icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katulka74
2. sep 2011

nikolka,ja som sa mocila v dubovej kore

natalii6
2. sep 2011

@zuzinr esteze mam teba ty mi poradis vo vsetkom 😀 nevies este kde by som mala istt ked som uz taka rozbehnuta? 😀 ked uz musime tolko okolo toho vybavovat keby to bolo aspon v jednej budove ale naco ved sme doma tak nech nesedime len na ritiach 😠 ako som isla na ten upsvar som mala po ceste socialku ale nie tu kde sa vybavuje materska tak som sa ich hned spytala na 2 pilier tak mi povedal ze to automaticky prechadza dalej no aspon nieco 😉

natalii6
2. sep 2011

@nikolka4 ja som to mala nastastie iba raz a dali mi nato nejaku mast ale pochybujem ze by sa mohla v tehotenstve mojej mame napr.ta dubova kora nepomaha ale tebe mozno pomoze treba skusit 😉 a nech ti co najskor zmiznu

natalii6
2. sep 2011

@katulka74 citam ze budes mat Filipka tak budeme 2 😀 ja som si uz kupila aj cedulku na kocik z jeho menom 😉

elenaakiko
2. sep 2011

@nikolka4 ahoj 🙂 ja som s tým mala problémy v druhom tehotenstve a chirurgička mi odporučila masť Faktu. tá sa môže vraj aj v tehotenstve. a Faktu sú aj čípky, ale mne pomohla masť. a v lekárni majú dubovú kôru aj vo forme krému. no ale mne tá masť Faktu pomohla behom dvoch dní. ale som si ju dávala aj 3krát denne.

bv_alexandra
2. sep 2011

ahojte babulky aspon vás v rýchlosti pozdravím. včera som mala nákupný den, a konečne už sme zariadili aj izbu dnes som sa venovala návšteve boli sme v ZOO. ulietaná som ako blázon. už sa teším na nedeľu kedy si oddýchnem. 🙂 Inak blaváčky kde ste kupili plienky? ja som včera v troch obchodoch nezohnala. bola som v eniki, v all toyse a ešte v jednom no všade vypredané ☹ v all toyse mali jeden balík ale som ho nakoniec nekupila pretože sa mi zdali strašne riedke 😒

berus222
2. sep 2011

@natalii6 no odomna to chceli. neviem ci to budu potrebovat aj u vas. oni asi sami nevedia co treba.

katulka74
2. sep 2011

natalii6,aj my mame,dcery mi kupili 🙂

jana0706
2. sep 2011

@nikolka4 v papieroch z predporodnej pripravy mam ze pri hemeroidoch treba upravit stravu a pitny rezim tak aby sa predislo zapche, ale zial ziadny konkretny navod tam nie je a kedze som tento problem nemala tak som sa nepytala...

jana0706
2. sep 2011

@bv_alexandra tak skus pozriest tie plienky v tom predeti.sk na Kosickej, v niektorej DMke alebo v takych tych lokalnych malych obchodikoch pre deti (urcite mas nejake v okoli, ja ich teraz objavujem vsade 😀 )

lolko_lenka
2. sep 2011

@bv_alexandra ja som si zopár kúpila v Kočikove a tiež som videla aj v DM-ke 🙂

mata90
2. sep 2011

ahojte, tak ja sa hlasim po dlhsej dobe, vcera ma prepustili z nemocnice po tyzdni, bola som hospitalizovana ☹ pretoze som mala pravidelne kontrakcie, kazde dve minuty mi tvrdlo brusko a hrozil mi predcasny porod, nastastie sa to doktorom podarilo zastavit a teraz sa doma setrimr, aby sme vydrzali co najdlhsie 🙂

natalii6
3. sep 2011

@bv_alexandra ahoj ja som kupovala pri prvom v carrerfoure v DM maju len po 3ks aj to len farebne alebo si ich kup tu na koniku predavaju ich niektore mamicky este zabalene 😉

natalii6
3. sep 2011

@katulka74 a u vas kto vybral to meno? u nas manzel 🙂

natalii6
3. sep 2011

@berus222 zastavim sa tam lebo to nemam daleko a spytam sa 😉 boze kde este clovek musi ist 😠

