icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
5. sep 2011

@gianni no však aj mne tak tých 60% len som ten základ asi zle vyrátala 😅 inak vraj od 1.1.2012 by sa to malo zvýšiť na 65% a 40 týždňov tak som zvedavá či to schvália ale dúúúfam 😉

misickab3
5. sep 2011

@tinika uvidíme, či to pomôže- ale ak si urobíš experiment, a necháš ľanové semienka namočené vo vode, tak na druhý deň by sa mal vytvoriť akoby taký sliz z toho ľanu. Takže pravdepodobne ten sliz nejako vplýva na prostredie pôrodných ciest- ale tiež som to len počula- takže to skúšam... 😀 celkom mi to chutí, tak za pokus naozaj nič nedám...
@nelynka18 no, myslím, že rozžutý stačí- tu ide len o to, aby sa ľan spotreboval tam kde má, lebo ako hovorí
@misic , tak ak by si ho prehltla v celku, tak potom skončí v záchodovej mise tak, ako si ho prehltla...telo si z toho možno akurát vlákninu zoberie, alebo čo, ale ten efekt by to nemalo- ale keď to rozžuješ, resp. máš ho namletý, tak je to ok 🙂 a to, že si ho už namletý kupuješ- tak je to menej čerstvé, ale to je asi všetko- podľa mňa to nemení na výsledku 😉

bettyx
5. sep 2011

@missy97231 No, tady je to děsně složitý.. teĎ... loni to bylo na všechny děti... letos na jaře to změnili že jen na první dítě, pak dělali dodatky že jen na první dítě který se narodí samoživitelce která nebere víc jak 10.000 a něco málo k tomu... v úplný rodině když neberou dohromady včetně sociálních příplatků víc jak 16.000 -ale to už se do toho nevejde nikdo v úplný rodině, tak to schválili, pak zase zrušili, pak to opět podali, a furt do kolečka... pak že taky tohle zruší že se vyplácet bude, pak zase nebude... a nakonec pustili do televize že maminkám na MD přidali peníze když se zrušili dávky -ve finále ze zprávy vylezlo, že maminky dostaly přidanou korunu měsíčně... JEDNU KORUNU!!!! to neni ani na rohlík...
Takže ono něco najít na netu je taky zážitek, protože na každý stránce se píše něco jinýho..

misickab3
5. sep 2011

@jana86 podľa mňa je jedno, ako ich dostaneme do tela, skôr som zatiaľ všade počula, že majú byť pomleté, resp. požuté....a inak ja som myslím ľanové semená kúpila aj v Kauflande...normálne pri cereáliách, sušenom ovocí atď. 😉

bv_alexandra
5. sep 2011

ahojte na poradni som dopadla celkom fajn, krčok už je vraj mäkší ale že inak je všetko ok 🙂 urobili mi ekg a mám sa objedanť na sono. opať v utorok mám prísť do poradne. 🙂

tinika
5. sep 2011

@bv_alexandra tebe este robia sono? u nas posledne v 30tt ja mala este v 31tt v nemocke čo sm mala bolesti a od 36tt len ctg z :(

bv_alexandra
5. sep 2011

no mne moj dr robil na každej poradni posledné v 33tt, a teraz som 36tt a dr sa pýtala kedy naposledy som mala sono a dala mi papier že sa mám objednať v nemocke na sono. to budem v 38tt 😉 zato nič nehovorila o prietokoch 😒
@tinika

tinika
5. sep 2011

no vidis a moj tvrdi ze poistovna preplaca len 3uzt a on robil asi len dva z toho som prvy plaitla ako určenie tehu a potom chodila inde bo .... ako nechapem ze dakde robia v pohoa dakde maju problem

anabelleee
5. sep 2011

Ahojte baby, chcem sa spytat, kedze vy uz mate ranne nevolnosti za sebou. Ako dlho, do kolkeho tyzdna vam bolo zle? A ktory tyzden bol najhorsi? Ja uz tyzden vraciam a neviem si predstavit, ze by to mohlo byt horsie. Co vam pomahalo?

