icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

matja
22. aug 2011

ahojte dievčatá, pozerám, že preberáte látkové plienky. Ja som môjho syna látkovala a budem aj druhé. Všimla som si tu odkaz na imse bioflanel - k flanelu len toľko, že málo saje a po pocikaní je chladný. Na druhej strane však rýchlo schne, to je jediná výhoda. Pre novorodenca je ešte flanel celkom dobrý, lebo bábätká sa častejšie prebaľujú, ale keď už imse vimse, tak asi radšej biofroté... Tak či tak s týmito plienkami nepočítajte, že to budú nočné plienky, skôr na deň. Na noc odporúčam bambus. Ten má však tiež malú nevýhodu - pomaly schne...

bv_alexandra
22. aug 2011

@nelynka18
@misic no ja ked varim, tak v jednom hrnci a musí to byt do pol hodky hotové 😀 Preto je tlakáč najväčší kamoš v kuchyni. Ja to stále vravim že ja som sa nenarodila preto aby som varila. To je naozaj len nutnosť ktorú musim robiť. 🙂 Nely kup kuracinku urob perkelt to máš rýchlo 🙂

bv_alexandra
22. aug 2011

@zuzanazuzana Prosím ťa a rozvodovy papier potrebuje aj priatel?
🙂

jani74
22. aug 2011

Ahojte po víkende 🙂 Neviem či je malý ok ale dúfam, že áno, práve som sa dočítala v novinách, že sa nar. 14.8. Neviem čo sa deje ale u nás sa rodia detičky len slabo cez 1kg resp. cez 2kg ☹
Malá celú sobotu aj včera kopkala o 106 kade tade a včera večer som zistila, že nielen ma bolí celý zadok a spodok ale ho mám aj opuchnutý 😲 a cítim ju hrozne dole, tak som vyplašená jak myška 😨 tuším ste to tu rozoberali - čo Vám vravel dr. na to???

lucy56
22. aug 2011

ahojte som doma z poradne, maly stale hlavickou dole otoceny, ja na spicku prsta otvorena co je vraj ok na tento tyzden, tak neviem zacat pit ten malinik,nezacat? mam dilemu
inak zas vysoky tlak v ordinacii tak mam jest po polke tabletky dopegytu, tak zacnem asi a o dva tt na prietoky budem uz chodit, a mam vypisany papier na matersku od 29.8. som na nej konecne sa zbavim pn ky

nelynka18
22. aug 2011

@bv_alexandra no uvidime co nakoniec ukuchtim asi sa rozhodnem az v obchode....ja inak rada varim len ked nemam na nic chut vtedy najradsej kupim niekde nieco hotove 😀
@jani74 ahoj,no snad je vsetko ok 😔 no ja to tak mam uz vyse mesiaca.....vraj je to bezne a normalne 😕 😕 zajtra idem k dr.som zvedava co povie 🙂

nelynka18
22. aug 2011

@lucy56 ahoj no ja som bola na prst otvorena pri riskovi 2 mesiace a prenasala som a museli ho nakoniec vyberat na silu 😀 takze si myslim,ze to nic neznamena a caj moźes pit ale rozhodni sa sama.... 😉

lucy56
22. aug 2011

@nelynka18 tiez si myslim ze to je ok byt v tomto tyzdni na spicku otvorena aj doktor tam poznamenal, tak ho budem pit uz od tohto tt po 1 sialke zacnem pomaly, a prenasat ma hadam nenecha som sa ho dnes pytala ,mam aj tu cukrovku tak vraj tam do terminu musi ist babo von

jani74
22. aug 2011

Rozoberali ste výtok - v posledné dni aj ja mám taký o dosť viac silnejší a tiež som sa už začínala plašiť, som zvedavá čo ktorej povie dr. Ja idem na poradňu až v piatok.

Látkové plienky - ja som totálne pohodlná 😎 ale ak malá bude chcieť látkové a nie jednorázovky tak budú látkové. Matej ten chcel len pampers, nič iné.

@nelynka18 daj vedieť čo Ti na to povie dr.

