icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tun1ska
6. sep 2011

@anita12 vraj...aj lekár povedal, no ich názory sa často líšia...asi sa fakt budeme musieť nechať prekvapiť a počkať si také 3 týždne... 😉

tun1ska
6. sep 2011

Baby, ako často vám v tomto 9. mesiaci tvrdne brucho?...Lebo mne dnes hádam aj každých 10 minút....je to nepríjemné....

zuzkazv
6. sep 2011

@missy97231 mne to tam dr. aj rozpisuje mala som CS = 2-1-1-1-1 a výsledná je teda 6 a to mám zakrúžkované v knižke v stlpci multi keďže som druhorodička a tá hodnota 6 presne zodpovedá tomu týždnu tt, tak ja som myslela že som v norme
@luckaprima ja zas bylinkkové až tak nemusím preto ma to hned napadlo vrátiť 😅

luckaprima
6. sep 2011

a dnes som sa konečne v 9. mesiaci dozvedela koho to mám vlastne v brušku, takže definitívne to bude Karinka.. vraj. A práve som objednala starý voňavučký olejček Aviril, tááák sa teším, myslela som že ho už ani nevyrábajú 🙂

luckaprima
6. sep 2011

@tun1ska tak len pekne oddychuj a ono sa to ešte umúdri, ja mám dni keď tvrdne tiež každú chvíľu a niekedy celý deň nič, podľa toho koľko som v pohybe, babika chce uz asi svoj klud ked sa namáhame možno ich tlačíme, už tam majú málo miestečka

missy97231
6. sep 2011

@zuzkazv tak ja som z toho debil... Ja som myslela ze to skore je stupnica od 1-10, 10je uz na porod..vysledok ako ty pises 6, tak to neviem teda,,, ja az dnes som mala 1, doteraz iba 0...

peta_k
6. sep 2011

@tun1ska no ja tiez nie som odbornik, ale my sme to mali take iste a vraj taketo kavove zrnko znamena babulku

jana0706
6. sep 2011

@tun1ska mne velmi tvrdlo predtym, tak v 6-7 mesiaci, akurat dnes som myslela na to ze mi teraz tvrdne uz zriedka, sranda, by som povedala ze to ma byt skor opacne, to tvrdnutie uz moze znamenat aj to ze sa maternica pomaly pripravuje na porod...

jana86
6. sep 2011

ahojte,aj ja som dnes bola na CTG,vsetko v poriadku,vraj mam este kopu casu...a ja by som to uz chcela mat za sebou..o tyzden kontrola. aj mne tvrdne brusko a som to dnes povedala doktorke a ona na to,ze je to normalne.. a konecne som nasla tie lanove semienka tak od dnes zaciname jest 🙂

jana0706
6. sep 2011

@luckaprima gratulujem k dievcatku, sa doteraz schovavalo? 😉 mne lekar uz v 19 tyzdni povedal ze budeme mat chlapca a potom na morfologickom nam to lekarka naisto potvrdila 🙂

nelynka18
6. sep 2011

@zuzkazv
@luckaprima
@tun1ska ja mam CS 6 a krcok mam 2,5cm....cervix skore ma 10 vtedy sa rodi a ked je krcok 4-4,5 tak tiez sa uz vtedy rodi..... a ta fotka no vyzera,ze baba ale nie som si ista 😉

nelynka18
6. sep 2011

@tun1ska mne tiez tak stale ako tebe a na CTG bola jedna kontrakcia zaznamena ale velmi slabinka 🙂

tun1ska
6. sep 2011

@nelynka18 ja som ešte na ctg nebola, len v 6. mesiaci, ked som bola v nemocke..odvtedy som otvorená na ten 1 prst a kček skrátený na 2,5 cm...
Ale ako vidím, čakáš druhé baby, tak podľa mńa to do 1.10. nevydržíš... 😉

14petulka88
6. sep 2011

Ahojte, tak zajtra ideme na prve prietoky do nemocky, dufam ze mi uz tam doktory konecne povedia co to bude, lebo moja doktorka nam pohlavie nejak kazdy mesiac meni 🙂

katuska_za
6. sep 2011

@nelynka18 och a to bude tak boliet az do porodu? znamena to ze by sme mohli porodit skvor? 😝 a ano uz si spominam, ze si aj ty take pisala... och ale je to hruza, niekedy to boli viac inokedy menej...

