icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wera.g
22. aug 2011

@bv_alexandra budeš trénovať? 😀 😀 😀

@motylik08 tak tak, presne ako píšeš - bude len dobre 😉 aj my sme rozmýšľali nad modrým so sieťkou, ale nakoniec budeme mať krémový (mám ho aj v albume), už máme toľko modrej, že by sa mu mohla znepáčiť 😀 teším sa na fotky keď dáš, určite to bude nádherné 😵

@viviem no vy to máte tak začiatkom októbra, to možno bude aj ten september 🙂 a teraz ťa nenechali v nemocnici, keď si už tak otvorená? Malý bol odačiatku tak o 1-2tt väčší, ale teraz to vyhuplo na 3,5tt, veď už minulý týždeň, to som bola v 32tt mal cez 2700g.. a doktor hneď ako ho dnes ohmatal, tak povedal, že to určite október nebude - tak neviem, snáď zajtra budeme po ultrazvuku múdrejší 😅

viviem
22. aug 2011

@motylik08 praveze sa citim ok, len pri jazde v aute citim ako sa chce preplacit cez krcok, neprijemny pocit, aj teraz uz citim ked sa viac namaham ako je velmi nizko, inac ziadne bolesti nemavam, ani poslickov...do minulej poradne som sa mala fajn a poto zacali tie pocity ze sa tlaci von a na poradni lekar potvrdil moje divne pocity, ze som otvorena, tak beriem magnesium 3-4x denne, aby nenstali kontrakcie a strasne sa bojim a sledujem ci neodteka plodova voda, musime to nejak vydrzat...lekar vie ze pre mna nemocnica je horsia ako byt doma, v nemocke som bola v 6 mesiaci ale kvoli oblickovym kamenom, piesku, zapalu oblicky, takze uz len ked budem rodit ma vidia v nemocnici 😀 ...sice mozno ta nemocnica by bola asi lepsia, lebo si nedam povedat a stale musim cosi robit, ale hned ako mam zase ten hrozny pocit ako sa tlaci von, tak hned si sadnem alebo lahnem...v tehu knizke mam napisane ze kludovy rezim...este dobre ze lekar nevidi....a dal ti nejake lieky?...uz mas vsetko pripravene pre malinkeho a seba?...mne ked lekar toto povedal, tak hned som zacala pripravovat a kupovat co treba, sice este chybaju nejake drobnosti

motylik08
22. aug 2011

@wera.g http://www.e-baby.sk/product/univerzalna-moskyt... len ako som písala modrú budeme mať a podarilo sa mi to objednať aj s tou mašľou a s tým srdiečkom, naživo je to ešte krajšie 😉
a ja nemám až tak modrej zo začiatku som kupovala neutrálne, ale tej modrej neviem odolať 😎
veru kuknem teda tvoj albumík 😉
a ešte raz Ďakujem 🙂

tun1ska
22. aug 2011

@misic neva, sná´d po pôrode a baby blues už budeme v poho 😉

nelynka18
22. aug 2011

caute baby co dnes vsetky mate poslickov?? 😀 kazda cosi 🙂 no ved uz sa to aj blizi,nas maly je v klude len sem-tam ma stuchne pästickou do mechura 😀 boli sme na kupku,celkom pekne ma opalilo a riso je ako cigan 😀 tak ma lakala ta voda ale odolala som,vosla som len pod sprchu 🙂
@lucy56 ja zacnem s tym cajom zajtra tiez po jednej salke a potom to zvysim....tak to mas dobre,ze ta nenechaju trapit ak by ti hrozilo,ze budes prenasat 🙂
@tun1ska no moja moze to byt kludne baba...pretoze dievcata mavaju hrozne opuchnute susurky 😉 moja kamoska mala mat chlapca a narodila sa baba,skor sa stava,ze si dr.pomyli chlapca za dievca ako naopak...tak snad 🙂
@motylik08 ahoj moja som rada,ze aspon neaka dobra sprava,ze to neni najhorsie....oddychuj vela a skus tu polohu co som ti radila,vies?a tesim sa ked nam ukazes ten baldachyn....ja uz mam tiez vycackanu postielku 🙂

viviem
22. aug 2011

@wera.g lekar len povedal, ze mam lezat a nerobit nic a dal mi magnesium, vraj by som mohla este tie tri tyzdne vydrzat, mozno ked pojdem nabuduce a bude horsi nalez, tak ma mozno posle, ale on je taky kludas a vie ze doma je lepsie prostredie 🙂 ...kamoska chodi tiez ku nemu a bola od 4 mesiaca na 4 prsty otvorena a neposlal ju do nemocnice...sranda, ze stale mas maleho vacsieho a uz vtedy ti nemenil termin...ty nevies kedy si otehotnela?

nelynka18
22. aug 2011

@bv_alexandra ahoj ja som zrovna dnes na kupku bola ale nie vo vode,len pod sprchu som chodila a bolo super 🙂
@babulkaa ahoj ten caj najskor len 1 salka denne a od 38tt 2-3 salky....inak vraj sa ten tampon pouzivat radsej nema povedal moj dr.a este ktosi to tu spominal..... 😕 ja nepouzivam....