zuzaxa
22. aug 2011

Dobré ránko všetky!!! 🙂 🙂 🙂
Boli sme hore do pol druhej, a ráno išiel muž zaviesť moju maminu a sestru na letisko do BA, išli do Egypta na 10 dní. Jáááj aj ja by som išla hneď!!!! 😀 No a vstávala som s ním o 4, a potom sa mi nedalo do nejakej šiestej zaspať, tak som si pospala doteraz. A medzitým moja Lenka si presťahovala celú detskú do obyvky na gauč a hrá sa.... Idem to zachvíľu zatrhnúť!!!
Baby prosím Vás čo si mám dať, od včera mi tak zapuchli nohy, som si ich v noci močila v studenej vode v lavóri... Vykladať a čo je ešte účinné na opuchnuté nohy! Normálne ma až tá koža akoby štípe, taká natiahnutá. V sobotu sme boli v BA, v Markíza, ale len 45 minút, bolo to tam otrasné, milión ľudí a to teplo, a išli sme ku krstným na chalupu a prišli sme o druhej v noci a naspäť som šoférovala, lebo muž si dal dve pivá. No a včera sme boli pozrieť s malou na Agrokomplexe, chcela ísť na vláčik , húka nám tu celé dni pod oknami, no ale to teplo som myslela, že tam už nevydržím. Tak neviem či mi tie nohy nezapuchli, že som si za celý víkend neoddýchla.
@duranovaz Preboha!!! Malinký! Ešteže to dopadlo takto a nie horšie, vraj ak ťa 6 sršňov dopichá už to môže byť smrteľné. Ja som sršne ani nepoznala, až keď pred 2 týždňami sa nám dva dni zjavili večer na balkóne asi 6 kusov. Muž ich vyzabíjal a bol pokoj, že asi išli iba okolo mi písal deratizér, že pokiaľ sa tu nebudú objavovať častejšie, sú to len sršne prieskumníci. No a včera večer po dlhej dobe zase dvaja, tak som zase na nervy!!!! Už si tu asi robia hniezdo niekde, alebo ak ho už aj nemajú. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Ale kde ich tu na 5 poschodí v paneláku nájdem....

bv_alexandra
22. aug 2011

Dievčatá čo sú to tí poslíčkovia? ako ich človek pociťuje. Ja neviem ale mna od piatku oblievajú také poty, je to normálne? ja viem že je horúco, ale sedim nič nerobím a zrazu som celá mokrá. je to normálne? ☹

tun1ska
22. aug 2011

@bv_alexandra tieto horúčavy nám teda dávajú poriadne zabrať...mne sa nechce z toho žiť...poslíčkovia sú falošné kontrakcie, cvičné sťahy maternice, ked si dáš teplú sprchu prejdu... 😉
baby, ja som zúfalá...dnes mi doki povedal, ked som sa ho pýtala, na pohlavie, že skôr chlapec.... a predtým v nemocke mi vraveli 3x, že skôr dievča...a ja už mám nakúpené ružové veci, aj do pôrodnice...ma porazí..............čo si o tom myslíte? 😝

bv_alexandra
22. aug 2011

@tun1ska fúha, no mne od začiatku dr vraví že 100% chlapec tak snad sa nemýli. Ale čítala som že už aj také sa stalo že celé tehotenstvo to mal byť chlapec a nakoniec to bolo dievčatko. 🙂
Veru tie teploty sú neni bohviečo. Ja mam dnes bolesti v križoch a v predu na pravej strane, také ako pri menzese. ale bruško zatial netvrdne, tak preto som sa pýtala.
Maly je od rána divoký, mam pocit akoby robil kolom dokola kotrmelce 😀

zuzaxa
22. aug 2011

@tun1ska A to sa nevedia vyjadriť, to čo už je!!! Však to už musia vidieť, už v takom tt by sa nemali pomýliť. To čo len hádajú??? Mne povedala doktorka už v 13tt, že je to skoro, ale vyzerá to na chlapca, v 16tt Vám už poviem naisto, a odvtedy je to stále chlapec. Je síce pravda, že ona má 4D, ale ak je skúsený doktor, tak už by to mohol vedieť povedať naisto, či mu to robí radosť hádať a nechať ťa v tom, že vyber si. No Ti poviem by ma porazilo!!!! 😀 😀 😀 Nemôžeš ísť ešte k nejakému čo by Ti to potvrdil, alebo vyvrátil?

misic
22. aug 2011

@tun1ska budete mat prekvapko 🙂 my sme tiez uz ze chlapcek a stale malej len o bracekovi hvorime... a nakoniec by to bola sestricka? No uvidime 🙂 hlavne aby boli babatka zdravucke 😀

zuzinr
22. aug 2011

@nelustek no my sme tiez museli teraz kupit nove auto - samozrejme vacsie. To co sme mali malo len 5 rokov, kupovali sme ho nove ale nevliezli by nam tam 3 sedacky takze sme sa museli poobzerat po niecom vacsom co ma vzadu 3 sedadla a veeeellllky kufor 🙂 Takze to uz mame nastastie vyriesene. CXo sa tyka toho vodicaku urcite si ho urob, ja uz sice jazdim dlho ale je to na nezaplatenie, najma ked nebyvame priamo v meste. Ja chodim pre syna do skoly (za chvilku aj pre malu do skolky) kazde pooobede do mesta, no neviem si predstavit ze by som musela kysnut len doma a cakat na niekoho kto by ma zobral do mesta. Byvame sice len 5km od mesta ale autobus tu od nas priamo z dediny ide tak 4x do dna a neviem si predstavit sa tak s detmi trmacat, nabalena a este aj s kocikom. Ten prvotny strach urcite prejde. Ja milujem soferovanie a hlavne na dlhe cesty, my ked ideme na dovolenku tak sa z manzelom striedame pri soferovani a vobec mi to nevadi.

