Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nikolka4 no ja dufam,ze mi po porode odpuchnu lebo inak by som musela dat vsetky zvecsit aspon o tri cisla 🙂 a mne nohy puchnu len ked viac chodim,najlepsie ked ich mam vylozene,alebo si ich osprchujem trochu v studenej vode a vylozim..ked tak nad tym rozmyslam tak viem,ze nohy mi puchnu z chodenia ale z coho ruky?? 😠
ja si ich natieram masažným alpovým gelom a vtedy mi to odpuchne trochu 😒
@jana86 ja som s opuchmi na to uplne rovnako.. prstene tiež už dávno nemám, len jeden na palci a na nohe, ale tie sa daju roztiahnuť, takže stále len rozťahujem a rozťahujem.. 😀 😀 a pravu nohu mám ovela väčšiu ako lavu, ani členky mi nie su vidieť.. uf! nech už je po pôrode, hned to zmizne.. ja teraz musím uuurčite min. 2 týždne vydržať, lebo svokra ide na dovolenku na dva týždne a keby som teraz porodila, tak by to bolo dosť komplikované s malým Alexom..
to sa neda vydržať fuuuuuuuuuuu teplooooooooooooooooo
ahojte 🙂
tyzden som sa sem nedostala a vy ste tu popisali zatial pomaly 50 stran.... zase budem tyzden docitavat 🙂
mali sme tu divocinu, na balkone si urobili osy hniezdo - v skare medzi panelmi, vyskusali sme viacero sprayov kym nieco zabralo, tak som v tychto hicoch ani vyvetrat nemohla....
co ste tu riesili navstevy po porode.... k nam dosli pozriet malu akurat svokrovci s prababkou... aj to az ked mala cca 3 tyzdne. moja mama prisla v den ked sme sa vratili z porodnice... bali sme sa sami kupat, tak ju manzel doviezol aby nam dala instruktaz 🙂 ostatni pribuzni a kamarati - kto bol zvedavy, prisiel nas kuknut do porodnice (pekne cez sklo), ostatni museli pockat - navstevy sme prijimali az po sestonedeli....a kazdeho som ako prve nasmerovala do kupelne umyt si ruky...
pri prvom dietati som tiez nedavala sladkosti do cca roka a pol... druha jedla cokoladku uz ako polrocna - Nelka mi len oznamila ze jej dala ochutnat..... 😀
k tej sirke panvy - moja mama ma cez boky 120 cm.... same sadlo, kosti uzke a tak mala dost tazke porody. jej kamoska je sotva polovicka z nej a deti z nej doslova vyleteli.....
@jani74 - podmienkou toho, aby si dostala prispevok na starostlivost o starsie dieta nie je to, aby nechodilo do skolky, ale aby malo menej ako 3 roky....@eronika - ked ides z RD na MD, tak ti rodicak prestanu vyplacat, prispevok na starostlivost dostanes na starsie dieta (ak este nema 3 roky) pokial sa popri nom staras o dieta do 6 tyzdnov veku.... kedze je to cca 40 EUR mesacne, tak za tych 6 tyzdnov je to cca 60 EUR.... uz sme to tu niekde raz riesili ze na niektorych upsvaroch to vyplacaju uz od nastupu na MD, takze 2x tak dlho....
@jani74 - ja sa za volant este zmestim, akaurat mam problem s nastupovanim do auta - zavadzia mi brucho, tak sa poriadne nezohnem a vzdy si tresnem hlavu .... a ked nemusim, radsej uz nechavam soferovat manzela- obcas mam krce v nohach a bojim sa aby ma nejaky nechytil pri soferovani
@anita12 - ja mam niekolko pancusiek pre mimi- len tak na paradu - davala som ich pod satocky... na Vianoce mala Nelka 3 tyzdne- dala som jej pancusky, satocky, odfotili sme ju taku vyparadenu a sup naspat do pohodlnych dupaciek 🙂
@zuzinka_26
@nelustek
aj my mame Nelku a od zaciatku sme meniny oslavovali 31.5 - tak to bolo podla oficialneho zoznamu co maju na matrike.... tento rok do niektorych kalendarov pridali aj meno Nela....na 3. janura....som skoro odpadla ked mi svokra toho tretieho volala ze ci maju prist gratulovat alebo to nechame na maj
bola tu na konovi o tom aj tema
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/nela-meniny/
my pokracujeme v oslavovani v maji - narodky ma chuda v decembri chvilu pred vianocami, tak ma aspon polrocny rozostup medzi sviatkami....
@luckaprima ja tiez budem mat urcite par pampersiek v zalohe. Nikdy nevies, co ta prekvapi a hlavne ak by sme niekde cestovali, tak nebudem so sebou vlacit latkove a prepierat ich niekde mimo domu... 😀 ale doma alebo tu v ramci mesta ked sa ocitnem, u svokry a tak.... 🙂 😉
juuuj baby, som tu 2 dni nebola, nesiel nam po tej burke net a vy ste tu stihli napisat 6 stran, tak idem na to 🙂
@natalii6 ale ta materska sa rata na kazdy den, nie len pracovny, vies? Lebo ked som pri prvej materskej dostala vypocet materskej ta mi bolo tiez do placu ☹ som ratala pocet prac. dni a bolo mi z tej sumy zle ale potom mi vysvetlili, ze to su vsetky dni v mesiaci, cize cca 30dni...
