icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

misickab3
24. aug 2011

@motylik08 ach, jo....veľmi ma to mrzí- ako sa hovorí "na chudobného ešte aj budar spadne"- tak mám pocit, že tebe sa sypú tieto správy jedna radosť, ale neboj...ak ti lekár povedal, že ešte nemáš panikáriť, tak sa pokús aspoň pokiaľ to ide odosobniť od toho- na bábo predsa vplýva aj tvoja nervozita- ja viem, to sa hovorí, keď to nemusím práve prežívať, ale určite sa to dá dokopy. Verím tomu 😉

nelynka18
24. aug 2011

@motylik08 ja viem,ze sa mi to lahko hovori ale nemaj strach.....paťko bude ok 🙂 kedze aj tvoj dr.to prelozil na piatok a netahal ta hned na testy a tak,tak to bude asi ok.....pevne v to verim 🙂 ale inak sa krpcek hybe,kopka,ze?

@katuska_za no neviem moc sa tomu nerozumiem len viem,ze mam zlateho stafilokoka a mne sa prejavuje tak,ze som mala vsetky miesta zapalene kde som mala nausnice na nosemna pere a v pupku....preto to nemozem a na zadku sa mi urobili vyrazky a boli z toho nakoniec az take krusty a musela som lezat v nemocke a v sprave bolo zlaty stafilokok.....tak netusim co je to za svinsku bakteriu ale v tele ju mam a pre dropca pravdepodobne neni nebezpecny lebo ani pri riskovi mi s tym dr.nic nerobil a maly je ok 🙂

motylik08
24. aug 2011

@misickab3 presne o tom sme sa bavili, akosi sa na mna toho stale sype, neviem cim som si to zasluzila, ale musim to zvladnut pre synceka aj ked je to neskutocne tazke...tie vsetky stresy okolo toho.....ja by som to nikomu nedopriala.....do piatku sa od toho urcite nezbavim, stale na to myslim a uz som zacala byt v pohode a furt volaco....tak ved uvidim co bude v piatok, do vtedy sa asi zblaznim z tolkej neistoty

katuska_za
24. aug 2011

@nelynka18 aha tak uz som mudrejsia... no ja nemam ziadne take prejavy akurat stale mam strasne zapalene dutiny a hlieny a dlllho ma liecili roznymi ATB ale nic nepomahalo az teraz posledny mesiac sa to akosi trosku ukludnilo... v knizke mam z vyteru zaznam ze "streptokok!!!" tak to je asi fakt nieco ine

motylik08
24. aug 2011

@nelynka18 on ma tam hlavne netahal kvoli tomu, ze som tam bola v pondelok v Leviciach a dnes som bola na krv v Nitre u endokrinologa a to mam lezat, no ved uz to musim volako dobuchat do toho piatku, ja sa tiez snazim mysliet na to ze maly bude v poriadku, len kazdy tyzden volaco musim riesit este som nemala ani jeden bezstarostny den.....no uz len si povzdychnem a budem oxidovat na nete a hladat clanky a pripravit sa na vsetko

jani74
24. aug 2011

@nelustek jaj veď tí chlapi. Tento ročník budú mať čo učiteľky robiť - čo poznám detičky čo idú spolu s Matejom tak 😠

@zuzanazuzana mne manžel povedal, že teraz hrôza so mnou a spánkom a potom po pôrode čo to len bude, keď bude malá ako Matej. Ja dúfam, že bude iná a bude aj spinkať 😅 a čo to si oddýchnem 😅
@nelustek neviem, tiež by som takto nekupovala. V nemocke sme mliečko odovdzávali pre iní detičky ak sme mali veľa. Keď už by som kupovala tak z banky - tam je aspoň záruka...
@motylik08 juj moja drž sa a tiež som si myslela, že asi je to zápal alebo tak. Uvidíš aké budú nové výsledky a nasadia asi liečbu ak bude treba.

