Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@luckaprima ....ahoj, no ja som viac dala na skúsenosti mamičiek tu, myslím, že viaceré písali, že to požívajú, ja rozmýšľam, že asi kúpim ale gél Silan Sens., prášok si nechám pre nás, práve mi aj došiel 🙂 . Snáď to tým naším pokladíkom bude vyhovovať a budú ako vo vatičke 🙂
@slniecka Ahoj no ja s tým spánkom už dlho bojujem aj sa mi to dva-tri dni napravilo to bola ulava,ale mám to soať je to strašné.Ako aj tuto noc som spala dve hodky potom od 1h do 4h počúvala radio čítala a ešte hodku si zdriemla a odvtedy sedím pri nete.Ako nech je už radšej oktober a som aspon užitočne hore ako takto mám nervy sama na seba vrrrrrrrrrrrrrr 😠
ahojte tak inak ste sa rozpisali za dva dni co som tu nebola, my sme boli s mm na malom predlzenom vikende v cz, pozriet Lednicko-Valticky areal, bolo tam krasne, pocasie nam tiez vyslo, a dost sme sa teda nachodili,lebo tam je obrovsky park ktory sa da len na peso prejst, aj som sa cudovala ze som ok, nic okrem noh ma nebolelo, asi u mna plati ze cim viac som zamestnana niecim tym menej riesim bolesti vseliake
k dokimu idem v pondelok ,uvidim co mi povie ako krcok ci drzi...
@zuzinka_26 ahoj aj ja tak zas mam neake vecicky a zas ma caka pranie 🙂 dufam ze do porodu to je moje posledne zehlenie lebo nam nezehlim 🙂 k tomu caju....to je tam pisane preto lebo ten caj by sa nemal pit ,pretoze vyvolava kontrakcie,no a kvoli tomu to tu asi chceme pit len oni musia mat na etikete varovanie....a aky to ma obal?lebo ja mam sypany ale na nom nic take pisane nie je....
dobre ranko 🙂
muz zobral riska a isli na nitrianske rudno sa kupat,takze mam volnooo 😀 uvarene mam zo vcera,dnes urobim len polievocku,dozehlim a asi zotriem zem ak sa budem moc nudit 🙂 pisete,ze nemozete spavat ja som zas stale unavena a stale by som spala....mala som to obdobie par dni,ze sa mi nedalo spavat ale uz je to ok a prespala by som celu noc keby nemusim behat na WC.....inak s tym WC je to hrozne,ked sme cely den vonku ako vcera len beham po krcmach a pohostinstvach kvoli WC.....uz ma tam budu aj poznat 😀 no a vcera som uz mala dost,vecer ma neskutocne boleli kosti dolu na zadku aj z predu ☹ ked my sme tak radi vonku ale mna uz to unavuje a zatazuje....uz aby to bolo za mnou 😒 🙂 no a vy ako?
@nelynka18 ahoj 🙂 u mna to momentalne vyzera este tak na dve varky prania a potom tiez dufam, ze uz dost 🙂 ahaaaa, aj som si potom pomyslela, ze asi z nejakeho takeho dovodu je to tam napisane - ja som si kupila dva tie caje, jedno vacsie balenie v priesvitnom obale (tam je to varovanie napisane) a jedno mensie balenie v takom akoby papierovom obale (tam to nie je napisane)...obidva su sypane. Zajtra sa vraciame domov, tak potom to pofotim a pridam do albumu 🙂
inak s tym spanim som na tom rovnako...ja by som vkuse len spala ;) len tento vikend sa mi to moc nedari, lebo u nasich je aj brat s 5-mesacnym synom, ktoremu asi prave idu zubky, tak nam robi pravidelny budicek 🙂
vcera sa mi na stehnach zvnutra vyhodili nejake cervene flaky - neviem ci z tepla alebo z toho ako sa mi suchali nohy o seba pri chodeni (mala som suknu a nebola asi dost siroka, tak som si osuchovala stehna a asi som si zodrala kozu, neviem)...len zrazu ma to zacalo stipat a chodila som ako keby som mala nalozene v gatiach 😀 😀 😀 tak som vyuzila to, ze tu mam synovca a pozicala som si jeho kremik "okamzita pomoc pri zapareninach" 🙂 🙂 🙂 dufam, ze pomoze. Peknu nedelu vsetkym prajem
@zuzinka_26 no ja mam taky v papierovom obale.....a kedy to chces zacat pit? jeeej babo,tak mas nocny nacvik,ked budes vstavat k svojmu 🙂 no tak to som zvedava ci ti ten krem pomoze,potom daj vediet a kupim ho aj ja pre naseho 😉 aj tebe peknu nedelu....