luckaprima
5. sep 2011

@zuzkazv ďakujem, no dufam aj ja, ale ako tak sledujem, otoci sa skoro kazdy den, raz je spravne, raz naopak a obcas krizom, akoby vodorovne, robi si co chce drobec, nechapem ako tam moze mat tolko miesta 🙂

luckaprima
5. sep 2011

@anabelleee ahoj, pri prvom tehu som zvracala asi do siesteho mesiaca, to bolo neskutocne, pomahali mi homeopatika cocculine a cista voda a teraz mi nebolo absolutne nic, od zaciatku uplna pohodicka, takze je to asi velmi individualne, skus tie homeo, prajem nech ti to rychlo ubehne 🙂

anabelleee
5. sep 2011

@luckaprima dakujem

elannor
5. sep 2011

keďže sa nám to kráti, postupne sa už aj mne darí dopĺňať potreby pre malého... Chcem sa ale poradiť, čo sa týka plienok... Dávnejšie som tu čítala, že určite jedno bal. Pampers Premium Care a potom ešte nejaké... Ja sa ale neviem rozhodnúť medzi Pampers NewBaby a Pampers SleepandPlay (obe sú aj vo veľkosti 2, tak vážne neviem, ktoré sa malému viac hodia)...

zuzaxa
5. sep 2011

Ahojte písali ste o fotkách s bruškom, my sme sa dali nafotiť ako rodinka spolu jednej kamoške v BA, je ich nejakých 170, upravuje mi ich a ešte mi ich neposlala na CD, tak som jej písala a mailom mi poslala dve, tak pripájam. Ale sú krásne aj ostatné, potom pošlem viac, s mužom držíme taký špagátik akože šnúra na prádlo a tam sú malého vecičky, alebo mi obaja držia bruško..... táto s mašľou mi malá povedala, že som jak veľkonočné vajce 😀 Baby vy už ste aj zbalené do nemocky, ja ešte nie, však keď idem na cisársky tak to bude celé plánované, dúfam!!!!! 😀 😀 😀 Jáj ale sa to tak kráti, my ešte tapetovať ideme malej izbu aj obyvku, a dnes som volala tej tete kde som ich objednala 12.8. že za2 týždne to tu bude, a dnes mudrovala, že dovolenky boli tak tento týždeň by to malo prísť, som veľmi zvedavá!!!!! Blbaňa ma šáli, kamoška si tam tiež objednala a trvalo to 5 týždňov, tak čo sa vyhovára na dovolenky. 😠
@nelustek Len pridávaj fotky aké sa Ti páčia, čo sa kto stará, som jej napísala, akože nemám slov!!!! 😠 😠 😠
@bv_alexandra A robili Ti už aj tie pásy to ctg? Ja idem zajtra a už mi to bude robiť môj doktor. A tie prietoky to sa robí cez sono, že ako idú živiny cez pupočník pozrú, tak nám ukážu hádam aj bábätká ešte. Mne tiež môj doki robil sono skoro stále. uvidíme čo bude zajtra!!!
@tinika Tak to nechápem ani ja, že podľa čoho to tí doktori robia, niektorí čo počúvam od kamošiek tiež len 3 soná za celé tehu. A niektorí ešte dokonca ani nemajú svoje sono na ambulancii a to už čo je, jak 100 rokov za opicami. Môj má aj starší aj 4D, a na tom 4D robí vždy jeho priateľka taká mladá tiež je gynekologička, tak vtedy robia obidvaja naraz, ona sono a on vedľa vyšetruje, ide to tam ako na bežiacom páse a za žiadny UTZ som neplatila, len ten zdola pre určenie tehu som 50centov za šprcku platila.

nelynka18
5. sep 2011

@jana86 no nas mal 4 kila 🙂 ale ja si myslim,ze preto mal az 4 lebo som ho 8 dni prenasala...
@zuzkazv hej aj risko vyteseny,ze tam ma kamosov ale ze aj novych.....tak sa tesil,ze zajtra ide tiez 🙂
@zuzkazv nakonci roka mal kvietok a teraz len cokoladku....aj mne zo siacialky prisiel papier do 2 tyzdnov a tiez ma ta suma potesila 😉

nelynka18
5. sep 2011

@misickab3 aj ja si myslim......tak snad to bude mat taky efekt aky ma mat 😉

tinika
5. sep 2011

@zuzaxa hihi mame spoločnu kamosku, viem kto ta fotil 🙂 pekne pekne .) no mojho občas zastupuje jeden stary a ten ani sono nezapina, stara skola ,stači mu ten lievik na počuvanie hihi vidis a ja za určenie tehu 6eur a potom 10,20 a 10 za utz v 12,20 a 30tt :( zderstvo a navyse uz sa neda ani ist do nemocky zadara na vsetko bo morfo v 20tt robia uz len v určitych ambulanciach a tm sa plati strasne dačo

duska88
5. sep 2011

@zuzkazv hej tak to máš veru pravdu...za tie peniaze..aj odrodiť aj pretrpieť za nás 😀 😀
@nelynka18 jeee ďakujem krásne, nemusíš s tým ponáhlať 🙂 🙂 ...júúúj som vytočená, spoliehala som sa tu od nás na jednu učiteľku, ktorá má tlmočiť z nemčiny...ale vraj už to nerobí a len prekladá..a teraz môžem narýchlo zháňať dákeho tlmočníka... 😠 😠

