icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

berus222
5. sep 2011

@nikolka4 zavidim "tvoj 1 cm" 🙂 mne dnes povedala, ze som nerodiva a ani telo sa mi este nezacalo na porod pripravovat. a ja by som uz taaaaak chcela

nikolka4
5. sep 2011

@berus222 neboj ved ono to dojde 🙂

misic
5. sep 2011

@nelynka18 ja si myslim, ze tie terminy su obcas vyratane asi zle, alebo to nesedi na kazdu zenu, ja som malu prenasala 11 dni a vahu mala 3050g, takze uz nejako extra nenarastla 🙂

misic
5. sep 2011

@anabelleee to je take individualne, tazko povedat, co by mohlo pomoct. Ja som nevracala, len som citila len taku tazobu na zaludku... Skus tie homeopatika, teraz v tehu tiez nemozes hocico... ale homeo mozes, tie su ok 😉

nikolka4
5. sep 2011

@misic to si myslím i ja bo moj dr začal počítať od pos menšt a ja mu vravím musela som otehotnieť na 100% do 29.dcembra a on že ako to možem vedieť presne no viem bo vtedy som spala z mužom a potom odchadzal do roboty.Tak počítam že to bude o tie dni skôr 🙂

nelynka18
5. sep 2011

@jana0706 to neviem,na obale nic take spomunute nie je 😨
@duska88 to je ok....no ked budes niekedy v PB,tak ma pozves 😉

missy97231
5. sep 2011

@bettyx no to mas pravdu, ze najst nieco na nete co sa tyka tychto zmien v cechach od ledna 2011 je zlozite... preto ja radsej si zozeniem kontakt na danu osobu a pytam sa priamo na socialnom ci urade prace... ale co sa tyka porodneho tentokrat,,, tak ja mam narok na SK kedze mam trvaly pobyt na slovensku,, takze neriesim to viac... iba viem, ze niekedy zaciatku roka mi bolo povedane ze je to zrusene, teda ze narok ma iba ten co spada pod urcitu hranicu,,, a samozrejme len pri prvom dietati... pri davidkovi pred 2rokmi to bolo v pohode, podali ziadost a dostali hned 13tisic 😀

missy97231
5. sep 2011

@nikolka4 tiez by som brala kebyze sa otvaram uz 😀 citim sa uz pripravena 😀 😀 😀 myslim ze to asi vsetky sa uz citime v nasom stadiu,, ze nie som vynimka .zajtra idem do poradne, tak to som zvedava... v nedelu som mala taky divny pocit doobeda,, aj potom... to boli asi poslickovia 🙂 a tiez mam uz tasku nachystanu,, ale zatial prazdnu ,,, nepobalenu este 😀

zuzanazuzana
5. sep 2011

ahojte....dnes som bola na prietokoch, vsetko je ok.....len mala je zevraj mensia....ma 2400g a podla mojho tyzdna /35t + 4/ je priemer okolo 2900g......tak bude mensie babatko...syn mal skoro 4 kila!!!!

nikolka4
5. sep 2011

@missy97231 no aj ja by som to už nejak posunula všetko už sa cítim taka nemotorna ťažko sa mi už chodí nevladzem a zajtra by som chcela ešte umyť okná hádam to zvládnem nejak 😉 držím palce nech aj tebe povie pozitívum 🙂

berus222
5. sep 2011

@zuzanazuzana ja som 35+3 tt a maly ma 2600g. dr povedala, ze je presne v norme, 2900 g sa mi zda aj dost na nas tyzden.

zuzanazuzana
5. sep 2011

@berus222 dakujem za odpoved.....tak ja som si myslela, ze mi dnes povie, ze ma okolo 2500g, tak som bola prekvapena, ze povedal, ze je mensia......tyzden zodpoveda, ale niektore mamicky, ktore tam boli, tak oproti mne mali vacsie bruska / tiez oktobrovky /.....ved ale u kazdej mamicky je to individualne

misic
5. sep 2011

@zuzanazuzana podla mna je to akurat, moja mala sa narodila v 42tt a vazila 3050, tak v 36tt mala urcite ovela menej ako 2900g, to je uplne individualne, nemusis sa trapit vahou... tvoja mala je v norme. ja som bola dnes 34tt a maly ma nieco nize 2300g a to je chlapcek a ti byvaju vacsi, takze tvoja mala je poda mna uplne v norme. 😉

jana0706
5. sep 2011

@berus222 tiez sa mi to nezda s tou priemernou vahou 2900 g v 35 tyzdni, ved velmi vela deti sa rodi s 3 kilami, to by potom 5 tyzdnov uz nic nepribrali?

berus222
5. sep 2011

@jana0706 no ved. ved posledny mesiac nabera babo len tuk. a ked sa narodi donosene dieta 3100g, tak urcite v 36.tt nema 2900g. kazde je ine.