@nelynka18 ...neviem este, ta pani v cajovni mi povedala, ze tak mesiac pred porodom sa to ma zacat pit tak 2 salky denne...ale tu som niekde citala, ze od 34tt sa ma zacat, tak este neviem...a ty? pozeram, ze ty uz si teraz v 35tt, tak uz si zacala pit? no - presne to si hovorim, ze asi takto to bude vyzerat, ked bude uz nasa na svete - len sledujem ako bracho preleti cez izbu v noci aj 3 krat robit mliecko, prebalovat, uspavat a tak 🙂 ak to mam zaparene z tepla, tak snad pomoze...ale ak je to zosuchana koza, tak asi nie...uvidime ked dnes budem chodit vonku, zatial doma to citim len trocha.
@zuzinka_26 no ja som informovana tak,ze od 34tt sa pije 1 salka denne,od 38tt sa pije 2-3 salky denne a v den porodu sa ma uvarit odvar tak do 2L flasky a pit stale.....ja zacnem az podla toho co mi povie dr.v utorok bo idem na poradnu....ak bude vsetko ok,tak ho zacnem hned pit a ak mi povie,ze mi ta zatka naozaj odtiekla(neviem ci si to ciatala)tak neviem mozno zacnem az od zaciatku septembra....mozno ten caj nebude ziadne ucinky ale mozno hej...uvidime...no nech uz aj nas tie deturence budia 😉 len ja dufam,ze budem kojit 🙂
@zuzinka_26
@nelynka18 a k čomu je dobrý ten čaj vlastne? 🙂
@bv_alexandra http://www.alinka.sk/c/bylinky-vhodne-pocas-teh... toto je stranka byliniek pre tohotne,precitaj si priprava na porod....v skartke posilnuje maternicu a tym pripravuje na porod,porod by mal byl lahsi,kratsi a bemalo by sa po nom prenasat......vacsina bab po piti toho caju mali porod lahsi ale ci naozaj zabral ten caj,uvidime 🙂
@nelynka18 vdaka idem kuk. a nemôže to napr vyvolať predčasný pôrod?
Ahojte, tehulky 🙂
Pozeram, ze sa nam to uz riadne skracuje.... Ktora to cele spusti ako prva? 😉 potom to uz pojde ako po masle.... Uz sa na to tesim 😵
@slniecka ahoj, ja tiez nemozem spat, zaspim tak na dve-tri hodinky a potom sa vacsinou zobudim kvoli prisernemu paleniu zahy, pripadne zlemu pocitu od zaludka...a potom sa tiez len popresuvam po byte, na chvilu zaspim skoro posediacky na gauci, vratim sa do postele, pripadne si dam nieco proti tej kyseline a dobre sa mi zaspi az rano, nechapem preco rano potom mozem zase bez problemov aj tri hodiny spat...
@katy2 veru to máš pravdu. aj ked už si želám nech to mám za sebou, pripadam si taká nemotorná. ☹ a to teplo uff uff
@bv_alexandra odporuca sa to pit od 34tt cize to bude asi bezpecne asi to ma ucinok az po mesiaci a u niekoho mozno ziadny.....ale este som nepcitala o tom ,ze by vyvolal predcastny porod,tak asi nie 😕
@katy2 ahoj,jooo no veru uz aby sa to spustilo,uz aby bola polovica septembra a mozem zacat prva,vobec sa nenahnevam 🙂 😉
@nelynka18 ...tak ja asi zacnem od toho 34tt - vlastne vtedy idem aj k lekarovi, tak uvidim co povie - ako na tom sme. Ano, citala som o tej tvojej zatke - uz to prestalo? tiez si hovorim, ze mozno ten caj nebude mat ucinky, ale zase hovorim si aj, ze preco to nevyskusat, ked to moze pomoct 🙂 a tak tak - tiez dufam, ze budem kojit.
