icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

luckaprima
3. sep 2011

@jana0706 vids, fakt, este mam objednany gel na hojenie hradze aj tie hydrogel. vlozky, tie ani v zozname nie su 😀 inak s tymi bradavkami som zvedava ako to tento krat bude, lebo aj bez kojenia su riaaadne citlive, potrebovala by som asi nejaku fintu aby boli odolnejsie, uz chodim bez podprdy kolko sa da ale riadne mi to vadi 😒 Prvu drobulku som ani riadne nekojila koli tej bolesti neskutocnej ked sa prisala ale ani mliecka nebolo nadostac, mozno koli tomu stresu, teraz som sa zatala ze to vydrzim a budeme sa kojit tak som zvedava sama na to ako to zvladneme 🙂

jana0706
3. sep 2011

@luckaprima no tak v tom pripade fakt nedavaj tu flasu na zaciatku - nam vysvetlovali ze sa dieta nauci zle sat - cumlik na flasi treba stlacat - a potom tuto techniku pouziva na bradavke a potom to velmi boli pripadne vznikne zranenie...vraj pri spravnej technike kojenia sa bradavky neporania, ale deti sa rychle pokazia tou flasou...

luckaprima
3. sep 2011

@jana0706 ach ano, ved ja viem, mas uplnu pravdu, to su len moje take "zadne dvierka" asi 🙂 ak by sme dopadli ak prvy krat, tiez vsade citam ze ked je dietatko prisate spravne tak to nesmie boliet ani prvy krat ani potom.. asi sa to budeme musiet naucit 🙂 dakujem

zuzkazv
3. sep 2011

@jana0706 @luckaprima baby ten gel na hojenie hrádze ste objednávali z netu? alebo to dostať v lekárni? počujem o niečom takom prvý krát a pri riškovi sa mi to hojilo dlho, mesiac som chodila naširoko ako blbá 😒 tak by som to teraz vyskúšala

zuzkazv
3. sep 2011

@nelynka18 aj my sme sa s mm začali striedať keď mal malý 10mesiacov - vtedy som ho prestala kojiť a z flaše už mu mohol dať aj on, a sme to robili tak že sme si vymieňali miesto v posteli a vždy vstával ten ktorý bol k postielke bližšie, lebo positelku som mala úplne pri posteli. Včera sme už dali postielku do spálne, aj komodu som vypratala pre malú, zajtra ožehlím a dám tam vecičky, a budúci týždeň nám príde aj baldachýn s hniezdom aj kočík tak som na to zvedavá a už sa na to hrozne tešííííím 🙂

bettyx
3. sep 2011

@nelynka18 no, jestli se u ní jedná o druhý těhotenství, tak ne, no... taky nedostaneme 😒 ... před pěti lety tu vypláceli na každý dítě 729euro, pak to zkrouhli na 541 a teď to zkrouhli tak, že platí jenom na prvorozený dítě..

luckaprima
3. sep 2011

@zuzkazv Zuzi, gelik je z Bioshopu z netu, tu je link http://www.bioshop.sk/obchod/tehotenstvo-porod-... a je tam aj kopec ďalších užitočných vecičiek čo by sa dali pripísať do dlllhého zoznamu 😉

zuzkazv
3. sep 2011

@luckaprima ďakujem za link vyzerá to super ani to drahé nieje už vidím že to zajtra objednám 😉
inak baby čo ste robili dali ste ten papier o materskej zamestnávateľovi neviete náhodou ako to je s tým že treba isť na sociálnu poisťovňu nahlásiť aj dôchodkové poistenie treba tam ísť či to spravia automaticky???

luckaprima
3. sep 2011

@zuzkazv Zuzi ak myslis matersku co ti vypisal lekar tak to daj zamestnavatelovi len potvrdit a ty si tam dopis svoje udaje, cislo uctu kam chces zasielat matersku a odnes si to na socku, zamestnavatel by mal len zaslat prerusenie tvojho poistenia na 34 tyzdnov z dovodu materskej. Tu ziadost si odnes sama a aj sa popytaj co mas dalej urobit, povedia ti aby si nepsisla o roky ktore sa pocitaju do dochodku pred ukoncenim materskej sa tam zas treba ist nahlasit ako osoba za ktoru plati poist. stat a myslim este aj ked sa narodi drobcek tak tam treba odniest kopiu rodneho listu aby Ti dalej vyplacali materske lebo inac prestanu po termine porodu ktory mas uvedeny na tej ziadosti o materske co ti dal dr. 🙂 dufam ze je to zrozumitelne 😎

