Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra ja som si kúpila 20 plienok, keby náhodou nestačilo, ľahko si dokúpim ďalšie 🙂
@bv_alexandra ja som kupila zatial tri balenia tychto http://www.plienky.sk/bavl-detske-plienky/kikko... su riadne jemnučké, úplne skvelé, ale mám ešte po prvej dcérke tie obyčko bavlnené biele, asi 30 ks, ale oproti týmto sú riadne drsné a tvrdé, hoci sú ako nové, tak neviem či je to tým že sú staršie alebo sú tie babmusky až taký rozdiel, ale asi to druhé 🙂 a mám v pláne asi dokúpiť tieto nové látkovky AIO a kapsáče s vkladačkami čo teraz fičia, riadne sa mi to páči hebučké na zadoček, asi ich budem kombinovať podľa okolností s pamperskami
@14petulka88 Mala som veľmi ťažký pôrod a aj preto, lebo som ho mala vyvolaný. Baška bola veľká, mala 52 cm a 3960g, bola som aj dosť nastrihnutá. Preto túžim po spontánnom pôrode, pretože aj moje kámošky , ktoré mali prirodzený pôrod sa skôr z neho spamätali ako ja.Ale ani samotný pôrod nebol taký hrozný ako to šitie a bolesti po šití.v nemocnici mi pravidelne chodili robiť jeho oplachy.Najviac bolo žartovné, keď prišiel po pôrode na druhý deň na vizitu primár a keď ma uvidel, tak bol zdesený z toho ako vyzerám. Celú tvár som mala opuchnutú, viečka pod očami opuchnuté a celé očné bielka som mala podliate krvou, ale keď mu povedali, že som porodila takú babu, tak sa uspokojil, že sa niet ani čomu diviť. Dúfam teda, že to teraz pôjde ako po masle a že čajík z malinky mi pomôže
dievcata, mne v noci straaasne trpnu ruky, aj vam sa to stava... lekarka vravi, ze to babo tlaci na nejake cievy, ale dnes to normalne az bolelo
@14petulka88 hej dúfam, že máš pravdu.. 😉 ...posledné dni mávam tie tlaky dosť často, ale lekár povedal na kontrole, že je všetko ok a je to úplne normálne..a už sa začali aj kríže ozývať..ako sa drobec pomaly tlačí nižšie a nižšie..
ste tu písali o zlatej žile a mne sa tiež začala vytláčať od včera mám pocit stáleho tlaku na konečník - ☹ je to nepríjemný ppocit. ☹
@bv_alexandra ano to ja mám,ale ak ti môžem poradiť tak si namiešaj bravčovu masť a práškový cukor čuduješ sa tak ako ja pokiaľ som to nevyskúšala a nepresvedčila sa že mi to pomôže. 🙂 mne sa ulavilo ešte ju nemám celkom fit ale je to na dobrej ceste 🙂 zajtra idem na poradnu tak mi hadam nato niečo predpíše i dr,uvidíme
@engellka Fuuuuha tak to ti nezavidim, sitie tak bolelo? a neumrtvovali ti? lebo ja som sitie uz vobec necitila.
@duska88 no ja pri prvej dcere mi nikdy nic nebolo a teraz mam to iste 🙂 a tiez je stale na kontrole vsetko ok... tak preto si myslim ze si to musime len pretrpiet.
@14petulka88 ja som tiež pri prvej šitie cítila uplne to je asi jediné ktoré si pamatám ako hrozné z pôroodu ☹
@nikolka4 vyskúšam lebo je to naozaj nepríjemné 🙂 😉
@bv_alexandra verím ti aj ja s tým bojujem už tretí krát čo som tehotná vrrrrrrrr 😠
ja mam pocit že sa na mna kde čo lepí 🙂
ešte aj herpes ale dost rozsiahly na pere. paráda 🙂 @nikolka4
@bv_alexandra to ja klop klop nemávam našťastie,to je vyčerpanosť skús si dat magnézium 🙂 pár dní
@14petulka88 ale ano umrtvili, ale kedže ma zošívala doktorka dosť dlho, posledné stehy som si už odtrpela live
@duska88 ahoj, u nas tu ostruzinu malinovu v lekarnach nemali, ale dostat ju v kazdej cajovni - ako sypany caj, a ak nezozenies tak potom na nete urcite najdes
@engellka ohladom toho lanoveho semienka sme akurat sme riesili ci sa to ma zalievat vodou alebo cajom aby z toho vznikol ten sliz (niektore baby tak na nete pisu) alebo ci staci ze si sypeme drvene semiacka do jogurtu alebo cerealii (tak to robime my) - nepocula si o tom? inak presne ako si pisala je dolezite ich poriadne zapit vodou, inak by mohli sposobit zapchu...a tiez som citala ze treba jest drvene (alebo vraj je dobre konzumovat rovno lanovy olej), lebo ak clovek je tie cele (nie mlete ci drvene), tak z nich ziska len vlakninu, ale nema to ten efekt na porod o ktory nam ide...