bv_alexandra
5. sep 2011

@zuzaxa nie ctg mi ešte nerobili, raz v nemocnici na pohotovosti ale inak nie.
Prietoky mi robil moj dr raz v ambulancii. 😉
Inak pekné fotky. Kolko by stáli keby sme chceli aj my ako rodinka sa dať pofotiť? 🙂 😉

nelynka18
5. sep 2011

@duska88 uz to mas poslane....caje 1,70€ a posta 1,90€ ale mas to za 3€ lebo som nevedela kolko stoji ta dobierka,tak som tak tipla a zaokruhlila na 3€ spolu takze mi dlzis 60 centov,ale nie robim si srandu 😀 😀

jana0706
5. sep 2011

@nelustek som bola cele poobedie vonku, vidim ze si nasla odpoved rychlo aj sama 🙂 toto mam k tej alchemilke ja: odporuca sa pit 2 tyzdne pred terminom porodu, napomaha spevneniu steny maternice a mensim krvnym stratam po porode, je vhodne ju pit pocas celeho krvacania v sestonedeli

jana0706
5. sep 2011

@nelynka18 no mne sa nechce drvit v ustach 😀 v kazdom pripade ich vzdy zapi dostatocnym mnozstvom vody, inak vraj mozu sposobit zapchu...vsade zdoraznuju ze treba s nimi prijimat aj vela tekutin...

jana0706
5. sep 2011

@misickab3 @nelynka18 este k tomu lanovemu semienku - citala som ze sa ten namlety ma skladova v chladnicke v sklenom zatvaracom pohari - poculi ste nieco o tom?

jana0706
5. sep 2011

@elannor ja som uprednostnila tie Pampers New Baby, tie Sleep&Play sa mi nejako viac hodia k vacsim babatkam...ale to budeme vediet posudit asi az v praxi..

zuzkazv
5. sep 2011

@elannor mne sa tie sleep a play pri malom neosvedčili - pretekali po bokoch, kupovala som tie new born a potom tie klasické

missy97231
5. sep 2011

ahojte.. citam ze sa bavite o plienkach 😉 pri malom som zo zaciatku pouzivala tie tesco plienky , najskor boli fialove, teraz je to zelene balenie... skusala som aj DMky, aj Huggiesky a aj Pampersky Active Baby. S tymi som bola tiez spokojna velmi 🙂 🙂 .. Ked uz bol vacsi, tak sme presli na SLeep and Play, su lacnejsie.. Ale podla mna stale lepsie ako Huggies, alebo ine. Este stale ich pouzivame, kedze na nocnik sa lenivec jeden nepyta 😠 v noci ho prebalujem, lebo vypije od vecera do rana skoro liter mlieka,,, a je to jedno, aj keby som pouzivala tie Active Baby... Mala som vyhradene balenie Pampers Active Baby iba na noc, ale uz mi to bolo jedno,,, myslela som si ze tie lepsie a drahsie neprecura,,, ale to by nemohol vypit skoro liter mlieka 😀 Teraz mam kupene 180ks Pampers New Baby, 3-6kg, ked ich miniem, tak uvidime co vyskusam dalej 🙂

jana0706
5. sep 2011

no ja som si kupila jedno male balenie Pampers New Baby velkost 1 a jedno vacsie velkost 2, a asi som sa unahlila lebo cez vikend prisla byvala kolegyna a priniesla dalsie velke balenie pampersiek (neviem presne velkost lebo su darcekovo zabalene bez originalneho obalu, ale zrejme je to ta dvojka)...takze ak zacnu vsetci chodit s tymi malickymi plienkami tak sa budem na tom dost bavit 😀 lebo ani do porodnice plienky brat nemusim, a potom vraj dost rychlo treba tu vacsiu velkost...

duska88
5. sep 2011

@nelynka18 😀 😀 ďakujeem si zlatá..s tými 60centami to nejako vyšpekulujeme 😉 😀

misic
5. sep 2011

@tinika to su fakt rozdiely ☹ mne robila sono aj ked kratke kazdu poradnu, tak som taka spokojnejsia, ze sa vzdy na maleho pozrie ci vsetko vyzera ok. Ale pri prvom tehu som nemala sono kazdy raz....

nikolka4
5. sep 2011

AHOJTE tak dnešna poradna za mnou buduci týž znovu a rovno aj na prietoky 🙂 som na 1cm otvorená 🙂 až teraz ma nejak pohlo sa pobaliť do nemocky doteraz som si to ani tak neuvedomovala 😉 je všetko v poriadku