icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bv_alexandra
6. sep 2011

@natalii6 ano chodim už do nemocky včera som bola prvý krát a teraz každý týžden. 😉

natalii6
6. sep 2011

@zuzkazv tak ked sa ti to tak pacilo sa nedalo oddolat 😉 kedze nam sa nepodarilo mat dievcatko tak mame postielku do modra no proste k dievcatkam sa ta ruzova mooooc hodi 😉

natalii6
6. sep 2011

@bv_alexandra urcite aj u vas do poradne chodi vela mamiciek ...nastastie ja si radsej privstanem aby som tam bola medzi prvimi a nemusela tolko cakat 😉 aj ti tam robili prietoky?

bv_alexandra
6. sep 2011

@natalii6 bolo tam strašne vela tehuliek. 🙂 nie nerobili mi prietoky v nemocnici ešte dnes som sa objednávala na sono objednali na prvý volný termin že 21.09. tak možno tam mi urobia. 🙂
Zajtra idem na prednášku o EPI - dr zlatá sa ma pýtala či chcem tak jej vravím že som ešte neni rozhodnutá a ona nato, dobre tak si to v stredu choďte vypočutť, aby ste to mali pre istotu. 🙂 tak tam pojdem kuk.

jani74
6. sep 2011

Bré ránko spolutehuľky moje 🙂 Včera som tu už nebola. Poobedie som si zdriemla a nevedela som sa dočkať keď bude 15h. a šup pre Matejka do škôlky. Zvládol celý deň bez plaču, aj sám papal a dokonca spinkal 😀Nechcel ísť ani domov, ale keď ma zbadal bola veta maminka poď sa so mnou hrať a všimla som si, že je nejaký sám a väščí chlapci mu berú hračky - čo s tým????Aj dnes ráno sa išiel hrať sám ☹Srdce mi trhá 😢A ja samozrejme revem aj dnes čo mi chýba cecok môj.

bv_alexandra
6. sep 2011

@jani74 nemôžeš si to tak brať on si sám vytvorí svoje miesto a poziciu, možno nie hned prvý den, ale že sa čoskoro zaradí. 🙂 😉

zuzkazv
6. sep 2011

@jani74 ahoj, to že sa išiel hrať sám ráno ešte neznamená že sa hrá celý deň sám 🙂 náš sa hrá ráno vždy sám, potrebuje čas kým sa rozkuká aj učiteľky to vraveli že on potrebuje ten čas každé ráno, niektoré deti to majú len prvý mesiac v škôlke a potom sú vpohode, ale my tak fungujeme celý rok - proste je taký ale potom v priebehu dňa už vystrája s deťmi 🙂 hlavné je že im je tam dobre 😉 sú medzi deťmi a to potrebujú, my mamy už takýmto deťom nestačíme - aspoň ja si to myslím

misickab3
6. sep 2011

@jani74 tiež si myslím, že to prejde, že je to len ten začiatočný stav, kedy sa ešte musí zoznámiť s prostredím, neboj....to ja keď som bola v škôlke ako decko, tak prvý mesiac som uplakaná sedela v kresle a nechcela robiť vôbec nič- učiteľky boli zo mňa v koncoch 😀 a potom sa to urovnalo...deti si podľa mňa zvykajú na niektoré zmeny omnoho ľahšie ako my... 🙂

jani74
6. sep 2011

@bv_alexandra
@zuzkazv
@misickab3 ste zlaté, ďakujem za podporu. Ale aj učiteľka vravela, že bol sám ☹čudujem sa lebo chodí s ním do triedy krstná dcéra (tá chodila už od marca do škôlky) a doma sa hrávajú spolu a tam nie ani včera ani dnes a aj niektoré detičky pozná od nás z okolia. Nechcem aby bol sám a utláčaný - ja som taká nebola (ja som bola dokonca bitkárka 😀) a tatko neviem, musím sa ho opýtať keď príde dom cez víkend.

berus222
6. sep 2011

@jani74 aj nas si necha zobrat aj lizatko z pusy. neni zvyknuty niekomu nieco brat a preto necaka taketo spravanie ani od druhych. potom sa tiez radsej hra sam. uz eraz mam strach ako to bude v skolke. viem si predstavit ako sa citis.