Jaj práve mi volala jedna osôbka čo som náhodou zistila, že robí v NR na pôrodnici, že mi vybavila anesteziologa pri pôrod!!!!!Juj už som trošku kľudnejšia, že sa hadam len zobudím po narkóze. Už len termín pôrodu mať a ten si myslím, že mi dajú už v piatok.

motylik08
24. aug 2011

@jani74 no ale ak sa to potvrdi, tak znovu do nemocnice, tam uz budem za cvilu ako doma......a dakujem za podporu 😉

katulka74
24. aug 2011

jani74,ides do celkovej,nebudes pri vedomi?

zuzanazuzana
24. aug 2011

@misickab3 tak podla toho co si mi kedysi opisovala, tak urcite vidim tvoj panelak z domu.......ja byvam pri cintorine v tych vyskovych domoch.....no ale my tu mame total dusno.....tak ti tisko zavidim.....pridem sa schladit....hihi

elannor
24. aug 2011

@bv_alexandra juj, tak to budem rada, ďakujem pekne už teraz 🙂

zuzanazuzana
24. aug 2011

@motylik08 aj moj syn mal nedavno zvysene CRP a tyka sa to toho zapalu......a drzim ti velmi palce.....teraz by sme sa mali len a len vytesovat z narodenia babatka a nie mat este aj strach!!!!

zuzanazuzana
24. aug 2011

@jani74 no som zvedava ja aka bude mala......tehotenstvo mam uplne ine!!!!! a syna som mala do 6.rokov dobruckeho ako medik!!!!! ani som nevedela, ze ho mam!!!!!!

katulka74
24. aug 2011

motylik08-viem ze sa mi to lahko hovori,ale prestan sa zbytocne stresovat,moze to byt nejaky obycajny zapal v tele,ak by to bolo vazne,tak ta nechaju v nemocnici okamzite.

zuzaxa
24. aug 2011

Ahojte dievčatá!!!
Tak včera večer 9 zabitých sršňov cez sieťku na našom balkóne!!!! ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Som z nich na nervy. Hniezdo nikde nevidieť. Asi zájdem po susedoch či sa nepozrú aj oni. Hasiči ani deratizér nepríde kým nenájdeme hniezdo. Bývame na 5 poschodí a oproti nám je Agrokomplex s milión stromami môžu byť hocikde. No tak bábätko na balkón v kočíku nedám ani omylom, aj keď so sieťkou.
@motylik08 Moja držkaj sa, zvládneš to pre Paťka, si silná maminka a obetavá, nebojkaj ja tiež veľmi verím, že to bude v poriadku!!!! A zamýšľať sa čo sme si prečo zaslúžili, to tak nesmieš brať, život je taký, niekto to má jednoduché a niekto si to s prepáčením odserie. Ktovie podľa čoho to je. U mňa v paneláku na 1 poschodí býva taká opilka a má krásne zdravé dievčatko asi 5 ročné, a len sa ožiera a malá je úplne zanedbaná, my ako sme minulý rok prišli o bábätko dievčatko tak ja by som ju nakopala do riti, ako to vidím. Som jej na Vianoce dala po tajme darček periny Barbie zabalené krásne darčekovo, a napísala som, že Simonka a dala im to na Štedrý deň na rohožku pred dvere..... Takže nikto nič nevie!!!!Muž sa mi smial som išla v papučiach z 5 na 1 potichúčky, aby ma nikto nevidel.
A ty si niekde od Nitry? Komu chodíš k doktorovi? Tu si ležala v nitrianskej nemocnici?
@nelynka18 Ahoj! No super aj ja chcem takú noc!!! 🙂 To ja sa budím raz nato, že mi je hrozne teplo, potom na WC, potom mi nohy spadnú z vankúša čo si ich stále vykladám, ale trošku lepšie to je. Potom si sadnem pijem vodu s ľadom a namáčam nohy v lavóre, a stále dokola, ale cez deň by som spala jak bábätko. Však ale ak pôjdeš na kupko tak sa šetri niekde pod stromom. Pôjdeš sama s Riškom? Ja idem zajtra na poradňu do NZ, a kamoška s malou pôjdu tiež a skočíme tam na kupko. Ja ich tam vyložím a potom od doktora prídem za nimi. Už sa teším na tú ľadovú drť do pohára, mňáááám 😝 malej vždy odpíjam, a tam mali raz takú fajnovú farebný mix. Ty na čom frčíš na kupku???

jani74
24. aug 2011

@katulka74 EPI mi nedokázali pri prvom napichať kôli chrbtici- poškodené stavce. Radšej by som bola tak a tak budem musieť byť v celkovej ☹
@zuzanazuzana Zuzi aj moja malá je v brušku úplne iná ako Matej - ten kopal ako futbalista noc a deň - veď aj je futbalista po tatkovi 😀 a malá sa prevaluje aj pokopká ale v noci spinká, no skrátka rozdiel.