katulka74
3. sep 2011

natalii6,u nas som vybrala meno ja,moja polovicka tvrdohlavo chcela meno po sebe,ze Mirko,tak to som ho hned rusila,ze nie,dedo Miro,tato Miro a este aj malinky. A kedze mi nevedel povedat ine meno,tak som mu dala na vyber medzi Jakubom,Filipom,Sebastianom a Matusom 🙂,ale tak nepriamo som ho smerovala na Filipka 😀

bv_alexandra
3. sep 2011

Ahojte babulky. Ako ste sa vyspinkali? Ja tuto noc celkom fajn. To asi z tej unavy.Idem rýchlo navariť obedík, a potom požehliť ďalšiu várku pre mimi. Včera som prala veci v drefte mi to nedalo, ked ste písali že velmi vonia, a citila so sa ako závislák na vone. 😀 Ja mam totiž strašne rada ked prádlo krásne voní 😉 V pondelok začína škola tak začne zas iný kolotoč. Idem aj na Antolskú do poradne po prvý krát. Snád nadabim na nejakého fajn dr.
Včera mi tá ZOO dala celkom zabrať. Musela som aj oddychovať.
Už sa nám to riadne kráti. 🙂 😉

daja0760
3. sep 2011

@nikolka4 Nikolka, ja pouzivam od 1. tehotestva homeopaticku mast Avenoc a pomaha. A moze sa v tehotenstve.

nelustek
3. sep 2011

Dobre ranko, ja som zacala tiez uz lepsie spavat co som rada.Ale zacalo ma dost bolievat pod prsiami,ked sa otacam alebo aj ked dlhsie lezim na jednom z boku tak ma tam zacne priserne pichat.Hned sa na to zobudim

V pondelok ide nasa mala uz do druhej triedy 🙂 isto to bude s placom ona aj ja..
@mata90 to mi je luto, ale aspon ze ste vydrzali a ste doma 🙂

katulka74
3. sep 2011

nelustek,tak ja kazde rano cumim do stropu od 6,30,nechapem,vsetci chrapu len ja oci dokoran 🙂

nelustek
3. sep 2011

@katulka74 Ja by som teraz spala stale,len sa neda pri malej. Hlavne ked sa rano najem tak buvam ako babatko 😀

nikolka4
3. sep 2011

@daja0760 dakujem ti

zuzaxa
3. sep 2011

Dobré ráno!!!!
@bv_alexandra Aj ja sa chystám vyskúšať ten dreft, som to ovoniavala v obchode a celé ruky som mala od toho, čo mi to z tých vrchnákov kvapkalo. 😀 😀 😀 Ja sa chystám prať, ale ešte neviem kedy, asi ako začne malej škola. Tvoja je už v ktorom ročníku? Teší sa na bábo? Nám pomôžu už baby veľkáčky, moja má 8, myslím že tvoja je ešte staršia. Veru kráti sa nám to kozmickou rýchlosťou!!!! 😀

luckaprima
3. sep 2011

ahojte ľavobočky októbrovky, tak by sme sa asi mali volať, ako tak čítam, nie som ani zďaleka jediná čo jej je najlepšie na ľavom boku, pridám teda aj ja svoj zoznamisko do pôrodnice, je z BB a doplnený o rady pôrodnej asistentky z kurzu, ešte som to nebalila, ani neviem či to všetko zbalím, lebo je to veľa aj čítať 😉 ale stále ho prechádzam že niečo poškrtám a všetko sa mi zdá potrebné:
Na príjem:
- Občiansky preukaz
- Tehotenská knižka
- Kópia sobášneho listu
- Preukaz poistenca
- Adresa a telefón pediatra
Na pôrod:
- Dlhšie staré tričko - čo sa môže zababrať a poslať domov
- Župan
- Vložky - pre istotu koli plodovej vode
- Ponožky
- Gumičky do vlasov
- Uterák
- Sprcháč
- Šlapky do sprchy
- Mobil + nabíjačka
- Voda
- Toaletný papier
- Vreckovky
- Mar+
- Balzam na pery
- Hroznový cukor - rýchle cukry na energiu
Na šestonedelie:
- Nočné košele + župan
- Teplomer
- Nohavičky jednorazové
- Uteráky veľké aj malé + 1 len na prsníky
- Podprsenky na kojenie
- Vložky do podprdy
- Pôrodnícke vložky
- Odsávačka mlieka
- Fľaštička na mlieko s cumlíkom
- Lanolínová masť
- Zubná pasta, kefka
- Nepremokavá podložka na posteľ
- Krém na tvár /či zbytočný luxux? 🙂
- Tekuté mydlo na izbu
- BeBe keksy , piškóty a pitie
- Príbor, pohár, tanierik, utierka
- Foťák
Pre babo:
- Vinohradská mastička
- Plienky pampers
- Vlhčené obrúsky
- Látkové plienky
- Ortopedické nohavičky
- Zavinovačka
- deka
- Čiapočky
- Košieľky, body
- Ponožtičky
- cumlík
No a ako to tak čítam asi to pojde do kufra a nie do cestovnej tasticky ako som si povodne myslela, tak mi skúste z toho niečo škrtnúť, prípadne doplniť? už to máte zbalené či lajdáčite a odkladáte to ako ja? Prajem krásnu slnečnú sobotui a veľa neupratujte 😎