nelynka18
6. sep 2011

ahojte babule 🙂
dnes idem na poradnu a nevedela som si spomenut na kolku som objednana a sestricka nezdvihala telefon az teraz,no nastastie az na 11hodinu...takze hodim sprchu a mozem vyrazit 🙂 vcera tu bola dost hroziva burka a velmi fukalo a my sme mali auto pod stromom zaparkovane....rano nan kukam a des 😖 cele spinave,take zlte to od toho stromu a to sme v nedelu ho umyvali.....mozem znova 😠 mame biele auto a neznasam ked je take....k tomu nam konci ESTekacka a emisna a plus ideme do opravy kvoli tomu co som ho buchla...zas prachy navyse 😠
ake mate pocasie?tu zas slnko svieti len dufam,ze nebude zase teplo uz mi to lezie na nervy,chcem peknu suchu jesen 🙂 🙂 🙂
@jani74 ahoj chapem ako sa citis....je to bolestive ale on to tak nevnima,neboj je lepsie ked sa najskor obkukava a hlada kamosa a potom ho aj najde.....aj nas risko je taky...tiez najskor radsej sam a pocase ked sa obkuka,tak si najde kamosa a toho sa drzi....aj v skolke to tak bolo,najskor tam byval sam a pozeral si hracky a teraz ma najlepsieho kamosa tomasa a bez seba ani na zachod 😀 neboj to sa napravi 😉

nelustek
6. sep 2011

@zuzaxa ahoj ved som kukala ked som si to precitala,som mala cely den zlu naladu kvoli tomu.. ved je tu stranka o maminach a buducich maminach..tak fotky s bruskom su asi normalne.Ale su vseliaky ludia 😉 A dakujem

nelustek
6. sep 2011

@jana0706 aha vidis mozno som aj preto po porode menej a kratsie krvacala ako ine maminy. Tak ale ja uz som ju 2x pila ,hadam to nevadi

nelustek
6. sep 2011

@nelynka18 dobre ranko aj u nas vcera poprsalo trochu pohrmelo ale nic strasne nastastie..Lebo vecne pride burka ked ma muz nocnu..a ja sa bojim potom..
Vcera som cely den citila krize a tvrdlo brusko som sa normalne bala,rano ked prisiel muz z nocnej mu vravim ze som myslela ze mu budem aj volat nech ide domov.A on ze no si mohla vybil sa mi mobil 😀 ale nastastie sa nic nestalo.
Daj vediet ako dopadla poradna ja idem v piatok hned rano aj krv na protilatky mi bude brat,stery robit a tie prietoky..sa neviem dockat

jana0706
6. sep 2011

@nelustek jasne ze to nevadi, podla mna by bolo ok aj ked by si ju uz od teraz pila pravidelne 🙂

nelustek
6. sep 2011

@jana0706 a ty ju budes pit? Zas som dnes rozmyslala ci si uvarit..

jana0706
6. sep 2011

@nelustek ja zatial pijem jednu salku denne tej ostruziny malinovej, alchemylku uz mam kupenu ale budem ju pit az od toho 38 tt, ked je stale tak teplo tak sa mi teraz viac ako jeden cajik denne neziada...

jana0706
6. sep 2011

@jani74 ono je vraj aj prirodzene ze sa take male deti este vela hraju same, a v novom prostredi to je asi uplne normalne, ved snad sa casom aklimatizuje...aj ucitelky sa urcite budu snazit zapojit ho do kolektivu, ale podstatne je ako je vnima on - zacala by som nieco riesit az ked by som mala pocit ze je maly nespokojny alebo smutny...

kenya83
6. sep 2011

Ahojte 🙂
chcem sa Vás babulky opýtať, tie ktoré ste kupovali mega sadu do postielky ako ste to prali na akom programe a či ste to aj žmýkali, lebo na vysačke pri obliečkach na perinky som sa dočítala, že nežmýkať!!! Je to tam napísané po poľsky ( nie wirować) 😉

jana0706
6. sep 2011

inak baby dobre ranko, ma napadlo ze som sa ani nepochvalila ze nas maly dostal prvu hracku (som si povedala ze zatial ziadne hracky kupovat nebudem lebo toho urcite vela podostavame a aj po mojom bratovi toho vela ostalo) - no a byvala kolegyna co bola u nas cez vikend doniesla s plienkami aj nadherne velke balenie drevenych kociek s motivom krtka (ta ceska rozpravka)... este to je aj v takej darcekovej taske s obrazkom krtka...som sa infantilne vytesovala, vobec sa nepamätam ze by som jej niekedy spominala ze sa tesim ze sa znova rozbehli hracky s krtkom, mala som tu rozpravku ako dieta rada a aj som mala taku malu latkovu postavicku krtka od dedka ktora doteraz bude niekde u nasich...je to mile ze si to zapamätala, celkovo su podla mna take klasicke materialy ako drevo skvele na detske hracky...aj ked si chvilu pockam kym sa s tym bude hrat 🙂