ako citam uz sa otvarate hmm no som ja zvedava ked pojdem k dr ako to bude... ja chcem rodit vazne skor , uz to je dooost narocne niekedy. Kolko ste doteraz pribrali? ja 10kg ale neni to moc na mne vidno mam len brusko, snad to po porode pojde rychlo dole 😀

katuska_za
6. sep 2011

@nelynka18 ja to CS ani nemam v knizke 😕 vzdy iba ze hrdlo zachovale, zatvorena..akurat 9.8. tam mam cosi ze cervix dl 46mm bez vezik.... ale kto sa ma vyznat v tych jej skratkach 😀

luckaprima
6. sep 2011

@jana0706 ďakujem, áno doteraz na každom sone bolo vraj šikmo, porom opačne.. ale mam pocit že je to aj o lekaroch, lebo moj dr. mi robil sono na každej poradni a neurčil nič a dnes mi prvy krat sobil sono porodnik a uvidel to hneď ako sme aj predpokladali. 🙂 tak vy už máte nákupy zladené isto chlapčekovsky že? my všetko zelené, biele a žlté zatiaľ 😎

bv_alexandra
6. sep 2011

Dievčatá dnes som riadne žravá, už neviem čo by som si dala úst 😀

nelynka18
6. sep 2011

@tun1ska no ruku za to do ohna nedam 😉 radsej si hovorim,ze mozno budem prenasat lebo by som bola potom sklamana a trvalo by to asi dlho...uvidime 🙂
@katuska_za no asi ano......a ci to bude skor?tazko povedat mna to trapi uz mesiac a pol a i ked dr.strasi,ze to bude skor neviem-neviem 😉 no to CS je ten cervix cize si ho vtedy mala 46mm ja ho mam 6cm....

elannor
6. sep 2011

@zuzkazv @jana0706 vdaka, ja to asi tiež vidím na tie new baby 🙂

elannor
6. sep 2011

@missy97231 ja som tiež počula, že tie Tesco sú fajn 🙂 Dokonca dnes mi ich vychválila aj moja kaderníčka... Tak možno vyskúšam aj tie a aj pampersky newbaby... Viac určite skúšať nebudem 😉

zuzinka_26
6. sep 2011

ahojky...dnes som bola na prvej poradni uz v nemocnici, robili mi sono, merania a prietoky - vsetko je v poriadku, babatko sa ma vraj dobre 🙂 co ma ale prekvapilo je vaha - v piatok na poradni vazila mala 1791 g a dnes (po 4 dnoch) vazila 2283 g...uplne ma to zarazilo. Doktor povedal, ze ta vaha sa moze mylit o 200 g, takze ten v piatok sa asi pomylil o 200 g do minusu a tento dnes o 200 g do plusu, nieco za tie dni mala pribrala, takze je to vraj OK 🙂
Vcera som ju zase skoro cely den necitila, uz som vecer stresovala...tak som sa dnesnemu UTZ velmi potesila a hlavne sprave, ze je vsetko OK. Takze asi len spinkala dlhsie potvorka mala.
Dnes som si kupila tie lanove semienka, tak s tym asi zacnem...a hadam aj s tym cajikom z ostruziny malinovej. Takze pre istotu - cajik 1 salka denne a to lanove semienko 1 lyzica denne rozzut? Lebo to su take mini semienka, neviem ako by som to pucila, alebo ako to mam spracovat?

nelustek
6. sep 2011

@tun1ska aj mne uz od vcera tvrdne dost brusko,dnes sa mi dokanca robilo problem kracat akosi ma brucho tazilo ako by mi mala vypadnut.V piatok poradna tak som zvedava co povie dr.

nelustek
6. sep 2011

@nelynka18 ja sa tomu vobec nerozumiem,tak ti ani nepoviem ci si otvorena.A dr.ti nic nepovedal? Myslim si ze keby si bola na 2,5 otvorena by ti to povedal. A vahu nevies?

nelynka18
6. sep 2011

@nelustek on povedal: "este par dni vydrzite" a usmial sa.....a v knizke je ze krcok na 2,5 cm a CS 6.....tak ja som to tak pochopila....ale to je jedno babo si urobi aj tak ako bude chciet ono 😉 nie neviem UZV mi nerobil ale ked ma meral,teda brucho povedal,ze by malo mat 37 a ze ma 36,takze vraj je to akurat,ze velke nebude 🙂 uvidime to tvrdil aj pri riskovi 🙂

wera.g
6. sep 2011

@bv_alexandra aj ja som dnes riadne žravá, práve som dojedla snickersku, a idem asi na hrozno :D

zuzanazuzana
6. sep 2011

@bv_alexandra
@wera.g
tak ja mam presne to iste....dnes som pojedla hadam tolko kolko za tri dni........a este mam stale hlad, chut na nejaky slahackovy kolacik!!!!
ale zase som umyla vsetky okna a vydrhla kuchynsku linku, chladnicku, spajzu!!!!!!

jana0706
6. sep 2011

@zuzanazuzana no tak ty si zasluzis po tolkej robote, ja som toho dnes vela nespravila a aj tak som rovno po obede zjedla - hned dva - tie kakaove dezerty zo Zvolenskych mliekarni (je to vlastne to iste ako Danette, strasne mi dnes na to prisla chut)...

tun1ska
6. sep 2011

aj ja mám dnes žravý deň...hlavne sladkosti...a práve tlačím ešte asi 2kg melon... 😝

jana0706
6. sep 2011

@luckaprima presne, ked som sa dozvedela ze to bude chlapec tak som sa uplne "utrhla" na bledomodrej...hlavne v kombinacii s bielou...ale mame aj vela bezovych veciciek a veci co su do zelena...a kocik bude hnedy, takze nebude to len o modrej 😉