wera.g
22. aug 2011

@motylik08 jooooj, tak tá je krásna ! 😵 noo, my sme si stále vraveli, že neutrálne budeme kupovať, a 3/4 vecí máme modrých 😀 nedalo sa nám odolať, presne ako tebe teraz, ale už sa snažíme aj iné farby - zavinovačku sme zelenkavú kúpili 😀 vôbec nemáš za čo, držím vám päste 😉

motylik08
22. aug 2011

@viviem jaaaaj tak aj ty sa musíš teraz šetriť, pre mňa je tiež na hlavu postavené, kľudový režim a ležanie, ale tak budem sa musieť snažiť, nech mi vydrží aspoň do 36tt, teraz má drobček len 1543 gramov, takže ešte má čas, mne teraz pichali aj tie injekcie, aby sa mu vyvinuli pľúcka, ale aj tak keby sa teraz narodí, do 2500 gramov by musel byť v nemocke a to máš pravdu doma je doma, tu je to iné ako tam, tu som omnoho kľudnejšia a spokojnejšia a aj najesť mi tu dajú nie ako tá nemocničná strava...och to je tam celé ako za trest :(
nie ešte nemám všetko nakúpené, ešte chvílinku vydržím a potom začnem, predsa si chcem oddýchnuť a začnem až tak v septembri a hlavne keď bude menej teplo, toto ma ubíja :( ty to ako zvládaš?
jáááj a čo sa týka liekov, užívala som vitamány a antibiotiká, teraz neberiem nič, dnes som bola na vyšetrení a brali mi aj krv, takže až zajtra budem vedieť výsledky a čo bude ďalej....

wera.g
22. aug 2011

@viviem máš pravdu, doma je omnoho lepšie prostredie, ale zase je pravda, že ovládnuť sa a ležať je doma fakt ťažké 😅 mne tiež nakázali ležať a magnézium, ale keď ja už som tak uležaná, že sa to fakt nedá, stále musím niečo robiť, aj keď po troškách 🙂 Nemenili mi termín, predtým som chodila k inej doktorke, ale dnes som bola 1x u doktora čo ma bude rodiť, a takto hneď povedal.. No kedy som otehotnela fakt netuším, lebo už od decembra sme si nedávali pozor, ale PM som mala 2.1., teda mi to rátali podľa toho...

motylik08
22. aug 2011

@nelynka18 ahoj Leni som rada že mi píšeš, na tú polohu si už nespomeniem napíš mi to ešte raz zabudla som, bolo toho teraz veľa
dala som tam link aký mám baldachýn doma kukni keď sa ti chce 😉
a tak teraz musím byť v pohodičke a tak doma budem to v tej nemocke je ako za trest a tie niektoré ženy, akože som rada, že veci ktoré sa mi dejú zvládam ako zvládam
a to kupko ti závidím v dobrom samozrejme 😉
ozik a postieľku máš aj v albumíku odfotenú?

motylik08
22. aug 2011

@wera.g ďakujem tiež sa z nej veľmi vytešujem, už sa teším keď ju dám vyprať a keď to celé dáme dokopy aj s postieľkou, sa neviem dočkať 😉
to máš tak chlapcom modrú a zelenú a dievčatkám ružovú a ver tomu, že baby čo čakajú malé kočky majú plnú skriňu ružových vecičiek 🙂 budú sa mať dobre tie naše detičky

nelynka18
22. aug 2011

aj ja som rada,ze tu budes teraz castejsie,ked ti dr.nakazal oddychovat aspon budes oddychovat tu na MK 😀 😀 no je krasny,tam sa bude patrickovi spinkat ako na oblaciku 😵 😵 ta poloha tak,ze ked lezis alebo pololezis,tak si mas dat pod panvu maly vankusik aby bola panva vyzsie....to vraj pomaha,skus 🙂 hm veru vtej nemocke len pochmurne myslienky chodia pomysli,doma je len doma....no veru bolo fajn ale keby nemam riska veru by som sa tam netahala 😉 ano mam aj v albume tak kukni 🙂

motylik08
22. aug 2011

@nelynka18 no budem tu určite častejšie ako som bývala predtým, teraz sa hlavne vytešujem spánku, kedykoľvek to na mňa príde neni problém 😀
aj tvoja je nádherná, to je tá k tej postieľke safari však?, krásne zemité farby 😉 len aby nám tie naše detičky v tých postieľkach aj chceli spinkať 😀 inak tam budeme musieť spávať my 😀
skúsim to veru s tým vankúšikom 😉 si zlatá Leni ďakujem za rady no a pekný albumík, aj ja by som mala nejaký spraviť už 😀

nelynka18
22. aug 2011

@motylik08 hi no tak nie ze budes teraz stale spat 😀 😀 dakujem hm neviem ci tam,ja som ju kupovala u nas v PB v jednom detskom obchode...nestras,ze nebudu chciet spat,tolko korun a prd z toho?? 😀 no veru ked si teraz takto doma urob aj ty neake albumceky 😉 idem ja do tesca,kupit melon a este cosi bo ma tam muzicek za 45minut ma vyzdvihnut......tak zatim a zajtra popiseme 🙂