jana0706
6. sep 2011

@kenya83 ahoj, prala som to v programe na jemne pradlo, tak isto ako rozne zavinovacky, spacie vaky, deky a vsetky veci sa krasne vyprali a vysusili...nastav jemnejsie zmykanie (napriklad na 400 alebo 600 otacok) a hotovo 😉

kenya83
6. sep 2011

@jana0706 ďakujem 🙂 idem na to 😉

jana0706
6. sep 2011

kedze sa tu pomaly rozbieha balenie do porodnice, pripajam uzitocny link kde je rozsiahly zoznam z ktoreho si kazda moze vybrat co potrebuje...ja som si odtial akurat vytlacila ten plan na zapisovanie kontrakcii, uvidime ci sa mi to nakoniec zide: http://www.dietaaja.sk/taska-do-porodnice.php

duska88
6. sep 2011

@nelynka18 😀 oukeeej

nelynka18
6. sep 2011

@nelustek hm to mavam aj ja toto a som sa na CTG teraz rozpravala o tom s porodnickou a ona,ze mozem byt rada,ze to tak mavam,ze to je dobry naznak bliziaceho sa porodu....no poradna ok....v podstate vsetko ako naposledy....hlavicka stale nalieha,krcok mäkky a dozrety a ze este by to malo par dni vydrzat 😕 tak som rada 🙂 len sestricka mi ani za svet nemohla zmerat tlak...stale som ho mala hrozne vysoky.....nakoniec mi zmerala taky hranicny.....a bola som na CTG na porodnickom,vedla akurat prijimali rodicku ale este nemala bolesti,ze jej len voda odtiekla....ked som tam tak lezala,dosiel na man zase strach ☹ vsetky spomienky sa vratili....videla som ten hnusny gauc kde som predychavala kontrakcie a stol kde som rodila.....ach jaj bojim bojim 😒 🙂 no a o tyzden na poradnu opät 🙂

zuzanazuzana
6. sep 2011

@bettyx ahoj....dakujem za opytanie.....teraz je uz fajn, ked nie su tie horucavy.....zacala skola a my uz mame "tretiacika" na strednej...hihi...no on je dost velky lajdak a treba ho stale kontrolovat.....vydychneme si, ked sa mu podari zmaturovat...takze mame pred sebou este dlhe 2 roky......v maji by mal ist na kretu alebo cyprus na pol roka zo skoly praxovat....uz teraz mam z toho nocnu moru, lebo niektore deti to nezvladaju, niektore sa tam opijaju a tak.....uvidime!!!!!! ale zase na druhej strane je to dobra skusenost pre neho a hlavne by si troska zlepsil anglictinu, z ktorej maturuje a nic z nej nevie!!!!!!!!
zrovna som doumyvala okna, tak uz len zavesit oprane zaclony.......
a tebe sa ako dari? malinky ti urcite robi radost....ja rada spominam, ked syn bol maly....on bol vtedy strasne poslusne dieta, ani som nevedela, ze ho mam.

zuzkazv
6. sep 2011

😅 baby vy tu všetky chodíte do poradne a ja mám až 14.9 a to som bola naposledy 17.8 😲 nechápem prečo ma tak neskoro objednala však teraz by sa malo často už chodiť 😕
@nelynka18 ti verím že na teba strach došiel keď si to všetko videla aj ja sa začnam báť 😔 a moj malý mi povedal že sa pojde pozrieť ako mi to dieťatko vyberajú 😀 to by mal zážitok
@jana0706 z toho zoznamu si fakt vyberie každá je ozaj rozsiahly 😉
@kenya83 ja som to dala na 500 otáčok žmýkať a vôbec to nieje dokrčené 😉

zuzanazuzana
6. sep 2011

@zuzkazv to sa ti mozno zda.....ja som bola naposledy 11.8. a idem presne o 4 tyzdne znova, takze 8.9.

zuzkazv
6. sep 2011

@zuzanazuzana teda ty si šikovná ja som dnes umyla okno len na detskej a som hotová 😝 a záclony bude vešať mm lebo to by som už nezvládla tak dlho držať ruky nad hlavou 😕

zuzanazuzana
6. sep 2011

@zuzkazv ...hihi....ved som aj pri kazdom dostatocne odpocivala......mame ako na 3 izb.byte 4 okna.....a obed nemam este navareny a uz sa mi strasne nechce!!!!!!!