zuzanazuzana
5. sep 2011

@misic tak ved mam este mesiac pred sebou a nakoniec sa mi moze narodit aj maly valibuk!!!!!! hlavne, ze je vsetko v poriadku....tomu sa najviac vytesujem!!!!! ....no aj ja si myslim, ze ked sa babo narodi, tak priemerna vaha su 3 kila....aj ked sa mi syn narodil, mal skoro 4 kila a ostatne babatka na izbe mali v priemere 3 kila.....a mojho brali ako valibuka

lolko_lenka
5. sep 2011

ja som 36+2 tt a malá má 2700g, ale meria ako v 35. týždni... A myslím, že je to úplne v pohode. Na to, že ja mám 163 cm a pred otehotnením som vážila 46 kg... Teraz som plus 11 kg

zewa11
5. sep 2011

@missy97231 Aj môj cisársky bol neplánovaný a teda dosť dlho som sa trápila o 8hod.mi dali vyvolávačku a malý sa narodil o 17hod.ale to bolo vykúpenie z utrpenia 🙄 Nad tou spinálnou narkózou som rozmýšľala,ale bojím sa že by to bolo po psychickej stránke ťažké,že sa neodosobním a budem v srašnom streseeeeeeeee a ešte som počula že po tom veľmi bolí hlava a ja som migrénová.......no tak teraz si vyber,ani tak neni dobre ani inak,už aby sme to mali za sebou 🙂

missy97231
5. sep 2011

@zewa11 tak, tak... aby sme to uz mali za sebou 🙂 nejako to dopadne, hlavne aby drobci boli v poriadku 😉

dadusa26
5. sep 2011

ahojte..tak cez vikend som bola kuknut neterku...ta sa narodila 48 cm a 2700g..a este schudla na 2400...taka babulka malinka...tak som sestre zavidela a najradsej by som jej ju ukradla 😀 ...obe su nastastie ok...mimochodom ten dramaticky porod jej zacal lebo z nej isla vraj zelena plodova voda....nastastie vraj nic necitila ani nepocula ked ju uplne uspali...ked si predstavim tie kontrakcie tak by som momentalne tiez radsej sla na cisarsky..
citam ze sa vam zastavila vaha..a mne stale nic..dufam ze coskoro lebo som bola celkom hrda na tych plus12 kg ale stale to ide hore...do kelu
moj syn mohol dnes tiez nastupit do skolky..ale krpec nechce sa pytat na nocnik...neviem ako ho to naucit..a on robi skor naschvaly ze cika vsade inde..takze si budem musiet pockat..a to uz ma 2ra 3 mesiace...lenivec..

zuzaxa
5. sep 2011

Baby prosím Vás je to pravda, že mesiac pred pôrodom sa nesmú jesť citrusové plody, lebo bábätko sa môže narodiť vyhádzané??? Počuli ste o tom? Akurát som zjedla 3 grepy... 😀 😀 😀
@tinika To fakt máme spoločnú kamošku? 😀 😀 😀 Ty si z BA? A kde si ich videla asi na fb? však? No ak si z BA tak to sono ja som bola na NT meraní minulý rok čo sme čakali bábätko a 100 eur som zaplatila, a genetička mi to aj tak neuznala, že musím ísť na odber plodovej vody, nechcela mi dať súhlas na prerušenie a zbytočne to tak natiahla až do 17tt, a už mi museli spraviť cisársky, preto aj teraz musím ísť na cisársky. Na odber plodovej vody som bola v Prahe a tam mi sestrička povedala, že samoplatca 650eur budem platiť, ale nám vyšli zlé výsledky už do spočítania chromozómov do 24 hodín tak nám skresala sumu na 300 eur. Skoro som odpadla, úplne iné jednanie ako u nás, u nás by to bolo na druhý deň aj 700 eur a nie, že by mi niečo odpustili. A tam to majú mamičky cez poisťovne, a ten odber čo mi robili sa tam robí od roku 1982 a u nás sa ešte stále nerobí, je to skorší odber plodovej vody- odber choriových klkov a to už sa dá od 13tt. Vraj odobrať by to u nás lekári vedeli, ale nie je ten kto by to spracoval, hlavne že som si robila doktorát z genetiky 3 roky ale na sviniach 😀 , vedieť tak toto tak sa špecializujem na toto. No my sme tu fakt jak za opicami.... To myslíš ten lievik, že počúva bábätko? To mi robili pri dcére pred 8 rokmi, to sa ešte robí??? 😀 😀 😀