nelynka18
3. sep 2011

@jana0706 aha no ja som citala,ze sa ma jest ledna lyzica denne....bud samotne alebo s jedlom.nic ako maju byt spracovane tam nebolo tak neviem 😕

zuzkazv
3. sep 2011

@luckaprima mne ten papier zobrala mzdárka že ona to tam zanesie, tak pojdem aj tak na sociálku sa popýtať, dúfam že na to nezabudne cez týždeň jej radšej zavolám aby to všetko bolo ok.

nelynka18
3. sep 2011

@zuzkazv presne sme to aj my tak robili,ze sme sa vymienali pri postielke,tiez ju mame pri postely 🙂 juj ti verim ako sa tesis 😉 potom pofot a daj sem 🙂
@bettyx nie to je jej prve....oni su neni zobraty ziju spolu a v CR nedostane preto lebo on nema neake pracovne povolenie ci co....ale pritom nacierno nerobi 😕 nechapem to 😒

luckaprima
3. sep 2011

@zuzkazv tak ak ti to tam odnesie tak fajn, mas o starost menej, tak uz ti staci ist s rodnym listom potom a vtedy sa popytaj, ja mam tieto info cerstve zo zvolenskej socky z minuleho tyzdna, takze by malo byt vsetko ok netrap sa s tym 🙂

zuzkazv
3. sep 2011

@nelynka18 pofotím a dúfam že sa mi podarí to tu zavesiť 😉 , vieš že mi je hrozne otupno keď som tu takto sama 😒 normálne by som už malému umývala zuby a vravela mu nech sa prezlečie ..... aspoň ráno sa vyspím 🙂

zuzkazv
3. sep 2011

@luckaprima asi tam fakt zájdem až s rodným listom však teraz aj tak žiaden papier v ruke nemám tak čo, vidím že ty si si to už obehala 😉 ešte sa pamätám ako sme behali po úradoch po porode 😠 aj teraz nás to čaká ... ach jaj

nelynka18
3. sep 2011

@zuzkazv ok 🙂 no to si viem predstavit....ja tiez ked mi maleho ktosi vezme som cela happy a po par hodinach sa nudim a kukam z okna ci uz nejde domov 😀 my sme tiez neaky utahany....risko tu vedla mna lezi a caka kedy zavelim do postele a ja akosi dozivam 😝 vsetko ma boli a som total vycerpana 🙄

zuzkazv
3. sep 2011

@nelynka18 to poznám taký stav 😖 , aj mna to občas chytá a teraz k tomu ešte to bruško.... za chvílu budeme dve deti hnať do postele 😝

nelynka18
3. sep 2011

@zuzkazv hi sa na to tesim 😵 a tesim sa uz konecne na jesen...dufam,ze bude sucha a farebna,taka pohodicka 😎 a este k tomu aj kocikovat budeme juj sa uz hrozne tesim 🙂 citala som si tu jednu temu o porodoch,uz to citat nikdy nebudem,bojim-bojim 😅 😉

zuzkazv
3. sep 2011

@nelynka18 😀 aj ja som minule že idem si pozrieť nejaké videá pôrodov joj ale rýchlo som to vypla 😅

nelynka18
3. sep 2011

@zuzkazv ja som si jeden porod pozrela ale tam bola mamina kludna a pekne,potichu spolupracovala,takze to sa pozerat dalo a to co tu citam,tie tazkosti a kazda ma uplne iny priebeh....waaa az zimomriavky po mne behaju 😀

luckaprima
3. sep 2011

@nelynka18 veru veru, radsej nepozerat a nikoho nepocuvat lebo vsetky susedy nam porozpravaju stasidelne pribehy, ale aj tak nakoniec ten nas porod bude celkom celkom iny, aj ja som teraz pisala moje zazitky z BB porodnice jednej buducej mamine a tiez som ju asi moc nepotesila, radsej sa sustredit kazda na seba a pozitivne mysliet a vsetko bude ok 🙂

wera.g
3. sep 2011

@kenya83 @bibi13 @radkax @natalii6 ďakujem vám moc za rady, tak nakoniec rozmýšľam nad sebamed-om, počula som na to veľmi dobré ohlasy od kamarátiek 🙂