luckaprima
3. sep 2011

.. a mimochodom je tu niekto s termínom na začiatku októbra, kto sa chystá do Banskej Bystrice? Celkom rada by som tam stretla nejakú spriaznenú dušu, lebo na personál na oddelení sa teda veľmi neteším, po skúsenostiach okolia aj svojich 🙂

jani74
3. sep 2011

Bré ránko prajem. Noo, dnešná noc zas nič moc, večer ako som kúpala malého mi nejak seklo alebo niečo sa natiahlo na ľavom rebre a bolí to, tak okrem nevedenia si nájsť polohu ma aj toto bolelo. V poslednej dobe sa zobudím dokonca na brušku 😨 Dnes má Matej 3 r. a tak spomínam, že takto 9.30h sa narodila mňa v tomto čase nevedeli prebrať...dožvie ako to bude teraz o pár dní...ach jaj ako to hrozne preletelo...

@nelynka18 krásne fotečky bruška...aj Matej hrozne rád pusinkuje bruško a túlinká sa mu...som zvedavá keď bude malá na svete 😀

Včera sa narodilo kamoške dievčatko - termín mala 28.8. a robili sme si srandu, že ma počká, tak už nepočká 😀

Dievčence aj vy ste také uplakané a precitlivené???Ja v poslednej dobe hrozne a asi za všetko 😒

luckaprima
3. sep 2011

@jani74 vidím že aj teba chytajú podobné nálady ako mňa, celé tehu bolo v pohode a posledný týždeň ma obchádzajú také depky "zo všetkého".. ale niekedy sa mi zdá že nie ja, ale polovička hisáči zbytočne, pre veci ktoré mu predtým nevadili a samozrejme ma do toho vtiahne a už je oheň na streche a keď objavím skrytý dôvod (a ešte sa aj trafím) tak mne zašibáva (krajšie povedané) z hormónov ale nie jemu nikdy.. aach a tiež spomínam na prvý pôrod, ktorý nebol moc pekným zážitkom a teraz si tento moj krpec v brusku nevie najst tu spravnu polohu raz ma hlavicku hore raz dole, sa mi zda ze sa otoci za den niekolko krat tak tiez netusim co ma caka 😒 a tento môj doma mi tu este pridava a nervaci ze Dr. musi urobit tak ako my chceme (sekcia v pripade KP) a nechce pochopit ze nemusi.. ale ja myslim ze mame vyborneho porodnika ktory ma skusenosti a skvely pristup takze aspon po tejto stranke som spokojnejsia, keby sa tak drobec este umudril a zostal pekne dole hlavickou .. Tak ale uz hadam dost depky na dnes, tiez som daka urevana, tak prajem pekny dnik a rebierkam daj oddychnut lebo sa ti bude zle tlacit o dva tri tyzdne 🙂

kucminka
3. sep 2011

pekný dniček vám prajem .Neviete mi povedať,prečo sa mi nezobrazuje v kolonke-Kto ma spomína,červeným.Až teraz som prišla náhodou na to,že tam mám príspevky,ale vobec som si to nevšimla,pretože mi nič neblikalo.A nie je to prvý krát.Má to niektorá z vás?

nelustek
3. sep 2011

@luckaprima pane boze to co vsetko podla mna kopu zbytocnosti a pre babo tam nemaju oni oblecenie? ja si budem brat iba potom na cestu domov oblecenie pre malu. No neviem kde by som to vsetko pobalila

tun1ska
3. sep 2011

Je potrebné nosiť šaty pre bábätko do každej pôrodnice? Čo som počula, tak do pôrodnice treba len plienky a utierka...či? Ja sa chystám do HE- má niektorá skúsenosti? 😲