icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
25. aug 2011

@iwky to je ešte v norme si myslím.Ozaj,baby,vy ste už vysadili vitamíny?Ja beriem Maternu,neviem,treba ju brať do konca?Brala som ju aj pri prvom,ale tam mi ju kázal vysadiť,lebo som sa začala otvárať.Sem tam si dám aj Magné B6,keď sa mi zdá že mám nejaké pobolievanie v podbrušku.

kucminka
25. aug 2011

@katy2 aha,veď to by bol asi riadny maco,keby tam mala len jedno 😉

jana0706
25. aug 2011

@kucminka ja som pribrala ca. 11 kg, ale u mna je to naopak - zacinala som na 50 kg a viac som priberala na zaciatku, teraz sa mi uz asi mesiac vaha stale toci okolo 61 kg, ale brusko mi za to posledny mesiac viditelne podrastlo...

jana0706
25. aug 2011

@kucminka ja len velmi sporadicky beriem tu Maternu DHA, ale tak pravidelnejsie som brala vitaminy len v prvej polke tehu, teraz mi lekar predpisal aj zelezo ale snazila som sa pridat si do stravy potraviny co obsahuju viac zeleza a tiez neberiem tie tabletky kazdy den...

jana0706
25. aug 2011

@nelynka18 ja som dnes tiez neodolala tym zlavam na vecicky v Tescu...celkovo sa mi velmi pacia veci pre babatka co tam maju, aj ta bavlna je taka prijemna...len takych malickych veciciek uz mame doma prilis, tak som nakupila hlavne pyzamka a bodycka s kratkym aj dlhym rukavom az na 6-9 mesiacov (take vacsie veci uz po nikom nezdedime takze nie je zle si robit dopredu zasoby)...

kucminka
25. aug 2011

@jana0706 ja som túto maternu brala jeden mesiac,inak mam obyč.Maternu.Keď sa spýtam gyndoša,že dokedy sa to má brať,tak len pokrúti hlavou,že on mi to nekázal jesť 😒

kucminka
25. aug 2011

@jana0706 sestra mi kúpila v Tescu krásne froté plachtičkya do postieľky,aj bodynka,veľmi ma potešila,sú tam ozaj krásne vecičky,a dá sa povedať aj za rozumnú cenu.ja mám už tiež veľa malých vecičiek,ale keď niekedy sa tomu nedá odolať 😉 asi to ani všetko nevyužijeme.

mbamb
25. aug 2011

Ahojte maminky, mam taku skusenost, ze sme podla lekarov v 34+3tt a mame plodovej vody este pre jedneho pasaziera a dalsia vec, ze vazime cca 1500g. Ma niekto podobnu skusenost? Dakujem za vsetky odpovede 🙂

raona
25. aug 2011

ahojte.. tak ja som uz vypisana na MD od 30 augusta , tak som si bola odniest do socialky papier.. no a jasne nemam narok na materske, kedze som doma s malou uz cez dva roky.., takze pojdem na urad prace... jaaj ja tieto urady nemusiim.... 😠

bettyx
25. aug 2011

Ahoj holky, tak jak snášíte vedra?????
U nás teda je děsně! dusno, vedro pře 30°C.. děs!!! fakt síla... mrňous by byl venku, ale já to fakt nedávám... je mi úplně blbě a dobrou hodinu už nevim jak bych si sedla -v každý poloze mám problém s dechem -je to materiál.. a teď mi pravidelně nepříjemně tvrdne břicho.. mám dost... už aby byl říjen a to mimčo bylo venku -jet o šťoura jako blázen -šťourá až pod močákem a je to celkem bolestivý.. doufám, že nebudu opět přenášet..

bibkacik
25. aug 2011

ja akurad zistim teraz 14.5.
ci budem mat babu alebo chlapceka moc sa tesim.

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

nelustek
25. aug 2011

Tak vy ste tu teda riadne popisali,ani sa mi to v tom teple nechce cele citat 😀 my sme boli u babky nelka sa zas vycvachtala a teraz je u tety susedy.Taka starsia pani na dochodku,nelka k nej velmi rada chodi.Je to byvala pani ucitelka 🙂
myslite ze bude tak pekne aj na buduci tyzden? muz ma 4dni volno tak by sme sa chceli ist niekde kupat

viviem
25. aug 2011

@mbamb ahoj, ak si podla lekarov v takom tyzdni tak vaha by mala byt cez 2000g, mi sme mali v 31tt+2 1523g a to sme zodpovedali vahou na 6 dni menej...mas to fakt zvlastne, vaha dietatka je nizsia a podla lekarov si vo vyssom stadiu tehu 😒

viviem
25. aug 2011

@nelustek ahoj, no neviem ako bude, ale to co vravia meteorologovia, tak to bude zle pocasie, mala som dost, ked som pozrela prepoved pocasia pre moje mesto http://pocasie.aktuality.sk/ruzomberok/ fakt to je extrem 😢

mbamb
25. aug 2011

@viviem No ono je to tak, maly je mensi a sme pozadu tak cca 5-6tyzdnov. Ja len zistujem ci nahodou ma niekto podobny pripad, pravdepodobne sa narodi trosku mensi ako ine deticky 😒

zuzanazuzana
25. aug 2011

@katulka74 a ako sa citis?....vidim, ze mas dve velke baby....ako prezivate pubertu?....neviem ako to je mat taku dievku!