tinika
5. sep 2011

@zuzaxa nie nie som z ba, z opačneho konca hihi ale poznam ju z kona 🙂) a ano videla som na fb 🙂 hej ten lievik no ten lekar je uz stary asi uz ani nerobi len ked zastupuje, to mi je luto čo si vsetko musela prezit, drzim palce nech ste obaja ok 🙂 ja som mala zle triple testy uz pri provm lekarka ze nizke čisla ale to vekom a mala som 27r a pomer na DS 1:820 teraz v 12tt 1:620 a v 16tt 1:220 ale celkovy skrining ok tak ze to nemam riesit tak verim ze vsetko je ok, kedze na utz v 20tt aj 30tt bolo vsetko ako ma byt,ale sme este uvazovali ze dievku by sme chceli len neviem či sa nebudem bat pri takych vysldkoch, lekar sice vravel ze tie statisticke čisla su somarina, zbytočne stresuju maminy, bo ze to aj vek tam ide a ze tazko odhadnut v ktorom tt je babo kedze sa niektore vyvyjaju skor niektore pomalsie dolezite ze celkovy skrining bol ok 🙂a ze kpu mamičiek malo dobre vysledky a nakoniec dieta s DS a opačne

bettyx
5. sep 2011

@missy97231 přesně.. jeden den to bylo podaný a za dva dny přiznaný a první výplatní termín to bylo na účtu... teď dělají drahoty.. jen si holky užijte že na něj máte nárok! Stát z těch dětí má v budoucnu příjmy a tenhle "dáreček" se jim zaplatí během prvního roku jejich zaměstnání z daní a myslim si že to je zasloužená odměna..

bettyx
5. sep 2011

@zuzanazuzana ahoj! dlouho jsme spolu nemluvily!! 🙂 .. jak se ti daří?? tak celkově...

natalii6
6. sep 2011

pekne rano prajem 😉 vcera cez den ma trochu pobolievalo brucho ako pri mrche a vecer to uz bolo horsie a trvalo to do polnoci a dost to bolelo a este som aj krce do brucha dostala ☹ uz som aj zabudla ake neprijemne su to bolesti ☹ mne ta mrcha ani nechyba tak sa uz tesim po porode do kedy budem krvacat 😠 nejaka som nicena z tej bolesti ale aspon mam uz vsetko vyprate a pozehlene este si chcem zbalit tasku do nemocky lebo co ak sa nieco pritrafi 😉 aby som to mala radsej pripravene lebo uz sa mi to krati 😉 ale popravde by som to uz chcel mat zasebou lebo uz mi to brucho zavadza a som taka nemotorna 😀 idem hodit sprchu a nieco este povybavovat zelam pekny den 😉

zuzkazv
6. sep 2011

ahojte baby prajem vám krásne ránko,
mne včera večer prišiel ten baldachýn obliečky a to hniezdo, tak som to ráno hneď prala a už je to na balkone nech to rýchlo uschne a možem si vyzdobiť postielku 🙂 , a je to fakt fakt krásne - tak sa teším, len nechápem prečo dnes nie je 30 stupňov a nepraží slnko 🙄 , takto mi to bude schnúť dlhooo

bv_alexandra
6. sep 2011

Dobré ránko všetkým,
@natalii6 včera mi dr povedala že je to dobré že už začali sťahy 🙂 😉 tiež by som bola rada keby som už bola bez bruška. drahy mi povedal že ako si zvykne na mna že budem musieť nosiť vankuš 😀
Tehuľky nemáte niektorá záujem o prebalovací pult, resp. neviete o niekom. Je uplne nový len sme ho poskladali, ale prišla som na to že mi nevyhovuje ☹ a tiež som cez víkend našla komodu ktorá je aj výškovo ku mne aj sa viac hodí do našich mini priestorov. Keby ste niektorá vedeli o niekom stál 89€ predala by som ho za 70€ 🙂 😉

natalii6
6. sep 2011

@bv_alexandra ahoj tiez som si pomyslela ze asi sa moje telo pripravuje na porod..ale ta bolest nebola nic prijemne 😠 ale tak co uz nevydrzime nieco pre tie nase zlaticka 😉 citala som ze uz chodis do poradne do nemocky chodis tam kazdy tyzden ako ja? ja uz dufam ze pojdem len teraz vo stvrtok a este na buduci tyzden a koncim 😉

natalii6
6. sep 2011

@zuzkazv ale neboj aj bez slniecka ti to uschne sikovne tobou ak trosku pofukuje 😉 a to uz ho chces potom dat na postielku nechces este trochu pockat aby ti nato nepadal prach?ja veci na postielku mam vyprate ale mam ich ulozene v skrini aby nanapadal nato prach 😉 a akej farby mas ten baldachyn a to vsetko?

zuzkazv
6. sep 2011

@natalii6 už to chcem obliecť myslím že za ten mesiac sa tomu nič nestane 🙂 teda aspoň dúfam, a mám to celé ružové s bežovým mackom je to fakt krásne, a to som si vravela že nebudem kupovať ružové ale iné farby 😅 no zlyhala som 😀