Dobré ranko.. fuj, dnes zase hic.. ma klepne..
ani som vam dobre rano nezazelala , tak DOBRE RANO 😀 😀 😀
Dnes som pochopila, co niektoe prezivate ked nemozete spat. Som myslela, ze ma porazi! Zobudila som sa okolo pol 3 a kukala ako puk do tmy. Otvarala okno, bo mi bolo horuco a snazila sa zaspat, ale akosi to neslo.. Potom som asi okolo pol4-4 zaspala... ☹ juuuj, dufam, ze taka nespavost sa nestane pravidelnostou... No a rano, ked som este mohla spat, tak ma vyhnala z postele potreba ist na zachod.. a uz bolo po spani... 🙄
dobre ranko 🙂 uf,ze dnes teploty do 37? super sa tesim 😠 no nic,idem ja ku zubarke na prehliadku a taaak sa mi nechce... 😖
@masinka ahoj, tak anasa Nelka sa narodila 8.1. tak tiez ostavame oslavovat v maji.Ani neriesim ci niekto oslavuje v tedy alebo vtedy.. kamarat ma tiez nelku a neoslavuju v maji..neviem kedy jej to dali.
Dobre ranko dnes sme spali neuveritelne ,ale do 7:25h vcera som malej od babky zobrala malinky bazenik a napustim jej ho na balkone.U babky ma velky tam chodi poobede.Neuveritelne teplo...ale dnes nemusim aspon varit,vcera som sa v kuchyni skoro roztopila 🙂
@nelustek dobré ránko, ja som sa tiež včera topila pri sporaku, ale tiež sme navarili na dva dni tak dnes veget a pohoda 🙂
Dnes idem do poradne, dúfam že je všetko ok. Podám vám info potom. 🙂
caute baby 🙂 no dnes ako sme vstali asi pred 20 minutami ma boli podbrusko a krize ako pre menstruacii,dufam,ze je to len tym ze maly mi tam neako cudne lezi 😕 dnes mam ine plany 😀 ale nie dost je to neprijemne,nech uz to prejde 😒 spala tu u nas moja neter,tak teraz spolu ranajkuju aky su zlaty 🙂 vcera som muzovi dala darcek....take modrucke capacky a na nich I srdiecko love isto viete co myslim mali to v takku za 4€ a su chutna 😵
@natalii6 ano to je pravda,jaasne ze drt nepijem namiesto vody,doma mame nakupeny bylinkovy rajec a mam ho v kuchyni,takze tiez pijeme vody izbovej teploty 🙂 ta drt to len ked sme na prechadzke,tak si dame na osviezenie 🙂 no to je teda fakt s tymi peniazmi....ked sa nam narodil risko poberala som len rodicak a to tych180€ bol to des teraz ked si predstavim tu maximalnu matersku tak sa velmi tesim 🙂 ale co 8 mesiacov ubehne ako voda a zas len ten rodicak 😒
@nelustek
@bv_alexandra ja som tiez v utorok podvecer navarila a teraz mam tiez veget 🙂
@nelustek nie nerodim vravim este nemozem mam iny program 😀 mozno to boli poslickovia 😕 celkom to uz preslo....ja vlastne ani neviem co su to ti poslickovia? 😕 ako co som citala,ze kontrakcie a ked sa osprchujes teplou vodou,tak to ma prejst a ked sa to zhorsi tak su to porodne bolesti.....ale napr.taketo stavy ze bolest tak aj to ci?ako?som z toho blb 😀 no este ze si psa dopisala 😀 no veru na gauci lezim ale nerobim nic namahave.... pocuj ty nevies ci ten caj je len na zjednoduchsenie porodu alebo aj privola ten porod?nevies?
@nelynka18 nooooo, len si dnes vážne dávaj pozor, ako vraví @nelustek , s dvoma deťmi a psom 😀 si na to naozaj budeš musieť dávať bacha...veď ja len keď som sama, tak stačí, že má prísť nejaká návšteva a vtedy vrámci "upratovacej" horúčky zabúdam na to, že sa nemáme zaťažovať....tak nám ešte neotváraj kruh októbrových bábätiek, keď je len august 😉
ahojte, ja som bola vcera vonku az vecer o 8,isli sme do kina s mm,ale to co bolo vonku aky hic, cerstvo vysprchovana a bola som mokra od hlavy po paty, a to iste pocas filmu len som sa potila, som povedala ze dokial bude takto z bytu nevyleziem, mame chladny byt relativne v tychto horucavach, ale dnes musim varit a pri sporaku asi zomriem
@nelynka18 neviem moja, ale citala som ze moze vyvolat predcasny porod aj nemusi.V tom ti neporadim.
Ja som ziadnych poslickou nemala,prislo bolenie brucha rano kazdych 10min.presne a o jednej pobede praskla voda.Urobilo v bruchu puk a do polhodiny nastali silne kontrakcie.Ale ak ti to preslo tak pohoda.. ale zas mozes ich mat nepravidelne a to su asi ti poslickovia nie?
@nelynka18 ja mávam posledné dni skôr také, že keď dlhšie sedím- niekedy stačí polhoďka, tak keď sa postavím, dokonca aj pomaly, tak mám v podbrušku také bolesti ako kŕče alebo čo...a až po chvíľke chodenia ako tučniak to rozchodím....ale to je niečo úplne iné, keď ty máš také bolesti ako pri menzese...
@nelustek tak kaslem nan.....skusim ho pit v 38tt vtedy s nim nic nepokazim,nie? 🙂 no ved prave ani ja som nic take nemala......no preslo to uvidime...ci sa to este zopakuje ak ano tak mozno to budu ti poslickovia.....to je hrozne clovek ani nevie co sa s nim deje 🙂 vcera sa mi snival moj prvy sen o nasom miminku.....ze uz bol na svete a mal kratke vlasy a moj muz povedal,ze je to dievca a bude sa volat zara a ja ze nie ved to je chlapec a neake divne meno som povedala 😀 tebe sa uz nieco snivalo?

@nikolka4 to srandujes? ja som obrucku mala na prste posledny krat asi v tretom mesiaci 😀