renatkas
25. aug 2011

@raona akoze nemas narok na materske??? moj maly ma 18 mesiacov a narok na matersku mam, bude sa mi vyratavat z predpokladaneho prijmu co som mala v praci, cize z takeho isteho zakladu ako som brala matersku pred tym...

viviem
25. aug 2011

@mbamb a ved ty by si mala byt podla terminu porodu nejak 32tt+5 a ako potom dospeli lekari k tomu 34tt+3 ked babatko ma vahu 1500g? som z toho jelen 😀

zuzanazuzana
25. aug 2011

@kucminka ahoj......ako sa mas? my sme vcera boli v nemsovej na kupalisku....bola som tam 1x a voda bola dost studena.....ale lepsie ako doma sediet v tych horucavach!!!!!

mbamb
25. aug 2011

@viviem Tiez som z tych terminov jelen ... Dva tyzdne mi lietaju no neviem kde ... Uz som druhy tyzden v nemocnici a zistuju preco je babatko take male, ci nahodou nezlyhala placenta ale ta je ok tak teda neviem .

renatkas
25. aug 2011

@iwky tie kila az tak rychlo dole nepojdu, teda urcite nie nejakym aktivnym zivotom popri babatku 🙂 lebo ked porodis, tak pojde dole len cast vahy urcite nie vsetko co si nabrala a potom sa budes snazit stravovat tak aby si mala dost mliecka aby si nemala problem s kojenim a to tiez k poklesu vahy nepomoze 🙂 Az neskor po par mesiacoch to pojde dole jednoduchsie 🙂 ale nic si nerob tym prirastkom vahy, to je v pohode 😉
@katulka74 podla mna by to mal zamestnavatel odovzdat pred tym ako nastupis na MD, ale ked to odovzda neskor tak by nemal byt ziadny problem, matersku ti musia vyplatit tak ci tak. Len viem ze casto chodi tehulkam zo socialky oznamenie o rozhodnuti materskej az niekedy tesne pred porodom alebo aj dokonca po porode...

viviem
25. aug 2011

@mbamb tak hlavne, aby sa babatko narodilo zdrave 🙂 tiez asi budem mat mensie babo a to budem pravdepodobne uz coskoro rodit, este musim vydrzat aspon 2-3 tyzdne a bude kazdy spokojni 🙂 ...inac ak smiem vediet, preco si v nemocnici? kvoli velkosti babatka?

mbamb
25. aug 2011

@viviem No mala som pritoky na hranici a vlastne tym zistili, ze mam dost vela plodovej vody a male babatko a tak teraz zistuju preco. No uz som si aj ja povedala, ked sa aj narodi mensie nevadi, verim, ze dorastie len nech je zdrave a nech vsetko funguje ako ma 🙂

natalii6
25. aug 2011

@renatkas ahoj pises ze sa ti bude materska vypocitavat z toho zakladu co si mala 1x to iste som si myslela aj ja ale u mna to tak nie je neviem aku sumu im z podniku poslali lebo mi to teraz vychadza nieco iba cez 190 a predtym som mala 256 eur 😠

viviem
25. aug 2011

@mbamb presne tak, hlavne nech je zdrave 🙂 a inac je vsetko ostatne v poriadku?...vsak do konca tehu je este dost a do porodu moze podrast viac ako by sa predpokladalo...ak neporodis predcasne, tak sa nemusis obavat ani nizsej vahy, len treba vydrzat, ked je take malinke, aby este pekne rastlo v brusku 🙂

mbamb
25. aug 2011

@viviem Noo kazdy den to malemu hovorim, nech pekne papka a rastie a caka kym nebude pripraveny 🙂 Myslim, ze ma posluchne a pocka 🙂 Ostatne je vsetko v poriadku chvala p.Bohu 🙂

natalii6
25. aug 2011

@nelustek prosim ta neblazni aby bolo aj na buduci tyzden taketo pocasie to sa radsej odstrelim 😀 staci ak bude 28 lebo co je dost to je dost 😠

nelustek
25. aug 2011

@natalii6 ale aspon jeden den nech je teplo,ja by som sa tiez rada okupala 😉 Ale ved hlasia ochladenie na vikend 30 stupnou.no ved uvidime,mne to teplo tiez nerobi dobre

natalii6
25. aug 2011

ako teplo moze byt ale nie take ako teraz to je pre zdraveho cloveka zataz a natoz pre nas 😠 ..ja som si sadla na balkone do detskeho bazenika a tieklo zomna viacej ako v byte,uz teraz mam traumu ako sa mi bude spat ☹

natalii6
25. aug 2011

@nelustek a ako dopadla ta strudla?