@natalii6 ahoj 🙂 noo babička mi už včera poukazovala (neododlala) vecičky, ktoré kúpila malému, jooj také krásne, hotová som z nich bola 😀 ešte chcela ísť overal na zimu kúpiť, ešte že to spomenula, lebo už máme 3, tak bola rada, že som jej teda vak na spanie poradila - už mi dnes aj volala, že už kúpila, babuľka moja 😵 A poprané - dnes som sa do toho pustila, uff, 4 pračky dnes, ešte 1 s vecičkami a plienky poprať a bude to 😀 a ešte ma zajtra žehlenie čaká... 😅 hrebienok na vlásky mám, ešte nožničky a teplomer chcem kúpiť, cumlík nechcem dávať, ani fľašku, rada by som kojila 🙂 A čo ty, už všetko pokúpené? 🙂

zuzkazv
3. sep 2011

@luckaprima @nelynka18 určite to zvládneme bez problémov 😎 ja sa len bojím aby ma to nechytilo v noci lebo potom bude problém s riškom budeme musieť našich budiť aby ho zobrali 😅 najlepšie by bolo keby to začalo ráno buď v sobotu alebo nedelu - nie som náročná že 😝

nelynka18
3. sep 2011

@luckaprima presne ako pises....pozitivne mysliet to je najlepsie....vacsinou tak myslim ale niekedy ma chyti riadny strach 😢 😉
@zuzkazv presne moje slova.....aj ja by som brala keby sa mi porod zacne rano ale cez tyzden....

wera.g
3. sep 2011

@nelynka18 tak som ešte nekúpila kozmetiku, ale asi som už rozhodnutá pre sebamed a ako píšeš, ešte nejaký mandľový, alebo olivový olejček 🙂 a kráásne bruško máš, aj my by sme asi mali pofotiť už, lebo zachvíľku už nebude 😀

zuzanazuzana
3. sep 2011

ahojte....len sa chcem popytat ci sa tu niektora z vas lieci na vysoky tlak? lebo ja mam vysadit lieky dva tyzdne pred porodom a kazdy mi vravi, ze je to cudne.....ja ho mavama bez liekov aj 170/120....niekedy aj viac ....ved ma moze pri porode aj porazit...teraz ho mavam vacsinou v norme, ale posledne dni aj pri liekoch ho mam 150/100...

bettyx
3. sep 2011

@nelynka18 tomu taky nerozumim.. to je fakt divný... já s tím problém neměla -jenom jsem dostala žádanku na přiznání, na nic se mě neptali a za dva dny jsem měla doma dopis že mi bude porodný vyplacený první výplatní den.. to je divný!! tak ať si zkusí ještě zažádat o nějaký to povolení, ale to jsem ani nevěděa že je potřeba mít povolení na zaměstnání někde jinde... o porodný si může zažádat nejdýl rok od porodu, tak třeba by jim to pak vyplatili...

zuzkazv
4. sep 2011

dobré ránko, som sa tešila že sa v noci vyspím a môj mechúr mal iný názor 😠 dúfam že ste mali lepšiu noc

luckaprima
4. sep 2011

@nelynka18 babulky a ja by som bola najradsej keby uz boli vianoce 😉 tento rok sa na ne tesím ako nikdy, uz od februára... a co sa tyka toho pozitivneho myslenia, hovori sa ze clovek si vytvara svoju buducnost momentalnymi myslienkami, takze usmev nasadit a ostatne sa uz hadam prisposobi ze ma byt vsetko dobre 🙂
@zuzkazv Zuzi este ma napadlo, vcera si sa pytala na ten hojivy gel z bioshopu, taka predajna kde maju presne tuto znacku vyrobkov je aj vo Zvolene pri ev. kostole v tej modrej budove ako je ludova banka, len pred mesiacom prave tento gelik nemali, ale skus sa tam prejst mozno uz doplnili, lebo vacsinou maju ten sortiment presne ako na tej stranke

luckaprima
4. sep 2011

@zuzkazv ja som zas dnes musela spať vystretá, lebo krpcek vcera asi podrástol a chcel sa v noci vystierat, myslela som ze mi rebrá vyláme 🙂 tak zdriemneme poobede mozno