Fuj bola som teraz v obchode ale stačilo na dnes

motylik08
24. aug 2011

@zuzaxa dakujem, budem si brat aj z tvojich slov k srdcu!
som z Novej Vsi nad Žitavou pri Vrabloch, dr. mam v Leviciach Neubauera a do Nitry ma poslal do nemocnici a v Nitre budem asi aj rodit a ty si odkial ak sa mozem spytat?

natalii6
24. aug 2011

@elannor ahoj ja som tam bola niekedy v aprili koli papieru na dane a vtedy mi uz dala papier koli materskej kedze som jej povedala ze som tehotna,ked som nastupila na matersku som jej ho bola zaniest ale poslala ma s tym papierom na socialku kde mi vypocitali matersku a dneska som jej ho bola zaniest..ale ja som prechadzala z rodicovskej na matersku ..ono ked ta lekar vypise uz na matersku ak si pracovala ides to zaniest na podnik a potom ides na ten UPSVAR tam vypises tlacivo ale ci ma aj vtedy hned poslali na socialku ako terz uz neviem. 😉

zuzaxa
24. aug 2011

@motylik08 Ja som z Nitry priamo, pri agráči bývam. Ja chodím doktorovi do Nových Zámkov a tam aj rodiť budem. Som tam začala minulý rok chodiť v januári ako som vtedy bola tehotná, a v marci mi tam robili cisársky, to čo sme prišli o bábätko. A veľmi som tam bola spokojná, a aj som s mojím doktorom. Veľa pre mňa spravil, bola som jeho novou pacientkou asi mesiac, keď všetko začalo byť zlé a fakt bol obetavý a snažil sa mi pomôcť v mojej situácii akoby som k nemu už dlhé roky chodila. To čo som mala doktora v Nitre sa nedá porovnať.
A čo v Nitre ako bolo v nemocnici? Ja som tam rodila dcéru pred 8 rokmi, ale bolo to hrozné, ako pôrod a starostlivosť môjho lekára nie, ale tí ostatní a sestričky.... Ale vraj sa tam veľa vecí pomenilo, tak dúfam, že len k lepšiemu!!!

natalii6
24. aug 2011

@misickab3 a ty ako byvas niekde vedla mraziarnach? 😀 u nas je to tak ze do obeda slnko svieti v kuchyni a potom v obyvacke a spalni ale nastastie nie cele poobedie ale tym ze nefuka tak ten teply vzduch stoji..no co uz musime vydrzat nic ine nam neostava a cez den ked som doma som hola 😀 a v noci si dam na seba mokru plienku 😉

nelustek
24. aug 2011

@jani74
@motylik08 jooj dievcence,tak sa to zle cita ked mate take problemy.Hlavne
@motylik08 ked mas prve tehotenstvo a hned take behacky a starosti.Prajem ti aby si mala tie druhe vysledky z krvy ukazkove na jednicku.

@jani74 to ty mas babenko v priecnej polohe?

natalii6
24. aug 2011

@nelynka18 dneska som volala tej pani zo socialky lebo mi to nedalo a povedala mi ze sa to vypocitava z toho co im poslali z podniku tak tym padom som pochopila ze im poslali na vypocet ovela menej ako 1x 😠 nech ich para tlaci ☹

natalii6
24. aug 2011

@bibi13 tak uz som doma ..ta pani co ma ma nastarosi je na dovolenke tak som len odovzdala papier a vypytala si to tlacivo na ten prispevok a ze ho mam donies ako sa narodi dieta a ze sa to vyplaca 6 tyzdnov..vonku ma napadlo te to ako dostanem 1m 40 eur a 2m 20eur ci ako to mam chapat?ano dopadla som na prd ale stym uz nic nenarobim 😠

