachystala aj tie homeopatika na kojenie o ktorych tu baby pisali, dalej caj na dojcenie, aj take tie hydrogelove vlozky na bolave prsia od Medely ak by bolo nahodou treba, mast na bradavky Purelan a objednala som si aj olejcek na osetrenie poranenej hradze a dalsi na rychlejsie stiahnutie maternice...ale to uz su len take hovadinky ktore clovek moze mat aj nemusi...to iste plati pre veci pre babatko, ale co mi tam chyba je prechodny a aj taky teplejsi overal na von, ale tak pripadne to mozes dokupit ked uz budes vediet ake je babo velke...a tusim som ti tam nevidela ani fusak na zimu, to urcite vyuzijeme...
Ahojte spolucakatelky. Nemozem spat, tak pisem, mozno sa niekomu zide tip na plienky, kto este nemate, Huggies newborn, maju teraz v hypertescu v KE 2 x 90 ks balenie, cena za kus vychadza na 0,14 eur, co je super cena podla mna.
Aj vy mate taky problem so spankom? Niektoru noc spim iba asi 2 hodiny, zvysnu noc sa prevalujem, kukam do blba, alebo surfujem na nete. 😠
@motylik08 aj ja ti držím palce a je super že si pozitívne naladena 😉 My mame v novembrovkach 09 jednu kocku, ktorá obidve deti porodila v 32tt a chlapci su úplne v poriadku
@slniecka ja nemôžem spat ani poobede, ani večer neviem zaspat, najlepšie sa mi spi ráno, lenže mala ma posledné dni budí uz 6.30 😝
Inak ja uz tiež idem všetko oprat, pozehlit a pobalit si tasku, lebo dr. sa nejako nezdá môj krcok, síce nie je skrateny, ale vraj oslabeny

@wewe22 neboj sa, do 36 tt času dosť....niekedy sa zvykne otočiť aj deň pred pôrodom..ja som bola pred 2 týždńami a ráno bol dole hlavičkou a na popoludńajšom usg už zas hore 😉