Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Cavte baby, tak pekny dnik pred nami 🙂
ja som vstala o 4 na zachod a tak som sa nejako prebrala, ze som este aj pradlo vyvesila 😀 ale potom som nastastie zaspala este do siedmej, lebo by ma porazilo... dnes sa chystam, prat a zehlit... nasu malu zobrala zlata babka, tak sa s nou bude bavkat a dovezie nam ju az vecer 🙂 mm brusi este zarubne, dufam, ze to dnes dorobi aby uz bol pokoj a mohli sa davat veci na miesta pomaly.... a slniecko uz svieti u nas krasne, mtyak bude teply dnik 😎
@natalii6 dobre ranko, no tie vecicky sa nazbieraju ani clovek nevie ako 🙂 ja si tiez hovorim co som nepockala ked som zo zaciatku neodolala pyzamkam a dupkam v tych najmensich velkostiach - nakoniec sme toho este tolko dostali takze som sa naozaj mala krotit (teraz uz kupujem len vacsie velkosti ked vidim nieco za dobre ceny - tricka, bodynka a pyzama mam uz snad do roka 😀 )...ale naco peries aj tie vacsie vecicky? ved kym do toho babatko dorastie mozes to prat znova, aby to vonalo...inak na tych capickach som sa pobavila 😉 - nam sa ich tiez tolko nazbieralo ze uz som nejake vytriedila a poslem bratrancovi co cakaju bejby (dievcatko) dva tyzdne po nas...ak sa mi bude chciet tak odfotim tie co ostali 😀
ahojte baby.Chcem sa spýtať na farbenie vlasov,či si možem teraz dať melír,lebo už to mám také vyrastené.Myslela som že počkám až po porode,ale už sa nemožem na seba pozerať.Ja by som sa ani nepýtala,ale viem že sa tu niečo kedysi preberalo,že by sa nemalo farbiť.Ja som si dávala melír,keď som bola cca v3mesiaci,a kaderníčka mi spálila vtedy vlasy.Neviem či to bolo tehu,ale bolka som streašne nahnevaná,a teraz mám aj strach ísť sa dať farbiť.hm...... 😒
@zuzinr ano - doktorka vybavena 🙂 vidis, to je tiez pravda, co ak nahodou bude chlapcek...takze mas pravdu, najskor len vyberieme a az po porode kupime - teda priatel pojde kupit 🙂
@kucminka presne melir skodi este menej lebo sa neaplikuje na pokozku ale len na vlasy konkretne, ja som bola aj v prvom aj v druhom trimestri, aj teraz by sa mi uz zislo, ale asi pojdem az po porode, uz to vydrzim
a ja tiez stale dookola upratujem a mam pocit ze je vsade neporiadok, tak vsetko lestim aby som mala cisto ked pride babo
@kucminka ja idem ku kadernicke, vcera som bola na pedikure a este pred porordom dufam pojdem, a este aj kozmeticku musim vybavit. MElir ti spalil vlasy pre zlu kadernicku a nie rpe tehtoesntvo 🙂
@lucy56 @tun1ska no napodobne.. vsade vydim neporiadok, len by som upratovala, ale snazim sa to co najviac ignorovat, potom ma akurat tak podbrusko boli alebo tvrdne
Tak Vám ďakujem baby za info,som rada,že ste mi poradili.Tak sa dám objednať a uvidíme ako to dopadne. 😉
@jana0706 ahoj zas tych velkych veci nie je az tolko a su to vatsinou bundicky a svetriky a take rocne dietatko uz nepotrebuje take fajnovucke vonavucke veci ako babo 😉 a to mam este 5 spacebagov este v skriny z vatsimi vecami..ked mi sme take tapse ze ked sa nam nieco paci neoddolame a kupime 😀 vcera som tak rozmyslala ze co budem potom robit s tymi vecickami ked uz neplanujem dalsie a som si povedala ze ich zanesiem asi do nemocnice ked si spomeniem ake roztrhane veci davaju tym detom proste hruza 😠 a co sa tyka tych ciapok tak len co som tak nasla je ich priblizne 25 😀 ale su tam aj trosku vatsie ako pre mimco a nechapem kde sa ich tolko vzalo 🙂
Ahojte tehulky 🙂 ako sa dnes máte? Ja som total zabitá dnes.. Od 8mej rána na nohách, máme totiž vo vchode upratovaciu službu, tak sme sa s mužom rozhodli aj okná a vstupné dvere umyť, lebo to vyzeralo už naozaj desne, pozametať, poumývať vchod... potom som obed navarila, najedli sme sa a šup na chatu 🙂 Odtiaľ som sa rozhodla, že pôjdeme peši (cca 1-2km), tak moc ma rozbolelo bruško a až do krížov mi to vystupuje, fuj, normálne som si musela doma hneď ľahnúť, prehnala som to.. 😅
@jani74 nie je za čo, určite to dobre dopadne 🙂
@lucy56 ďakujem za vysvetlenie 🙂 tak to potom už boli poslíčkovia aj u nás, a to signalizuje, že sa pôrod blíži?