tun1ska
22. aug 2011

😉 @zuzaxa ja som si už dnes aj poplakala kvôli tomu 😢 Asi hormóny, ale všetci sa tešíme na dievčatko a odrazu teraz, že- má nohy pri sebe, nemôže sa tam dostať veľmi, ale vyzerá to na chlapca, vidí semnníky....kurnik---viem, že môžem byť rada, že že je bábo zdravé, ale ja už mám všetko v ružovom nakúpené 😖 jednoznačne mi to ale nikto nepotvrdil, to so chodila na usg do nemocky vždy k inému dokimu - 16tt- vyzerá to na dievča, 24tt- 3D nebolo nič vidno, žiadny pin´dúr, ani semenníky- takže dievča skôr, ale mi hovorila lekárka, že ešte vraj môžu semenníky zostúpiť , 30tt- nebolo zas moc vidnoo- ale skôr dievča ---a teraz 34 tt- CHLAPEC...... 😲
@misic ve´d aj náš sa teší na sestričku....hmmmmm
@bv_alexandra pokiaľ často netvrdne bruško, v pravidelných intervaloch, je to oki 😉

bv_alexandra
22. aug 2011

@tun1ska ja neviem ale asi fakt čím som staršia tým sa viac kontrolujem. Pri mojej malej som sa vôbec tak nekontrolovala. 😉

bv_alexandra
22. aug 2011

@tun1ska no budete mať prekvapko nakoniec ale aj tak je to divné žeby to nevedeli napresno povedať. ja si myslím že to bude určite u nas chlapec, aj napr kvôli príznakom. Pri saške som vôbec nemohla vône, ani avivaž, teraz mi nevedia žiadne vône a tak. 😉 🙂 a tiež mi dr. dal priamy dôkaz na usb, tu vraj vidno guľky 😀

misic
22. aug 2011

@tun1ska no chapem, ze si nestastna, ked uz mas aj vybavicku kupenu a asi kazda zena tuzi aj po dcere - malej princeznicke, ktoru by mohla paradit. Ale neboj sa uvidite, naozaj zdravicko drobca je prvorade a mozno vas nakoniec prekvapi drobco a bude to dievcatko, neboj sa 🙂

misic
22. aug 2011

@bv_alexandra ja tam sice gulky nevidim, ale je to mala fotka, hlavne teda ked doki videl a hadam pozna, co su semenniky 😀 😀 😀

jani74
22. aug 2011

Bambuľky ja som hotová ☹ už manžel, že ideme pre istotu na pohotovosť - ja, že nie, čím ďalej tým viac ma bolí celý zadok, spodok skrátka aj "terezka"celá, že nevládzem chodiť. Len ležím a všetko čo som urobila je, že som umyla riady a vyvešala a dala prať 3 práčky šiat. A toto teplo 😢neviem ako prežijem 36st 😲 Teraz je manžel doma ale keď pôjde zajtra alebo v stredu do práce neviem ako to zvládnem s Matejkom...

motylik08
22. aug 2011

ahojte baby, tak som bola u doktora, musím ležať, nenamáhať sa, krčok má už len 2,62 cm, čo nie je dobré, ale ani až tak zlé, dobré je, že sa neotváram, plodová voda drží, tak len dúfať, že malinký počká ešte pár tt. a všetko dobre dopadne, ja tomu veľmi verím, si ale neviem predstaviť, že ja s mojou povahou byť v kľude....no bude to ťažké......dnes mi prišiel aj baldachýn na postieľku z ebay Trenčín, slabunko modrý, nádherný, neviem sa dočkať, kedy ju poskladáme a celú vyzdobíme, potom hodím aj pár foto 🙂

nelustek
22. aug 2011

@bv_alexandra ja som sa pri Nelke tiez takto nekontrolovala, muz mi povedal ze to mam z internetu a keby som tu necitala somariny tak som omnoho kludnejsia 😀

nelustek
22. aug 2011

@motylik08 ahoj akurat som ta tu spominala.Chcela som vediet ako si zistila ze ti odteka plodova voda?

bv_alexandra
22. aug 2011

@misic ani ja ich tam nevidím 😀
@nelustek asi máš pravdu 🙂

peta_k
22. aug 2011

Caute baby, mozete mi daz vediet, aku vahu mali vase miminka okolo 31/1 tt? Viem, ze ste sa tu o tom bavili nedavno, len nasa mala nejako malo pribrala za tri tyzdne ( cca 200 g ), ale podľa dr. je ukazkova

nelustek
22. aug 2011

@bv_alexandra ale je dobre podelit sa tu o zazitky a hlavne ked mas nejaky problem a tak.. ale moj muz to nechape.Najradsej sem chodim ked je v praci 😀

nelustek
22. aug 2011

@peta_k moja mala mala v 32 tt 1750g o dva tyzdne idem na poradnu to ma objednal po mesiaci tak som tiez zvedava kolko za 4tyz.pribere.A kolko by malo priberat za tyzden ?

bv_alexandra
22. aug 2011

@nelustek presne tak. je to super ked človek má s kým pokecať. ja napr. vo svojom okolí nemám nikoho tehu tak som túto stránku veľmi uvítala. 🙂