motylik08
24. aug 2011

@zuzaxa no ako tam bolo...ako v nemocnici.....mna najviac mrzelo ze ma prijali do spitalu v piatok a cely cas so mnou nic nerobili a zacali az v pondelok.....zacala mi odtekat plodova voda, nastastie to potom prestalo, personal je fajn, setricky su vsetko viac menej mlade kocky a vsetky su mile a ochotne...ale vraj tam hore v porodnici je to uz ine, tak neviem.....mna tam doktor poslal hlavne kvoli tomu, keby sa narodi maly predcasne tam by sa vraj o nho postarali najlepsie, aby mna aj maleho nemuseli prenasat ja neviem napriklad z LV.
ale na NZ som tiez pocula len dobre recenzie

motylik08
24. aug 2011

@katulka74 dakujem za podporu, velmi si to vazim!

motylik08
24. aug 2011

@nelustek no aj o tom to je, ja mam vo svojom okoli kamosky co nemaju ziadne problemy a maju bezstarostne tehotentsvo a ja zase naopak stale nieco.....az mam strach tesit sa...
tiez si vazim tvoje slova a tvoju podporu, ani si nevies ako taketo slova dokazu hriat pri srdiecku 😉
a dakujem, urcite dam vediet ake tie vysledky budu, ja tiez chcem verit ze budu len a len dobre

nelustek
24. aug 2011

@motylik08 budes sa vytesovat ked ho budes mat v naruci 😉 a mozno aj hned ked ti oznamia ze to mas v poriadku.Ja mam zas v okoli kamaratky co mali problemy a vsetko sa zvladlo a teraz sa uz raduju z deticiek 😉 treba verit aj ked viem ze je to tazke

motylik08
24. aug 2011

@nelustek tomu ver, to bude ten nakrajsi a najvytuzenejsi okamih na ktory sa neviem dockat a mam z neho uz teraz brutalne zimomriavky 😉
a urcite ma dovtedy potesia aj dobre vysledky

lucy56
24. aug 2011

baby chcem sa spytat co uz ste vybavovali matersku,kam mam ist najskor do socialnej,alebo na urad prace?

zuzaxa
24. aug 2011

@motylik08 No tak to viem, že doktori cez víkend neriešia nič. Prenátalna klinika je v NZ viac špecializovaná pre nedonosené deti, tak veľmi súrne prípady posielajú z Nitry do NZ, ale tvoj macík už je veľký chalan on to možno nakoniec zvládne na termín aj v Leviciach, ešte aby si aj neprenášala!!! Kolegyni zo školy, tak jej dcére sa narodilo dievčatko 650g a zachránili ho v Zámkoch, z NR ju poslali tam, ale Katuška má 3 roky a nejakých 13 kg a je veľmi s vývojom pozadu, ešte ani sama nesedí. V takomto prípade, je to také, že človek nevie či ísť proti prírode, a zachrániť bábätko za každú cenu, lebo vtedy sa nevie čo z bábätka bude. Ako je to ohromujúce , že už tak malinké drobuliatko vedia zachrániť, lenže či to je správne to ja neviem posúdiť, neviem si predstaviť aké náročné to je na psychiku celej rodiny sa starať o také dieťatko. Je to ich prvé dieťatko, nedali by ju za nič na svete, ale oni vlastne ani nežijú, žijú len pre ňu a starostlivosťou o ňu. Vieš ako to myslím? Ale nemyslime už na zlé veci, všetko bude v poriadku a Paťko bude zdravučký ako buk!!!! Aj s tou obličkou ťa naplašili a upravilo sa to. Musíš myslieť pozitívne!!!!! CMUK

motylik08
24. aug 2011

@zuzaxa a teraz si ma normálne rozplakala, všetkým čo si napísala, máš pravdu, vo všetkom a môj malý dobojuje do úspešného konca a ja preto spravím všetko aj vďaka takým ľuďom ako si ty a ďalšie baby z MK tá podpora a tie slová, je to neopísateľné ako to pomáha a ako to zázračne lieči......moc ti ďakujem, ani nevieš ako si mi pomohla..........idem sa teraz vyrevať a oddýchnuť si......cmuk 😉