@nelynka18 ahoj 🙂 juuj tak to si pekne kúpila 🙂 ja sa už tiež neviem dočkať, kedy si nejaký pekný kabátik na zimu a čižmy kúpim.. a keď už oblečiem moje obľúbené rifle, či svetríky... 😉
Ale tak vlastne vám pipíka ukázali, len ste ho tam nevideli 🙂
A ako ti je, už je lepšie? Už bruško netvrdne? Teda hniezdiš? 😀
@natalii6 to je super, že ste aj podostávali 🙂 mne stále všetci hovorili, načo budeš kupovať, nekupuj, určite podostávaš a prd 😀 Keby sme si nepokupovali, tak drobec bude nudista 😀 vlastne nie... moja mama mu ponožky kúpila 😀 Ale svokrička ešte po mojom manželovi mala odložené svetríky, také klasické biele, aj nejaké dupky také na doma, tak super 🙂 A čo, čiapočky spočítané? 😀
Nie, nie, my sme si istí, že sme toho pipíka videli aj viackrát, ale keď tu začali baby písať, že sa narodia aj baby, hoci lekári tvrdili, že to bude chlapec, tak ma vystrašili 😅
Zdravim vsetky maminy.. od vcera ma mala tlaci na mocovy,kazdym krokom si myslim ze sa kazdu chvilu pocikam.. 🙂
prosím vás o radu 🙂 akú kozmetiku (značka a čo) kupujete pre malinké? Ideme zajtra do Tesca, tak by som už nakúpila, ale vôbec netuším čo budeme vlastne potrebovať a aká značka je najlepšia pre mimi 😅 Moc moc moc ďakujem 😵
@wera.g ahoj, prvý mesiac života nepotrebuje babo žiadnu kozmetiku, hovorím zo skúsenosti. 🙂 Tyčinky do ušiek a aviril detský olej, kúpať je najlepšie v čistej vodičke, púder alebo krémik na zadoček. Môže sa narodiť so šupinkami na celom telíčku aj na hlavičke, to bol môj prípad a budeš používať len krém na šupinky a špecialny šampon na šupinky na hlavičku. Tiež som mala nakúpenej kozmetiky a nakoniec som kôli šupinkám žiadnu 3 mesiace používať nemohla.... ☹ tak to s tou kozmetikou neprehánaj 😀
holky, znáte některá film "šestnáctiletá matka"??? je to hrozně dojemný film! viděla jsem ho jednou jenom konec -řekněme posledních 10minut (nikde nic jinýho nedávali) a hrozně jsem u toho brečela, pak jsem to viděla celý a ikdyž je to prostředí ze střední školy, tak to neni film který by byl jen pro puberťáky.. jestli se chcete dojmout, tak ho doporučuju
@wera.g ahoj kazdej manine a babebku vyhovuje nieco ine 😉 ja som mala na zaciatku kupene niveu ale potom som presla a pouzivam doteraz jonhsons natural velmi pekne vonia a som snim spokojna a ja som babo od narodenia umyvala telovym gelom ale teraz taky mesiac ako pise radkax budem len cistou vodou 😉
@wera.g ano je to dobre ze sme podostavali ale aj tak som kolkoxrat neoddolala a kupila a verim ze ked pride maly na svet a pridu navstevy tak malickemu nieco donesu 😉 a co uz mas poprane? ja konecne ano uz len posledne varky zo vcera dneska pozehlim a smitec..vcera som ich spocitala a napocitala som ich okolo 25 😀 a vecer som este nejake nasla tak ked budes potrebovat ozvy sa 😀 a okrem kozmetiky mas uz nakupene nap. cumlik ,flasku kefku na vlasky?
