Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nikolka4 ja som sice 3tyz za tebou, ale ked ta mozem potesit 😀 tak ja nemam celkom nic... akurat veci po malej, ale tie su niekde v krabici zbalene... este som ich nevybrala a samozrejme ani nepoprala.... Jedine co som objednala su latkove plienocky a par kusov pampersiek a to je vsetko... nic ine nemam... 😅 ale neboj zvladneme a tasku este tiez nemam zbalenu, lebo pri dcere som mala uz od polovice augusta a mal sa nakoniec az koncom sept narodila, tak mam pocit, ze mam veeela casu 😎
baby uz sa balite do nemocnice? mne to pride este skoro 🙂ale v podstate je to to jedine co mi chyba.. zbalena taska.. ale mam vsetko v jednej skrini nachystane takze uz len sup do tasky... Zacinam mat trosku strach zo Zilinskej porodnice - nepocujem ziadne chvaly na nu, ale prezili ine prezijem snad aj ja 😅 Zajtra ma caka kontrola u doktorky... cakaju ma este dake testy specialne alebo uz len kukne krcok a drobca ci je ok a to bude vsetko??
@katuska_za aj ja mam cosi ulozene v skrini co potrebujem do nemocky,ale podlozky,vlozky,mast na ritku,plienky... to musim este kupit a asi az v septembri
@nelynka18 to je jedno aké auto, hlavne aby poslužilo.. o tom natrusenom v aute..:D.. no, zo začiatku mi vadilo, že som mala bordel v aute.. pri Alexovi už ten bordel nevidím.. resp. nechcem vidieť, bo sa mi nechce po každej jazde upratovať..:D
@nelynka18 o tom žehlení mi hovor.. včera som asi 2 hodiny žehlila (a to som mala už asi dve pračky ožehlené), lialo zo mna ako z krhle a nohy som mala 2x také ako shrek..:D..
@nelustek ja uz som pokupila vsetko.... jedine co mi chyba je ten lieh na pupcek 🙂 az som prekvapena ako som vsetko pokupila v predstihu lebo som ani neplanovala. 😉
@bibi13 ako citam , nie som jedina kto neznasa zehlenie.. manzel sa uz na mne zabava ked mi tam rastie kopa a len ironicky poznamena, ze naco to budem zehlit ved on to bude nosit aj take.. no len mne to zas neda by siel do prace ako od kravicky pozuty 😀 ale drobcove veci sa zehlia rychlo len tie muzickove a moje su hruuuuza 😠
@katuska_za ja som tiez este neni zbalena....ale asi si operiem zupan a zacnem 🙂 ja idem tiez zajtra ku svojmu gyndosovi a mne bude robit aj steri na streptokoka a odbery a potom idem na prietoky....ak ti tie stery este nerobil,tak asi zajtra ti ich tiez urobi.... 🙂
baby poradťe ake hyg.vložky ste si kupili do nemocky?idem na nakupy tak nech pridem už s nimi dik
@bibi13 to prve asi patrilo @nelustek ze? 🙂
no vidis mne toto tehu nohy vobec nepuchnu 😕 pritom pri riskovi som tiez mavala ako shrek 😀 teraz len tie krize aj ked umyvam zem,ci vysavam auuuu brutal 😒 tak ja uz do porodu nezehlim isto a vysavat zacal muz a este ta zem.....tu mu nezverim 😀 asi 3x umyval podlahy a 1x vylial vedro a 2x ju umyl tak,ze vsade boli cmuhy 😀
@zuzanamolnarova
@luckaprima Baby inak daco som pomenila v tej objednavke a na peluskovo.sk mi dali aj zlavu, ze som tam vela nakupila a nakoniec ma ta vybava vysla 253,12eur, juuuj tak sa vytesujem!!! Inak keby ste chceli daco objednavat, dam vam kontakt na babu, jej manzel ma ten e-shop 🙂 pekny den
@katuska_za ja lieh na pupok kupovať nebudem.. kupila som pri Alexovi než sa narodil, ale dostavali sme v pôrodnici.. takže som ten čo som kupila otvarala až tento rok, ked som Alexovi potierala potničky..:D čo sa týka toho žehlenia.. presne takto to u nas prebieha.. manžel sa len usmieva, ked každý večer hovorím, asi by som mala požehliť..:D
@nikolka4 vložky som kupovala v lekarni..