@zuzkazv mam presne ten isty gel na hradzu ktory ti odporucala luckaprima, aj ked som objednavala inde...ale tie ceny su asi vsade zhruba rovnake...a presne ako pises, ked som uz objednavala tak ma zaujalo viac veci - som si kupila aj aromaticke masazne oleje k porodu, olej na lepsie zavinovanie maternice a olejcek na bolave brusko pre babatko 😉
@luckaprima ja mam doma tiez dve flasky keby nieco 😉 ale do porodnice ich brat nebudem a ani umele mlieko dopredu nechcem kupovat, nechcem si vobec pripustit myslienku ze by to s tym dojcenim neslo, presne ako pisete treba pozitivne mysliet ohladom porodu aj dojcenia aby sme si negativnym myslenim neprivolali zbytocne problemy 🙂
baby,mali ste niektorá problémy,mám svrbenie zo spodu,je to veľmi nepríjemné.Mám tam tuším aj nejaké vyrážky.Može to mať vplyv na dieťatko?Mám troch obavy,či som nechytila nejakú infekciu. ☹
@bv_alexandra
@engellka Fuuuha no kamoska mi hovorila ze aj ona mala horor pri siti, nevedela som si to ani predstavit tak dufam ze budem mat take ake som mala pri malej ....
@duska88 ahoj,no to je fajn.....mne sa 2x snival raz ze vidim maleho a bola to mala a druhy raz ze kocikujem...pri riskvovi sa mi snivalo aj ze rodim 😉 tie sny nic neznamenaju len nase obavy,ci nasa radost z niecoho 🙂 ja som si caj kupila cezt net ale kludne v cajovni,bylinkarni,v bio obchode..... 🙂
@jana86 ja som v lekarni ostruzinu malinovu nezohnala,mam ju z netu ale kludne v bio obchode a tak,... a semienka v tescu,vsade 🙂
@bv_alexandra ja mám tiež problémy so zlatou žilou už skorej,teraz som si kúpila masť avenoc,ale stále vychádza vonku,no neviem ako budem potom tlačiť,sa bojím že ju skôr vytlačím ako bábo,mala som to aj pri prvom tehotenstva ,ale nakoniec som rodila sekciou
@kucminka ano ja mam taketo problemy pocas celeho tehu, kym si zatvorena tak babo vraj ohrozene nie je lebo ho chrani hlienova zatka, ale treba to do porodu vyliecit lebo aby babo islo cez cistu cesticku 🙂
potesim vas 😉 aby som tu nezavidela sama, akurat som volala s kamoskou mojou spolugulkou tehulkou, vcera sa jej narodil krasny drobny chlapcek, tak uz sa tu budem gulat sama.. juuuuj ako jej zavidim ze to ma za sebou, ale nebola oktobrovka, ale septembrovka, no termin mala az 15., tak sme planovali.. teda ja, ze ma pocka a ona si to este skratila o dva tyzdne, ale super, tesim sa s nou ze je vsetko ok, uz nech ti drobci vylezu rychlo aj z nas 😎
@luckaprima toto je asi 5 tehula co porodila skor ako na termin co,teda co mi kto spomenul....vraj sa akosi babetka ponahlaju na svet 😕 jedna sestricka z novorodeneckeho mi hovorila,ze kazda druha,tretia mamina v nemocke porodila skor 🙂
@nelynka18 faakt? super, tak este tyzden vydrzat a mozem sa pustit do umyvania okien 🙂 u nej to bolo tiez prekvapko lebo bola zatvorena, ziadne kontrakcie nic, len odtiekla vola a na vyvolavacke porodila za 4 hodky, to som este ani nepocula.. dufam ze pojdeme vsetky tak 😎
@wera.g no vidis tak babicka zacala a dalsi sa pridaju a budes mat toho az az 😀 ,,ja som si jeden overal kupila tu z bazaru a ked som si poprala veci pre maleho zistila som ze ich je zrazu 5 😉 aj ja uz mam vsetko poprane uz len poslednu varku zajtra dozehlim a este vyperiem kocik a hojdacie kresielko a smitec 😉 tak ja cumel a flasku pre istotu budem mat a nakupene mam asi vsetko naposledy som kupila gazy+ lieh na pupcek ,kefku+hrebienok,plienky jednorazove a take veci pre mna kupim az potom ked to budem potrebovat 😉
ahojte inac pekny vecer prajem..pred chvilkou sme prisli z mesta boli tam ludove remesla tak sme sa isli pozriet bolo to velmi pekne 😉 vcera sme pre istotu z malym boli na zahrade ale bolo tam velmi teplo tak sme po obede isli domov a pekne si pospali 😉 dnes do obeda som poupratovala byt tak zajtra len nieco ukuchtim a mam pokoj 😉

@engellka A aky bol ten prvy porod?