ahojte, po par dnoch som sem opet zavitala... Premyslam, ze si aj ja kupim ten caj tu ostruzinu malinovu, maju to v lekarni? alebo radsej v cajovni... obcas mam pocit, ze sa porodu vobec nebojim sak ani neviem co ma caka poriadne, kedze je moj prvy.. ale obcas troku aj ano a cokolvek co mi ho ulahci skusim 🙂 Na tyzden mi manzel odchadza do Ruska, tak budem slamena vdova ☹, ale nastastie idem k rodicom nech nie som na byte sama keby cosi.... Citim sa uplne v poriadku len maly niekedy kope taaak velmi az ma boli cely clovek.. mam pocit, ze je vsade 😀 Cas uteka veru poriadne a blizi sa nam to cim dalej tym viac.. sak za chvilu natsup na MD heh 😅
@luckaprima ja som najprv tiez netusila ako to s tymi latkovkami je, normalne cela veda je okolo toho 🙂 najprv som si pozrela vseliake plienky ale ani som netusila, v com su ine ako ostatne a samozrejme sa mi zapacila cena 😀 ked som nasla krasne plienky so super dizajnom za 6-7eur miesto 18-20eur ale potom som to zacala studovat, dost mi pomohli aj baby z diskusie o latkovkach, tak teraz uz mam aspon aky taky prehlad co treba.... do IP ti preposlem spravy od nich, dost mi pomohli... aj dali fajn linky... no a potom ti napisem, co som si ja poobjednavala... 😀 😀 😀 pekna suma je to... no ale myslim, ze sa investicia vrati z dlhodobeho hladiska 🙂
@misic Ahoj, mohla by som ťa poprosiť o to aby si mi poslala tie správy o látkovkách aj tie linky čo si dostala od kočiek z fóra, no aj tvoju základnú výbavu, nakoľko sa aj ja chystám látkovať.
Aj som písala do fôra, aby mi poradili či som si nakúpila vhodnú základnú výbavu, ale odpoveď som nedostala. ☹ Keby si bola taká zlatá a pomohla mi v tejto téme, bola by som ti veľmi vďačná 🙂
@katuska_za ahoj ten caj dostanes kupit v cajovni vola sa ostruzina malinova 😉
ahojte!!!!!! dnes je velky den, pred 17.rokmi som porodila mojho syna .....tak mu prajem aj takto este raz vsetko najlepsie!!!!!!
vcera sme boli pozriet rodinu pri nitre a ledva som absolvovala navstevy, aj v nitre sme sa stavili iba na pol hodinku......tak mi opuchli nohy /hlavne lava noha/, ze som mala pocit, ze mi vybuchnu......a doteraz mi neodpuchli, tak musim viac lezat!!!!
@misic dakujem 🙂
Ahojte dnes ked som sa stavala so stolicky som sa nemohla vystret,tak ma akosi tlacilo brusko dole.Mala som taky divny pocit pri vystreti,musela som sa tak pomali.Mali ste to niektora?
inaksie pekny vecer vsetkym 😉 vikend za nami a dalsi tyzden zase pred nami len neviem ako ho prezijem kedze vraj ma byt v tieni 37 😠 v Sobotu som bola z malym v Markize a nadavala som ze naco som sa tam trepala preplneny autobus nastastie som isla z konecnej tak som sedela isli sme tam skoro hodinu co isiel autobus krokom tam ludi ako maku maly plakal lebo vsade tlacenica ked som si chcela kupit pit neskutocne rady aj chut cloveku presla 😠 a ked sme isli domov tak dlho sme cakali na bus a to vraj posilnili dopravu no len neviem kde 😠 a ked som uz sedela tak jeden ze on je ZTP a ze nech ho pustim a je ze smola ze ja som tehotna hlavnavec ze vedla sedeli matka z dcerou asi 12r a odomna ziadal nech sa postavim 😠 no proste na nervy som radsej inaksie mohla vyuzit dopoludnie 😠 a vy ste sa mali ako?
@nelynka18 ahoj bola to fakt neprijemna bolest odvtedy sa nezopakovala nastastie..tak Risko si uzival na kupku super 🙂 citala som co sa ti stalo z autom to je ako zakon schvalnosti esteze sa vam nic vazne nestalo 😉 clovek si moze davat taky pozor a staci chvilka a nestastie je na svete..ale som rada ze to dopadlo len takto 😉

@jana0706 vdaka
no fusak mám zabeštelovaný, ten som tam nepísala.
presne ako píšeš tie drobnosti sa dokupia. 🙂
@skybaby ja už tiež chystám tašku, keby niečo nech je to nachystané, aj ked u mna je to dosť divné, kedže všetko riešim na poslednu chvilu 😀
Asi to bude tými hormonmi 🙂