@nelynka18 hej, to patrilo @nelustek :D.. tehu demencia..:D a kríže tiež bolia.. ale na to som si zvykla.. pri Alexovi mi tiež opuchali nohy, ale nie až do takýchto rozmerov..:D
@nikolka4 no ja budem kupovať klasické lýdie 🙂
@nelustek ja mam vodicak od 2004 ale som nejazdila vobec a v maji som si zaplatila v autoskole kondicne jazdy. Tak som konecne zacala jazdit. Sice zatial jazdim, len ak pri mne niekto skuseny sedi, ale uz mam vacsiu istotu. Som rada, ze som konecne zacala, tak aj tebe zelam prijemne zazitky v aute aj ako vodicke 🙂 🙂 🙂
@misic Moja výbava dosial vyšla na 225 eur, ale ja som kúpila veľa plienok typu AIO, ktorú ako píšú baby na fóre budem môcť využívať až neskôr. Musím ešte dokúpiť štvorcové plienky - tak cca 4 balení a nohavičkové plienky, ktoré som našla tu na MK 4 ks za 16 eur. Takže aj mňa bude stáť základná výbava okolo 300 eur. Dosť, ale dúfam, že sa nám to oplatí .... no a keď sa dodá k tomu ten pociť, že chránime našu zem 🙂 🙂 🙂 ,tak to je to čo sa asi nedá vyčísliť v peniazoch.
no tak teraz neviem nap čo som kupila nakoniec🙂 chcem isť kupiť aj zavinovačku atd
@bibi13 v porodnici davaju lieh? tak super potom nemusim zhanat...
@nikolka4 ja mam tiez zo sanitasu tie poporodne vlozky, na zozname bolo ze tie tak tie a domov si uz kupim klasiku co pouzivam...
baby tie co uz mate jeden porod za sebou ako rychlo sa hoji rana po porode, myslim to nadstrihnutie a tak.. kedy uz budem moct normal fungovat a pouzivat aj tampony nie len vlozky? a kedy uz zacne zas normal mrcha? je mi jasne ze asi az po tom sestonedeli ale kamoska nedostala dost dlho potom tak preto sa pytam...
@zuzanamolnarova nohavickove 4ks za 16 eur? To sa mi zda dajako podozrivo malo a aka je to znacka? Inak AIO som zatial kupila len jednu. Kedze sa tato pouziva ako jednorazovka, tak to si budem setrit do poradne a tak... mozno prikupim neskor... uvidim.... 🙂 🙂 🙂 a nasla si vo fore aj ten recept na domaci prasok na pranie? Ten budem potom robit. A ani avivaz nebudem pouzivat ani na plienky ani na detske vecicky, dam par kvapiek vonneho oleja...
@katuska_za no rana sa hojila asi 2tyzdne a ja som si na to sprejovala taky chlorofilovy sprej na hojenie ran. A krvacanie je asi individualne, niekto krvaca aj cele sestonedelie, ja som asi 3tyzdne a potom len take spinenie, ale tampony som zacala pouzivat az neskor, ked uz bola rana uplne zahojena... asi az tak po 3-4mesiacoch. Ale uvidis asi podla seba ako sa budes citit 🙂 tieto veci su velmi individualne

@natalii6 ahoj,aj moj muz chcel istt a vravim,ze sa mi teda nechce sedet 2 hodiny v aute a potom este sa tam tlacit.... 😒 ten chlap ZTP pekny pako,ze sa nehambi 😠 no ano auto......kvoli 5 sekundam mame teraz vybavovacky 😒 ale tak co uz 😒