pekne ranko 😉 dnesna noc bola super ako uz davno nie lebo som bola len 1x na wc 😉 takze som krasne vyspata..neveim ako vy ale ja posledne 2 dni sa zacinam obavat ake to bude z 2 detmi a hlavne ako budu u nas prebiehat noci 😒 tak si do porodu este musim uzit ze mozem vnoci spavat 😉 ale fakt si to neviem predstavit ak mimco bude v noci hore kedze moj maly spaval cele noci 😉 dnes idem po tych uradoch koli materskej nech to uz mam konecne z krku 😠
@wera.g podla mna este podostavas vselico neboj, nakoniec toho budes mat habadeeej 🙂 ale mne nic nenosili pred porodom, az ked malu prisli pozriet a vacsinou vseliake vecicky sme dostali a aj hracky. Kopec ludi a kamosiek, kolegyn sa vystriedalo u nas, a kazdy daco dobre priniesol 😀 tak sa neboj, aj tvojmu malemu este poznasaju darceky :D Bolo to mile a nic sme nedostali take, co by sme nevyuzili 🙂
joooj baby, som myslela, ze ma dnes vystrie!!!! O pol 3 som sa zobudila, to je zvacsa moj cas na cikanie ale potom som sa nejako prebrala a v posteli som cumela do tmy a nie a nie zaspat. Som sa prevalovala a zaspat ani nahodou. O 4,00 som pocula bit vezove hodiny a zavistlivo som sledovala mojho muzika ako si spokojne spi a ja nic 🙄 potom asi okolo stvrt na 5 som zaspala este... a to ma dnes caka upratovanie lebo moj manzel po 2 mesiacoch skoncil brusenie zarubni!!! HURAAAAA konecne dame byt do povodneho stavu a zacnem aj ja hniezdit a davat do kopy byt aj veci pre male 🙂
Inak z mojich velkych vcerajsich planov - zehlenie nebolo nakoniec nic, pretoze mm mi pozakryval vsetko foliami a dobrusoval, tak som ani zehlit nemohla, bo by vsetko na pradle bolo. Akoze nie ze by som sa hnevala, ja zehlenie nemusim 😀 ale cely den bol taky o nicom, nemala som do coho pichnut, len som sa tak gulala po byte....

Dobré ránko spolutehuľky moje 😉ja som dnes vstávala 1. a moje detičky až po 9h 😲tak toto sa u Matejka nestalo dobre dávno 😀
@zuzinr Termín mi dajú zajtra (aspoň dúfam, tak povedal dr. minulý piatok)
@wera.g vďaka za podporu 🙂 jasne, že by som išla EPI ale to mne nenapichajú pre poškodené stavce ☹
@nelynka18 juj ty si pekne nakúpila 😀 aj ja potrebujem vymeniť šatník ale bojím sa ešte, si verím, že potom dám malú do kočíka, Matejka do škôlky a vyrazíme na nákupy 😀
Bruško mám aj ja poriadne tvrdé od včera večera. Mi odrazu stvrdlo (ale tak ako doteraz nie, tak inak) na pár minút, rozboleli nohy a nevládala som dýchať a v noci tiež tak až som sa začala báť čo to je či nie pôrod - ani neviem či by som rozoznala, že rodím -pri prvom som zistila, že mám kontrakcie až na monitore už na ARO keď ma chystali na sekciu (a to bola plánovaná). Bruško mám od večera celé omnoho viac tvrdšie ako doteraz.
A kam sa ponáhlaš?Chceš byť prvá októbrovka? 😀