wera.g
22. aug 2011

@motylik08 to hej, bude to nádhera 🙂 aj ja sa tak teším, keď už budeme mať komplet postieľku doma, už 3 týždne čakáme, už mám celkom aj nervy na ten obchod, x krát nám povedali, že tovar príde a stále nič... 🙄 ale dnes sme tam boli, tak sľúbila, že zajtra jej to privezú, tak verím, že už naozaj, lebo mám 100 chutí sa jej na to vyprdnúť 😠

wera.g
22. aug 2011

ozaj baby, otázočka, keď spíte, ako spíte? Len na ľavom boku ako to odporúčajú v knihách, na nete? Alebo ležíte aj na pravom boku? Totiž.. ja stále len na tom ľavom, tak nemôžem už spávať, ako ma už ten bok bolí, a pár krát sa mi stalo, že som sa zobudila na to, že ležím na pravom - tak som sa vyľakala, aby som drobcovi neublížila.. 😕

kucminka
22. aug 2011

@wera.g prečo by si nemohla spať aj na pravom boku?Ešte som o tom nepočula.Ja spím aj na tom aj na tom a som rada,že sa ako tak ešte vyspím 😉

14petulka88
22. aug 2011

Cavte baby, bola ste uz niektora na prietoky?

natalii6
22. aug 2011

@bv_alexandra ahoj aj moj doki je z probiosu ale nie hned za Miletickou ale az ako je astra vola sa dr. Horak ale par x som uz bola aj tam za Miletickou ale u gynekologa nie a ked som bola 1x tehotna som isla tam lebo moj mal dovolenku a ma nezobrali aj ked ho tam zastupoval nejaky lekar ze nech si pockam kym sa vrati z dovolenky 😠 no nepaltis tak kaslu na teba 😠 ale mam kamosku co si to tiez tam plati a je tiez spokojna ale mne by sa to dako neoplatilo kedze bezny clovek chodi k lekarovi gyn.tak 1x do roka 😉

wera.g
22. aug 2011

@kucminka čítala som že na chrbte a pravom boku neodporúčajú, že tam je hlavná tepna a môže ju váha maternice "privaliť" a prestane sa maternica prekrvovať či čo 😕

natalii6
22. aug 2011

@wera.g ahoj tak ja som si konecne kupila ten prasok uz len pockat kym sa ochladi a pustim sa do prania a zehlenia 😉 a nezobrali mi obe zlavy ale len jednu 😠 tak nastastie moj muz nenosi kosele bo by ma asi sviclo 😀..tak u teba to je jednoduchsie lebo budes mat prve ale ja uz jedno mam a to ma dost veci, ja mam jednu detsku skrinu ale ta je skoro plna a dali sme si spravit stavanu tak musim aj do nej nieco dat lebo veci je velaaaa 😀

natalii6
22. aug 2011

@natalii6 a co sa tyka toho spania spim na obydvoch bokoch 😀

kucminka
22. aug 2011

@wera.g no to že na chrbáte sa nemá ležať som čítala ja ja,ani tak neležím,lebo drobcovi sa to nepáči,ale na tom pravom boku,to teda počujem prvý krát.Tak neviem ti poradiť čo je na tom pravda.

natalii6
22. aug 2011

@wera.g a co sa tyka toho spania spim na obydvoch bokoch 😀

bv_alexandra
22. aug 2011

@natalii6 ja chodím k Smolikovi do Ružovej doliny. U Horáka som bola len raz ked mal ten môj dovču.So Smolikom som bola spokojná, ale zas je pravda že mam zaplatený ročný poplatok ktorý končí až budúci rok tak neviem či prejdem k Smolikovi. Ten ide do Ružinovskej polikliniky. A hlavne mi vyhovovalo to že som nemusela čakať. 😉 🙂

natalii6
22. aug 2011

@bv_alexandra a coze mu tam maloplatia ze sa stahuje do Ruzinova? 😉 no skoda ze ked si snim spokojna odchadza ☹ a tam sa ti nechce chodit kde ide?

viviem
22. aug 2011

@motylik08 tak to si bola asi uz na porod ked pichali tie injekcie...jasne pekne sa setri a cas sa urcite najde aj neskor na nakupovanie....no ja som niekedy mala dost rada teplo, ale teraz mi viac vyhovovalo to horsie pocasie,lebo tieto horucavy je ako za trest, ale tak vyhybam sa priamemu slnku, ak sa da / slnko ma akosi unavuje ...teplo by mohlo byt ked porodime 🙂 ...drzim palceky, aby bola krv ok

motylik08
22. aug 2011

@nelynka18 dobre moja...krasny vecer s rodinkou a zajtra sa tu vidime 😉

bv_alexandra
22. aug 2011

@natalii6 no neviem prečo odchádza. aj so sestričkou. a tá bola doslova poklad.
Uvidim popýtam sa ho ako to tam bude fungovať. 😉